Članek
Razstrupljanje od pesticidov in gensko spremenjene hrane
Objavljeno Jul 31, 2018

Prihodnost človeštva ogrožajo glifosat in elektro-magnetna sevanja

(dr. Dietrich Klinghardt)

Bayer- Monsanto želi naravne rastline zamenjati z gensko spremenjenimi rastlinami. Glifosat  in gensko spremenjene rastline so uničevalec planetarnega eko sistema in človeškega zdravja. 

*

Herbicid in insekticid glifosat je Monsanto začel uporabljati leta 1974 v proizvodu Round Up. Ta vsebuje še nekaj drugih skrivnih toksičnih sestavin, ki močno povečajo strupenost glifosata. V škropljenih rastlinah glifosat zaustavi proces sinteze treh amino kislin: triptofana, tirozina in fenilalanina (shikimate proces) in s tem ubije tako plevel, kakor tudi vsako drugo rastlino. Round Up pa je povzročil nastanek novih vrst super odpornega plevela in odpornih insektov, kar zahteva uporabo vse večjih in večjih količine pesticidov oz herbicidov. 

Zaradi tega je Monsanto začel razvijati gensko spremenjene rastline (GSO), ki so odporne na glifosat.  GSO koruza in GSO soja sta prišli na trg leta 1996 in od takrat dalje je v svetu epidemija različnih bolezni. V kakšni meri bodo GSO hrana in pesticidi škodovali zdravju, je odvisno od zaužite količine, od zdravstvenega stanja osebe in od naravne sposobnosti razstrupljanja telesa, kar je različno pri različnih ljudeh.

Uporaba glifosata na GSO koruzi in GSO soji se je iz 2000 ton v letu 1989 povečala na 87.000 tov v letu 2010. Monsanto, ki ga je letos kupil nemški Bayer, je ves čas zavajal javnost in lagal, da je glifosat varen. V resnici pa so skrivali dejstvo, da Round Up škropivo vsebuje skrivne, še bolj strupene dodatke-

Francoski profesor G. E. Seralini  je odkril, da Round Up vsebuje še druge, skrivne sestavine, kot so snovi za plastifikacijo, BPA, ftalati, PCB,  arzenik, svinec, kadmij, nikelj in oksidativni ostanki naftnih derivatov. To so zelo lepljivi produkti nafte, ki se lepijo na DNK vijačnice, hormone, beljakovine, blokirajo delovanje encimov, nevrotransmiterjev v možganih. Celotna sestava Round Up pesticida je 125 krat bolj strupena, kakor sam glifosat. Monsanto skriva sestavine Round Up, vladne agencije pa so podkupljene od lobistov agro-kemične industrije in trdijo, da so pesticidi, kot je  Round Up neškodljivi. V resnici pa ima samo glifosat 29 mehanizmov škodljivega delovanja. 

Neodvisne raziskave so ugotovile, da je Round Up genotoksičen - poškoduje DNK in je kancerogen. Toksikolog dr. William Sawyer je povedal, da je Monsanto naredil glifosat 50 krat bolj strupen, ker je v Round Up formulo dodal POEA (polyethoxylated tallow amine), ki je v Evropi prepovedan. Glifosatu pa omogoča hitro absorpcijo skozi kožo, kjer se skladišči, prehaja v kosti in povzroča raka. Monsanto je izvajal lažne znanstvene študije, s kožo preparirano v usnje, segrevano in zamrznjeno, da bi s prevaro dokazal, da pesticid ne prehaja v kožo. 

Študije Monsanta o varnosti GSO hrane  so na živalih trajale le 90 dni, kar je premalo, da bi lahko trdili, da je uživanje GSO hrane dolgoročno varno za človeka. Tudi ni res, da GSO hrana poveča pridelek. Povečuje samo bolezni, kar je odlično za dobiček farmacetskih družb, kot je Bayer.  Monsanto grozi novinarjem, znanstvenikom in zdravnikom, ki opozarjajo na škodljivost Round Up-a. Tajni dokumenti, ki jih je dobila razsikovalna novinarka Carey Gillam, razkrivajo načrte Monsata za diskreditacijo agencije za raziskave raka in znanstvenikov, ki so odkrili, da je glifosat kancerogen. Podkupujejo urednike znanstvenih revij, da pišejo pozitivno o glifosatu. Francoskega profesorja G.E. Seralinija je Monsanto tožil sedem krat in vse tožbe izgubil, saj je Seralini dokazal škodljivost glifosata. Monsanto in EPA - agencija za varstvo okolja že več kot 30 let vedo, da Round Up povzroča raka, a so naredili vse, da to skrijejo pred javnostjo in promovirajo gensko spremenjeno hrano, ki je Round Up ne uniči.

https://www.newstarget.com/2016-05-20-monsanto-knew-for-over-35-years-that-its-glyphosate-soaked-food-caused-cancer.html?fbclid=IwAR2cH-AyUUNuoFzmoOmSaDnNxfRTDoGl9FuaoY619anQ6OYCDbHY_3VQKEk

Ameriška agencija za varstvo okolja EPA zavrača na sodiščih dokazano kancerogenost ter vse znanstvene dokaze o kancerogenosti Round Up-a, ker je podkupljena od Bayer Monsanta in zagovarja njihove interese. Klju temu, da mora Monsanto-Bayer plačati milijonske odškodnine, EPA še vedno  laže, da je Round Up neškodljiv. Več o tem:

https://www.ewg.org/release/trump-epa-sides-bayermonsanto-over-science-claims-cancer-causing-weedkiller-safe

Kalifornija je 7. julija 2017 uvrstila glifosat med snovi, ki povzročajo raka. (State of California OEHHA proposition 65). Monsanto je zahteval od agencije za varstvo okolja EPA, da zapečati njihove dokumente o učinkih Round Upa, ker vsebujejo poslovne skrivnosti o sestavinah Round Upa. Vendar pa je neodvisnemu znanstveniku dr. Anthony Samselu phD uspelo dobiti te tajne dokumente, ki imajo 20.000 strani. Dokazujejo, da je Monsanto vedel, da glifosst povzroča različne vrste raka, kot so rak hipofize, ščitnice, dojk, testisov, ledvic, trebušne slinavke, jeter in pljuč oz na vseh žlezah in organih v živalskem telesu.  Dr Samsel in Stephanie Seneff raziskava :   https://www.researchgate.net/publication/283490944_Glyphosate_pathways_to_modern_diseases_IV_cancer_and_related_pathologies )

Bayer- Monsanto je plačal 10,9 milijarde USD v pravni poravnavi z 125.000 tožniki, ki trdijo da je Roundup pesticid kriv na njihov ne-Hodgkinov limfom. 17. decembra 2020 pa je Center for Food Safety, ki zastopa kmetovalce, vložil argumente proti odločitvi Agencije za varstvo okolja (EPA) ter zahtevo za prepoved uporabe glifosata zaradi nezakonite odobritve.

 https://www.naturalhealth365.com/ban-glyphosate-3708.html

*

Prof. G. E. Seralini, največji strokovnjak za pesticide na svetu, svetovalec francoske vlade in heroj boja proti  Monsantu, zdaj Bayer-u

fotografija La doc du 92 - wikipedia

* * *

Informacije o GSO hrani se skrivajo pred javnostjo, mediji ne poročajo o njenih škodljivih učinkih na zdravje. Ameriška agencija za hrano in zdravila FDA ( Food and Drug Administration) pa je zaradi korupcije odobrila GSO hrano in jo celo promovira kot zdravo hrano in  ne izvaja testov o količini glifosata v hrani.  Toda mnogi ameriški zdravniki so sami ugotovili škodljivost GSO hrane in svojim bolnikom so začeli svetovali uživanje ekološko pridelane hrane, kar je izboljšalo mnoga bolezenska stanja in kronične bolezni. Bil Gates zavaja javnost, da bo GSO hrana rešila problem lakote, a to počne zato, ker je imel 500.000 delnic Monsanta. 

Ker se glifosat topi v vodi, se nahaja v oblakih, dežju, površinskih vodah, zemlji, v zraku (če smo v bližini polja, kjer škropijo glifosat, ga lahko vdihujemo, širi se tudi 40 km daleč). Na jugu ZDA 75% dežja vsebuje glifosat. V zemlji uniči biosfero mikrobov, povzroči pomanjkanje mineralov v zemlji. Zaradi tega so rastline šibke in napadajo jih mikrobi.  Kmetovalci jih potem še bolj škropijo z antibiotiki in pesticidi, s tem pa se razvijajo odporni mikrobi. Glifosat rastlinam preprečuje izdelavo zdravilnih alkaloidov, ki v telesu delujejo anti-kancerogeno, anti-parazitno in uravnavajo razpoloženje. Ljudje smo odvisni od alkaloidov in esencialnih aminokislin v rastlinah. Majhna pohlepna skupina ljudi zaradi dobička z glifosatom uničuje ekosistem in zdravje ljudi, rastlin in živali. 

***

Monsantu je potekla licenca na glifosat leta 2000 in od takrat ga proizvajajo tudi druga podjetja. V Sloveniji ga proizvaja podjetje Albough TKI d.o.o. iz Rač.  Največ glifosata pa zdaj proizvede Kitajska (Chem China je kupil švicarsko Syngento). V svetu proizvedejo 2.000.000 ton glifosata na leto. Vsakih šest let se proizvodnja glifosata podvoji, kar povzroča neverjetno epidemijo vseh vrst bolezni ( iz tega pa farmacevtske družbe kujejo dobiček- Bayer je v konfliktu interesov. proizvaja glifosat, ki povzroča bolezni, nato prodaja kemična zdravila za "zdravljenje" teh bolezni z dodatnimi škodljivimi stranskimi učinki)

*

Farmacevtski gigant Bayer bo plačal do okoli 10 milijard evrov za poravnave v tožbah glede rakotvornosti njihovega herbicida Roundup, navaja BBC. Okoli 125.000 tožb je vloženih proti herbicidu, osnovanem na glifosatu, saj naj bi povzročal raka. Newyorška odvetniška družba Weitz & Luxenberg je sporočila, da je dosegla poravnavo v skoraj stotisoč primerih. Junij 2020

https://www.delo.si/novice/svet/bayer-bo-placal-okoli-10-milijard-evrov-zaradi-glifosata/

*

Z glifosatom škropijo 3-5 dni  pred žetvijo zlasti pšenico in oves, ker pospeši zorenje zrna in ubije rastlino, tako da so stebla suha in jih je lažje požeti. Škropijo tudi sladki krompir , kivi, citruse, krompir, sojo, čaj, stročnice, sadje, sladkorni trs, grozdje. Daleč največ glifosata se koncentrira v ovsu , zato ker se ovojnica razpre in škropivo pada direktno na zrna. To pa pomeni da so ovseni kosmiči, če so jih pred žetvijo škropili z glifosatom, izjemno zastrupljeni. Iz podobnega razloga ima tudi polnozrnat kruh, ki vsebuje luščine,  večjo količino pesticidov (glifosata) kakor beli kruh. 

***

ekološki jabolčni kis razgrajuje glifosat

fotografija Radha 2019

***

 

The Health Research Institute iz ZDA je naredil raziskavo o količini glifosata v 50 vrstah hrane. Podatki se nanašajo na število delcev glifosata na milijardo delcev v hrani v ZDA ( glifosat je škodljiv že v ekstremno majhnih količinah, zlasti kot hormonski motilec). Dovoljena količina pesticidov v hrani je v Evropski uniji 10 delčkov na milijardo. 

