Članek
Anti-parazitna terapija in Borelija
Objavljeno Feb 11, 2017

Človek je gostitelj za več kot 130 vrst parazitov, ki so lahko majhni enoceličarji ali pa meter dolge trakulje. Povzročajo mnoge kronične bolezni, česar se večina zdravnikov ne zaveda, ker analiza blata ne pokaže pravega stanja. Dr. Loius Parish meni, da je na primer četrtina prebivalcev New Yorka okužena s paraziti, drugi menijo, da 50% američanov vsaj enkrat v življenju napadejo paraziti. Dr. Steven Rochlitz pravi, da je 50% vodnih virov v ZDA okuženih s protoazo Giardia lamblia, ki jo klor ne more uničiti in je pogosta okužba v črevesju.

Parazite imajo vsi ljudje 

Donna Gates MEd ABAAHP

dr. Todd Watts: Paraziti proizvajajo amoniak, ki lahko povzroči občutek megle v možganih, glavobol, nespečnost, depresijo, tesnobo. Paraziti imajo encime, ki zavirajo sintezo pomirjevalnega živčnega prenašalca GABA in posledica je nespečnost, napetost, živčnost ali tesnoba. Povzročijo lahko kronično utrujenost in bolečine. Parazit Toxoplasma gondii, ki ga prenašajo mačke, lahko tako spremeni možgansko biokemijo tako, da nastanejo epileptični napadi in težka depresija s samomorom. S Toxoplasmo je okuženih kar 60 milijonov Američanov.. Obdukcija bolnikov z multiplo sklerozo je pokazala, da so vsi imeli okužbo z nematoda glistami in Borelijo. 

dr. Jay Davidson: Znotraj večjih parazitov varno živijo virusi in bakterije, kot so Chlamydophila pneumoniae, Borelija in Herpes simplex tip1, ki so jih našli v možganih pri bolnikih z Alzheimerjem. Zato je potrebno najprej odpraviti parazite, nato bakterije in viruse. 

Morda je rešitev našel dr. Thomas Janossy, ki je v svojo formulo združil razstrupljanje od težkih kovin, anti parazitno, anti glivično (Kandida) anti virusno in anti bakterijsko terapijo. Imenuje se Stem Detox. Več o tej formuli je na naslovu: 

https://oradix.com/product/stemdetox-detoxification-anti-germ-and-weight-loss/

dr. Daniel Nuzum, zdravnik funkcionalne medicine, ki ima sedem doktoratov, je povedal: "Paraziti preprečujejo absorbcijo hranil in mineralov, kot so cink, kalcij ....in kradejo ta hranila za svoj obstoj."

Vzrok okužbe so lahko uporaba antibiotikov (oslabijo naš imunski sistem), oporečna voda, premalo želodčne kisline (ki ubija parazite), prenos z domače živali, premalo skuhana hrana, javni prostori, topilo (izopropilalkohol) v kremah, šamponih, milih, zobnih pastah in predelani hrani, ki je medij za razmnoževanje parazitov, gluten iz žit (povzroča propustno črevesno sluznico, tako da paraziti pridejo v kri, zavira delovanje imunskega sistema).. itd.

Dr. Kalcker Ludwig je prišel do ugotovitve, da regresivni avtizem povzročajo strupi, ki jih izločajo paraziti. On pravi, da je v roku treh let možna ozdravitev avtizma z anti parazitno terapijo.

*

Paraziti mutirajo naš imunski sistem, tako da nimamo zaščite pred virusi

https://www.youtube.com/watch?v=yP24K7OUhxI

*

Večina parazitov živi v prebavilih, lahko pa se razširijo v krvni in limfni sistem, sklepe, mišice, organe in centralni živčni sistem z možgani. Pri bolnikih z Alzheimerjem so našli mikrobe in parazite iz črevesja. Možni simptomi so šibek imunski sistem, napenjanje, zaprtje, driska, utrujenost, depresija, alergije na hrano (ker paraziti povzročijo perforacije črevesne stene), pomanjkljiva zbranost, srbenje anusa (gliste, Kandida), slab spomin, vnetja, ciste, granulomi, tesnoba, strahovi, alergije, ekcemi, celo rak in AIDS (amebe uničujejo imunski sistem).

