Dobro počutje in zadovoljstvo vaše mačke bo bistveno vplivalo na njeno vedenje in obnašanje, zato se potrudite, da svoj dom spremenite v kar se da mački prijaznega. Mačka je po svoji naravi zelo teritorialna živalska vrsta, zato je njeno bivalno okolje zanjo ključnega pomena.

Za ureditev mački prijaznega doma boste potrebovali nekaj opreme in osnovnih pripomočkov, s katerimi bo vaša mačka lahko potešila svoje naravne potrebe, se bo ustrezno razgibala in se hkrati še dobro zabavala. Če bo mačka živela izključno znotraj oziroma bo njen dostop do prostega gibanja zunaj omejen, je še toliko bolj pomembno, da ji znotraj skupnega doma zagotovite vse potrebno za polno in zadovoljno mačje življenje.

Upoštevajte, da je v sobivanju s človekom sposobnost mačke, da si sama izbere svoje lastno bivališče vsekakor omejena, zato je naloga vsakega ljubečega lastnika, da optimalno izbere opremo tako, da bo tudi mački všeč oziroma ji bo zagotovila uresničitev naravnih potreb in nagonov.

Z opazovanjem vedenja mačke boste zelo hitro ugotovili ali ji je vaša izbira opreme njenega bivališča po volji ali pač ne, kakor tudi česa določena mačka morda ne mara v svoji bližini.

Beri dalje...

Naredite svoj dom mački prijazen, 1. del - mucek.si

Dobro počutje in zadovoljstvo vaše mačke bo bistveno vplivalo na njeno vedenje in obnašanje, zato se potrudite, da svoj dom spremenite v kar se da mački prijaznega. Mačka je po svoji naravi zelo teritorialna živalska vrsta, zato je njeno bivalno okolje zanjo ključnega pomena. Za ureditev mački prijaznega doma boste potrebovali nekaj opreme in osnovnih …