Članek
Imeti radodarno in veliko srce...
Objavljeno Dec 29, 2016

ŽIVIMO V KRIZNIH ČASIH IN V PREDPRAZNIČNIH DNEH, KO SE VELIKOKRAT NEPREMIŠLJENO RAZDAJAMO ZA DRUGE, NA SEBE PA NAJVEČKRAT POZABIMO.

Lepo je, da nosimo v sebi dobre in zdrave lastnosti, ravnajmo se po njih, kar dejansko čutimo tudi v srcu. Ne pretiravajmo samo v očeh drugih, ker nas to lahko drago stane in z takim ponašanjem boste najprej ogrozili in razočarali sebe, potem pa še druge, morda celo najbližje, ki jih imate neizmerno radi.

Bodite pozorni pri samih obljubah, te znajo biti zelo boleče za tiste, ki bodo pričakovali, sami pa boste v neprijetni situaciji, če tega ne boste v stanju izpolniti. Včasih je dovolj samo nežna beseda, nasmeh, topel in iskren objem, vse to pa naj ne bi bilo ne prisiljeno, temveč izraženo od srca, te geste naj osrečijo tudi vas. Kar pa se tiče materialnih dobrin, pa je predhodno zelo dobro razčistiti in premisliti pri sebi, do kje lahko dejansko sežemo.

Po navadi je že tako, da mi vsi največkrat le mislimo, da smo dobri, polni srčnosti, dobrohotnih namer, ustrežljivi, na splošno dobri ljudje, ki bi dali vse za sočloveka, ne govorim samo o svojcih, je res tako? Velikokrat se vse to v dejanjih spremeni, ker po navadi o vsem razmišljamo in blebetamo le površinsko, v duhu pa nam narekuje srce, po večini pri ljudeh ni vse tako, kot se to izraža največkrat le v besedah.

Ko se znajdemo pred dejstvom in ko je potrebno to našo, samo namišljeno radodarnost tudi dokazati, se predajati-odpreti svojo dušo in srce, ugoditi zarečenemu ali izrečenemu, takrat lahko občutimo, kaj in kdo v resnici dejansko smo. V takih trenutkih nastopi tudi srčna in ne samo miselna radodarnost, znašli se boste na veliki tehtnici, kjer pa ne bodo dovolj samo besede, temveč tudi dejanja, jih resnično premore vaše srce?

Zato priporočam, ne izpostavljajte se v prve vrste dobrotnikov, da ne boste kasneje obžalovali, ker ste se prenaglili biti dober, radodaren, kajti zavedati se morate, da morate dejansko sebe imeti najrajši, se najbolj ljubiti, potem pa pridejo na vrsto tudi drugi. Potrebno je deliti, pomagati, le to pa naj se odraža v dostopnih močeh zmožnosti.

Ne misliti, niste zato slab človek, če razmišljate trezno in ste dobri le toliko, kolikor vam dovoljujejo zmožnosti, zato nikoli ne pretiravajte v mislih-besedah in dejanjih, o vsem le zelo trezno prej razmislite. Na tem svetu obstaja veliko ljudi, kateri bi naredili več za druge, kot za sebe, to pa počnejo le zato, ker ne premislijo dobro in jih osrečuje, da živijo prej za druge, kot za sebe, kar pa nikakor ni v redu.

V vsakem primeru je potrebno biti dober le toliko, se razdajati le v toliki meri, da sebe ne ogrožamo, prav to pa je verjetno okusil že kdo tudi izmed vas. Držite se starega reka, deli in veseli se z drugimi, pri tem pa ne pozabi na sebe, svoj varen obstoj. Vsaj mislim, da se bo s tem mojim zapisom strinjalo veliko vas, ki ga boste brali, kajti prizadeti ne želim nikogar.

Trenutno živimo v neusmiljeni izkoriščevalski družbeni ureditvi, na to vam kaže tudi spodnja slika, tudi sami smo lahko deležni raznega izsiljevanja, zato bodite pozorni, da ne zaglavite in se znajdete pod lupo tistih, ki samo jemljejo, vzamejo ali celo ukradejo. Pazite se, danes morda delite vi, jutri bodo tisti, ki vam danes kradejo na vse možne načine.

Vsaki dan se nam dobrikajo, smehljajo in nas bombardirajo po TV z raznimi ponudbami, pazite, da vas ne zasvojijo in onesrečijo. Po praznikih bo potrebno živeti še naprej in Novo leto bo za nami, zato s pametjo po nakupih…
-romano r.

Živimo v norih časih, ko je kompas pri precej ljudeh popolnoma ponorel. Romano, vse dobro v 2017.

Branko, naj bo tudi za tebe v Novem letu 2017 vse dobro, zdravja, sreče, ljubezni in denarja, za ostalo pa že poskrbiš...

Zahvaljujem za komentar Abram in vse lepo v Novem letu 2017, zdravja, sreče in veliko ljubezni, za ostalo bomo morali pa sami poskrbeti. Lepo praznovanje želim!

Pozdrav tudi tebi Rastko, me pa žalosti, ker nimaš nikoli moč napisati vsaj dve besedi na prispevek. Vse lepo v Novem letu 2017, zdravja, sreče in veliko ljubezni, za ostalo bomo morali pa sami poskrbeti. Lepo praznovanje želim!

Romano pametno razmišljanje :)*

lp