Članek
Žal je to po dolgem času le v enem primeru, da znanost uspešno razvijajo pri nas!
Objavljeno Jul 06, 2016

Koliko pa jih je končalo na tujem?

V naši državi se politikom ni ne sanja, koliko napak so naredili v vseh teh letih, ko so uničili toliko donosnih podjetij.

To je le en primer, da so bili tujci pripravljeni vlagati v razvoj naše znanosti, lahko pa bi vlagali tudi sami, brez stratežkih vlagateljev. Samo naše gospodarstvo, so želeli naši politiki razprodati ali uničiti in to jim je tudi uspelo v teh letih.

Sedaj se hvalisajo z enim dobrim primerom, pozabijo pa na številna naša podjetja, ki so jih odprodali, kupci pa proizvodnje po nakupu preselili v tujino, ker je delavna sila cenejša, naši državljani pa ostali brez zaposlitve.

V državi imamo toliko potencialnih strokovnjakov, pa ne samo na področju farmacije. Slovenija slovi po strokovnjakih iz vseh področji in ne samo v gospodarstvu, le da se odgovorni v naši državi ne zavedajo tega in se rajši poigravajo z talenti, ki so zlata pridobitev za vsako državo.

Žalostno pa je, da nas ti mladi talenti zapuščajo in si poiščejo za svojo ustvarjalnost, možnosti v tujini, ker so cenjeni, tako osebno, kakor tudi primerno plačani za svoje inovativnosti.

Samo kaj, dopovedati tem našim bedakom, ker se ukvarjajo le s tem, kako bodo uničili še tisto dobro od podjetij, ki so ostala v družbeni lasti. Vse bi prodali, predhodno pa izkoristili vse potencijale, kako pred stečajem in prodajo izčrpati ta podjetja, da se čimveč cvenka steče v privatne žepe.

Zakaj smo dovolili vsa ta leta, da so nas politiki in njih tajkuni, tako zavedli in okradli vso naše gospodarstvo, ki je v času predno je ta strankarska drhal prišla na oblast cvetelo in vsi smo lahko delali, če smo le hoteli.

Pa danes poglejmo, kje smo končali, še tisto malo, kar nam prinaša neko zagotovilo za brezskrbno življenje, nam želijo ti oblastniki uničiti. Tega jim ne smemo dovoliti pod nobenim pogojem.

Poskrbeti moramo, da se konča v državi s tem ropanjem, da bomo zadržali mlade doma in da si priborimo novi sistem, ustavo, kjer nas bosta ščitila pred temi vandali in da se ohranijo delavna mesta, vsaj še kolikor jih je!