- oves 1254 delčkov na milijardo..........soja 479......polnozrnat pšenični kruh 370........med iz pašnikov blizu GSO poljščin 307.......brusnice 243.....zeleni čaj 208......bela moka 171......stročnice 94......borovnice 84.....melasa 40.....rumen krompir 29.....ekološki med 26......pomorančni sok 19........vino 13......arašidovo maslo 12.........tobak 10.........pivo 8.......mlečna čokolada 7.......kava 3......sladoled 1.........Fuji jabolka 0........meso 0.......olivno olje 0........ekološki pomorančni sok 0........alkoholne pijače 0 (destilacija odstrani glifosat iz žit)

S pesticidi najbolj onesnaženo sadje in zelenjava (po vrstnem redu, vir: Dirty dozen www.ewg.com): jagode......špinača.....nektarine.....jabolka......grozdje.....breskve......češnje.

...hruške......paradižnik.....zelena.....krompir.....paprika 

Želatina lahko vsebuje glifosat, zato je potrebno uporabiti bio želatino. 

Varni pridelki ( brez pesticidov): avokado, koruza ki ni GSO, ananas, zelje, čebula, grah, papaja, šparglji, mango, jajčevci, melone, cvetača, brokoli

Kanadska agencija Food Inspection Agency je v raziskavi leta 2017 našla ostanke glifosata v več kot 30 % vse hrane na trgu.  Raziskava leta 2013 je pokazala, da ima 44% prebivalcev v EU glifosat v urinu,  v ZDA pa kar 86%. (raziskava iz leta 2018) 

Dobra novica pa je, da bo Monsanto - Bayer moral plačati visoke odškodnine za povzročitev raka. Dne 10. 08. 2018 je ameriško sodišče v San Franciscu odločilo, da mora Monsanto bolniku z rakom plačati odškodnino v višini skoraj 300 milijonov USD. Monsanto pa bo tožilo še najmanj 8000 bolnikov z rakom. Zaradi sodbe je vrednost delnic v kratkem padla za 12%, kar pomeni da je tržna vrednost Bayer-Monsanta padla  za 10 milijard EUR v treh dneh po prvi obsodbi Monsanta. (več o tožbah proti Monsantu je v komentarjih.)

Maja 2019  je bila izrečena tretja sodba ameriškega sodišča zoper Monsanto, ki je določila neznansko visoko odškodnino zakoncema Alva in Alberti Pilliod, ki sta zaradi pesticida Round Up dobila raka (ne Hodgkinov limfom.).  Odškodnina znaša 2 MILIJARDI in 55 MILIJONOV USD. Vrednost Monsanto Bayerja strmo pada od prve sodbe z visoko odškodnino, Pilliod tožba pa je šele tretja v vrsti, ki sledijo, saj je tožnikov zoper Monsanto že 13.400.

 

ŠKODLJIVI UČINKI GENSKO SPREMENJENE HRANE

Glavne proizvajalke GSO pridelkov so: Bayer- Monsanto, BASF, Dow-Du Pont, ChemChina-Syngenta. Trdijo, da bo GSO hrana rešila problem lakote v svetu, kar pa je laž, saj ima ta hrana manjšo hranilno vrednost. Poročilo OZN in Svetovne Banke, ki ga ja napisalo več kot 400 znanstvenikov, navaja, da gensko spremenjena hrana ni rešitev za problem lakote niti ne poveča pridelka. (IEG Global program review Vol4 issue 2 International Assessment of Agricultural Knowledge, Science and Technology for Development) 

FDA - ameriška agencija za hrano in zdravila promovira gensko spremenjeno hrano. Za ta načrt so najeli bivšega odvetnika Monsanta Michael Taylor-ja in politika FDA je bila od leta 1990, da niso potrebne nobene raziskave o vranosti gensko spremenjene hrane ter da v trgovinah ni potrebno označiti, katera hrana je gensko sprememnjena. Ko je odvetnik Michael Taylor zapustil službo v FDA, je postal podpredsednik Monsanta. Leta 2009 se je vrnil v FDA in postal vladar politike ameriške hrane. Zaradi tega je Steven M. Druker tožil vladno agencijo FDA in napisal knjigo Altered Genes, Twisted Truth. Dokazal je, da FDA zavestno zavaja javnost, saj se zaveda in skriva tveganja, ki jih ima gensko spremenjena hrana.

* * *

  

 ekološka solata Živa - brez pesticidov z veliko mineralov

fotografija Radha 2019

* * *

V ZDA imajo na policah 60% GSO hrane, ki ni označena kot GSO, v EU pa je potrebno označiti, da je izdelek iz gensko spremenjenih organizmov.  Bio tehnološka podjetja se upirajo označevanju, ki potrošniku pove, da je hrana GSO, v ta namen oz. za lobiranje proti GSO nalepki so dala več kot 100 milijonov USD. V ZDA je 89% koruze genetsko spremenjene, 94% soje in 89% bombaža. V Kanadi imajo GSO oljno ogrščico Canola Oil, gensko spremenjene losose, alfa alfa, koruzo, z GSO sojo hranijo živino.V EU pa oljna ogrščica ni GSO. Glavni GSO pridelki v svetu so: koruza, soja, sladkorna pesa, oljna ogrščica, alfa alfa in bombaž. Večina krme za živino v EU je gensko spremenjena.  Monsanto prodaja GSO koruzo v Španiji, na Portugalskem in Češkem. V EU Monsanto prodaja semena, ki niso GSO. Poskušali so prodajati GSO krompir, a so leta 2012 to opustili. Danska je 2 leti testirala GSO koruzo in jo nato prepovedala. Madžarska je požgala polja z GSO koruzo.  GSO hrana cveti v državah, kjer jim ni mar za zdravje ljudi. To so ZDA, Kanada, Kitajska, Anglija, Filipini, Južna Afrika in v nekatere države EU. Rusija pa si prizadeva za ekološko kmetijstvo in želi postati največja izvoznica hrane brez GSO. 

GSO pridelki in organizmi

- alfa alfa : RoundUp Ready

- jabolka : Granny Smith in Artic golden delicious

- sladkorna pesa : InVigor, Liberty Link, Roundup ready

- paradižnik Flavr Savr

- kormpir: Lugovskoi plus, Superior new leaf, Innate

- papaja: Rainbow, SunUp

- GSO losos v prodaji v Kanadi

Bio -tech industrija reklamira GSO riž kot rešitev za pomanjkanje vitamina A. leta 2017 so dovolili uvoz tega riža v Avstralijo, Novo Zelandijo in Kanado. Razvila ga je švicarska Syngenta, zdaj pa proizvodnjo financira fundacija Bill Gates-a. Ta GSO riž je kontaminiral mnogo polj riža, kar je povzročilo krizo na trgu riža v letih 2006-2008- V resnici ima ta GSO riž manj beta karotena kot naravni riž. 

***

naravni riž ima več hranilnih snovi

fotografija Radha 2019

* * *

GSO hrana ima velike količine pesticidov, kot je glifosat z dodatki. GSO koruza vsebuje kancerogen strup folmaldehid (200 krat več od dovoljene meje) in insekticid Bt toksin, ki povzroča luknje v želodcu in črevesni membrani - sindrom propustnega črevesja, uničuje črevesne resice, povzroča alergije na različne vrste hrane in vnetne odzive imunskega sistema. Monsanto GSO koruza ima gen bakterije Bacillus thuringiensis, ki proizvaja Bt toksin- pesticid. GSO koruza ima manj hranil kot naravna koruza: ima 12 krat manj fosforja, 7 krat manj mangana, 55 krat manj magnezija, 438 krat manj kalcija, 16 krat manj kalija. Ima pa veliko glifosata, ki iz telesa odnaša minerale. 

V Sloveniji prodaja GSO hrane ni dovoljena, navzoča pa je GSO soja v krmi. Več o tem : https://www.ostro.si/si/razkrinkavanje/objave/nekdanja-sekretarka-seznam-zivil-z-gso-posiljala-kot-zanimivost

V Južni Ameriki proizvajajo GSO sojo, ki ima tako kot koruza kancerogen formaldehid in Bt toksin. GSO soja zavira encim tripsin za presnovo beljakovin. GSO soja ima sedemkrat več alergenih snovi kot naravna soja. GSO hrana je potencialni kancerogen. Pri otrocih povzroča motnje vedenja, tesnobo, depresijo in agresivnost. GSO hrana ima toksine, za katere so raziskave na živalih pokazale, da povzročajo tumorje, raka prebavil, atrofijo možganov, poškodbe imunskega sistema. Ker ima DNK virusov povzroča napačno sintezo beljakovin v telesu

Raziskava na miših K.I. Santos-Vigil-a v Mehiki, ki je bila objavljena v International Immunopharmacology, je ugotovila, da BT toksin Cry1Ac imunogenični strup, ki lahko povzroči alergijo z anafilaktičnim šokom (smrt). Ugotovili so tudi, da je BT toksin provzročil limfoidno hiperplazijo v črevesju (povečanje števila celic v limfnih vozlih), kar je stanje povzano z alergijo na hrano, vnetjem črevesja in rakom črevesja. Vir: https://www.gmwatch.org/en/news/latest-news/18526

GSO hrana vpliva na izražanje človeškega genoma. Najhujša so GSO jabolka in GSO krompir, ki reprogramirajo izražanje človeške DNK- vplivajo na to, kateri geni so aktivni in kateri so izključeni. S tem vplivajo na to, katere beljakovine, encimi, hormoni se bodo proizvajali. 

* * *

ekološka jabolka morda na pogled niso lepa, a so izjemno okusna in zdrava

fotografija Radha 2019

* * *

Geni iz GSO hrane se vgrajujejo tudi v DNK mikrobov v črevesu in spremenijo njihovo delovanje. To je ugotovila raziskava v UK in takoj so po nalogu britanske vlade prenehali z nadaljnimi raziskavami. Kajti to lahko pomeni, da se gen za proizvodnjo Bt toksina iz GSO kuruze in soje lahko vstavi v gene naših mikrobov v črevesju ter da lahko naš lastni mikrobiom začne proizvajati insekticid Bt v našem črevesju in nas zastrupljati, tudi če ne jemo več GSO hrane.  

Monsanto je s prevaro skušal dokazati, da je Bt toksin razgradljiva beljakovina tako, da so uporabili 1000 krat večjo količno encimov od normalne, ter veliko manj kisel pH, kot je v želodcu.  In potem so trdili, da je Bt toksin razgradljiv v prebavilih. A to ni res. Bt toksin so našli celo v krvi nosečnic in v fetusu (raziskava 2011 Quebec, Kanada).

