Čeprav sem že star, se še kako dobro spominjam svojih srečnih časov. Bilo je natanko dvanajst let nazaj, ko sem se še igral s svojimi pasjimi bratci in sestricami. S starši ste prišli na obisk in takoj sem stekel k tebi. Počepnil si k meni, me pobožal po mehkem kožušku in me nato vzel v naročje. Še kako dobro se spomnim tvojih besed, ki si mi jih zašepetal v ušesek. Rekel si mi, da bova najboljša prijatelja za vedno. Pogledal sem te v oči in videl iskrenost in ljubezen, ki je sijala iz njih.

Odpeljal si me v svoj dom – dom, ki je postal tudi moj. Skupaj sva se lovila po travniku okoli hiše. Skupaj sva hodila na sprehode v bližnji gozd. Ob tebi sem tekel, ko si se naučil voziti kolo brez pomožnih koleščkov. Nabirala sva jabolka, zaradi katerih te je nato bolel trebušček. Ob tebi sem ležal in ti dajal oporo, da si lažje premagal bolečine. Vsako noč si me močno stiskal k sebi in mislil sem, da sem najsrečnejši kužek na tem svetu. Skupaj sva rasla, ti si postajal čudovit mladenič, jaz pa sem iz majhne puhaste kepice zrastel v postavnega, velikega psa. Čuval sem hišo, ko si bil v šoli in te vsakič, ko si prišel domov pričakal z mahajočim repkom. Spoznal si prvo punco in nato smo vsi skupaj hodili na dolge sprehode. Tudi njo sem imel rad. Čeprav si zaradi nje imel zame manj časa, sem bil do nje zelo ljubeč, kajti vedel sem, da ti veliko pomeni. Polizal sem ti solze iz lica, ko sta se razšla.

Nato pa si bil vedno več odsoten. Moji sprehodi so bili vedno krajši in računalnik je zamenjal najine igralne urice. Ker sem te tako zelo pogrešal, sem sem in tja zgrizel kakšen tvoj čevelj. Ker nisem več tekel s teboj, sem te na sprehodih začel vleči za seboj. Bil si zelo jezen name, kajti zaradi mene med sprehodom nisi mogel pisati sporočil na majhni napravici, v katero je bil usmerjen tvoj pogled. Še vedno sem bil vesel vsakič, ko si si vzel čas zame, vendar si me začel odrinjati stran, ker sem bil prevelik in pretežek, s tačkami pa sem skoraj vsakič po nesreči umazal tvoja lepa oblačila.

Prijatelja se ne priveže na verigo - kuzek.si

Čeprav sem že star, se še kako dobro spominjam svojih srečnih časov. Bilo je natanko dvanajst let nazaj, ko sem se še igral s svojimi pasjimi bratci in sestricami. S starši ste prišli na obisk in takoj sem stekel k tebi. Počepnil si k meni, me pobožal po mehkem kožušku in me nato vzel v …