Članek
Zaščita pred elektromagnetnim sevanjem
Objavljeno Nov 02, 2019

UČINKI SEVANJ ELEKTROMAGNETNIH POLJ

Sevanja elektromagnetnih polj (EMP) glede na energijo in učinek delimo na:

- neionizirna sevanja : EMP ki imajo nižje frekvence oz. nižjo energijo, tako da ne povzročajo ionizacije snovi (izbijanja elektronov iz orbit v atomu). To so električna in magnetna polja, radiofrekvenčno sevanje, infrardeča, vidna in ultravijolična svetloba (ta lahko razbije kemične vezi v molekulah). Poleg naravnih virov, kot je solarno sevanje in statično magnetno polje Zemlje, imamo umetne vire neionizirnih sevanj, kot so daljnovodi, transformatorske postaje, TV, radio, gospodinjski aparati, industrijske, znanstvene in medicinske naprave ter brezžično radiofrekvenčno sevanje mobilne telefonije.

- ionizirna sevanja: EMP, ki imajo višje frekvence oz. višjo energijo (več kot 10eV), ki povzroča ionizacijo snovi z izbijanjem elektronov iz njihovih orbit v atomu ter razbijanje kemičnih vezi v molekulah. Imamo naravna ionizirna radioaktivna sevanja iz zemeljske skorje - sevanje alfa, beta in gamma žarkov radioaktivnih elementov ter sevanje iz vesolja - to so sekundarni kozmični žarki, ki nastanejo, ko primarni kozmični žarki stopijo v interakcijo z zemeljsko atmosfero. Imamo tudi umetna rentgenska sevanja X-žarkov, ki jih odajajo vojaške, znanstvene ali medicinske naprave. (1)

* * *

Sonce je vir naravnega elektromagnetnega spektra

fotografija Radha 2019

* * *

Industrija in z njo povezane državne agencije trdijo, da imajo neionizirna sevanja le toplotni učinek, v kolikor to sevanje ne presega meja varne izpostavljenosti sevanjem elektromagnetnih polj. Vendar pa to ni res, saj je več tisoč od industrije neodvisnih študij dokazalo, da imata oba, tako neionizirno, kakor ionizirno sevanje poleg termičnih tudi škodljive biološke (netermične) posledice. 

Dr. Martin Pall, zaslužni profesor biokemije in osnovnih medicinskih znanosti, v svoji knjigi 5G Risk: The Scientific Perspective (2) navaja naslednje zdravstvene učinke elektromagnetnih polj z netermičnim, torej biološkim delovanjem:

- nevrološki/nevropshiatrični učinki

- motnje hormonskega sistema

- oksidativni stres in poškodbe zaradi prostih radikalov

- lomljenje DNK vijačnic, oksidacija baz nukleotidov v DNK, kar povzroča mutacije in raka

- povečano število progrmirane celične smrti (apoptoze), kar vodi v neplodnost in nevrodegenerativne bolezni, kot je na primer demenca 

- znižanje moške in ženske stopnje rodovitnosti, povečanje števila spontanih splavov

- povečanje nivoja kalcijevih ionov v celici, kar vodi v nastanek prostih radikalov in vnetja, ki je podlaga za številne patofiziološke (degenerativne) procese v telesu

- 15 mehanizmov delovanja na celice, ki povzročajo rak

* * *

magnezijeva kopel s soljo Mrtvega morja in eteričnimi olji za prizemljevanje in nevtralizacijo učinkov sevanj elektromagnetnih polj

fotografija Radha 2019

* * *

Brezžično omrežje mobilne telefonije 4G uporablja radiofrekvenčni spekter od 700 MHz do 2600 MHz (2,6 GHz) (3), ki sodi v področje mikrovalovnega sevanja, ki ima lahko škodljive zdravstvene učinke tudi pri jakosti, ki ne povzroča segrevanja tkiv. Načrtovano omrežje 5G bo imelo še močnejše mikrovalovno sevanje, ker bo uporabljalo pulzne visokofrekvenčne signale v razponu od 700 MHz do 95 GHz. Huawei pa načrtuje do leta 2030 že omrežje 6G, ki bo uporabljalo terahertz frekvence od 95 GHz do 3000 Ghz (3 terahertze) (4). Zato nas lahko upravičeno skrbijo epidemije različnih bolezni v svetu, ki bodo verjetna posledica mikrovalovnega in milimetrskega elektromagnetnega sevanja, ki ga oddajajo brezžične naprave, kot so pametni števci, mobilni telefoni, brezžični hišni telefoni, prenosni računalniki, iPad tablice, naprave za otroške igre, Wi-Fi usmerjevalniki, Bluetooth tehnologija, bazne postaje mobilne telefonije in druge brezžične naprave v načrtovanem Internetu stvari (IoT- Internet of Things).

