Ideja, da psa celo življenje hranimo z isto hrano ni preživeta le zato, ker svojim psom radi ponudimo kar se da raznoliko prehrano, temveč tudi zato, ker se vse bolj zavedamo, da se pasje telo tekom življenja razvija in močno spreminja, kar seveda pomeni tudi, da se ravno tako spreminjajo njegove potrebe po hranilih. Čeprav vsi psi potrebujejo kakovostno, uravnoteženo prehrano, pa so lahko prehranske potrebe psov v konkretnih življenjskih obdobjih in dejanskih življenjskih situacijah zelo različne. Najbolj se razlikujejo prehranske potrebe mladičev od prehranskih potreb odraslih psov, le-te pa se spet razlikujejo od potreb starejših psov. Nezanemarljive so tudi razlike med psi majhne zgradbe in velikimi psi.

Mladički potrebujejo …

Najbolj popolna hrana za mladičke je mleko njihove pasje matere. Po tem ko so mladički odstavljeni, pa je naša naloga, da jim zagotovimo hrano, ki bo vsebovala vsa potrebna hranila za neovirano rast in normalen razvoj vseh vitalnih organov. Čeprav to obdobje glede na celoto življenja psa traja le malo časa, pa je to najpomembnejše obdobje, saj predstavlja podlago za celo življenje. V tem času se formirajo vse ključne strukture, ki kasneje odločajo o zdravju psa, o kvaliteti in tudi dolžini njegovega življenja. Z izbiro prave, uravnotežene prehrane v obdobju mladička lahko torej svojemu psu zagotovimo dolgo in zdravo življenje.

Beri dalje...

Ali poznate specifične prehranske potrebe svojega psa? - kuzek.si

Ideja, da psa celo življenje hranimo z isto hrano ni preživeta le zato, ker svojim psom radi ponudimo kar se da raznoliko prehrano, temveč tudi zato, ker se vse bolj zavedamo, da se pasje telo tekom življenja razvija in močno spreminja, kar seveda pomeni tudi, da se ravno tako spreminjajo njegove potrebe po hranilih. Čeprav …