Članek
Bavčarja ubijajo, mar ne?
Objavljeno Feb 03, 2015

Jože Podržaj: Pri Bavčarju ne moremo ukrepati, to lahko stori le sodišče (video)

Neverjetno gnusno gonjo proti Bavčarju in njegovi zdravnici so uprizorili nekateri mediji, funkcionarji ter celo predstavniki pravosodnih institucij, ki še kar traja in se neprestano reproducira z novimi medijskimi insuniacijami, pompoznimi naslovi novic o tem primeru ter očitno (čigavo?) namero javne deskreditacije obeh glavnih akterjev, Bavčarja in njegove lečeče zdravnice. Kot da ne gre za subjekta, kakršnihkoli očitanih, nedokazanih ali dokazanih ter pravnomočno obsojenih dejanj že, ampak da gre za predmet napote. Četudi gre  za najmanjšo nevarnost poslabšanja njegovega zdravja, menim, da je trenutno potrebno dati prednost pacientu pred odhodom v zapor ter čimprej dejansko ugotoviti najnovejšo stopnjo realne nevarnosti bolezenskega stanja ali poslabšanja njegovega zdravja in šele nato ukrepati glede upravičenosti ali neupravičenosti takojšnjega nastopa odsluženja pravnomočno dosojene kazni, ne pa za vsako ceno stremeti k zadoščanju izpolnjevanja zakonskih določil, ki pa trenutno dopuščajo različna enakovredna tolmačenja.

Kaj pa če bi pacientu nenadoma od vseh teh fizičnih in psihičnih naporov zaradi medijskega stampeda odpovedalo srce in bi nastopile katastrofalne zdravstvene posledice za pacienta ali, bognedaj, celo smrt? Kdo bi bil v takem primeru spet kriv, se bi spet ponovil znani nedavni primer ravnatelja, ki pritiskov javnomedijskega linča ni vzdržal, nato pa so sledila medsebojna obtoževanja in pilatovsko umivanje rok sodelujočih v tem medijskem umoru? Bavčar je sicer močnejšega značaja, ampak pri njem gre po izjavi njegove zdravnice za resno bolezen srca, kar sploh ni za podcenjevati. Tisti, ki imate podobne težave ali pa jih imajo vaši svojci, že veste kako nadležno in nevarno je to bolezensko stanje. In ko nekdo zaradi teh težav nepričakovano umre, svojci kasneje kaj radi iščejo vzrok v tem, da zdravnik ni pravočasno ali pravilno ukrepal.

In v primeru Bavčarja ravno njegova lečeča zdravnica neprestano razlaga in trdi, da se v tem primeru ne gre igrati. To pa je za medijske voditelje - sploh znani partnerski osebi na POP-u in Planetu - kot prilivanje bencina na ogenj, ne odnehajo in ne odnehajo. Javno se na medijskih soočenjih zdravnici očita, da gre v tem primeru za ščitenje njenega pacienta iz njenih osebnih razlogov, ne pa zaradi zdravstvenih. Ne pomaga nobena njena razlaga, zdravstvena dokumentacija, trditev ali zanikanje, njeni argumenti zaradi potrebe medijskega linča enostavno ne štejejo. Žalostno je tudi to, da predstavniki pravosodja v javnih soočanjih zagovarjajo svoja stališča glede prednostnega spoštovanja zakonodaje, stanje pacienta jim je v drugem planu.

Nagnusno do konca!.

Nekaj medijskih naslovov in linkov na to temo:

http://www.siol.net/planet-tv/arhiv.aspx?caID=13&zaID=0&sort=1&cid=78318   od 17 minute naprej

http://www.24ur.com/novice/slovenija/od-milicnika-do-zapornika-kdo-sciti-bavcarja-bo-sploh-sel-v-zapor.html

http://www.24ur.com/novice/slovenija/kdo-sploh-lahko-se-prestaja-kazen.html

http://www.pozareport.si/?Id=crna_kronika&View=novica&novicaID=21118&type=tags

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-dnevnik/174316984

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-odmevi/174317029

in še se bi našlo kaj in še bo trajalo ...

P.S. - tega mnenja nisem zapisal zaradi znane osebe, temveč zaradi življenskega primera kot takega, ki lahko prizadene vsakogar od nas.