* * *

kristali za harmonizacijo prostora nevtralizirajo škodljiva tehnična skalarna polja

fotografija Radha 2019

* * *

Mikrovalovna bolezen je znana že 70 let, ko se je pojavila z razvojem radarja. Bivša Sovjetska Zveza oz. današnja Rusija ima petkrat več raziskav o posledicah mikrovalovnega sevanja, kot vse ostale države na svetu skupaj. Poročajo o naslednjih simptomih (5): glavobol, utrujenost, izguba apetita, nespečnost, motnje koncentracije, slabšanje spomina, emocionalna nestabilnost in labilna kardiovaskularna funkcija. 

Začetni simptomi elektromagnetne mikrovalovne bolezni: pekoč občutek na koži, mravljinčenje, otekline sluznic v grlu, sinusih brez infekcije mikrobov, krvavitev iz nosu,  omotica, bolečine v sklepih in mišicah, suha koža, suhe oči, suhe sluznice in usta, glavobol

Obrambna obveščevalna agencija ameriške vojske DIA (Defense Intelligence Agency) ima dokument z naslovom Biological Effects of Electromagnentic Radiation (Radiowaves and Microwaves) Eurasian Communist Countries (6), ki ga je leta 1976 pripravila vojška medicinska obveščevalna služba U.S. Army Medical Intelligence and Information Agency, Office of Surgeon ki je del obveščevalne agencije  DIA in se zdaj imenuje National Center for Medical Intelligence - NCMI. Ta dokument vsebuje pregled simptomov mikrovalovne bolezni. 

  * * *

nekatera eterična olja, kot je žajbelj, varujejo genetski material (DNK) pred poškodbami elektromagnetnih sevanj (dekoracija cvet astromerije)

fotografija Radha 2019

* * *

Tudi knjiga ameriške mornarice Naval Medical Research Institute Bibliography of Reported Biological Phenomena (effects) and Clinical Manifestations attributed to microwave and radio - frequency radiation (7) iz leta 1971 dokazuje, da so netoplotni (atermični) biološki učinki mikrovalovnega sevanja bili znani že pred 50 leti.

Zato preseneča sprenevedanje in zanikanje industrije telekomunikacij in z njimi povezanih državnih agencij, da mikrovalovna bolezen, ki jo zdaj imenujejo sindrom elektro hipersenzitivnosti, ne obstaja, oziroma je plod psihičnih motenj občutljivih posameznikov. Vprašamo se lahko, ali se bodoči zdravniki na medicinski fakulteti učijo o tej bolezni in ali so zdravniki usposobljeni prepoznati te simptome in jih pripisati pravemu vzroku. Ministrstvo za zdravje in druge državne institucije ter sredstva javnega obveščanja zanemarjajo svoje obveznosti, to je obveščanja javnosti o nevarnostih brezžičnih tehologij, ki imajo elektromagnetno sevanje, ki je po klasifikaciji Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), že leta 2011 bilo razvrščeno v skupino potencialnih kancerogenov(8).

Tako je na žalost obveščanje javnosti o potencialnih rakotvornih in drugih škodljivih posledicah sevanja brezžične tehnologije prepuščeno skrbnim in odgovornim skupinam in posameznikom, v tujini pa tudi odgovornim in strokovno poučenim zdravnikom. 

chlorella alge za zdravljenje celic pri poškodbah zaradi EM sevanj

fotografija Radha 2019

* * *

NAČELO PREVIDNOSTI IN RAZUMNE PREVENTIVE

Pri uvajanju in delovanju brezžičnih tehnologij 3G,4G in 5G bi morali upoštevati načelo previdnosti, ki ga svetuje Svetovna Zdravstvena Organizacija Združenih Narodov in ki je leta 1999 v Londonu dobila pristojnost, da upošteva potrebo po uporabi načela previdnosti pri oceni tveganj ter zavzame bolj preventivni in aktivni pristop do tveganj. Načelo previdnosti vključuje tudi razumno preventivo, ki jo razumemo kot preprečevanje uvajanja zdravju škodljivih brezžičnih tehnologij. Načelo previdnosti je zapisano tudi v 191. členu Pogodbe o delovanju Evropske Komisije (2- str 117).