Dr. Clark Hulda je odkrila, da črevesne in želodčne pijavke povzročijo različne vrste raka. Pri vseh svojih pacientih z rakom je namreč našla te črve in topilo izopropilalkohol . Ona pravi, da povzročajo tudi diabetes, Alzheimerja in mnoge druge bolezni. Dr. Bita Badakhshan pravi da paraziti lahko povzročijo rak dojk, prostate itd...saj zavirajo delovanje imunskega sistema. To je ugotovil tudi dr. Lo En Ta iz Tajvana

Paraziti se razširijo iz črevesja po telesu, če je naše telo v kroničnem stanju zakisanosti in pomanjkanju kisika. Njihovi izločki so strupi za telesne sisteme. Bioresonanca, mikroskopska analiza žive kapljice krvi, analiza blata, imunološki testi ...lahko diagnosticirajo navzočnost parazitov.  Test žive kapljice krvi pod mikroskopom izvaja Futuristic Life v BTC Ljubljana (cena je 60EUR).  Paraziti  se širijo tam, kjer je tkivo oslabljeno zaradi kopičenja težkih kovin in drugih strupov. Zato je smiselno naprej izvajati razstrupljanje telesa, nato pa še anti-parazitno terapijo. Razstrupljanje telesa od težkih kovin sem opisala v prejšnjem članku,  saj je razstrupljanje temelj našega zdravja.

Pri anti-parazitni terapiji je potrebno jemati tudi snovi za vezanje bio-toksinov in težkih kovin, ki se sproščajo iz mrtvih parazitov in povzročajo simptome, ki so znani kot Herxheimer reakcija. Te snovi so modoficirani pektin citrusov (Pecta Sol C) ali bio-aktivni ogljiki, ki vežejo strupe parazitov, plesni, glivic, bakterij in virusov v črevesju,  krvi in celicah (na primer: Microbe Formulas Bio Tox ali Bio Active Carbon Plus)

* * *

aktivno oglje veže širok spekter bio toksinov parazitov v črevesju

fotografija Radha 2019

* * *

Kateri paraziti najpogosteje obremenjujejo vaše paciente? 

mag. Karin Rižner, biologinja (Center za bioresonanco): Najpogosteje se srečujemo z glistami, predvsem s podančicami (Enterobius vermicularis) in z navadno človeško glisto (Ascaris lumbricoides). Pri otrocih sta pogosti tudi mačja/pasja glista (Toxocara). Na drugem mestu so enocelični črevesni paraziti (Giardia lamblia, Toxoplasma gondii), amebe in Trichomonas vaginalis (navadno v urogenitalnem traktu). Vse pogosteje odkrijemo tudi različne vrste metljajev: veliki jetrni metljaj (Fasciola hepatica), kitajski jetrni metljaj (Clonorchis sinensis) in mehurni metljaj (Schistosoma haematobium).


***  ***   ***

Vrste parazitov : https://drjockers.com/type-parasites/

* * *

Pred anti-parazitno terapijo pa je zelo dobro, če šest mesecev podpiramo naslednje telesne sisteme: 

1. Okrepitev nadledvičnih žlez, ki sta izčrpani zaradi strupov, ki obremenjujejo jetra. Tako bo imunski sistem imel dovolj energije za boj proti parazitom. Uživamo adaptogene rastline, kot je ašvaganda, rožni koren (rhodiola), sladki koren, goba rei-shi, šisandra, sibirski ginseng. Zelo pomembna je velika količina naravnega C vitamina (camu camu, šipek,paprike) ter anti-stres terapija.

* * *

rdeča paprika v prahu ima veliko C vitamina

fotografija Radha 2019

***

2. Podpora jetrom in pretoku žolča, ki odvaja strupe v črevesje: pegasti badelj, klorofil, regrat, artičoka, benedikta, tople obloge ricinus olja na področju jeter. Hrana za jetra: česen, grenivke, avokado, zelena listnata zelenjava, orehi, kurkuma, rdeča pesa, korenje, limone, zelje...

3. Zdravljenje črevesnega mikrobioma: uživamo fermentirano hrano ter zelenjavo z vlakninami, ki hranijo koristne bakterije: cikorija, topinambur, česen, čebula, surov por, banane, čičerika, fižol......Za zdravljenje črevesne sluznice so: aloja vera, sok zelene, sladki koren, regrat, klorofil, bio želatina .... Anti-stres terapija. Tudi med antiparazitno terapijo uživamo prebiotične vlaknine, da se obnovijo sevi koristnih bakterij.

4. Podpora limfnemu sistemu, ki odvaja strupe- za pospeševanje pretoka limfe: gibanje, tek, poskakovanje, tople obloge ricinus olja na področju jeter, suho ščetkanje kože pred tuširanjem, ingverjev čaj, piti dovolj vode, limfna masaža, yoga, kopel z Epson soljo, globoko dihanje nekaj minut

5. Zdravljenje kroničnega vnetja v telesu (kurkumin, kadilna bosvelija, silimarin iz pegastega badlja, olje CBD iz konoplje). Kajti ko paraziti umirajo, sproščajo strupe in če imamo v telesu vnetje, se ne moremo razstrupljati

6. Dr. Dietrich Klinghardt pravi: Je več kot 40.000 vrst za človeka patogenih bakterij, je več kot 300.000 vrst parazitov, več kot 5 milijonov vrst plesni plus retrovirusi. Kako vse to pozdraviti? Potrebna je široko-spektralna terapija, ki pa se začne z zdravljenjem infekcije retro-virusov, ki so v naši DNK in kronično slabijo imunski sistem.