Raziskava na podganah leta 2018 je pokazala, da so po 6 mesecih prehranjevanja z GSO koruzo podgane dobile sidrom propustnega želodca. Celice v steni želodca bi morale biti tesno povezane, a niso bile in bakterije, virusi in neprebavljena hrana je uhajala iz želodca v tkivo in kri. Žleze, ki izločajo želodčno kislino, pa so bile otekle in preveč podolgovate, nekatere so imele pred rakave spremembe.  Takšne poškodbe želodca lahko povzroči tudi aspirin. Dr. Daniel Nuzum, zdravnik alternativne medicine, ki ima sedem doktoratov, je povedal: Tudi prašiči, ki jih hranijo z GSO krmo dobijo tako propustno in stanjšano črevesno membrano, da v ZDA za klobase ne morejo uporabiti svinjskega črevesja, ker je membrana tako tanka, da ničesar ne morejo zapakirati vanjo. Prašiče, ki jih hranijo z GSO koruzo in sojo morajo zaklati, preden izkrvavijo zaradi uničene črevesne membrane.  Imajo tudi vnetje želodca in povečano maternico. 

* * *

Zelišča in začimbe so večna inteligenca narave :)

fotografija Radha 2019

* * *

 

Tradicionalna indijska medicina ayurveda pravi, da je telo izraz zakonov narave, ki jih izraža inteligenca zelišč in začimb. V telesu poteka določeno zaporedje bio-kemičnih procesov in ko so ti moteni, se pojavi bolezen. To zaporedje izraža DNK, ki ima določeno zaporedje nukleotidov. Rastline imajo mikro RNA , ki določajo, kako se bo izražal naš genom. GSO hrana pa nima tega pravilnega zaporedja in nosi popačene informacije ter popačeno genetiko. Zelišča telesu pomagajo vzpostaviti homeostazo v telesu in pravilen potek celicnih procesov.

Študije so dokazale, da se DNK genetsko spremenjene hrane absorbira iz črevesja v kri, kajti to DNK telo ne more razgraditi, tako kot DNK naravne hrane. Zaradi tega kosi DNK genetsko spremenjenih organizmov vstopajo v kri. Te raziskave so dokazale laži Monsanta, ki je trdil, da se ta gensko spremenjena DNK razgradi v črevesju. 

Vir: https://www.naturalnews.com/045710_GMOs_gene_transfer_DNA.html?fbclid=IwAR1UFOuvMbh-5ZDB90bsqLyXudn6WdJe-amjLxm5wxLhcE6YRKHis84ruaU

Julija 2017 je ameriška agencija za varstvo okolja EPA (US Environmental Protection Agency)  dovolila interferenčno RNA tehnologijo pri proizvodnji GSO koruze, ki lahko deaktivira na stotine genov v človeški DNK in povzroči opustošenje v bio-sferi.  GSO hrana ima mikro RNA, ki so oblikovane za deaktivacijo genov, kar reprogramira delovanje DNK v mikrobih v črevesju, v človeških celich in mitohondrijih. Mikro RNA imajo od 7-20 nukleotidov in so zelo odporne, se ne razgradijo v črevesju. Blokirajo lahko vitalne bio-kemične procese v celici.

Čebelam so dali en sam obrok z mikro RNA in več kot 1.400 genov čebele je spremenilo aktivnost, to je kar 10% celotnega genoma čebele. Sledil pa je še sekundarni učinek. Ker določeni geni niso delovali, je nastala verižna reakcija in spremenilo se je delovanje vseh ostalih genov. To je epigenetski učinek, ki ga ima hrana, ki vsebuje mikro RNA. GSO hrana pa vsebuje nenaravne genetske kombinacije in nevarne mirko RNA vijačnice, ki spremenijo tudi delovanje mikrobov v črevesju. Določena hrana pa pomaga popraviti delovanje genov. Več o tem v nadaljevanju. 

* * *

pesticidi uničujejo čebele, katerih delo v kmetijstvu je ocenjeno na 200 milijard USD

fotografija Radha 2019 : čebela na cvetu lipe

* * *

V ZDA uporabljajo Monsantov rastni hormon za krave rBGH za povečanje proizvodnje mleka. Monsato ga je razvil iz bakterije Escherichie Coli. Zaradi verjetne rakotvornosti je prepovedan v 30 državah, v ZDA pa je v uporabi, kljub tveganju za  rak črevesja, dojk in prostate.  Zaradi tega je prepovedan izvoz ameriškega mleka. 

Raziskava je pokazala večjo smrtnost pri podganah, ki so jih hranili z GSO koruzo, škropljeno z Round Up pesticidom. Rezultate raziskave pa so skrili . Vir:  https://gmwatch.org/en/news/latest-news/18772

Prof. dr. Pjotr Petrovič Garyaev, doktor molekularne biologije, strokovanjak za genetiko,  ‘oče’ nove metode zdravljenja s pomočjo kvantne genetske matrice in edinstvene metode valovnega reprogramiranja DNK človeka, je o genetskem inženiringu povedal naslednje:  

Citat: Ravno na osnovi nerazumevanja klasične genetike, ki ni odgovorila na osnovno vprašanje, kako je človek resnično kodiran v svojih kromosomih, se je tako strahotno razvila GSO, proizvodnja farmacevtskih zdravil, cepiv idr., ki neposredno povzročajo degeneracijo človeške vrste. Transgeni inženiring je pravzaprav kup poceni genetsko modificirane hrane (krompir, soja, koruza, mleko), ki dejansko uničuje človeški organizem, ker naš genetski sistem ni sposoben sprejeti tujega gena in posledično se aminokisline, ki jih potrebujemo za zdravo življenje, ne zlagajo pravilno.  Če bomo vsi na Zemlji jedli samo gensko spremenjeno hrano, bo to privedlo do popolne degeneracije človeštva! 

Vir:https://www.sensa.si/zdrave-odlocitve/medicina-nove-dobe/hhh/?fbclid=IwAR3zpmTKoUtz0SuMgwRYCqKDnszTd0Dq5ft7grUpeEpuc9theMh_yDNLW_A

***   ***   ***

ŠKODLJIVI UČINKI PESTICIDOV - GLIFOSATA

Bioresonanca pokaže, ali imamo v telesu pesticide. Test urina ni zanesljiv, ker če se oseba slabo razstruplja, bo glifosat kopičila v telesu in ga ne bo izločala z urinom ( kot se dogaja pri avtističnih otrokih )

- pesticidi povzročajo nevrološke motnje, možganske tumorje, tvorbo amilodi beta plakov, ki so povezani z Alzheimer boleznijo. V možganih povzročijo vnetje in napačno delovanje beljakovin. Povezan je tudi z epidemijo avtizma. Glifosat v epifizi lahko povzroči kronično nespečnost, zaradi tega se možgani ne razstrupljajo in posledica je vnetje možganov, tumor, demenca...V možganih zavira delovanje encima 56EETEAS, ki je glavna proti vnetna snov in s tem lahko povzoči sindrom "gorenja možganov", ki ga imajo avtisti.  Glifosat vsebuje aminokislino glicin in tako moti procese, v katerih je vključen glicin.Tudi pri bolnikih s Parkinson boleznijo so ugotovili visok nivo zastrupljenosti z glifosatom. Raziskava je pokazala, da ima oseba, ki živi 1 km od polj, kjer škropijo Round Up, za 33% večje tveganje, da dobi Parkinson bolezen pred 75. letom starosti. Vir. https://www.opb.org/news/article/washington-study-glyophosate-herbicide-parkinsons-disease/

 - Dr. Stephanie Seneff: Herbicid glifosat deluje v sinergiji s cepivi in strupenimi kemikalijami, vse naredi bolj strupeno.  Glifosat moti presnovo živega srebra ker povzroči rast bakterij Desulfovibrio, ki živo srebro spremenijo v zelo strupeno obliko metilnega živega srebra. Glifosat deluje v sinergiji z aluminijem, ki je v otroških cepivih, vozi ga v možgane in ga odloži v okolju s kislim pH pri epifizi, kar jo poškoduje in povzroči motnje spanja. Poškoduje tudi možgansko deblo. Aluminij se v črevesju težko absorbira, glifosat pa povzorči sindrom propustnega črevesja in vozi aluminij v kri in možgane. V možganih avtistov in bolnikov z Alzheimerjem  so našli velike količine aluminija. 

- kemikalije kot je glifosat se lahko zalepijo na DNK v jedru celice in v mitohondrijih in povzročajo mutacije DNK, nepravilno izražanje genov in napačno sintezo beljakovin, encimov, hormonov...

- majhna količina glifosata v ščitnici povzroči motnje delovanja ščitnice (adaptogen ašvaganda modulira delovanje ščitnice) 

- francoski profesor G. E. Seralini  je odkril, da Round Up vsebuje še druge, skrivne sestavine, kot so snovi za plastifikacijo BPA, ftalati, PCB,  arzenik, svinec, kadmij, nikelj in oksidativni odstanki naftnih derivatov. To so zelo lepljivi produkti nafte, ki se lepijo na DNK vijačnice, hormone, beljakovine, blokirajo delovanje encimov, nevrotransmiterjev v možganih. Celotna sestava Round Up pesticida je 125 krat bolj strupena, kakor sam glifosat 

 - glifosat in dicamba povečata rezistenco patogenih bakterij na antibiotike, 100.000 x hitreje, kot se to dogaja brez navzočnosti teh herbicidov. To je pokazala raziskava na University of Canterbury (New Zealand) pod vodstvom prof. Jack Heinemann-a (vir:https://www.gmwatch.org/en/news/latest-news/18508)

- glifosat je antibiotik, ki ubija koristne bakterije v črevesju in povzroča rast patogenih bakterij, kot so nevarne Clostridium botulinum, ki lahko povzročijo paralizo in smrt, ker imajo najmočnejši strup na planetu.  Uničuje koristne Bifido bakterije, Salmonele pa ne uniči. Koristni mikrobi povzročijo, da črevesne celice proizvajajo nevrotransmiter serotonin (90% seronona - hormona sreče, nastaja v črevesnih celicah), Ker  glifosat ubija koristne bakterije, so posledica nespečnost, samomori, tesnoba, depresija, ADHD, izguba normalnega delovanja imunskega sistema, aktivacija retro-virusov v naši DNK. Glifosat povzroča množenje bakterije Desulfovibrio, ki spreminja živo srebro v najbolj strupeno in smrtonosno obliko - metilno živo srebro, ki je povezano z avtizmom.  

 * * *

vsestransko uporabna konoplja ne potrebuje pesticidov

fotografija Radha 2019

* * *

- glifosat je potencialni kancerogen. Ob reki Misisipi reki je epidemija raka, ker ta reka s pritoki zbira okoli 85% glifosata, ki se škropi na poljih. Ljudje pa vodo iz reke uporabljajo za namakanje polj. To področje ima največjo stopnjo raka v svetu.  Dr. Nalini Chilkov LAC OMD je povedala: pesticidi delujejo kot estrogen in lahko povzročajo raka, ki ima receptorje za estrogen: rak dojke, prostate, pljuč, črevesja in trebušne slinavke. Brazilski znanstveniki povezujejo povečanje primerov raka debelega črevesja s povečano uporabo glifosata in GSO pridelkov. (več o tem je v komentarju št 10)  Glifosat povzroča levkemijo pri otrocih (vir: https://www.gmoscience.org/childhood-leukemia-the-microbiome-and-glyphosate-a-doctors-perspective/ ) O pojavu raka na osnovni šoli Rače, kjer je tovarna Albaugh, ki proizvaja glifosat, je spregovoril Anton Komat (v kom št 15)

Round Up poveča tveganje za rak ne- Hodgkin limofm za 41%

https://responsibletechnology.org/new-study-weed-killer-roundup-increases-risk-of-cancer-by-40-percent/

- glifosat poškoduje jetra, povzroči lahko zamaščena jetra, rak jeter in nezmožnost razstrupljanja telesa, ker blokira delovanje encimov p450 . Zaradi tega jetra med drugim ne morejo metabolizirati vitamina A, retinola- ki je po kemični strukturi podoben alkoholu in zastruplja telesna tkiva. Round Up povzroči smrt celic jetre in vitro in sicer že v 10 krat manjšem odmerku, kot je dovoljena količina tega pesticida v hrani. Zamaščena jetra ima 25% američanov, kar vodi v diabetes 2, debelost in bolezni srca in ožilja.  