Kot razumno preventivo lahko razumemo tudi zmanjšanje izpostavljenosti virom mikrovalovnega sevanja sevanja, ki je naša najboljša zaščita za varovanje zdravja. To vključuje na primer: 

IZKLAPLJANJE BREZŽIČNE FUNKCIJE WI-FI USMERJEVALNIKA  VSAJ PONOČI IN POVEZAVA RAČUNALNIKA Z OPTIČNIM KABLOM

* * *

- ODDALJITEV PAMETNEGA TELEFONA MED POGOVOROM NA VARNO RAZDALJO NAJMANJ 30 - 50 CM OD TELESA, SAJ SEVANJE PADA S KVADRATOM RAZDALJE. KO GA NOSIMO NA TELESU VKLOPIMO "LETALSKI NAČIN", KI JE SKORAJ BREZ RF SEVANJA, IZKLJUČIMO MOBILNE PODATKE. NE TELEFONIRAMO, ČE JE SIGNAL SLAB (ENA ČRTICA); KER SE SEVANJE TELEFONA LAHKO POVEČA DO 1000 KRAT

* * *

- IZ DOMA ODSTRANIMO NAPRAVE Z BLUETOOTH TEHNOLOGIJO IN DRUGE VIRE BREZŽIČNEGA SEVANJA, KOT SO PAMETNI ŠTEVCI, PAMETNI MERILCI TELESNIH FUNKCIJ, TISKALNIKI, ELEKTRONSKE VARUŠKE, OZIROMA; ČE JE MOGOČE; IZKLOPIMO WI-FI FUNKCIJO IN TE NAPRAVE POVEŽEMO Z OPTIČNIM KABLOM

* * *

- ODSTRANITEV DECT BREZŽIČNEGA HIŠNEGA TELEFONA, KI JE MOČAN VIR MIKROVALOVNEGA SEVANJA

* * *

- ZA ZMANJŠANJE *UMAZANE ELEKTRIKE" NE UPORABLJAMO STIKAL ZA ZMANJŠANJE SVETILNOSTI, FUORESCENTNIH SVETILK, LED ŽARNIC, VARČNIH ŽARNIC

* * *

- ČE V HIŠI NE BOSTE IMELI 5G NAPRAV, SE LASERSKIM PODOBNI ŽARKI 5G ANTEN VERJETNO NE BODO USMERILI V VAS

* * *

propolis preprečuje kalcifikacijo celic, ki jo povzroča EM sevanje z aktivacijo kalcijevih kanalčkov v membrani celic

fotografija Radha 2019

* * *

ZAŠČITA PRED ELEKTROMAGNETNIM SEVANJEM

*** JE VSE KAR PODPIRA ZDRAV NAČIN ŽIVLJENJA***

*

Elektrohipersenzibilni ljudje imajo šibke mitohondrije in imunski sistem, prenizek električni negativni naboj in šibko bio-polje, zato imajo premajhno zaščito pred EM sevanjem

1. Potrebno je okrepiti bio-polje (avro), ki je skalarno informacijsko polje naše življenjske energije:

Več o skalarni energiji sem pisala v članku: http://www.publishwall.si/.publishwall.si/post/321019/skalarna-energija

- 5 minutne vaje Energijske medicine Donne Eden (you tube: Dona Eden.s daily energy routine)

- molitev (je na primer zaščitila 8 Jezuitov pred smrtonosnim radioaktivnim sevanjem po padcu atomske bombe na Hirošimo v neposredni bližini, bili so edini preživeli - tudi cerkev je bila nepoškodovana, med tem ko so bile druge stavbe porušene.) Zaščita eteričnega in svetlobnega telesa pred tehničnimi sevanji: 

https://www.youtube.com/watch?v=GZ44VjYbj9I

*

molitev je lahko zaščita celo pred radioaktivnim sevanjem, ker v bio-polju ustvari močnejšo zdravilno in začitno skalarno energijo

fotografija Radha 2019

* * *

- povečanje vitalne energije: meditacija, dihalne vaje, ustvarjalna dejavnost, delo ki nas veseli, zdrava ekološka prehrana, hvaležnost, pogovor s prijatelji, sprehod v gozdu, druženje z živalmi, terapija s kristali, smeh, ples, vrtičkanje, petje, glasba, yoga, tai-chi, gibanje, pozitivne misli, smeh

- anti-stres terapija je zelo pomembna za obrambno sposobnost pred vsemi oblikami patogenov, ključno z elektromagnetnim sevanjem. O tem sem pisala na naslovu:   http://www.publishwall.si/.publishwall.si/post/458521/anti-stres-terapija

- sončenje- sončna svetloba je zaščita pred modro svetlobo ekranov, ki poškoduje oči. 15 minut gledanja v bližino sonca. Za PC je program f.lux, ki zatemni ekran, po sončnem zahodu uporaba očal, ki blokirajo modro svetlobo. Več o solarni terapiji sem pisala v članku:    http://www.publishwall.si/.publishwall.si/post/272785/solarna-joga

