Članek
Tudi taki primeri so odraz nezdrave in bolne družbe, kot je naša!
Objavljeno Jul 06, 2016

PREBERI PRVO PRISPEVEK NA POVEZAVI!

V takih tragedijah in o kateri že nekaj dni teče beseda, bi pa ja moral nekdo od sosedov vedeti in slišati večkraten jok otroka in da se nihče ni podvizal in poklical policije, zato veliko krivico nosijo tudi sosedje in ne vem, kako se počutijo danes, ko te deklice ni več med živimi.

Tudi policija bi morala na vsako tako anonimno prijavo reagirati takoj in ne, da jih po navadi, vedno bolj zanima, kdo kliče, kdo želi da posredujejo. Veliko tudi zaradi tega ne kličejo ljudje, ker ne želijo biti vmešani v postopek pri posredovanju in zaradi maščevalnosti.

Prav na tem področju je potrebno zakonsko narediti nekaj več, da ostane klicatelj anonimen in prijaviteljev bo potem sigurno več. Ne vem pa, koliko je zakonsko urejeno pri nas, kar se tiče pretepanja otrok, ker obstajajo tudi taki starši, kateri si jemljejo vse pravice v svoje roke in smatrajo otroke za svojo lastnino, s katero naj bi počeli, kar jih je volja. Tako je naštimanih tudi veliko mož, da si lastijo svoje žene in jih pretepajo.

Otrok ni nikogaršnja last družba draga, otroka dobimo le v vzgojo in da mu nudimo vse potrebno za preživetje, še največ pa, da ga neizmerno ljubimo, nikakor si pa ne smemo jemati pravice, da ga vzgajamo z udarci, ki so lahko kot sami vidite, celo usodni.

Zato starš, ni biti lahko, še posebno, če ne gojimo v sebi dovolj ljubezni-strpnosti do vsega, do žiljenja in ne samo do otroka. Tej nalogi pa še zdaleč ni dorastel vsak, čeprav je biološki starš, bodoče starše bi bilo potrebno izobraziti in ne naučiti samo kako povijati, hraniti in umivati otroka, še veliko tega bi jih bilo dobro podučiti, o vzgoji in ljubezni, katero je potrebno nuditi otroku ves čas, v odraščanju, razvoju in kasneje. Vsa ta ljubezen, ki naj bi jo naučili do svojih otrok, se bo odražala tudi, kasneje, ko dobijo otroke tudi ti njihovi otroci sami.

Temu napotku, ki ga omenjam, bi morala slediti naša družba, če želi, da ne bi prihajalo do takšnih primerov, kot je ta o katerem teče beseda. Žal, živimo v stresnem času, ker nam je družba pokazala roge in hrbet, veliko družin živi v stresni situaciji, ker so v stiski in tudi to je eden od razlogov, da po večini družine, ne funkcijonirajo normalno, žal!

Dragi moji, zavedajte pa se tudi tega, da je za tako stanje  državi kriva prav naša družba, zapomnite si! Kakor funkcionira država, se peljejo tudi stvari v njej in tako se pričnejo odzivati- obnašati tudi državljani.

Nasilje, poniževanje, goljufije, laži in da ne naštevam še vsega, kaj vse pripomorejo politiki, ta sistem in vlada, ki imajo mačehovski in odvraten nastop in odnos do državljanov.

Vse te pomanjkljivosti in odnosi med državniki-državo in ljudmi pa imajo velik vpliv, na raznih družbenih področjih, kot na primer sociala, ki že dolgo ne opravljajo delo, kot bi ga morali, iz pisarniškega fotelja se pa ne vidijo razmere v družinah.

Država je finančne pomoči pričela rezati na vseh področjih, ki so družinam zagotavljale varnost za preživetje. Zamislite si danes imeti tri otroke in biti brez mesečnih rednih prihodkov. Še veliko bi se dalo naštevati, kje tiči razlog, da so ljudje postali razdraženi in neznosni, da se ne obvladajo in podobno.

V družine se je marsikje naselil alkohol, prepiri, ločitve, sodne izterjave, družine izgubljajo tisto malo in najosnovnejše za preživetje, izgubljajo celo streho nad glavo, marsikje pa botruje zarad take in neurejene družbe, tudi samomor ali še kaj hujšega, uboj in podobno, o tem lahko zadnje čase poslušamo že vsaki dan.

Se potem še čuditi, da prihaja do takih nesrečnih primerov, ki nas zadanejo do srca, mislim da so vse besede odveč in dokler bo naša družba bolehala, bila nesramna in mačehovska, se ne more spremeniti prav nič, le še slabše bo!

-zapis: romano r.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Žal spoštovani, marsikdo se sprašuje kako je to mogoče ali pa se sploh ne vpraša, kje so vzroki za takšne posledice!?

Z raziskavo družbenih sistemov, pojavov in vrednot življenja sem prišel do trdnih dokazov, da je primarni človeški faktor ali lastnost, ki je povezana z nasiljem - egoizem človeka in če obvladujemo egoizem s tem odpravljamo skoraj vse vzroke za nasilje.

Najbolj pomembno spoznanje, ki vodi človeka v samouničenje pa je, da so vsi dosedanji družbeni sistemi oblikovani na temelju egoizma človeka (sistem vladanja) , zato je egoizem tudi glavni razlog negativnega trenda duhovnega (mentalnega) razvoja človeka in njegove skupnosti, kar se skozi zgodovino človeka ponavlja v procesu od vojne do vojne in do dokončnega samouničenja.

Da bi odpravili glavni razlog negativnega razvojnega procesa in posledično stopnjevanja nasilja posameznika in skupnosti je nujno radikalno menjati obstoječi družben sistem in ga utemeljiti na nasprotju egoizma in to je ljubezni. To omogoča nov družben sistem Bio-humanizem!

- zapis: Srečko Prislan 

 

preberi prispevek na povezavi!

Važno, da gre v Sloveniji "Za otroke",... - Andrej Ferlinc - slovenski heroj | Facebook

LAHKO JE BILO VRTETI JEZIKE, KO SE JE ŠLO ZA PROPAGANDO NOVI PRINČEVI STRANKI.

Ko pa je dejansko potrebno poseči v področje, na katerega so se ob nabiranju podpisov toliko vezali in metali fizično in jezično, je pa sedaj čista tišina, kajpa, za vas skrajne desničarske junake je bilo delo opravljeno, kajne?

Jasna slika za te stranke, ki ustvarjajo homofobijo pri vseh, da so le za spoznanje razlikujejo od njih in od njihovih stališč, ne zavedajoč se, da jih je bilo prav v teh vrstah, ki so bili takrat proti zakunu, veliko tudi tistih, ki so usmerjeni istemu spolu in kateri so se odločali proti sebi, veliko njih, ki so dali podpis proti svoji volji, le da bi ustregli staršem stranki ali cerkvi.

Samo ljubo pretvarjanje je v tem folku, vse zlagano, hlinjenje, ko koga potrebujejo, da pa ne govorim o lažeh, te so pa pri njih, že utečena praksa!