- glifosat v sinergiji z arzenikom, ki je tudi v Round Up škropivu, uničuje ledvice, kar lahko vodi v odpoved ledvic. To se dogaja delavcem na poljih sladkornega trsa  kjer intenzivno škropijo Round Up ter na poljih riža, kjer je veliko arzenika. Glifosat je kelator, ki vozi arzenik v organe in celice, odloži ga tam, kjer je kisel pH - zlasti v ledvicah. 

-  pesticidi so hormonski motilci, so podobni estrogenu in vežejo se na receptorje za estrogen, zaradi česar se nanje ne more vezati telesni estrogen. Posledica je hormonsko neravnovesje z dominanco estrogena in simptomi, kot so razdražljivost, krvavitve, endometrioza (pri ženskah), migrena, nespečnost, motnje delovanja placente

* * *

eterično olje muškatne kadulje za hormonsko ravnovesje pri ženskah

fotografija Radha 2019

* * *

- glifosat povzroča bolezni prebavil, kot je Chronova bolezen, sindrom propustnega črevesja, sindrom razdražljivega črevesja (IBS), ulcerozni kolitis, vnetje črevesja (IBD). Sindrom propustnega črevesja pomeni, da so odprti prehodi med celicami v črevesni steni, tako da strupi mikrobov (lipopolisaharidi LPS), neprebavljeni delci hrane vstopajo v kri in povzročijo kronična vnetja, avtoimunske bolezni, rak, občutljivost na hrano in oksidativni stres.  Glifosat povzroči povečanje beljakovine zonulin, ki odpira prehode med črevesnimi celicami. Ko je odprta črevesna membrana, pa je odprta tudi možganska krvno žilna pregrada, kar pomeni, da težke kovine, strupi, bakterije, virusi, paraziti vstopajo v možgane in povzročijo vnetje in nevro-degenerativne bolezni.  Propustne postanejo tudi membrane organov, krvnih žil...

- Raziskava, ki jo je financiralo italijansko ministrstvo za izobraževanje, je ugotovila, da glifosat že v zelo majhni koncentraciji poškoduje DNK v belih krvnih celicah - limfocitih . Študija je na naslovu:  https://www.gmoevidence.com/glyphosate-is-genotoxic-to-human-white-blood-cells-at-low-concentrations/?cn-reloaded=1

- Gluten vsebuje veliko aminokisline prolin, ki se težko razgradi. Vezi v prolinu razgrajuje encim *prolyl aminopeptidase*, ki prav tako vsebuje dele aminokisline glicin. Če se pesticid glifosat vgradi v ta encim, bo ta razpadel in ne bo mogel razgraditi aminokislne prolin v glutenu. Če se beljakovine ne razgradijo v srednjem delu črevesja, se bodo odzvali eneterociti in začeli sproščati beljakovino zonulin. Ta pa sproži serijo dogodkov, ki vodijo v sindrom propustne črevesne sluznice in diarejo. Za razgradnjo zonulina je potreben encim tripsin in če ne deluje, ker je v njem glifosat, bo veliko zonulina ob črevesni steni, kar bo povzročilo sindrom propustne črevesne sluznice, pri katerm se odprejo poti med celicami v črevesni steni, tako da neprebavljene beljakovine, gluten, strupi bakterij lipopolisaharidi in drugi toksini pridejo iz črevesja v kri.  To pa povzroči avtoimunsko nevihto, ki se zgodi zaradi tujih beljakovin v krvi. Ker je gluten podoben celicam ščitinice, lahko imunski sistem napade ščitnico (Hašimoto bolezen). To je en od vzrokov avto-imunskih bolezni. 

- Glifosat se najbolj akumulira v kosteh in v kostnem mozgu, kar vpliva na matične celice in na imunske celice, ki potem raznašajo glifosat v druga tkiva

- glifosat povzroča intoleranco na gluten v žitih in na druge vrste hrane

- s povečanjem uporabe glifosta se veča tudi število smrti zaradi infekcije prebavil. Leta 1989, ko je bilo uporabljenih 2000 tom glifosata na GSO koruzi in GSO soji, je bilo teh smrti 0,1 na 100. 000 prebivalcev, leta 2010, ko je bilo uporabljenih 87.000 ton glifosata, pa je bilo teh smrti 3,2 .

  * * *

zelišča za znižanje vnetja možganov, ki ga med drugim povzročajo tudi pesticidi

fotografija Radha 2019

več o zdravljenju vnetja možganov je v moji objavi Zdravljenje avtizma

* * *

- z povečanjem uporabe glifosata se je povečalo ( korelacija je od 0,944 do 0,997) tudi  število raka jeter in žolčevodov, raka ledvic in mehurja, raka ščitnice, mieloidne levkemije, hepatitisa C, število smrti zaradi odpovedi ledvic in samomora, avtizem, sladkorna bolezen, kap, demenca, Alzheimer, Parkinson, defekti pri rojstvu, motnje metabolizma, tesnoba, ADHD

- hrana ima danes manj žvepla, ker glifosat moti absorbcijo žvepla v rastlinah. Veliko ljudi je občutljivih na žveplo, verjetno zaradi motnje v sulfid oxidasi, zaradi česar nastaja preveč sulfita, ki je izjemno strupen. Ko žveplo oksidira, se spremeni v vodikovega sulfida v strupen sulfit in nato v sulfat. Glifosat pa moti encime, ki oksidirajo strepen sulfit v sulfat. Glifosart se tudi veže na molibden, zato ga primanjkuje pri teh reakcijah. Sulfid oksidaza vsebuje tudi dve molekuli hema, katerega sintezo moti glifosat. tako glifosat na tri načine moti sulfit oksidazo, kar pomeni višek strupenega sulfita in pomanjkanje sulfata. To je na primer vzork, zakaj nekateri ljudje ne morejo jesti česna. Ti ljudje se lahko namakajo v Epson soli, da vsrkajo sulfat preko kože, kajti sulfat je zelo pomemben za cirkulacijo krvi, čiščenje odpadnih snovi iz celic in za vzdrževanje električnega sistema telesa. Pomanjkanje sulfata oziroma motnje v metabolizmu žvepla so ključen dejavnik avtizma, Alzheimerja, nevroloških bolezni, revmatoidnega artritisa in drugih bolezni.  

 

- glifosat je strup za mitohondrije, ki v celici proizvajajo energijo . ker se veže na esencialne minerale, mitohondriji ne dobijo potrebnih hranil, posledica je utrujenost.  Glifosat poškoduje celično membrano mitohondrijev. Poškodbe mitohondrijev povzročijo rak. V celici je okoli 300 mitohondrijev, v živčnih celicah nevronih pa je kar 3000 mitohondrijev. Zato glifosat najbolj prizadene centralni in periferni živčni sistem. 

 

- glifosat moti sintezo treh aminokislin v rastlinah, ki jih telo ne more proizvesti, ampak jih mora dobiti s hrano. Zato so moteni mnogi bio-kemični procesi v telesu, kot je delovanje nevrotransmiterjev in vzdrževanje strukture nevronov. Napačno sestavljeni proteini se kopičijo v telesu kot amilod beta plaki, kot tau proteini (Alzheimer, Parkinson), kopičijo se tudi v očesu (slepota), v trebušni slinavki (diabetes), povzročajo raka. Povzroča sistemsko vnetje- oksidativni stres, ki poškoduje beljakovine. Glifosat se tudi vgrajuje v beljkovine in jih s tem deformira, tako da izgubijo svojo funkcijo. To je ugotovil Monsanto že leta 1989, a je rezultate raziskave skril pred javnostjo

- glifosat iz telesa izloča esencialne minerale, ker je kelator: prvič je bil registriran kot čistilo za cevi, ker se veže na minerale

- glifosat se vgradi v naše prebavne encime in zavira njihovo delovanje. Zlasti se vgrajuje v tripsin in pepsin (za prebavo beljakovin) ter v lipazo ( za prebavo maščob). Posledica so neprebavljeni koščki hrane, ki povzročajo vnetje v črevesju. Vgrajuje se tudi v encime mikrobov v črevesju

***

- glifosat vsebuje aminokilslino glicin in zato jo lahko zamenja v procesih sinteze beljakovin in tako moti delovanje beljakovin.To lahko povzroči bolezni, ko so sladkorna bolezen, Alzheimer, avtizem, multipla skleroza, amiotrofična lateralna skleroza (ALS), rojstvo otroka brez cerebralnega korteksa (anencephaly), nevropatična bolezen - odpoved ledvic...

- Pesticid glifosat zamenja amino-kislino glicin in moti peristaltiko črevesja. V črevesni steni je beljakovina myosin, ki ima aminokislino glicin. Glifosat ima tudi glicin in lahko zamenja glicin v beljakovini myocin, tako da ta izgubi moč krčenja. Tudi žolčnik izloča žolč na podlagi delovanja myosina, za metabolizem maščob, odvajanje strupov  in razstrupljanje tankega črevesja od bakterij. Posledica premajhne količine žolča je motnja presnove maščob, množenje bakterij v tankem črevesju (SIBO), slabo odvajanje strupov iz telesaTako glifosat moti delovanje črevesja in žolčnika

-- glifosat prehaja v materino mleko. To je pokazala raziskava Moms across America iz leta 2014. Leta in leta so prosili ameriško agencijo za varstvo okolja EPA - (US Evironmental Protection Agency) da testirajo materino mleko, a EPA tega ni hotela narediti. Nazadnje so raziskavo morali plačati sami. Med  desetimi  ženskami jih je pet imelo majhen nivo glifosata v mleku, tri doječe matere pa so ga imele ogromno: V mleku so imele 1600 krat več glifosata, ko je v EU dovoljena meja za glifosat v vodnem sistemu. Kaj to pomeni za zdravje dojenčka, si lahko samo predstavljamo ! Ni čudno, da imajo v ZDA epidemijo bolnih otrok,  gigantsko število avtistov, veliko dojenčkov pa je že na psihiatričnih zdravilih.  Pred uvedbo glifosata je bil en avtist na 5000 otrok, zdaj je 1 na 42 otrok ( neuradno je že 1 avtist  na 26 otrok ). Glifosat namreč deluje v sinergiji z aluminijem v otroških cepivih.