* * *

- hoja z bosmi nogami: prizemljevanje (earthing priporoča celo doktor jedrske fizike) Zemlja ima elektrone, ki nevtralizirajo proste radikale, ki jih povzroča EM sevanje. S tem se zmanjša vnetje, ki je povezano z večino bolezenskih stanj. Več o tem učinkovitem zdravljenju in zaščiti pred elektromagnetnim sevanjem je na naslovu: https://earthinginstitute.net/

* * *

- kopanje v morju ali kopel z soljo mrtvega morja, Epson soljo in eteričnimi olji za prizemljitev – najboljša so: vetiver, sandal, cedra, kadilo olibanum, mira, arborvitae - drevo življenja, pačuli, jelka, benzoin styrax, cipresa, angelika, rimska kamilica, ylang ylang, rožni les, sivka ali palo santo, Za kopel uporabimo 3 - 5 kapljic enega olja ali mešanice 1-3 olj, ki jih damo v malo gela za tuširanje, da se lahko mešajo z vodo. Tudi tuširanje pomaga, da dobimo elektrone za nevtralizacijo prostih radikalov. Kopanje je razstrupljanje in odlična oblika prizemljevanja

* * *

rastline v stanovanju nevtralizirjo tehnično skalarno sevanje, prečiščujejo zrak od škodljivih kemikalij ter harmonizirajo energijo prostora z ustvarjanjem nežne in zdravilne mikroklime

fotografija Radha

* * *

- razstrupljanje od težkih kovin: kovine delujejo kot antene za elektromagnetna polja. O tem sem pisla v članku: http://www.publishwall.si/.publishwall.si/post/266910/razstrupljanje-od-tezkih-kovin

- dihalne vaje (pranayama) lahko znižajo stres in vnetne procese, ki vodijo v različne bolezni. Nadzor diha pomeni nadzor imunskega sistema in nadzor uma in s tem vodi v višje stanje zavesti, ki okrepi odpornost na elektromagnetna sevanja.

* * *

- razstrupljanje od pesticidov in gensko spremenjene hrane (glifosata): Več o tem razstrupljanju sem pisala v objavi:  http://www.publishwall.si/.publishwall.si/post/407618/razstrupljanje-od-pesticidov-in-gensko-spremenjene-hrane

* * *

eterično olje rožmarina preprečuje absorpcijo elektromagnetnih sevanj

fotografija Radha 2019

* * *

- terapija z infrardečo svetlobo, infrardeča savna, luč z infrardečo in svetlobo blizu infrardečega spektra

- post (obnova celic, autophagy proces regeneracije)

- povečanje pretoka limfe: pri tem pomaga suho ščetkanje telesa, tek, poskakovanje, ležanje na hrbtu in kolesarjenje z nogami, limfna drenaža, globoko dihanje, pitje dovolj vode, infra rdeča savna, tuširanje izmenično z vročo in mrzlo vodo. Uživamo lahko česen, čebulo, ingver, ginseng....... eterična olja za razstrupljanje skozi limfo: komarček, cipresa, muškatna kadulja, geranija, rožmarin, laški smilj, brin, limona...čaje iz ameriškega slamnika itd...

* * *

- terapija s kristali: vezivno tkivo ali interstitium je ekstracelična matrica, ki je tako kot ostala tkiva kristalinsko živo polje, v katerem poteka medcelična komunikacija preko biofotonske svetlobne mreže. Tudi celične membrane imajo kristalinsko strukturo s senzorji električne napetosti, zato so tako občutljive tudi na zelo šibka elektromagnetna polja (EMP). Kristali imajo visoko vibracijo, s katero vplivajo na naše bio-polje, lahko znižajo stres ter zvišajo odpornost bio-polja (avre) na EMP. Kristali ustvarjajo harmonično okolje, tako kot tudi prijetna glasba, ki nam je všeč.

Lloyd Burrell: Šungit: naraven način za zaščito vašega doma in telesa pred elektromagnetnimi silami eVodnik: ŠUNGIT, naravni zaščitni kamen, ki ga najdemo le na eni lokaciji na naši Zemlji, dokazano ščiti pred elektromagnetnimi valovi mobilnih telefonov, prenosnikov, računalnikov in geopatogenih območij. Morda je najbolj zanimivo, da je šungit pokazal, da lahko zaščiti panje medonosnih čebel in pospeši širjenje kolonij v 3 sezonah (2017-2020). Če lahko obrne upadanje čebelje populacije, kaj lahko stori za vas?