Ko pozdravimo infekcijo retrovirusov, imunski sistem prevzame nadzor in potem z lahkoto z zelišči pozdravimo ostale infekcije, kot so Borelija, Kandida in paraziti. Retro-viruse aktivirajo WI-FI sevanje, EM polja, kemikalije, najbolj učinkovito pa jih zdravi čaj brškina (cistus incanus) iz Sardinije.  Uniči najhujši retrovirus HIV (AIDS) , deluje tudi proti Boreliji, Epstein Barr virusu (kronična utrujenost), Ebola virusu,  Marburg virusu, virusu herpesa, virusu gripe, plesnim, bakterijam..Proti retro-virusom delujejo tudi rastlina Andrographis paniculata (proizvajalec Biopure), zeliščna formula Ki Retro V, idr.....Cistus incanus (brškin) kot divje rastoči adaptogen v obliki čaja prodaja KI SCIENCE: https://www.kiscience.com/product-category/cistus-incanus-tea/

Več o brškinu: https://www.kiscience.com/sardinian-cistus-incanus/

***

Živa center prodaja eterično olje brškina labdanum (cistus ladaniferum) francoskega proizvajalca  Eolesens, ki je sorodnica cistus incanus in deluje proti virusnim bradavicam

fotografija Radha 2019

Retro-virusi - podedovali smo jih od naših prednikov, so postali del naše DNK in nujno je, da ostanejo neaktivni in se ne replicirajo

* * *

ANTI-PARAZITNA TERAPIJA

Bakterije in virusi živijo znotraj večjih parazitov, zato najprej delamo anti-parazitno terapijo, nato pa anti glivično (Kandida) in nazadnje anti- mikrobno. ( več o anti-mikrobni terapiji je v  moji objavi Aromaterapija: .gripa in mikrobi)- zadnja je terapija proti spirueti Borelije, ker živi tudi znotraj parazitov.  Paraziti in mikrobi se zelo hitro prilagodijo in postanejo odporni na določeno zelišče. Zato jih je dobro spreminjati in uživati določeno formulo 2-3 tedne, nato pa pavzirati ter spet začeti z drugo formulo. Terapije naj bi trajale  oz. učinkovito delovale v 6-8 tednih (naj trajajo najmanj 6 tednov, ker je to ciklus razvoja parazitov od jajčeca do odraslega).

Za odstranjevanje ostankov mrtvih parazitov v črevesju jemljemo aktivno oglje, bio aktivne ogljike (humično in fulvično kislino)...Dr David Jockers priporoča svojo formulo Bio Toxin Binder, ki vsebuje bioaktivne ogljike in korenino yucca. 

Dr. Peter Osborne predlaga, da na začetku anti-parazitne terapije naredimo izpiranje črevesja z C vitaminom: na prazen želodec zjutraj spijemo 1 čajno žličko C vitamina (5gr) v 1 dl vode na vsakih 15 minut. dokler ne dobimo diareje. S tem se krepijo celice imunskega sistema v črevesju in paraziti se odpravljajo iz telesa. To izpiranje lahko naredimo 1 x na teden, v času trajanja anti-parazitne terapije. 

Medtem ko bakterije, glivice, plesni in viruse bolj ali manj uspešno nevtralizirajo različne začimbe, zelišča in eterična olja, pa večje zajedalce uspešno odstranijo naslednje rastline:

***česen, klinčki, izvleček lista oljke, ingver, neem, ekstrakt semena buče, ekstrakt fige ( Paraficus od podjetja Biopure) in pešk grenivke, goba čaga iz Sibirije, mimosa pudica., eterično olje origana, vidanga (Embelia ribes), bršljanasta grenkuljica (za gliste), graviola (list Annona muricata)

***trojna formula: lupina črnega oreha + pelin + klinčki

***papaja -razkroji mnoge parazite, zlasti semena papaje z medom,

 *** za nosečnice je primerno ozonirano olivno olje, v obliki svečk s kakavovim maslom in kot olje, ki se uživa oralno .  Nemški znanstvenik je razvil metodo ozonizacije ricinus in olivnega olja, pri kateri v olju nastane 400-600 novih spojin, ki vse delujejo anti-mikrobno in anti-parazitno. Ozonirano oljčno olje se dobi tudi v Sloveniji na naslovu: https://drclark.si/produkti/