- Round Up povzroča motje v razvoju fetusa, v placenti deluje kot hormonski motilec in umetni estrogen. Povroča deformacije ploda, pri podganah so bile deformacije navzoče tudi pri potomcih. Glifosat povzroča bolezni v prvi in drugi generaciji potomcev podgan, so ugotovili raziskovalci na Washington State Univerzi. Povzroča bolezni ledvic, jajčnikov in prostate pri teh potomcih in anomailje fetusov.  Vir: 

 https://responsibletechnology.org/glyphosate-causes-serious-multi-generational-health-damage-to-rats-new-wsu-research/?eType=EmailBlastContent&eId=345ca333-39a7-4f58-9246-424b591726da

- Round Up povzroča neplodnost. Leta 1982 je bilo v ZDA 40 klinik za zdravljenje neplodnosti, leta 2015 pa že 440 klinik, kar je več kot 10 kratno povečanje v 33 letih.  Umetna oploditev pa močno poveča tveganje za raka maternice nekaj let po oploditvi. Dojenčki rojeni z hormonsko umetno oploditvijo pa imajo povečano tveganje za tumor v možganih (neuroblastoma)Vir: film Secret Ingredients

* * *

Ohranimo pristno naravo brez gensko spremenjenih rastlin, uporabimo ekološke pesticide, ki ohranjajo bio sfero :)

fotografija Radha 2018

***   ***   ***

RAZSTRUPLJANJE OD PESTICIDOV IN GSO HRANE

Naraven proces razstrupljanja deluje, če smo dovolj hidrirani - če imajo celice dovolj vode

dr. Zach Bush MD

- najbolj učinkovito razstrupljanje od pesticidov-glifosata je uživanje ekološko pridelane hrane. Glifosat se topi v vodi in izloča z urinom, tako da se po 7-10 dneh uživanja ekološke hrane, količina glifosata v urinu zmanjša za 90%. Potrebno pa je zdravljenje posledic pesticidov

- ekološki jabolčni kis metabolizira glifosat, ga razgradi, da ni več škodljiv. Vsebuje Acinetobacter bakterije, ki presnavljajo glifosat. Te bakterije so tudi v fermentirani hrani, zato pomaga tudi sok zeljnice, pravi pediatrinja dr. Michelle Perro

- glifosat vežejo in odpravijo iz telesa snovi za vezanje kemikalij: alge chlorella in ecklonia cava ter humična in fulvična kislina (GI Detox), liposomski glutation, 

- sulforaphane iz brokolija nevtralizira škodljive učinke glifosata. Dr. John Gildea in dr. Martin Katz sta razvila formulo BrocElite, ki vsebuje sulforaphane. 

- razstrupljanje začnemo z čiščenjem mikrobioma v črevesju od glifosata. Bio aktivni ogljiki, ki telo razstrupljajo od težkih kovin in kemikalij, nevtralizirajo tudi glifosat, še posebno v črevesju,  epifizi in ščitnici Bio aktivni ogljiki (humične snovi in fulvična kislina) so v 15 milijonov starih plasti zemlje in so rešitev za problem glifosata. Formula, ki vsebuje humične snovi je npr. Restore (Biomic Sciences) ali Humiferr (Biyovis). Humične snovi odstranijo glifosat iz črevesja, krvi in medcelične matrice. Fulvična kislina pa od glifosata očisti celice, mitohondrije, možgane, organe, kri in črevesje. Formule, ki vsebujejo fulvične in humične snovi so Bio Active Carbon One, Metal Free, Metal Matrix, Biome Medic...

- obnova mikrobioma v črevesju, ki je najbolj prizadet zaradi glifosata in je temelj zdravja. Uživamo vlaknine (cikorija, čebula, česen, surov por, banana, špraglji, čičerika, brusnice, topinambur, fižol, artičoka), različne vrste fermentirane hrane (sami lahko naredimo pijačo boza), medicinske gobe, datlje, regrat, gumi arabica (accacia gum), kvercetin, olje črne kumine. Kislo zelje ima okoli 500 vrst različnih mikrobov, regrat razstruplja od glifosata. Kravam, ki so zbolele zaradi GSO krme z glifosatom so dajali zeljnico in bio-aktivne ogljike in so ozdravele .

***

olje črne kumine za zdravje prebavil

fotografija Radha 2019

* * *

- obnoviti je potrebno tudi poškodovano črevesno membrano in črevesne resice, ki jih poškoduje Bt toksin iz GSO koruze ali GSO soje. Resice se lahko obnovijo z ekstraktom pšeničnih kalčkov ali brezglutensko dieto.  Formula Biome Medic od podjetja Purim ima bio-aktivne ogljike (fulvično kislino), mineralno humično olje ( ki daje mikro hranila), spore Lactobaccilus bakterij ( ki odnašajo glifosat iz črevesja), vlaknine cikorije ( za mikrobiom)  in ekstrakt pšeničnih kalčkov ( za obnovo črevesnih resic). Ta formula zmanjša vnetne markerje in nivo glifosata za 74%. Luknjasto črevesno sluznico obnavlja pektin iz dušenih jabolk (5 minut), bio želatina ( ima 35% amino kisline glicin), maslena kislina iz kuhanega masla ghee, aloja vera, tekoči klorofil, kolagen.  Kumina preprečuje poškodbe črevesne membrane.  Pospeševanje pretoka žolča zdravi sluznico črevesja. Za pospeševanje izločanja starega žolča: pehtran, česen, kurkuma, kolmež, krhlika, poprova meta, sladki pelin, regrat, repinec, kumina, angelika, rman, vitamin E, omega 3, B vitamini, kokosovo olje, sok rdeče pese........Topli obkladki iz ricinus olja na področju jeter razredčijo žolč in odvajajo stari žolč....Eterično olje koriandra poveča količino žolča. Rožmarin poveča količino žolča in encime jeter.

 

- zdravljenje in razstrupljanje jeter. Hrana, ki čisti in krepi jetra: česen, grenivka, zelena listnata zelenjava, avokado, orehi, kurkuma, žlička olivnega olja z limono zjutraj na prazen želodec...artičoke, čemaž, česen, koleraba, špinača.......Celice jeter regenerirajo: tekoči klorofil, sladki koren, pegasti badelj,  olje črne kumine, neem, goba rei-shi, rožmarin....Čaji za krepitev jeter : bezeg, meta, potrošnik, pušpan, sladki pelin ( nima živčnega strupa tujona), jetičnik, rman, tavžentroža, regrat, sivka.....Round Up ubije celice jeter in vitro. To preprečuje zelo uspešno kombinacija treh zelišč: regrata, repinca in češmina, ki začne varovalno delovati po 6 urah stika s celico. Začita celic jeter pred smrtjo in vitro je bila v 48 urah kar 89% uspešna 

* * *

eterično olje grškega semena za zdravje prebavil, meta, pehtran, črna kumina, orehi za zdravje jeter 

fotografija Radha 2019

* * *

- za obnovo možganov od posledic glifosata sta formuli Brain Recovery za zjutraj in zvečer. Vsebujeta vitamine, minerale, aminokisline, silimarin iz pegastega badlja, N- acetil cistein, 5 HTP( hidroksi triptofan)..Poškodovane nevrone v možganih regenerirajo indijska rastlina ašvaganda, medicinska goba resasti bradovec (Hericium Erinaceus)  in izvleček kurkume (kurkumin). Zdravilo za možganske celice so še ginseng, ginko biloba, brahmi (vodni ožepek- bacopa monnieri), B vitamini, olje črne kumine, magnezij, omega 3, granatno jabolko, magnolija itd...čisti pa jih tudi janež (anis), galgant.

- bio resonanca bo pokazala, katerih vitaminov in mineralov telesu primanjkuje in jih je potrebno jemati kot dodatke, zlasti pomemben je vitamin C ter velika doza vitaminov B, omega 3, CBD olje konoplje. Vitamin niacin B3 je pomemben za tvorbo NAD, ki sodeluje v procesu pridobivanja energije v mitohondrijih. S tem varuje DNK in mitohondrije pred posledicami glifosata

- kratkotrajni post (12-16ur) pomaga zdraviti črevesno sluznico in razstrupljati telo- je eno najmočnejših načinov razstrupljanja, omogoča tudi proces regeneracije celic in tkiv

- ker ima glifosat aminokislino glicin, in s tem zamenja v telesu to aminokislino, je potrebno da uživamo kolagen ali bio-želatino, ki ima 35% glicina. Sintezo kolagena spodbujajo naravni vitamin C ( camu camu, acerola, šipek), kivi, brokoli, goji jagode, medicinske gobe, liposomski kurkumin, vegetarijanci in vegani lahko uživajo morski kolagen iz alg ( Biostile: Immune power). Večina ljudi ima pomanjkanje kolagena in aminokisline glicin, ki je potrebna za sintezo telesnega antioksidanta glutation (glicin, selen, cistein, glutamin so potrebni za sintezo glutationa, lahko pa jemljemo liposomski glutation, za povečanje učinka razstrupljanja). Glifosat povzroča mutacije DNK in oksidativni stres in to preprečuje glutation, ki nevtralizira proste radikale in razstruplja jetra. 

* * *

camu camu in goji jagode za kolagen

fotografija Radha 2019

* * *

- Round Up vsebuje še druge, skrivne sestavine, kot so snovi za plastifikacijoje, BPA, ftalati, PCB,  arzenik in oksidativni odstanki naftnih derivatov. To so zelo lepljivi produkti nafte, ki se lepijo na DNK vijačnice, hormone, beljakovine, blokirajo delovanje encimov, nevrotransmiterjev v možganih. DNK pa vsebuje gene za čiščenje celic. Imajo navodila za encime, ki celico in DNK čistijo od teh lepljivih naftnih snovi. Ti geni se imenujejo *garbage cleaning genes* in francoski prof. Seralini, ki je največji strokovnjak za pesticide na svetu, je odkril, kako stimulirati delovanje teh genov za čiščenje. Stimulirajo jih aromatična zelišča, najbolj učinkovito delujejo v sinergiji do treh zelišč hkrati, ki jih damo v obrok za stimulacijo izločanja sline, prebavnih sokov in encimov. Gorčično seme ima močan učinek razstrupljanja. Prof Seralini ni testiral vseh zelišč, ker nima finančnih sredstev za to, je pa odkril nekaj učinkovitih zelišč za razstrupljanje: kombinacija regrata, češmina (berberis vulgaris) in repinca (arctium lappa). Delujejo v sinergiji in zelo dobro razstrupljajo od plastike in glifosata. Dobro delujejo tudi solidago virgaurea, tinktura zlate rozge in plešca za ledvice ter brestovolistni oslad (spira ulmaria). Aromatična zelišča lahko za 40% zmanjšajo posledice pesticidov

***

- gensko spremenjena hrana ima mikro RNA vijačnice, ki napačno programirajo delovanje DNK. Hrana, ki popravlja delovanje DNK so robide, jagodičevje, stare vrste hrane, sladki krompir, avokado, oreščki, semena. Borovnice, vitamin K (petršilj), goba čaga iz Sibirje, vitamin B3 niacin (prekurzor NAD), koencim 1 = NADH..... popravljajo poškodbe DNK. Cilantro čisti DNK. Eterično olje vrtnice, žajbelj, vanilija, bazilika, sladki koren preprečujejo mutacije DNK. Melisa, rožmarin, selen, klorofil, laški smilj, et. olje grenivke, limone...  varujejo DNK pred poškodbami prostih radikalov. Telomere na kromosomih varujejo eterična olja klinčkov, rožmarina in bazilike.