* * *

kristalna terapija za krepitev bio-polja (avre), ki je zaščita pred škodljivimi EM sevanji

fotografija Radha 2019

- Zvočna terapija: že iz zgodovine je znano, da prijetna glasba deluje zdravilno, znižuje stres in tudi krepi bio-polje (avro) za zaščito pred elektromagnetnimi sevanji:

* * *

2. Jemanje dodatkov za zaščito pred elektromagnetnim sevanjem

- NAD – nikotinamid koencim je potreben za delovanje encima PARK, ki popravlja poškodbe DNK

- vitamin B3 je prekurzor za NAD, ki je potreben za popravilo DNK

* * *

- antioksidanti: astaxantin, zeleni čaj (EGCG), ginko biloba, koriander, glutation, NAC- N acetyl cystein (prekurzor glutationa, ki je najmočnejši telesni antioksidant), melatonin, Carbon 60 purple power, C vitamin, Začimbe in zelišča so močni antioksidanti: klinčki, cimet, origano, kurkuma, kumina, petršilj, bazilika. Močan antioksidant je izvleček lista oljke (ORAC 304.000), Tudi eterična olja so močni antioksidanti, ki aktivirajo encime za razstrupljanje (glutation S-transferazo), zlasti tista, ki imajo veliko citrala: limonska mirta, limonski čajevec, limona in rožmarin. Najvišjo antioksidacijsko ORAC vrednost imajo naslednja eterična olja: klinčki (1.078.700), mira (379.800), koriander (298.800), janež (238.400), muškatna kadulja (221,000), majaron (130.900), melisa (134.300), ylang ylang (130.000), zimzelen (101.800), geranija (101.000), ingver (99.300)... 

- sevanje mobilnega telefona, ko ga nosimo v žepu oziroma na telesu, po 90 minutah povzroči lepljenje eritrocitov (rdečih krvnih celic), kar zavira prehajanje eritrocitov v tanke kapilare in pomeni slabo prekrvavljenost, na primer tudi v možganih. Najboljša formula, ki preprečuje lepljenje eritoricitov, ozirma razdruži že zlepljene eritoricte v zgolj treh minutah je Auricum Lavyite, na osnovi zelišč in eteričnih olj ter vibracijsko informacijske tehnologije 3000 zdravilnih snovi, kristalov, rastlin in mineralov. Rezultate regeneracije lepljive krvi v normalno kri pokaže mikroskopija temnega polja kapljice krvi. Več informacij: predstavnik Levylite 040-836-394

- medicinske gobe dajejo odpornost proti EM sevanju (rei shi, shitake, maitake...) in krepijo imunski sistem

- Voda, ki ima molekule plina vodika (H2- liquid drops) daje zaščito pred sevanjem, ker vodik zniža oksidativni stres in vnetje. Zdrav mikrobiom v črevesju proizvaja plin vodik. 

* * *


eterično olje ciprese pospešuje razstrupljanje telesa skozi limfni sistem in s tem krepi zaščitno moč telesa pred EM sevanji

fotografija Radha 2019

* * *

- EM sevanje povzroči oksidativni stres peroxinitrita, ki poškoduje DNK. To preprečujejo: rožmarin, ingver, kumina, kurkuma, klinčki, cimet, kardamom, limona, melisa, grenivka, laški smilj, selen, klorofil. Številne študije so pokazale, da minerali, kot so silicijev dioksid in silikati, povečajo trajnost in stabilnost DNK, kar je pomemben dejavnik pri zaščiti pred elektromagnetnimi polji.

- za popravilo genetskega materiala DNK, ki ga poškoduje EM sevanje: jagodičevje, avokado, oreščki, K vitamin, B3 vitamin, koencim NADH. Mutacije DNK preprečujejo: eterična olja vrtnice, žajblja, vanilije, bazilike, sladki koren. Telomere na kromosomih varujejo eterična olja klinčkov, bazilike in rožmarina.

- bacopa monieri (brahmi, vodni ožepek), ginko biloba, azijski vodni popnjak za varovanje možganov

* * *

- aromaterapija: eterično olje rožmarina preprečuje absorpcijo EM sevanja skozi kožo ( na primer masaža lasišča z oljem in 2-3 kapljicami rožmarina za varovanje možganov pred sevanjem), rožmarin varuje genetski material (DNK) in jetra.  Z eteričnimi olji lahko tudi čistimo bio-polje (avro). Na primer: dlani natremo dlani z dvema kapljicama eteričnega olja brina ali ožepka in prehajamo po auri okoli telesa. Ali pa damo v razpršilec vodo in malo soli ter eterična olja za čiščenje avre, kot so ožepek, cedra, žajbelj, brin, kadilna bosvelija, vrtnica, cipresa, sivka, rožmarin,  vetiver... Potrebna je antimikrobna terapija, ker EM sevanje aktivira škodljive mikrobe. Plesni in glivice, kot je Kandida, izločajo lahko tudi do 100 krat več toksinov, ko so izpostavljene EM sevanju. Eterična olja so najboljši naravni antibiotiki na svetu. O pravilni uporabi eteričnih olj in antimikrobnem delovanju sem pisala v objavi: 

 http://www.publishwall.si/.publishwall.si/post/344574/aromaterapija-gripa-in-mikrobi

- eterično olje koromača varuje reproduktivne organe pred poškodbami EM sevanja. 