 *** za otroke starejše od 12 mesecev je zeliščna formula NDF Haapy od podjetja BIORAY Kids Vsebuje lupino zelenih orehov, gobo resasti bradovec, Chlorella alge, pelin, črno deteljo, list oljke, korenino Solomon Seal, ameriški ginseng, korenina Eluthero, sladki pelin, klinčke, gobo Reishi, korenino Polygonatum, kitajski sladki koren, Schizandro, ekstrakt pešk grenivke in lista stevije. Ne vsebuje alkohola. Odmerek za otroke do 25 kg je 1ml (1 kapalka ali 20 kapljic) 1-2x na dan, za otroke težje od 25 kg pa je odmerek 2ml (40 kapljic) 1-2x na dan z nekaj vode ali soka.

* * *

Česen kompleks od podjetja Soria Natural vsebuje česen, rimsko kamilico, obmorski pelin in timijan v rastlinskem glicerinu. Deluje proti vsem vrstam glist in črevesnih zajedavcev

fotografija Radha 2019 z dovoljenjem Soria Natural

* * *

Berberine iz češmina  (Barberry) ali kanadskega zlatega korena (Hydrastis canadensis) ima širok spekter delovanja proti parazitom, virusom, bakterijam, protozoam, kvasovkam, glivicam, vendar daljše jemanje ni priporočljivo, ker zavira delovanje encimov razstrupljanja citokrom P450 v jetrih in s tem zavira razgradnjo farmacevtskih zdravil in drugih kemikalij. 

Proizvajalec najbolj kakovostnih eteričnih olj, ameriško podjetje Doterra, za parazite priporoča Zen Digest: mešanico eteričnih olj ingverja, poprove mete, taragona (artemisia dracunculus), koromača, kumine, koriandra in janeža

Hrana, ki deluje anti-parazitno: petršilj. limone, limete, ekološki jabolčni kis, kurkuma, ingver, regrat, česen, čebula, kokosovo olje, timijan, kajenski poper, granatno jabolko. Dr david Jockers pravi, da boste varni pred paraziti, če na dan pojeste 6 žlic deviškega kokosovega olja, en strok česna in eno čebulo. Proti trakuljam (tapeworm) delujejo zmleta semena kumare, buče, lupina črnega oreha, česen. 

ETERIČNO OLJE ORIGANA

ne deluje le proti mikrobom, temveč tudi proti parazitom. Vsebuje *carvacol* in *thymol*, ki sta v neki raziskavi pozdravila 77% ljudi, ki so imeli parazite. Kapsule z oljem origana so jemali 6 tednov. 

***

proti parazitom deluje tinktura ekoloških oljčnih listov

fotografija Radha 2019

***


EKSTRAKT GRENIVKINIH PEŠK

vsebuje bioflavonoide, glikozide, hesperidin, apigenin in mnoge druge zdravilne snovi, ki močno zavirajo razvoj skoraj vseh bakterij, virusov, glivic in parazitov. Raziskave dr. Allan Sachs-a (Woodstock NY 1990) so pokazale, da ima širok spekter delovanja, saj deluje na 800 vrst bakterij, 100 vrst glivic (tudi na candido) in mnoge enocelične parazite. Deluje proti Boreliji v obliki ciste. Nima škodljivih stranskih učinkov, ki jih imajo antibiotiki. Ni primeren za ljudi, ki jemljejo zdravila za redčenje krvi, ker poveča njihovo delovanje. Ne uničuje pa telesu prijaznih bakterij, ne povzroča alergij in je na splošno varen za uporabo. Kupimo ga lahko v lekarnah.

Praviloma se jemlje 3-15 kapljic ekstrakta v kozarcu vode ali soka dvakrat ali trikrat na dan. Začnemo z majhno dozo zaradi učinka odmiranja parazitov, ki sproščajo strupe, ko odmirajo in povzročijo utrujenost in glavobol. Zato hkrati uživamo tudi seme psyllium (indijski trpotec), ki v črevesju posrka strupene snovi in jih odvede ven iz telesa. Dvakrat ali trikrat na dan zaužijemo 3 čajne žličke semen v kozarcu vode (ni primerno za diabetike, pri zaprtju ali zožanju črevesja). Poleg lahko uživamo tudi koristne probiotike, da kot zdrava flora naselijo črevesje. Kefir (Krepko je najboljši v Evropi) ima zelo koristne črevesne bakterije, znane kot *čistilec črevesja*

