Članek
Novela zakona o tujcih in nove razprtije med ljudmi, vlado in strankami!
Objavljeno Jan 27, 2017

Za vse nikoli ne bo prav dragi moji. Ljudem, ki so zbežali od svojih razdejanih ognjišč in so ostali brez strehe nad glavo, pa še po življenju jim strežejo, takim ljudem je potrebno v vsakem primeru pomagati. In kje se zaustavijo konji, da ne vlečejo, kot so vlekli nekoč?..., potrebno je malo premisliti!

Res je, da begunska kriza ni odvisna samo od nas in naše Slovenije, potrebno bi bilo zatočišča iskati tudi drugje in ne samo po Evropi. Veliko je še muslimanskih dežel, kjer je danes mir in niso v vojnem stanju, pa se nihče od beguncev, ne poda varnost iskati v teh deželah, vsi bi v že tako zasičeno Evropo. Krivci so nam znani, kdo vse je vabil, zakaj naj bi se danes prav naša država, ki je že tako obubožana borila še z temi reveži, ki se mi po svoje zelo smilijo, ne moremo pa pozabiti tudi na svoje ljudi, naše državljane, ki jih je skoraj polovico na pragu in celo pod pragom revščine.

Če bi bilo na tem svet dovolj poštenih ljudi in ne prestižnih  kapitalistov, ki svoj denar vlagajo v orožje, v vojne in še kam, ne bi bilo vseh teh problemov, kot jih imamo sedaj v vsem svetu, pa tudi pri nas. V vsem svetu imamo ljudi, ki svoj denar obračajo zaradi dobičkarstva po zaslužku, prav na orožju in take hudiče imamo tudi pri nas v Sloveniji.

Ljudje pa bežijo in še bodo bežali, iščejo varna zatočišča, res pa je med njimi nekaj tudi takih, ki izkoriščajo vojno stanje in se podajajo na pot iz stiske, kot ekonomski migranti, med vso to množico pa prihajajo tudi verski iztirjenci, ki so poslani z nalogami, da izvajajo po Evropi razna grozodejstva. Danes človek že več ne ve, kako in kaj bi, da bi bilo za vse prav, kako poskrbeti za varnost državljanov Slovenije, zapomnite si, da ni enostavno, spoštovati Bruselj, njih zakone ob vsem pa še poskrbeti za vse državljane.


In kaj botruje tem prepirom med vlado, ljudmi, strankami, ja DENAR vendar DENAR, ta je sveta vladar! Eni državljani se jezimo, ker se denar troši za begunce, doma pa je toliko lačnih in brez strehe nad glavo, drugi pa prav nasprotno. Pomaga se beguncu, ki je prav tako potreben pomoči, a ne moremo zadovoljiti potrebam lastnega naroda. Komu sedaj ustreči, da bo volk sit in koza cela?

Vedite, da do takih zmešnjav ne bi prihajalo, če bi imeli pri nas zdrav sistem in pravno državo, sedaj pa v njej mrgoli nepoštenih ljudi, ropa in krade se na vse strani. Tožilstva in sodišča ne delujejo pravično, nihče ne spoštuje nobenih zakonov, takih in ne drugačnih in naša država samo še tone, je okradena, izropana, ni več tako, kot je bilo, ko so k nam prihajali iz južnih republik v času vojne. Takrat je naša država še imela denar in dalo se je pomagati tudi beguncem, danes pa je drugače, denarja ni, če pa se že kje najde, je še vedno na svobodi toliko goljufivih in nepoštenih barab, ki vse to pospravijo v oaze.


Veliko našega denarja gre še danes v te exotične dežele. Sam sem bil priča ene osebe, ki je pošiljala denar preko Wester Uniona velike vsote denarja in takih je zelo veliko, naš denar še vedno potuje iz države. Zapomnite, če bi imeli pri nas sistem, ki bi deloval v dobrobit vsem ljudem in bi bili zakoni pravični, pisani za vse enako, bi tudi tožilstva in sodišča delala drugače. Po ulicah se nam ne bi sprehajali lopovi in ne bili na zelo visokih položajih v državi, kot to lahko opazimo danes. Več kradeš, bolj si nagrajen, da dobiš še boljše in odgovornejše delavno mesto, kjer je moč še več krasti.

Danes se ne bi pogajali okoli zaprtju mej, koliko in kako jih zaščititi, ker bi Slovenija bila lahko zelo bogata dežela in tudi državljanov ne bi bilo pol lačnih, koliko že takih, ki so danes na drugem svetu in obubožanih. Sedaj pa imamo, tudi zaradi teh, ki nam veliko kradejo in nam še danes krojijo življenja, državo uničeno, izropano, brez denarja za nujne potrebe lastnih državljanov, kaj še za begunce, ki želijo na varno in so reveži na begu pred požrešnimi hijenami raznih dobičkarjev, ki svoj denar plemenitijo skozi orožje in vojne…


https://www.youtube.com/watch?list=PLW3gtlvtXselnbba9Vt-KkoQdIIMEVcBP&v=_JrtkC7a6jk

Diego se je lepo najprej šel sončit v solarij, ali pa je kar priletel iz eksotičnih krajev in prišel pridigat, sužnjem TV ekranov.

Črtomir Tavš Možakar je dojel dogajanje. Tudi ti, kot vidim:)* Lahko rečem samo hvala:)*

Me veseli, da vam je videoposnetek povšeči. Besedilo sem osebno prevedel, čeprav so Fusarovi študentje "zafurali" zadevo s tem, da so dodali eno besedo preveč. Prehitro so montirali nekaj videoposnetkov in jih dali že v eter z besedili, ki so bila poslana Fusaru le v prvi vpogled. Niti naslovil jih še nisem, zato je žal tudi ta videopodneti brez naslova in morda še kaj spilil tekst. Napaka je hvala bogu skorajda neopazna. Glede Diega, je tako v Italiji kot tudi na evropskem nivoju precej poznan in priznan zilozof. Zelo ragledana oseba, posebno za njegovo starost. Nekaj več kot 30 let ima.

Zahvaljujem obema, Črtomiru za video in tebi Abram...

Romano:)* Odličen zapis. :)*

Črtomir Tavš Diego je povedal bistvo,ki ga morajo najprej sprejeti za svoj boj SLOVENCl .Hvala za ta video ! :)***