- eterično olje klinčkov in mire imata veliko ORAC vrednost (antioksidativno) in varujeta pred oksidativnim

stresom zaradi EM sevanja. Močan antioksidant sta tudi timijan in bazilika, 

* * *

eterično olje vrtnice zvišuje vibracijo našega bio polja ter varuje genetski material (DNK) pred poškodbami zaradi sevanj elektromagnetnih polj

fotografija Radha 2019

* * *

- lutein in zeaxantin varujeta oči pred poškodbami zaradi modre svetlobe ekranov

- aktivno oglje za razstrupljanje črevesja, bioaktivni ogljiki (humične in fulvične kisline ) za razstrupljanje celega telesa od težkih kovin, kemikalij in toksinov mikrobov

- za zdravljenje celic: aloja vera, kolostrum, chlorella alge, gin seng

- pegasti badelj (silimarin) za regeneracijo jeter in povečanje antioksidanta glutationa

- timijan in navadni rman varujeta pred EM sevanjem

- preprečevanje kalcifikacije celic, ki jo povzroča EM sevanje, ki odpira kalcijeve kanalčke v membrani celic, kar povzroča oksidativni stres, vnetne procese, poškodbe mitohondrijev in genetskega materiala v jedru celic: magnezij, propolis, rožmarin, koriander, sveta bazilika (tulsi)

- omega 3, vitamin E za preprečevanje oksidacije maščob v membranah celic, ki jo povzroča EM sevanje

* * *

aktivno oglje za razstrupljanje črevesja od patogenih mikrobov, pesticidov, bio toksinov in kemikalij

fotografija Radha 2019

* * *

- strukturirana voda in voda z dodatkom vodika. V celicah imamo strukturirano vodo z negativnim električnim nabojem, ki omogoča pravilno delovanje beljakovin in ima skoraj neomejeno moč shranjevanja informacij. To je kristalinska struktura vode, in več kot jo imemo v telesu, bolj smo zdravi. Strukturirano vodo ustvarijo: sončni žarki, infrardeča savna, sveta bazilika (tulsi), kurkuma, lubje bele breze, CBD olje konoplje, kokosova voda, hoja z bosimi nogami. Umetna elektromagntna polja zmanjšajo količino strukturirane vode v telesu. Če damo šungit kristale (ki vsebujejo večinoma grafit) v vodo, nastane strukturirana voda. Vodi lahko dodamo tudi tablete z vodikom. Molekula H2 je tako majhna, da lahko prečka krvno-možgansko pregrado in v možganih zmanjša vnetje in oksidativni stres prostih radikalov. 

Navajeni smo na trdno, tekoče ali plinasto stanje vode......obstaja pa še četrto stanje, kot so ugotovili znanstveniki iz univerze v Washingtonu. To je strukturirana voda ali voda v obliki gela, podobna jajčnemu beljaku, ki ima dodatni atom kisika in vodika in ni H2O ampak H3O2. Takšna zdravilna voda se nahaja v celicah našega telesa in ima veliko moč hidracije, kar daje telesu energijo in optimalno delovanje. Najboljši vir vode v obliki gela so rastline, ki jo imajo največ: 

- kumare, solata, radič

- paradižnik, paprike, cvetača

- lubenica, jagode

Tudi chia semena imajo gel vodo, ki jo lahko tudi vidimo, če semena namočimo v vodo. 
Celice ne morejo uporabiti navadne vode, ampak jo morajo spremeniti v biološko razpoložljivo vodo v obliki gela. Če dodamo citruse (limono..) v vodo, naj bi se voda spremenila in postala strukturirana, 

* * *

- probiotična fermentirana pijača kombuča, fermentirana hrana za obnovo mikrobioma v črevesju, ki ga poškoduje elektromagnetno sevanje

* * *

- homeopatski pripravek Radialgin Citrus limonum 2X, Fagopyrum esculentum 2X, Fucus vesiculosus 2X, Sodium alginate 2X, Hydrangea arborescens 4X, Calcarea fluorica 12X, Natrum muriaticum 12X, Phosphorus 12X, Strontium nitrate 30X, 60X, Uranium nitrate 30X, 60X, Imponderables: Microwave 30X, 60X, X-Ray 30X, 60X, Color TV 30X, 60X, purified water, 20% USP alcohol. https://www.naturalpartners.com/us/radialgin-radiation-/PF0406PAR