NEEM

je sveto drevo, katerega listi se v indijski tradicionalni medicini Ayurvedi uporabljajo za odstranjevanje mnogih parazitov. Vsebuje hormone, ki motijo življenjski ciklus zunanjih in notranjih parazitov. Tekočino iz listov neema uporabljajo proti naglavnim ušem.  Neem čaj v tropskih krajih uporabljajo za zdravljenje in preventivo črevesnih parazitov. Pije se teden dni, dva krat na dan (skuha se iz petih listov ali 10 kapljic tinkture). Uničuje malarijo, 14 vrst plesni in glivic (Candida, Microsporum, Trichophyton, Geotrichum, Epidermophyton in druge), mnoge vrste bakterij (Staphylococcus pneumoniae, Salmonella typhosa...),  preprečuje pa virsune okužbe, ker zavira širjenje virusov iz okuženih celic v zdrave. 

TROJNA FORMULA

Uničuje več kot 100 različnih parazitov iz vseh delov telesa (tudi možganov). Uničuje odrasle parazite, črve, jajčeca in ličinke. Uporabimo biološko pridelane klinčke, sladki pelin in lupino črnega oreha. Uporabimo lahko v obliki tinkture ali zmleto v prah, vse skupaj, ali pa na naslednji način:

Zjutraj uživamo sveže zmlete bio klinčke. Ti imajo eugenol, caryophylene in tanine, ki uničujejo jajčeca parazitov ter jih naredijo ranljive za lupino oreha in sladki pelin. Zmeljemo 6 klinčkov in jih spijemo z vodo. Nato spijemo še 1-2 kozarca vode, da gredo klinčki hitro v črevesje. Čez 30 minut uživamo izvleček lupine črnega oreha in sladkega pelina v kozarcu vode. To naj bo pred obrokom. Klinčki delujejo proti glistam, amebam, bakterijam, virusom in parazitom. 

Stanje bolezni in počutje se nam bo sprva poslabšalo, kar pomeni zdravilno krizo zaradi strupa parazitov, ki odmirajo. Mnogi imajo v sebi namreč druge, manjše parazite. To lahko preprečimo, če jemljemo snovi za vezanje strupov, kot so bio-aktivni ogljiki ( bio-aktivni ogljiki so humične in fulvične kisline; Microbe Bio Tox ali Bio active carbon Plus). Zvečer pred spanjem ponovimo jutranjo terapijo na prazen želodec, 2-3- ure po večerji. Tako delamo 7 dni, nato pavziramo nekaj dni in postopek še enkrat ponovimo (spet 7 dni).  To terapijo naredimo 1x ali 2x na leto. Opozorilo: orehova tinktura redči kri. 

Za odrasle je na voljo tinktura Glipar, ki vsebuje nageljnove žbice, oreh, česen, pelin, papajo, ingver, čebulo, srčno moč in elevterokok. Izdelek vsebuje 18 vol % alkohola.

Za otroke je primerna zgoraj omenjena formula NDF Haapy od podjetja BIO RAY Kids, ki je brez alkohola

***

sladki pelin (kmetija Klepec), klinčki in tinktura črnega oreha - fotografija Radha 2019

* * *

Je več vrst pelina, ki vsebuje tudi snovi *alfa in beta tujon*, ki sta živčna strupa......(posebno strupen je alfa tujon)........V času cvetenja julija in avgusta ima pelin tudi do 10 krat več tujona, kakor maja ali junija

-pravi pelin (artemisia absinthium) ima 13-48% alfa in 33-60% beta tujona
- navadni pelin (artemisia vulgaris) ima 1 - 9% alfa in 1-21% beta tujona

Ker se tujon najbolj koncentrira z destilacijo, sta eterični olji pravega in navadnega pelina strupeni, prav tako niso priporočljive alkoholne tinkture, v katerih je tudi veliko tujona.......boljši so izvlečki v vinu, ki imajo manj alkohola....lahko pa se uživajo posušeni listi pelina v čaju, ker ne vsebujejo tujona

Sladki pelin (artemisia annua) pa ne vsebuje tujona in je varen za uporabo v obliki alkoholne tinkture, čaja pa tudi kot eterično olje za zunanjo uporabo

Pelin spodbuja dejavnost makrofagov in uspešno uniči jajčeca parazitov, pa tudi E. coli, Salmonelo, Candida albicans and giardia. Artemisin iz pelina 100% uspešno ubije parazite plazmodije, ki povzročajo malarijo

Antiparazitna formula Immune Bart od podjetja Microbe Formulas vsebuje sladki pelin in lupino črnega in zelenega oreha (proti parazitom), bonset (znižuje vnetje), cilantro (za razstrupljanje), pegasti badelj (za podporo jetrom), origano (proti biofilmu mikrobov), suma korenino (za znižanje stresa in povečanje energije)

MIMOSA PUDICA

Eno najboljših zdravil za parazite je *mimosa pudica*, ki jih paralizira, tako da odpadejo od stene črevesja...pije se z veliko vode, da ne povzroči zaprtja. Veže strupe v telesu, popravlja membrane celic, jim prinaša hranila, pomirja tesnobo, je anti-depresiv in izboljšuje spomin. Iz črevesja odstranjuje tudi bio-film kolonije patogenih mikrobov. Pospešuje celjenje ran, blaži hemeroide, razjede, bolečine v sklepih. Deluje proti bakterijam, virusom, glivicam in parazitom.