* * *

melisa, rožmarin, laški smilj, žajbelj za zaščito DNK

fotografija Radha 2019 

* * *

- savna terapija (sončenje) 10 minut. Dve uri pred savno pojemo 6-8 tablet alg chlorella, ki delujejo/ čistijo kri 12 ur. Po 5 minutah potenja se mobilizirajo vodotopni toksini, tudi glifosat in se izločajo. Po savni se tuširamo z hladno vodo, da se pore zaprejo in se strupi ne absorbirajo nazaj v telo. Dobro je, če po savni žvrkljamo olivno ali sončično olje v ustih 10-15 minut, to izpljunemo in operemo zobe. Vodotopni toksini se izločijo s potenjem, v maščobi topni pa se izločijo iz krvi preko mukoznih membran in jezika z žvrkljanjem olja. 

- uživanje hrane, ki ni gensko spremenjena, izboljša simptome mnogih bolezni. Raziskava na 3256 bolnikih v ZDA ( kjer uživajo veliko GSO hrane in so najbolj bolna populacija med razvitimi državami ) je pokazala da se: prebavne motnje izboljšajo za 85,2%, utrujenost za 60,4%, občutek megle v možganih za 51,7%, tesnoba in depresija za 51,1%, spomin in koncentracija za 48,1%, sezonske alergije za 46,6%, občutljivost na gluten za 42,2%, nespečnost za 33,2%, problemi s kožo za 30,9%, hormonske motnje za 30,4 %, bolečine v mišicah za 25,2 %, avtoimunske bolezni za 21,4%, bolezni srca in ožilja za 19,8%, astma za 14,5%, sladkorna bolezen za 10,6% in bolezni ledvic za 4,5%. Dobro je uživanje ekološko pridelanih križnic (brokoli, cvetača, ohrovt, zelje...) in stročnic, ker imajo žveplo in folate, ki so potrebni, da jetra lahko izločajo strupe iz telesa.  Omega 3 pa pomirja vnetja. 

- E3 Advanced Plus formula razgradi Bt toksin iz GSO koruze in GSO soje že v želodcu. Vsebuje encime, prebiotike in probiotike, ki v 90 minutah razgradijo gluten iz žit, kazein iz mleka, oreščke....ter 60% Bt toksina. Za zdaj je to edina formula, ki lahko razgradi Bt toksin

- nosečnice naj ne jedo predelane hrane, ki lahko vsebuje GSO sestavine, ovsa, pšenice, stročnic, rizičnega sadja ( jagode, nekatrine, jabolka...) če niso ekološko pridelani, ker je fetus zelo občutljiv na glifosat

- anti stres terapije in zdravljenje čustvenih travm so pomembni, ker povečajo sposobnost telesa, da se razstruplja od težkih kovin, kemikalij, glifosata, parazitov in mikrobov. Več o tem je v moji objavi: 

http://www.publishwall.si/.publishwall.si/post/458521/anti-stres-terapija

- dr. Dietrich Klinghardt za razstrupljanje od glifosata priporoča Zeo Bind - nano zeolit (ne sme se jemati s hrano ali zdravili), Matrix Minerals (30-50ml na dan, vsebuje tudi bio-aktivne ogljike : humično in fulvično kislino) od podjetja Bio Pure, adaptogene Deep Purple (acai jagode, granatno jabolko, klematska sliva), vitamin C iz šipka. Priporoča tudi ionsko kopel za noge- 

Vir: Healing from GMO.s and Round Up Summit 17.7-26.7. 2018 in GM Watch

Ameriško zvezno sodišče je s sodbo preprečilo, da bi gensko spremenjeno hrano označili samo s QR kodo, tako da kupec sploh ne bi vedel, da je to GMO hrana: https://www.thenewlede.org/2022/09/court-smacks-usda-for-lack-of-transparency-in-gmo-labeling/

https://revijazarja.si/clanek/odklenjeno/5af050009cf21/jagode-kraljice-zastrupljevalcev-da-o-spinaci-ne-govorimo

V Kanadi je umrlo 37 milijonov čebel iz 600 panjev, ob polju, kjer so posadili genetsko spremenjeno koruzo, škropljeno s pesticidi neonikotinoidi. Kako bolni so ljudje, ki jedo GSO hrano polno pesticidov? https://newspunch.com/37-million-bees-dead-after-gmo-seeds-planted-nearby/

dr. Michael Antoniou, molekularni biolog pri King.s College London, je povedal: Raziskave kažejo, da gensko spremenjeni pridelki škodujejo naravi na nepričakovane načine, zato mora EU ohraniti nadzor nad temi organizmi. Nekateri komisarji EU in agro-bio -tehnološki lobiji želijo prost trg za gensko spremenjene pridelke, kar je v nasprotju z znanostjo, ki kaže da to ogroža naravo in javni interes. EU komisar za kmetijstvo Phil Hogan pravi, da je DG SANTE že pripravil nove pobude za spreminjanje genov, ki bi zaobšle sedanjo zakonodajo za gensko spremenjene organizme. Zdi se, da EU komisarji podpirajo agro-bio-tehnološke lobije pri njihovi težnji, da odstranijo varnostna načela v zvezi z GSO. Če tem lobijem v EU uspe, bodo gensko spremenjeni organizmi prišli na trg EU brez varnostnih pregledov in brez oznake, da gre za GSO izdelke. Nove pobude želijo zaobiti sodbo European Court of Justice, da tudi nove tehnologije spreminjanja genov (mutageneza) spadajo pod zakone o gensko spremenjenih organizmih in morajo zato biti podvržene varnostnim testom in označevanju, da gre za GSO proizvode. Agro bio tehnološki lobij to vidi kot oviro profitnim interesom te industrije. Manipulacija genov pomeni,da rastline lahko proizvajajo nove vrste strupov in ogrožajo bio-sfero, zlasti ker je s tem povezana uporaba škodljivih pesticidov, je povedal dr. Michael Antoniou, ter dodal, da mora biti javno zdravje pred profitnimi interesi agro-bio industrije. Vir: https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/opinion/the-eu-must-not-de-regulate-gene-edited-crops-and-foods/

Avstrija je kot prva država v EU prepovedala uporabo spornega herbicida glifosat. Za prepoved, ki so jo predlagali socialdemokrati (SPÖ), je glasovala večina v avstrijskem parlamentu. V ljudski stranki (ÖVP) govorijo o hudem udarcu za kmete, medtem pa so v stranki Neos prepričani, da je prepoved v neskladju z evropsko zakonodajo. Ta namreč dovoljuje rabo glifosata do konca leta 2022. Vir FB Eveline Azur Art https://zelenigenij.24ur.com/clanek/zeleni-svet/avstrija-kot-prva-drzava-v-eu-v-celoti-prepovedala-sporni-glifosat.

Kljub temu, da so govorice o povezavi herbicida glifosata z rakom vse glasnejše, da sta v dveh tožbah v ZDA tožnika dobila milijonski odškodnini (op: tretja tožnika pa sta dobila več kot 1 milijardo USD odškodnine) zaradi uporabe tega herbicida, se bo v primeru izdanega okoljevarstvenega dovoljenja proizvodnja v podjetju Albaugh v Račah povečala kar za 6-krat. Od kod tolikšna obolevnost za rakom na lokalni osnovni šoli? Pred leti so v Račah opazili, da je obolevnost za rakom zaposlenih na lokalni osnovni šoli izredno visoka. Kot so zapisali na strani Ekološke iniciative Rače, je aprila 2013 ravnatelj OŠ Rače, Jožef Jurič, člane sveta zavoda OŠ Rače seznanil s podatkom, da je od leta 1990 kar 22 zaposlenih na OŠ Rače zbolelo za rakavimi obolenji. Gre za stopnjo, ki je precej višja od stopenj obolevnosti v primerjavi z drugimi okoliškimi osnovnimi šolami. Vodstvo Občine Rače Fram je po besedah ravnatelja Juriča tedaj zavrnilo možnost sodelovanja in ni želelo financirati raziskave, ki bi poskušala poiskati razloge za tako visoko obolevnost za rakavimi obolenji med zaposlenimi na osnovni šoli. A kot kaže, se bo sedaj to spremenilo. Anton Komat mar 2019 https://maribor24.si/lokalno/anton-komat-tovarna-glifosata-v-racah-je-speca-ekoloska-bomba?

Analitik Ian Hilliker iz Londona je ocenil, da bo zaradi tožb zoper Monsantov pesticid Round Up, odškodninska odgovornost Bayer-ja dosegla 800 milijard USD. Nakup Monsanta za 57 milijard USD se je za Bayer iz dobre naložbe tako spremenil v nočno moro. Dwayne “Lee” Johnson je oktobra lani dobil 78,5 milijonov USD odškodnine (prvotna odškodnina je bila 289 milijonov USD, a je bila pozneje znižana na 78,5 mio USD). Zdaj se je končalo drugo sojenje, pri katerem je Edwin Hardeman tožil Monsanto, ker je zaradi glifosata dobil raka (ne Hodgkinov limfom), marca pa se začne tretje sojenje. Pijavljenih tožnikov zoper Bayer- Monsanto je že več kot 11.000, zaradi tega cena njihovih delnic pada, kot kaže spodnji diagram - gre za največji propad kapitala v zgodovini nemške borze https://twitter.com/Schuldensuehner/status/1054731863103860737/photo/1

Ob koncu leta 2018 je Bayer - Monsanto imel 9.300 tožnikov zaradi pesticida Round Up, ki naj bi povzročil raka. Pred dvema dnevoma pa je Bayer razkril, da je pri U.S. District Court v San Franciscu že 11.200 tožnikov Bayer je v letu 2018 sicer povečal prodajo za 13%, a prihodki so se močno zmanjšali zaradi padca tržne vrednosti v znesku 3,8 milijarde USD ter 2,3 milijarde USD stroškov v zvezi z nakupom Monsanta. Bayer se je pritožil zoper sodbo v primeru Dewayne Johnsona, ki je določila izplačilo 289 milijonov USD odškodnine, ker mu je Round Up povzročil raka. Pozneje so sicer odškodnino znižali, a je še vedno visoka. Letos bo sodišče začelo obravnavati sedem novih primerov (primer Hardeman zoper Monsanto se je pričel ta teden) vir: . https://responsibletechnology.org/more-than-11000-people-are-now-suing-bayer-over-weedkiller-cancer-risk/ Ekološka hrana je najboljši način, da se izognemo kancerogenemu pesticidu Round Up https://www.youtube.com/watch?v=xEHZBclT3zU&feature=youtu.be

Francoska vlada je prejšnji mesec pripravila načrt za opuščanje uporabe pesticida glifosat v naslednjih treh letih. Izjavila je, da nihče ne bo ostal brez pomoči, če opusti glifosat. Načrt predvideva: - spletno platformo, na kateri pridelovalec lahko objavi, da opušča glifosat. Vlada predvideva, da se bo 25.000 ekoloških kmetov vpisalo na to platformo, ker že sedaj ne uporabljajo glifosata - on line spletna podpora za pridelovalce, kjer si lahko izmenjujejo izkušnje pri opuščanju glifosata - tehnična banka podatkov, kjer bodo strokovnjaki svetovali kmetom, kako naj opustijo glifosat - davek na pridelovalce, ki bodo še naprej uporabljali glifosat, v višini 1 EUR na 1kg glifosata. Pričakujejo, da bodo s tem davkom zbrali 50 milijonov EUR, ki jih bodo uporabili za pomoč kmetom, ki bodo opuščali uporabo glifosata - ustanovitev nacionalne skupine za glifosat pod vodstvom Ministrstva za ekološko tranzicijo in poljedelstvo. Ob podpori francoskega nacionalnega inštituta za raziskave v poljedelstvu (INRA) in drugih državnih agencij, bodo poročali o dejanjih in napredku kmetov pri tranziciji v poljedelstvo brez glifosata INRA je podprla načrt francoske vlade in izjavila, da za 2/3 kmetijskih zemljišč že obstaja alternativa za glifosat Na spletni platformi so navodila in predlogi kmetovalcem, kako naj spremenijo tehniko pridelovanja in ohranijo zdravje zemlje ob zmanjšanju plevela in škodljivcev. https://www.independentsciencenews.org/health/how-france-and-germany-are-ousting-glyphosate-in-a-search-for-healthy-soils-and-pesticide-free-crops/