* * *

sveta bazilika (tulsi) ustvarja strukturirano vodo v tkivih, to strukturirano vodo v obliki gela pa uničuje sevanje EMP

fotografija Radha 2019

* * *

Dr. Dietrich Klinghardt, predavanje 5G Crisis Summit 2019/2020 : Za notranjo zaščito naj se uživajo naravne snovi, ki okrepijo sposobnost telesa, da ne absorbira elektromagnetna valovanja. To so rožmarin, propolis in koriander. Podjetje KI Science ima produkt Ray Wave in kremo E-shield, s katero koža odbija EM sevanje Wi-Fi usmerjevalnika. 20-50 mili gramov metil folata na dan (op. prev: vitamin B9 – toda ne kot folna kislina, ki je škodljiva ) v 3-4 mesecih zmanjša nevrološke simptome pri otrocih z avtizmom in pri ljudeh, ki imajo elektro-hiper-senzibilnost. Po tem času nastane prevelika koncentracija metil folata v telesu in je potrebno prenehati za nekaj mesecev. Nato pa spet ponoviti terapijo. 

3. Zaščitne naprave in materiali

- za zaščito doma pred EM sevanji se lahko posvetujete s strokovnjaki stavbne biologije, kot je na primer:

 http://www.stavbnabiologija.si/domov/

- potrebna je previdnost pri uporabi **grounding mat** podlage za prizemljitev. Kajti ko sedite na ozemljeni podlagi, bo telo kot antena privlačilo vsa elektromagnetna polja v prostoru, ki se bodo želela ozemljiti preko vašega telesa. 

- ruski znanstveniki so razvili napravo Rezotone USB, ki harmonizira v obsegu 20 m mikrovalove do 20 GHz in zmanjša jakost za najmanj 14dBm in največ 40 dBm: https://www.youtube.com/watch?v=I_tHXX3XuFo&feature=emb_logo

http://5grezotoneshield.com

- znanstvene študije so dokazale učinkovitost naprav podjetja Synergy Science, ki ima naprave za znižanje moči signala brezžičnega EM sevanja na frekvenci do 4 GHz. Naprava ustvari torus polje skalarne energije in depolarizira sevanje. Podjetje v letu 2021 izvaja študijo v sodelovanju s kliniko v Clevelandu o vplivu naprave za zaščito spremijev pred sevanjem telefona. https://www.synergyscience.com/qi/

*

- radioprotective oblačila s srebrnimi nitkami Swiss Shield, Bio Pure Anti-wave clothing (priporoča dr. Klinghardt) - varuje pred mikrovalovnim sevanjem 4G, ne pa tudi pred sevanjem 5G, ki ima milimetrsko valovanje, ki prehaja skozi luknjice v tkanini

- Geo Cube of podjetja Bio pure absorbira EM sevanje

- Vita Life spin (Vila Zdravja)- minerali ki se vtaknejo v vtičnico za zmanjšanje umazane elektrike

* * *

kristali in sivka - znižujejo stres in krepijo odpornost na EM sevanje

* * *

zaščita uporabnikovega biopolja, zlasti okoli glave, pred sevanjem mobilnega telefona: Prijatelj 99+1=100% je pozlačena bakrena ploščica z vtisnjeno informacijo in vgraviranim simbolom. Dokazano zmanjša entropijo v telesu in aktivacijski koeficient hipofize, kar kaže na proti-stresno delovanje. Ima certifikat kakovosti biopolja na osnovi testiranj Bion Inštituta za bioelektromagnetniko in novo biologijo. Avtor Milan Orlić, ing.grad, inovator in terapevt tel 041-236-241  http://www.milost-orlic.si/shop.php?IDM=1845&IDSK=0&IDART=1154

* * *

- Bio pol Cosmo Life zaščita pred patogenimi sevanji vodnih tokov, tektonskih prelomnic, elektromagnetnim smogom, ionizator, generator bio-polja. Zastopnik za Slovenijo: Samir Hvalec tel 030-691-250

- Blue Tube Headset - slušalke za mobilni telefon, ki prenašajo zvok preko zraka. S tem preprečimo, da bi žice slušalk delovale kot antene za EMP

- EMF blocking phone sleeve- ovitek za telefon, ki ima zaščito na eni strani. Tako omogoči sprejem signalov in varuje telo, ko ga nosimo v žepu

- 5G Bioshiled za harmonizacijo EM sevanja https://5gbioshield.com/science-research/