Dr Todd Watts in dr. Jay Davidson priporočata Mimosa pudico in Formula 1 od podjetja Microbe Formulas, ki vsebuje ayurvedska zelišča - vidango, neem, triphalo, klinčke, holarhheno ter Bio aktivne ogljike, ki izločajo toksine mrtvih parazitov.  Formula ima širok spekter delovanja proti parazitom in mikrobom. 

Mimosa pudica preprečuje zanositev in ni primerna za nosečnice.  

Več o mimosa pudica : https://drjockers.com/mimosa-pudica-parasites/

* * * 

Pater Simon Ašič (1906-1992 samostan Stična) za gliste svetuje kamilični čaj z limono, čaj koprive, mete, ognjiča, pelina, repika, tavžentrože, vrtnice ali krhlike. Od jedi pa svetuje česen z olivnim oljem, pehtran, borovnice, brinove jagode, bučne peške, ricinus olje, rdečo peso, korenčkov sok in sok zelja. Švedske zeliščne kapljice. Eterična olja proti glistam: Doterra Zen Digest (ingver, poprova meta, taragon, komarček,kumina, koriander, janež), sivka, rožmarin, šetraj, timijan, poprova meta, rimska kamilica (spijemo 2-4 kapljice v kapsuli s kokosovim oljem). Za gliste sta tudi izvleček belega vratiča in bršljanasta grenkuljica. 

***

kraški šetraj za gliste - fotografija Radha 2019

* * *

Dr. Todd Watts svetuje svoje produkte : kapsule Formula1 in tinkturo Formula 2 od Microbe Formulas ter tinkture naslednjih zelišč, ki delujejo proti glistam, protozoam in metljajem:

- timijan  - žajbelj- tansy - sveta bazilika tulsi - sena kasia - lupina črnega oreha - klinčki -  

Več podrobnosti o tem je v članku: 

https://microbeformulas.com/blogs/microbe-formulas/7-powerful-parasite-killing-herbs?utm_campaign=07.03.19%20Weekly%20News%20%28HUy7CH%29&utm_medium=email&utm_source=All%20Buyers&_ke=eyJrbF9lbWFpbCI6ICJyY3VjYWtAZ21haWwuY29tIiwgImtsX2NvbXBhbnlfaWQiOiAiS1NVRnVBIn0%3D

ParaProtex formula vsebuje rdeči jasmin, pelin, češmin, mirno, peške grenivke, česen, klinčke, pau d arco, črni oreh, orehovo olje

* * *

Pri kroničnih boleznih izvajamo anti-parazitno terapijo 2-3 mesece, v določenih intervalih. Dr. Klinghardt pravi, da telo po navadi določeno snov absorbira tri tedne, nato pa ne več ( razen če je v liposomski obliki). Zato terapijo izvajamo tri tedne in nato naredimo 7 dni premora. 

V primeru avtizma je anti-parazitno terapijo potrebno izvajati tri leta (po mnenju dr. Kalcker Ludwiga), seveda pod nadzorom na tem področju izkušenega zdravnika.

Obstajajo pa tudi elektronske metode zdravljenja, kot sta bioresonanca ali uporaba Zapper naprave, ki uničuje parazit Fasciolopsis buskii. O diagnosticiranju in zdravljenju od parazitov z bioresonanco pa lahko preberete na naslovu: http://www.pozitivke.net/article.php/Prijazno-Zdravljenje-Bioresonanca-Zajeda/print, kjer je Antonina Rome med drugim povedala:

Pomembna je priprava organizma. Preden se lotimo izločanja parazitov, je zelo pomembno, da na to pripravimo izločevalne organe. In tudi, da po vsakem odstranjevanju parazitov izvršimo še dodatne ukrepe po posebnem protokolu. Med sámo terapijo pa seveda s tinkturami in določeno zelenjavo: ječmenovo travo, zeljem, ohrovtom, šparglji, špinačo in rdečo peso. Statistično gledano našteta zelenjava močno zmanjša prisotnost parazitov.