Brazilija je druga največja proizvajalka genetsko spremenjenih pridelkov ter največja porabnica pesticidov na svetu. Brazilski raziskovalci zdaj povezujejo povečanje raka debelega črevesja s povečano uporabo glifosata. Desničarski predsednik Jair Bolsonaro bo zakonodajo o pesticidih naredil še bolj permisivno, kar bo stanje v poljedelstvu dodatno poslabšalo. Leta 2000 je Brazilija uporabila 160 milijonov ton pesticidov, leta 2012 pa že 500 milijonov ton. Posledica je povečanje smrtnosti med prebivalstvom ter več primerov raka debelega črevesja. https://www.gmwatch.org/en/news/latest-news/18564

Zmago D. L. Johnsona proti Monsantu na sodišču je zagotovilo razkritje novih zaupnih dokumentov podjetja. Poroti so odvetniki tožečega pokazali interne dokumente, ki pričajo, da je Monsanto že desetletja vedel, da glifosat povzroča raka. Zdaj je dokazano, da je Monsanto manipuliral z znanostjo in napadal raziskovalce, ki so skušali javnost opozoriti, da glifosat povzroča raka. Naročali so "strokovne analize", ki so ustrezale Monsantu in uporabljali raziskave, ki so bile napisane z njihove strani pod pretvezo, da gre za neodvisne raziskave. Uprava za varno hrano RS Slovenije pod vodstvom dr. Janez Posedija pa še naprej deluje v interesu Monsanto- Bayerja, širi njihove laži na podlagi lažnih raziskav, zavaja slovensko javnost z lažmi o varnosti glifosata in ogroža zdravje ljudi Agencija za varstvo okolja v Kaliforniji (EPA ) je uvrstila glifosat na seznam kancerogenih snovi. Naslednja tožba proti Monsantu se bo začela oktobra v St Louisu, Missouri http://www.zdravo-slovenija.com/tu-in-tam-1/2018/8/11/prelomna-zmaga-monsanto-mora-plaati-289-2-milijona-dolarjev

V Sloveniji je GSO oznaka obvezna za rastlinske proizvode, ki vsebujejo nad 0,9% gensko spremenjenih sestavin. Ni pa potrebno označiti mesa, mleka, jajc, rib in drugih živil živalskega izvora, katerih živali so bile krmljene z GSO. Mlekarna Celeia poudarja, da ima mlečne izdelke od krav, ki niso bile krmljene z GSO krmo, pekarna Pečjak pa, da ima izdelke brez GSO pšenice https://gmwatch.org/en/

Za zdravo družbo · Neem - poceni, učinkovit in varen Biopesticid Ministrstvo za kmetijstvo ZDA je leta 1975 začelo z izredno obsežnim raziskovalnim programom naravnih pesticidov. Preizkusili so na tisoče izvlečkov rastlin z insekticidnim in fungicidnim učinkom. Daleč najučinkovitejši je bil izvleček indijskega drevesa neem, ki ga v Indiji že stoletja uporabljajo za varstvo rastlin, v medicini, kozmetiki, gradbeništvu (termiti ga ne napadejo) in industriji maziv. Zaradi izredno široke uporabnosti ima neem naziv „Vaška lekarna“ in „Sveto drevo“. Raziskave so potrdile, da je enako učinkovit kot večina umetno sintetiziranih pesticidov. Zraven tega ima izredno širok spekter insekticidnega in fungicidnega delovanja, varuje pa tudi pred določenimi vrstami virusov in zajedavcev. Uspešno deluje proti več kot 200 vrstam žuželk, žuželke nanj ne razvijejo imunosti, ni strupen za sesalce, ne uničuje koristnih žuželk, ki ne jedo listja (npr. čebele), in v naravi razpade. Sledil je ustrezen interes kapitala, nove raziskave itd. Leta 1985 je EPA odobrila prvi insekticid na podlagi neema. Leta 1992 pa se je pojavila prva večja komercialna težava, saj pesticida na podlagi neema niso uspeli patentirati. Ena izmed glavnih učinkovin, azadirahin, je namreč tako kompleksna, da je do danes niso uspeli umetno sintetizirati, poskusu patentiranja več sto let stare indijske tehnologije pridobivanja olja pa se je na sodišču v ZDA in v Evropi uspešno uprla indijska vlada. Mednarodna patentna kraja ni uspela. Posledica je bila, da je neemovo olje ostalo poceni in učinkovito sredstvo za vse, razen za „razvite“ države. Uspešno ga uporabljajo v Afriki, Indiji in na Kitajskem, le v Evropi in Ameriki se uporablja zgolj toliko, kolikor ga korporacije dodajajo umetnim pesticidom, da bi izboljšale njihovo delovanje. _________________________________________________________________ Ali ste vedeli da je naravno emulgirano neemovo olje škropivo in gnojilo obenem. Poznate še kakšno škropivo ki nima karence, deluje proti 200 insektom, deluje kot fungicid in je obenem tudi gnojilo? Beseda neem izhaja iz sanskrtske besede nimba in je znana kot sarva Roga Nivarini, kar v prostem prevodu pomeni “zdravilo za vse bolezni”. Prvi dve knjigi o Ayurvedi Caraka Samhita in Susruta Samhita (stari več kot 2000 let) vsebujeta več kot sto načinov uporabe Nima. Nimovi produkti niso strupeni človeku in toplokrvnim živalim. Ne onesnažujejo okolja.Uporaba Nima kot insekticida nima nobenih stranskih učinkov

Irena Woelle · Direktor Albaugha, tovarne glifosata + sežigalnice nevarnih odpadkov v Račah, ki se mu je mudilo na letalo in je bilo zato treba pohiteti s predstavitvijo rakavih obolenj na Dravskem polju, ne pozna študij, ki dokazujejo karcinogenost GLIFOSATA. Za raziskavo je plačal 10.000 evrov, dobil odličen PR in sredstvo za pritisk za 5x povečanje proizvodnje. Slovenija je poceni. Študija ni odgovorila na glavno vprašanje: zakaj je v osnovni šoli nasproti tovarne za rakom zbolelo 22 oseb, 11 jih je že umrlo.

7. januarja 2021 je britanski vladni sekretar za okolje George Eustice v imenu Ministrstva za kmetijstvo in okolje DEFRA objavil javno posvetovanje o vladnem predlogu za deregulacijo gensko urejenih poljščin in živil, tako da ne bodo več uvrščeni med gensko spremenjene organizme (GSO). To pomeni, da bi bili odpravljeni nujni varnostni pregledi in da nove vrste poskusnih GSO pridelkov po zakonu ne bi več bili označeni kot GSO pridelki.

#21 Dvom v ekološko hrano bo vedno obstajal , saj porabnik nima kontrolnega mehanizma, da preveri resničnost trditev. Ali lahko zaupamo uradnim inštitucijam, da zmorejo vsak trenutek ves čas preverjati ustreznost živil ali vse temelji bolj na zaupanju? Je pa res, da v kolikor nekoga ujamejo v kršitvi, da ima nekaj časa prepoved prodaje in še denarno kazen.

Pesticidi vsako leto zastrupijo več kot 378 milijonov kmetov, kar predstavlja 44% od vseh kmetovalcev na svetu (ocenjujejo da jih je okoli 860 milijonov) Leta 1990 je bilo zastrupljenih veliko manj, to je 25 milijonov kmetov. Rezultati te študije kažejo na potrebo, da se nujno zmanjša uporaba pesticidov, ki zastruplja tudi potrošnike takšne hrane. Zaradi zastrupitve s pesticidi vsako leto umre 11.000 kmetov, predvsem v Indiji (60%) v južni Aziji in vzhodni Afriki. Poleg tega pesticidi lahko povzročijo hude kronične bolezni, ne le pri kmetih, ampak tudi pri vseh, ki uživajo ne-ekološko hrano. https://childrenshealthdefense.org/defender/pesticides-poison-378-million-farmers-farmworkers-every-year/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=0dd3ecf0-e84b-4ade-ba8e-768ba92710f7

POZOR: NE KUPUJTE IZDELKE IZ SOJE; KI NI IZ EKOLOŠKE PRIDELAVE V EU odslej dovoljeni tudi hrana in krma iz gensko spremenjene soje Bruselj, 28. septembra - Evropska komisija je odobrila gensko spremenjeno sojo za proizvode za hrano in krmo. Odobritev, ki ne zajema gojenja, velja deset let, za vsak proizvod iz te gensko spremenjene soje pa veljajo stroga pravila EU glede označevanja in sledenja, so sporočili iz Bruslja. VIR: STA Več o škodljivost gensko spremenjene hrane je v objavi

Konec zločinskega podjetja Monsanto- Bayer-a? V ponedeljek je bila izrečena tretja sodba ameriškega sodišča zoper Monsanto, ki je določila neznansko visoko odškodnino zakoncema Alva in Alberti Pilliod, ki sta zaradi pesticida Round Up dobila raka (ne Hodgkinov limfom.). Odškodnina znaša 2 MILIJARDI in 55 MILIJONOV USD. Vrednost Monsanto Bayerja strmo pada od prve sodbe z visoko odškodnino, sedanja pa je šele tretja v vrsti, ki sledijo, saj je tožnikov zoper Monsanto že 13.400. Neodvisne raziskave so ugotovile, da je Round Up genotoksičen - poškoduje DNK in je kancerogen. Toksikolog dr. William Sawyer je povedal, da je Monsanto naredil glifosat 50 krat bolj strupen, ker je v Round Up formulo dodal POEA (polyethoxylated tallow amine), ki je v Evropi prepovedan. Glifosatu pa omogoča hitro absorpcijo skozi kožo, kjer se skladišči in prehaja v kosti. Monsanto je izvajal lažne znanstvene študije, s kožo preparirano v usnje, segrevano in zamrznjeno, da bi s prevaro dokazal, da pesticid ne prehaja v kožo. Monsanto je leta preganjal neodvisne znanstvenike, ki so dokazali škodljivost Round Up-a, ni obveščal uporabnikov o tem in zaradi tega je zdaj določena tako visoka kazen. Odvetnik Brent Wisner je ob tem povedal: Monsanto ni nikoli imel interesa ugotoviti, ali je Round Up varen. Namesto tega je investiral milijone USD v napad zoper neodvisne znanstvenike, ki so ugotavljali škodljivost Round Up-a in s tem ogrožali ekonomske interese tega kriminalnega podjetja. https://www.theguardian.com/business/2019/may/13/monsanto-cancer-trial-bayer-roundup-couple