- EMF Harmonized - skalarna energija, ki jo je odkril Nikola Tesla za harmonizacijo sevanja 4G, 5G : https://stillnessinthestorm.com/2020/08/breakthrough-tesla-technology-turns-toxic-emf-into-healing-frequencies-for-4g-5g-and-beyond/

* * *

- Lap top shielding pad - podlaga za zaščito prenosnega računalnika pred magnetnim poljem in radiofrekvenčnim sevanjem- nosečnice naj nikoli nimajo prenosnega računalnika v bližini trebuha, ker je plod izjemno občutljiv na EM sevanja. https://www.earthconnection.eu/Earthing-mat

- EMF blanket - odeja iz srebrnih niti za zaščito nosečnic, dojenčkov ali odraslih

- Sine Tamer za zmanjšanje umazane elektrike v električnem omrežju

- zaščitne grafitne barve (tudi za 5G) za stene v hiši blizu bazne postaje mobilne telefonije: Y Shield, CuPro Cote, Ecos, Air Pure, zaščitne zavese Veil Shield( samo za 3G in 4G), prozorna zaščita za šipe window film 

- gradbene folije iz aluminija ali bakra, varujejo tudi pred 5G frekvencami višjimi od 20 GHz

* * *

* * *

* **

VIRI in LITERATURA:

- 1. https://en.wikipedia.org/wiki/Radiation

- 2. Martin L. Pall, phD: 5G Risk: The Scientific Perspective https://www.zaslovenijobrez5g.si/wp-content/uploads/2018/04/Zaslovenijobrez5g.si-5G-Risk-The-Scientific-Perspecitve.pdf

-3. https://en.wikipedia.org/wiki/4G

4.https://www.lifewire.com/6g-wireless-4685524?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=shareurlbuttons&fbclid=IwAR1cNPhyV-O1uzQdLcNOEzHP_sL44pRiM2zBGQP7-7uMJRxUpPF4-ZeQEdk

5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26556835

6. https://www.dia.mil/FOIA/FOIA-Electronic-Reading-Room/FOIA-Reading-Room-Nuclear-Biological-and-Chemical/FileId/39946/

7.  https://www.magdahavas.com/wp-content/uploads/2011/06/Glaser_1972_shortened.pdf

8. https://www.iarc.fr/wp-content/uploads/2018/07/pr208_E.pdf

Blagodejni zvoki glasbe uglašene na 432Hz (za ton A) krepijo bio-polje (avro) in so zaščita pred učinki elektromagnetnih sevanj Solavana.eu https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=a9LU3RtMEao&feature=emb_logo

Blagodejni zvoki glasbe uglašene na 432Hz (za ton A) krepijo bio-polje (avro) in so zaščita pred učinki elektromagnetnih sevanj Solavana.eu https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=a9LU3RtMEao&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=WC2rs-9r4Vw

http://www.identicus.org/zascita-pred-vf-sevanjem-domace-naprave/?

Priznani zdravnik in doktor znanosti Dietrich Klinghardt pravi, da imajo v ZDA zelo destruktivno kombinacijo štirih okoljskih toksinov, patogenov, ki povzročajo kalcifikacijo epifize, kjer je sedež intuicije in transformacije galaktičnih energij v ustvarjalne ideje in misli. To so fuorid v vodi, glifosat pesticid v hrani, ki se veže na nano aluminij iz chemtrailov. Frekvence Wi-Fi 2,4 GHz pa odpirajo krvno možgansko pregrado, tako da glifosat in nano aluminij prehajata v možgane, kar povzroča nevrodegenerativne bolezni, kot je demenca ali psihične motnje, kot so depresija, tesnoba, agresivnost.. Tudi v Sloveniji so ljudje vse bolj bolni, zaradi podobnih vzrokov. V samo petih letih (od 2014) so se izdatki Zdravstvene zavarovalnice za bolniške povečali za 70 % , to je iz 225 milijonov EUR v letu 2014 na 385 milijonov EUR v letu 2018. ( Vir: Dnevnik RTV SLO1 2. nov 2019) Finančno katastrofo v zdravstveni blagajni in v javnem zdravju pa pričakujemo s uvedbo tehnologij 5G. Kot ponavadi, za to ne bo odgovarjal nihče, še najmanj telekomunikacijski lobi, mediji in politične stranke, ki podpirajo digitalizacijo Slovenije https://www.youtube.com/watch?v=mmk8WKT7pww&feature=share&fbclid=IwAR0njfBu75mxH4z5uh5PYs3feM0UAuayuBmMzY8eHTOt_6m-3ht-av9mXaU

močno osebno bio polje = močna zaščita pred umetnim elektromagnetnim sevanjem