***   ***   ***

Dodatek 5.5. 2018: 

V Sloveniji je vsako leto več kot 4.000 novih primerov Lymske borelioze, skupno število pa presega 300 bolnikov na 100.000 prebivalcev. v letu 2018 je to okužbo dobilo 7.500 ljudi, meningitis pa 150. Slovenija ima tako od klopov najbolj ogroženo populacijo v svetu. Okužba s klopno Borelijo je zelo nevarna in težko ozdravljiva, ker se prilagaja in menja oblike:

- spirueta v spiralni obliki, ki vrta v tkiva in organe in ni le v krvi

- okrogla oblika ciste sphero plast, ki je brez celične membrane in je odporna na antibiotike

- intracelična oblika, ki je vzrok avto-imunskih bolezni

- bio-film v simbiozi s težkimi kovinami, tako da zelišča in antibiotiki ne morejo prodreti v to plast

Zato je pomembno preprečevanje ugriza klopa. Razsikave leta 2014 so pokazale, da sta pri tem najbolj uspešni eterični olji česna (100% učinkovito- klopa ubije) in kličnkov (90% učinkovito). Sledijo eterična olja vetiverja, origana, ylang ylanga in citronele. V 120 ml osnovnega olja lahko damo 40 kapljic mešanice teh eteričnih olj (ali 1 kapljico v 1 čajno žličko osnovnega olja) in se namažemo, ko smo v gozdu.


Raziskave University of New Haven so pokazale, da je alkoholna tinktura celega lista stevije ( in ne belega praha ) bolj učinkovita proti Boreliji, kot kombinacija treh antibiotikov skupaj (doxycyline, cefoperszone in daptomycin). 

Je brez škodljivih stranskih učinkov. Deluje tudi proti odporni obliki Borelije v bio film koloniji v sinergiji s težkimi kovinami.  Stevia uničuje tudi protozoe, viruse, glivice ter zmanjša vnetje. Terapijo za zdravljenje Borelije je potrebno izvajati po razstrupljanju od težkih kovin in po anti-parazitni terapiji, ker Borelija živi tudi znotraj parazitov in ne le znotraj celic. 

stevia - fotografija Radha 2019

* * *

Za Borelijo je zelo učinkovit čaj brškina (cistus incanus), ki raste na Sardiniji in je sladkan z alkoholnim izvlečkom celega lista stevije. Skupaj uničita najbolj trdovratno obliko Borelije, ki je biofilm, to je kolonija Borelije zavarovana s težkimi kovinami in oksilati, ki jih izločajo glivice Candida.


Več o protokolu zdravljenja borelije : dr. Klinghardt biological Lyme protocol  (glej komentar št 34.)

***   ***   **


Retro virusi, ki so v naši DNK, so vzrok mnogih kroničnih bolezni. Dokler je proces metilacije genov DNK uspešen, so ti retrovirusi neaktivni. Pri oslabljenem imunskem sistemu (npr po cepljenju) in sprožilcih kot je elektro magnetno sevanje telefonov, WI-FI, računalnikov, strupene kemikalije, pesticidi, težke kovine, .... se retro virusi aktivirajo in povzročajo mnoge kronične bolezni, kronično utrujenost, vnetje možganov, netoleranco na hrano, infekcije, itd


Najbolj močno zdravilo za retro viruse je adaptogen brškin (cistus incanus) , ki raste divje na Sardiniji in je prilagojen več letnim pomanjkanjem dežja. Uniči najhujši retrovirus HIV, deluje tudi proti Boreliji, Epstein Barr virusu (kronična utrujenost), Ebolia virusu,  Marburg virusu, virusu herpesa, virusu gripe, plesnim, bakterijam...

Tako je učinkovit pri mnogih kroničnih boleznih, avtizmu, ADHD, multipli sklerozi, ALS, kronični utrujenosti, levkemiji in nekaterih vrstah raka, ki jih sprožajo retro-virusi. 

V zadnjem času je veliko ponudnikov čaja brškina, ker se je razvedelo za njegove izjemne lastnosti. A pomembno je, da ni gojen, ampak da je iz Sardinije, kjer raste divje in ima največjo količino adaptogenih snovi, kot so manoyloxidi in labdanum...in je zato najbolj učinkovit pri anti-mikrobnem delovanju

Več o anti-retrovirusnih snoveh je v objavi Aromaterapija: gripa in mikrobi

***

Strokovnjak za eterična olja, dr. Eric Zielinski je povedal: Bio-film bakterij uničujejo tudi naslednja eterična olja : origano, evkaliptus, čajevec, cimet, limonska trava in ylang-ylang.

