Naše mačke so izrazite lovke. In ne le to, teritorij, ki ga poznajo, popolnoma izkoristijo v svoj prid in v njem najdejo tako skrivališča, kot ležišča in opazovalnice. Vse te naravne in nenaravne danosti so mački v pomoč v razvoju njenih spretnosti in ji omogočajo, da zna preživeti.

V sodobnem svetu so naše domače mačke velikokrat omejene le na notranji prostor, saj jih s preprečevanjem izhodov v zunanji svet želimo obvarovati pred različnimi nevarnostmi, ki jim pretijo tam zunaj. Na tem mestu se sicer pri mnogih mačjeljubcih mnenja delijo. Ali mačko spustiti ven ali ne? Nekateri zagovarjajo njeno naravo, češ, da ni humano pustiti mačke v zaprtem prostoru, saj je od nekdaj bivala zunaj domov. Spet drugi so mnenja, da se je narava, ne le mačk, ampak tudi ljudi spremenila, s čimer smo njeno nekdaj varno okolje, spremenili v pravo smrtonosno mačjelovnico. Avtomobili, kolesa, jarki in drugi »sovražniki« mačk ogrožajo življenja naših nadobudnih raziskovalk.

Mačje igrišče - mačjak - mucek.si

Naše mačke so izrazite lovke. In ne le to, teritorij, ki ga poznajo, popolnoma izkoristijo v svoj prid in v njem najdejo tako skrivališča, kot ležišča in opazovalnice. Vse te naravne in nenaravne danosti so mački v pomoč v razvoju njenih spretnosti in ji omogočajo, da zna preživeti. V sodobnem svetu so naše domače mačke …