O vladnem drugem tiru se na koncu ne bo odločalo samo v Sloveniji. Treba bo soglasje Italije in treba bo dobiti posojilo v EIB, pa tudi poroštvo zanj. V Luksemburgu se jim počasi svita koliko je ura v Sloveniji. Nad EIB banko in vsemi EU institucijami (tudi nad Evropsko komisijo in Junckerjevim skladom) pa bdi še EU Ombudsmanka in Sodišče Evropske unije v Luksemburgu. In ne nazadnje slovensko Ustavno sodišče in Računsko sodišče.

Marjanu Šarcu in Alenki Bratušek svetujem, da se poslovita od silnega navdušenja in VOLUNTARIZMA s katerim je vlada potrdila I P – to goljufijo velikega formata. Počasi pa bo tudi narod spregledal. Nobena skrivnost ni več, da obstoja povsem in hitreje izvedljiva ALTERNATIVNA varianta. Njen opis že imajo na mizi v EIB banki, pri predsedniku Hoyerju.

Slovenija potrebuje najprej prehod na izmenični električni tok – ne le za drugi tir pač pa tudi za ladje v Kopru. Prvi odsek bi bil lahko Koper-Kozina-Divača. In na tej relaciji ne potrebujemo 36 km predorov ampak 9 km, Skratka: potrebuje se dvojni tir v polovičnem roku trajanja izgradnje kot to načrtuje vlada za enojni tir. Seveda to pomeni tudi obljubljeni turizem, alpinizem in kolesarstvo nad in po kraškem robu ter ohranitev edinstvene naravne dediščine od OSP-a do Glinščice. Dediščine svetovnega in evropskega pomena.

Nismo vsi Slovenci voli, da bomo vlekli ta voz naprej, do končnega propada. V Sloveniji kjer oblast vsakega, ki zdravo misli razglaša za BEDAK in se sama dela, da nič ne vidi in ne sliši, le težko dobiš JUNAKA, ki zavpije, da je cesar nag. Ni samo Ce®(r)ar nag, kmalu bomo nagi vsi in ne bo nikogar več, ki bi to povedal.

Pozivam predsednika vlade, da sestopi iz slonokoščenega stolpa in postavi ministra za okolje, ki bo to doumel in razumel. Sam mislim, da bi bil dober za kaj takega kar POSLANEC s SENDVIČEM gospod DARIJ KRAJČIČ. On je za povrh še iz gozdarske stroke ! In pokazal je, da si upa ! Da si upa uporabit zdravo primerjavo po zdravi pameti. Visoko presega Igorja Zorčiča, ki prihaja iz Cerarjeve kvote !

Sicer pa je že Ivan Cankar govoril: »Bolj skrbnih varuhov nima neumnost; noč in dan stoje pred njenimi durmi, da je ne zaloti beseda od zunaj ter ji ne zmoti vernega srca ...«

Vili Kovačič, Državljan K.


Ps: morda pa je vse le šala, morda bo poslanec Darij le kandidiral na EU volitvah. Boljše kampanje si ne bi mogel izmisliti !

vir slike: parlamentarni program rtvslo
Ljubljana 1.03.2019