Članek
Nekaj besed o meji med Hrvaško in Slovenijo
Objavljeno Jul 01, 2017

Jasno se ve in že vrabci čivkajo, kako je z Jadranskim morjem, le Hrvat se tega še kako zaveda in ne spi, on le budno spremlja vso situacijo z mejitvami na sosednje države, z morjem in na suhem. Nihče od vseh politikov, ne v Črni Gori, ne v Bosni in ne Sloveniji, ni bili toliko razgledan in ne poučen, da bi opazil in ugotovil tezo ureditve Jadrana po razpadu Juge, o kateri v videu omenja Srečko Prislan, pa ne prvič, prisluhnite mu! Posnetek je pod zapisom objave -  https://youtu.be/hsnTncOM_ho

Tudi sodišče arbitrov so le molčali, ker so si tako zagotovili delo in dober zaslužek. Hrvatje, ki pa so pametni, res pametni, prefrigan narod, vsaka jim čast!..., le oni so in to ne prvič znali ponovno poskrbeti za sebe!..., si pričeli lastiti morje na severu in jugu in ne samo, kar zasega njihovega področja, šli so naprej, mi pa ne znamo poskrbeti še za tisto, kar imamo. Še več in vedno več so nas kradli, skozi vsa leta pritajeno uhajali v notranjost našega ozemlja na celini in si kasneje pričeli lastiti, v celoti tudi piranski zaliv. Le naši vsi politiki, slepi zajci, so pa le kimali-ignorirali in se nosili, kot petelini, češ, da imajo na skrbi-pod kontrolo, ta mejni problem!..., v resnici, pa se jim je fučkalo za vse skupaj! Kakor že tudi za časa Juge, ki so tudi ves čas dopuščali, da Hrvat krade, krade in si prisvaja vso Istro. Janša je sedaj tako hudo pameten, ko pa je bil predsednik vlade pa nič od nič. Veliko bi se dalo napisati o mešetarjenju z orožjem!..., za naše orožje prodano hrvatom, bi lahko pridobil vrnjeno vse, polovico Istre, kar nam je bilo odtujeno po 2. sv. vojni, pa so bile takrat bolj pomembne nemške marke, kot vrnjeno ozemlje.

Sram vas je lahko vso politično gamad in zaslužite si vsak oreng šamar, če ne kaj hujšega, o tem rajši ne bom pisal, ker mi gredo dlake pokonci, če samo pomislim, kaj vse bi lahko naredila naša oblast, pa ni bila sposobna. Vsi prav dobro veste, do kje je segala pred drugo sv. vojno naša Slovenija na morju, poglejte na zemljevid malo niže, pa ni to ni bilo dovolj, tem hrvaškim parazitom. Morda bi imel le še eno vprašanje za vse!..., koliko hrvaških državljanov se bori, da ne ostanejo na slovenskem območju in ta teza zgovorno nakazuje, da se ta hrvaška gamad prisvaja naše ozemlje. Ne lastijo pa si ozemlja in morja samo v Sloveniji, vsaj kolikor je slišati, imajo z njimi probleme tudi Srbi in Bosanci povsod, na kopnem, večino vas pa tudi ve, kako mali košček morja zasega bosanska obala in tudi tam hlastajo in jim želijo zaseči še tisti mali košček slanega peska in vode, da Bog da in jih zalije z morjem, da ga bodo končno siti.

Žalostno, da naše politične mone, še kak hujši izraz si zaslužijo, prodane riti, brezjajčni praznoglavci v vseh teh letih le pametujejo in zapravljajo denar, se petelinijo in poslušajo le Evropo, Amere in boh nedaj še komu prisluhniti, ki ve morda kaj več, čeprav ni javna osebnost in bi bilo za našo družbo in državo prej koristno, kot, da le sami pametujejo in iščejo nasvete pri ljudeh, ki nam prej škodijo, kot koristijo.

KAR OGLEJTE SI RDEČO TANKO ČRTO, DO KJE VSE JE SEGALA NAŠA SLOVENSKA MEJA, ŠE PO DRUGI SV. VOJNI IN RINEJO KAR NAPREJ, NIKOLI JIM NE BO DOVOLJ!



Naši prepametni politiki so s svojimi predlogi, ki so jih dostavili takrat arbitrom dopustili in bili ves čas le v posmeh tej hrvaški požrešni politični gamadi, ki se že nekaj let pasla po našem zalivu in še kje na celini. V posmeh so bili tudi, ko so dali Hrvatom zeleno luč za članstvo v EU. pa še kje in očitno bo še naprej naš Francelj v posmeh, pa ne samo Hrvatom, temveč vsej svetovno politični eliti pretkanih lobistov, ki jih je veliko tudi med politiki. Pisal si o tem Srečko že prej pred arbitražo, opozarjal, pa te nihče ni slišal, kaj še, da bi te bral, ni šans!..., to tudi sam omenjam že ves čas, da ljudje in politične nesnage, vse premalo berejo, premalo sledijo raznim zapisom, kakor tudi zapisom o novem sistemu, ki nas lahko reši pred svetovno elito parazitov kapitala, samo je tako, kot bi metal bob ob steno, Slovencelj, kot Slovencelj, češ, kaj boš ti pametoval, če smo pa vsi mi prepametni.