- še en udarec za Monsanto-Bayer: Vrhovno sodišče Kalifornije je zavrnilo pritožbo Monsanta, ker je država Kalifornija pesticid glifosat uvrstila na seznam snovi, ki povzročajo raka in deformacije fetusov. To bo osnova za nove tožbe bolnikov z rakom proti Monsantu. Kalifornija se je tako odločila na podlagi klasifikacije International Agency for Research on Cancer (IARC), ki je organizacija WHO pri Združenih Narodih - Zaradi sodbe sodišča v San Franciscu, da mora Monsanto bolniku z rakom izplačati 289 milijonov USD odškodnine, se je v treh dneh vrednost delnic Bayer-Monsanta znižala za 12%, kar pomeni je tržna vrednost te mega korporacije padla v treh dneh za 10 milijard EUR - Bayer pravi, da je število tožb proti Monsantu ob koncu julija 2018 bilo 8.000, a da bo še naprej zagovarjal laž o neškodljivosti glifosata, katero naj bi dokazovalo 800 znanstvenih študij. Toda odvetnik Brent Wisner je povedal: Ni res, da je bilo narejenih 800 študij o varnosti glifosata. O vplivu glifosata na rak je bilo narejenih 20 študij, 7 na ljudeh in 13 na živalih. Dvanajst teh raziskav je pokazalo, da glifosat povzroča raka. Ostalih 780 raziskav ni ugotavljajo kancerogeni učinek glifosata, temveč druge stvari, kot so izpuščaji na koži. - Bayer je kupil Monsanto junija 2018 in plačal zanj 60 milijard USD. Prof. Charles Benbrook, izvedenec za pesticide, ki že desetletja proučuje glifosat, je povedal: Monsanto Bayer bo zdaj težko našel izvedence, ki bi pričali v njihovo korist. Monsanto zavaja in zanika verodostojnost raziskav, ki nedvomno dokazujejo kancerogenost glifosata. Bayer bi moral javnost opozoriti, da glifosat lahko povzroči raka in da pridelovalci prenehajo z njim škropiti pšenico in druga žita 10 dni pred žetvijo - European Chemicals Agency pa je zaključila, da glifosat ni kancerogen, čeprav je nemški regulator BfR ugotovil 11 primerov povečanja tumorja v 7 raziskavah na živalih. To je več kot dovolj, za klasifikacijo glifosata kot verjetno kancerogeno snov. Za takšno klasifikacijo sta po EU zakonodaji namreč potrebni le dve študiji. To pomeni, da so zakonodajalci v Evropski Uniji prekršili lastno zakonodajo, ko so glifosat označili za ne-kancerogeno snov. - dr.Janez Posedi diirektor Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, pri Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS se sklicuje za nepravilne zaključke EU in še naprej zavaja slovensko javnost, da je glifosat varen, s čimer ogroža zdravje ljudi

V prilogi je tožba bolnikov z rakom proti Monsantu, katerega obtožujejo nemarnega vedenja pri raziskavah, razvoju, testiranju, proizvodnji, promociji, distribuciji, marketingu in prodaji strupenega pesticida Round Up z glifosatom, ki se uporablja na 100 vrstah poljščin. International Agency for Research on Cancer (IARC), ki je organizacija WHO v Združenih Narodih, je 29.7. 2015 označila glifosat kot verjetni kancerogen, ki lahko povzorči predvsem naslednje vrste raka: - ne Hodkinov limfom - limfocitni limfom - kronično limfocitno levkemijo - B celični limfom - multipli mielom IRAC je ugotovil, da glifosat poškoduje kromosome DNK in poškoduje fetus v maternici. Ne glede na to, Monsanto še vedno laže, da je Round Up varen za ljudi in okolje. Ameriška agencija Environmental Protection Agency (EPA) je že leta 1985 označila glifosat kot potencialni kancerogen, a po pritiskih s strani Monsanta, so spremenili klasifikacijo in ga označili kot varnega. EPA je dvakrat ugotovila, da so laboratoriji, ki jih je najel Monsanto, naredili prevaro. Gre za Bio Test Laboratories, ki je naredil 30 testov glifosata, EPA pa je ugotovila, da so njihovi podatki nepravilni in ponarejeni, ter da gre za lažno in goljufivo študijo. leta 1983 so tri vodilne osebe tega laboratorija spoznali za krive. Drug primer lažnih raziskav so naredili v Craven Laboratories leta 1991. Lastnika in tri raziskovalce so spoznali za krive ponarejanja rezultatov testiranja glifosata. Kljub temu je Monsanto, s plačevanjem lažnih raziskav, nadaljeval s prodajo Round Up-a v 115 državah. leta 2000 je Monsanto s njegovo prodajo zaslužil 2,8 milijarde USD. Čeprav Monsanto, zdaj Bayer, že desetletja ve, da je Round Up strupen, še dalje zavaja javnost, da je glifosat varen. ( tako kot v Sloveniji to počne g. Janez Posedi, direktor Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano) Leta 2009 je vrhovno sodišče v Franciji odločilo, da Monsanto laže o varnosti glifosata, da laže, da je biorazgradljiv in da ne onesnažuje zemlje Tu je 168 strani tožbe proti Monsantu in poziv sodišča v New Yorku mednarodni organizaciji AVAAZ, da predloži vso dokumentacijo v zvezi z Monsantom https://avaazimages.avaaz.org/monsanto-subpoena-to-avaaz-r.pdf

10. 08. 2018 je dan zgodovinske zmage državljana ZDA v sporu z Monsantom Dewayne Lee Johnsonu je sodišče v San Franciscu določilo odškodnino 289 milijonov USD, ker je zaradi uporabe Monsanto- vega pesticida Round Up zbolel za rakom tipa ne Hodgkinov limfom. Bil je vrtnar v Bay Area šoli in obtožil je Monsanto za prikrivanje podatkov o škodljivosti pesticida Round Up, zato da bi lahko še naprej pridobivali milijarde USD od prodaje strupenega Round Up-a. Povedal je, da nikoli ne bi uporabljal tega pesticida, če bi vedel za njegov poguben vpliv na zdravje. " Nikoli ne bi škropil Round Up-a na področju šole in poleg ljudi, če bi vedel, kako škodljiv je"...je povedal D. Lee Johnson. " To ni etično. To je narobe: Ljudje si tega ne zaslužijo." Je pa še več kot 4000 ljudi, žrtev glifosata, ki se v tem času pripravljajo na tožbo proti Monsantu, rak pa je le ena izmed bolezni, ki jih povzroča njihov herbicid. V primeru, da bo moral Monsanto plačati vsem tem ljudem odškodnine v višini 300 mio USD, bi to znašalo vrtoglavih 1,2 trilijona USD, kar bi zagotovo pokopalo zloglasni Monsanto oziroma Bayer. Glede na to, da Monsanto ni več v ameriških rokah, ampak v nemških, je večja verjetnost, da bodo ameriška sodišča odločila v prid tožnikov. Med tem pa generalni direktor Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin dr. Janez Posedi še naprej zavaja slovensko javnost, in trdi, da je glifosat varen in neškodljiv. Ne glede na to, da se je ameriško sodišče odločilo na podlagi utemeljenih dokazov in znanstvenih študij, ter presodilo, da glifosat škoduje zdravju in je kancerogen. Ker z zanikanjem strupenosti glifosata dr. Janez Posedi neposredno ogroža zdravje slovenskih državljanov, je povsem neprimeren za funkcijo direktorja Uprave za varno hrano in za svojo izjavo bi moral kazensko odgovarjati. Uprava za javno hrano tako ne deluje v interesu prebivalcev Slovenije, ampak v interesu agro-kemične industrije, ki proizvaja pesticide z glifosatom. Upravo za javno hrano financirajo davkoplačevalci, zato, da skrbi za njihovo zdravje, a ta jih zavaja,opravičuje ter dovoljuje uporabo strupenega glifosata v hrani

Objava in komentar št 3 sta poslana v vednost ga. Polonca Komar na e-mail polonca.komar@rtvslo.si Vodja službe za komuniciranje RTV Slovenija 11.8. 2018 ob 20.00

Objava poslana 11.8. 2018 ob 19.30 v vednost gp.uvhvvr @gov.si Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Republika Slovenija, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Sodišče v San Franciscu je zdaj odločilo, da glifosat povzroča raka in presodilo, da mora Monsanto _ Bayer izplačati odškodnino več kot 240 milijonov USD vrtnarju, ki je zaradi glifosata zbolel za rakom.. TV SLO 1 je v zvezi s tem danes vprašala za mnenje dr. Janez Posedi, generalnega direktorja Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ali stroka še vedno meni, da je glifosat varen Dr Posedi je nesramno lagal in rekel, da glifosat ne povzroča raka, ker je takšno mnenje Evropske agencije za varno hrano. Omenil je številne študije, ki naj bi dokazovale, da je glifosat neškodljiv za zdravje...pozabil pa je povedati, da je Monsanto podkupil več sto znastvenikov in urednikov strokovnih revij, da pišejo laži o varnosti glifosata in delajo nestrokovne študije Ali je Dr. Posedi je nestrokoven, nepoučen ( mu svetujem, da prebere mojo objavo o škodljivih učinkih glifosata) ali neveden, ali še huje v službi agro-kemičnega lobija, ki z denarjem podkupuje znanstvenike in strokovne službe, da zavajajo javnost in lažejo o neškodljivosti glifosata ? Žalostno je, da mora ena upokojena ekonomistka kot sem jaz, uporabljati svoj prosti čas in energijo ter obveščati javnost o nevarnem herbicidu Round Up. Ali ni generalni direktor dr. Posedi odlično plačan za varovanje zdravja ljudi? Ali ni njegova naloga seznaniti se z vsemi dejstvi o Round Up? če sem to zmogla narediti jaz v svojem prostem času, bi to lahko naredil tudi on, ki je plačan za to, v okviru svojega delovnega časa. Bom to objavo zdaj poslala dr Posediju, da se pouči in obvesti javnost o nevarnostih glifosata .Sramota za slovensko stroko, da je tako nevedna ali se dela nevedno in zagovarja zločinski Monsanto ter se klanja interesom kapitala in dobička agro- kemične industrije na račun zdravja ljudi :(

Od neke spoštovane bralke......sem danes dobila tole sporočilo Dober dan, draga Radha! Sem se precej namučila, da vas lahko kontaktiram. Preko telefona ni šlo, preko FBja tudi ne, tako, da sem se morala prav registrirati na Publishwall. Všeč mi je vaše ime Radha. Vem, kaj pomeni. Ima visoko vibracijo. Pred dnevi sem preiskala ves splet, veliko tujih člankov, o razstrupljanju. Do zdaj ste edina oseba, ki sem jo našla, ki je združila točno te stvari, o čemer sem brala/raziskovala. Rada bi vas nekaj vprašala. Ker je toliko različnih informacij. Smo pa sami v tem. Oziroma vidiš, da tudi ostali ne vedo do pdtankosti, kako in kaj. Vas smem vprašati? Najlepša hvala Konec sporočila, Bralki sem dala svojo telefonsko številko, če pa me želi še kdo kaj vprašati, a ni prijavljen v sistem Publish wall, mi lahko piše na e-mail rcucak@gmail.com P.s. Lahko me tikate, ko sem prišla na PW so mi povedali, da se tukaj vsi tikamo :)