Za politike je pri nas že dolgo znano, da so zaverovani le v svoje znanje, njih ponos pa je že do skrajnosti omejen, pamet, ki pa še zdaleč ne ustreza dobremu, razgledanemu in sodobnemu politiku. Naj se še toliko ozirajo po svetovni politiki, se očitno tega ne bodo nikoli naučili!..., zakaj, ker se imajo sami za prepametne Franceljne, ne zavedajoč se, da so samo purani z dolgimi vratovi in ne pošteni goljufi...

Še nekaj besed  na isto temo, le nekaj dni za tem zapisom zgoraj!

Slovenski politični kljukci zagotavljajo trdno odločenost za enotno spoštovanje arbitražne sodbe in njeno implementacijo o dialogu s Hrvaško ter ob obveščanju Evropske komisije, je po srečanju povedal pametni Cerar. Slovenija naj bi bila v procesu odločna in preudarna. O Bože, smo pa res preudarni, zato le izgubljamo iz leta v leto več svojega ozemlja in državljane, samo tem pametnjakovičem se jebčka, kako potekajo meje po kopnem in se zadovoljivo smeškajo, ker naj nam bi bilo začrtano malo več morja kot smo pričakovali. Ne zavedajo se, da nam je kradeno tudi v zalivu in vidi se, da so se hudičevo malo trudili in pred arbitražo niso dovolj poskrbeli in dostavili dokumentacije, ki jasno govori, da sta Savudrija in zaliv v celoti slovenska in ne od Hrvato

Samo njim to malo mar, če naša država spet izgublja, na kopnem in na morju. Naš Borči bi rad samo dialog s Hrvati in malo flintanja z damami, pa če mu vse poberejo, pamet so mu Hrvatice že zdavnaj odpeljale z morjem vred!... Pisatelj Boris Pahor ima čisto prav, ko zagovarja tezo, ki je marsi komu jasna, še zdaleč pa ne našim politikom že vsa leta. Nič ni čudnega, da Hrvatje manipulirajo z nami že mnogo let in ne samo sedaj, o tem bi se lahko pisala že zgodovina, zakaj?..., ker opazijo, da jim gre to dobro od rok in da našega vrha naivnih politikov ni težko prepričati in da vedno popustijo pri kakršnih koli državnih odločitvah, kakor tudi sedaj z to mejo. Ne razumem na kaj so toliko ponosni, predvsem predsednik Pahor, ne zavedajoč se, da po tem predlogu arbitrov, Slovenija spet veliko izgublja na suhem in na morju, pa se Hrvati še vedno borijo in ne popustijo, zakaj tako?..., ker je to njih taktika, ki pa jo naši pajacki ne bodo nikoli dojeli.

Pri Hrvatu pa je vedno tako, kot pri vsaki stvari, ko se pogajajo, če rata, rata, če ne so pa vrata pravi stari pregovor, probajo in uspelo jim bo, tako ali drugače, izgubljamo vedno le mi, Slovenija in to zaradi nesposobnih pogajalcev sedaj in leta nazaj. To ubogo državico bodo zafurali slej kot prej. Spomnite se, da tudi predhodniki niso bili nič boljši, kar se tiče urejanje meja z Hrvati!..., ne Pahor, ne Drnovšek, še manj Janša, ta nas bi že davno v celoti prodal in dobro pokasiral, kot pri orožju nemške marke.

In da ne omenjam v času socializma, Kardelja in Dolanca, ki so jim prepustila polovico Istre in to me boli še bolj kot sedaj ti metri morja, že takrat so veliko zajebali, sedaj pa se nadaljujejo svinjarije še kar naprej, nikoli konca z prodanimi politiki-funkcionarji in ne z temi pogoltneži Hrvati, da se enkrat nasitili te zemlje in zalili polna grla s to slano vodo, da bi jo končno bili že siti, gamad hrvaška!

 

Dobili virtualni nateg, dobro razmišljaš Stoyan, bravo za lep komentar...

dober zapis Romano, ampak glede na to, da so Hrvati naš bratski narod se morajo tega samo še zavesti, pa bo spet vse v božjem redu. Ta arbitražni sporazum je čista pušiona, mi smo izgubili še nekaj ozemlja in za povračilo dobili koridor, ki ni naš ampak hrvaški, skratka dobili smo virtualni nateg. Drugače pa na splošno; kdor ne deluje po sistemu bona fide mu je na koncu odvzeto vse tisto, kar še ima.