Bio film bakterije Staphylococcus aureus je odporen na antibiotike. V raziskavi leta 2014, ki je bila objavljena v Applied Microbiology and Biotechnology, so preučevali delovanje 83 eteričnih olj in ylang-ylang je bil med tremi najboljšimi zoper biofilm S. aureus. Uničil je 80% biofilma te bakterije, potencialno pa uničuje tudi bio-film virusov.

***

eterično olje ylang- ylang za bio film mikrobov

fotografija Radha

* * *

Razsikovalci iz  University of Southern California in Oak Crest Institute of Science so odkrili, da antibiotiki povzročijo večje množenje kolonij mikrobov v bio-filmu, kar vodi v kronične infekcije pljuč, sinusov in ušes. To je potrdila tudi prof. mikrobiologije Holly Ahern iz Moriarity Lab na University of Toronto, ki proučuje bio film Borelije.  Ko se bio-film oblikuje, postaja močnejši z vsako dozo farmacevtskih antibiotikov, pravi znanstvenik Paul Webster iz USC. 

 ***

Priznani strokovnjak za Borelijo, dr. Richard Horowitz uporablja za odporni bio-film Borelije naslednje snovi, ki razgradijo bio-film :


- ekstrakt celega lista stevie Nutramedix

- ekstrakt lista oljke

- eterično olje divjega origana

- serrapeptase encim, ki ga proizvajajo dobre bakterije Serratia Marcescens in ki razgrajuje beljakovine

Ko je bio-film odprt, pa uporabi antibiotik, s katerim je dosegel dobre rezultate: Dapson.- gre v možgane in vstopa v celice in uničuje intra-celično obliko Borelije.

Ker Borelija lahko tvori tudi ciste, ki so neaktivna oblika, dr. Horowitz uporablja tudi antibiotik Flagyl ali Tinidazole. Te ciste Borelije so našli celo v spinalni tekočini v hrbtenici bolnikov z multiplo sklerozo. Proti Boreliji v obliki ciste deluje tudi. ekstrakt pešk grenivke

Dr. Horowitz pravi, da za zdaj še ni učinkovitega zdravila za Borelijo, a z kombinacijo zelišč in antibiotikov lahko dosežejo izboljšanje simptomov. Krvni test je lažno negativen in ne pokaže navzočnosti Borelije v tkivih, organih in možganih, to je intra celične oblike borelije, bio filma in cist

V svetu je epidemija okužbe z Borelijo, katerih je veliko vrst, v bio-filmu pa se tudi mešajo z drugimi bakterijami in izmenjujejo DNK. Zaradi tega nastajajo nove in nove različice Borelije, odporne na delovanje imunskega sistema in zdravil. 

Tudi v amiloidnih plakih bolnikov z Alzheimerjem so našli borelijo in druge mikrobe, kot je herpes virus, chlamydia pneumoniae idr... je več kot 100 vrst Borelije in živi lahko tudi v celicah črevesja in povzroča prebavne probleme, najbolj pa ogroža živčni sistem. Slovenski zeliščarji proti Boreliji predlagajo tinkturo divje ščetice (Dipsacus sylvestris). Tudi kraški šteraj, japonski dresnik, mangosteen, samento (cat.s claw Nutramedix), andrographis, coptis, stephania, red root, smilax (oponec), zeliščne formule Byron White (A-L, A-Bab, A- Bart) se uporabljajo za Borelijo in ko-infekcije, ki spremljajo Borelijo, ker so prav tako v klopih: parazit v  krvi Babesia ( je več kot 100 vrst Babesie) in bakterija Bartonella ( je več kot 40 vrst Bartonele). Teh mikrobov ne prenašajo le klopi, temveč tudi komarji. V ZDA so testirali 10 vrst komarjev in prav vsi so bili okuženi z Borelijo in drugimi mikrobi. Klinčki uničujejo giardio in babesijo.  

Dr. Rachel Fresco phD, bio botanična raziskovalka,  za uničenje parazitov, bio filma Kandide in Borelije ter vseh njenih drugih oblik: spiruete, ciste, intracelične oblike....priporoča zeliščno formulo Biocidin, ki se lahko jemlje skupaj z Olivirex formulo od podjetja Bio botanical Research. Biocidin uniči bio-film kolonijo mikrobov v 24 urah. Več o Biocidinu je v komentarju št 22 v objavi Aromaterapija: gripa in mikrobi. 

Dr. Thomas Janossy za bio film virusov, bakterij, glivic (Kandide), parazitov in Borelije priporoča svojo formulo Anti-biofilm. Vsebuje kar 35 snovi. Več o tem je na strani: https://oradix.com/product/anti-biofilm-natural-anti-viral-anti-bacterial-anti-parasitic-anti-fungal/ . Ima tri mesečni protokol, v katerem uporablja Stem Detox, Tox detox, aktivno oglje, glutation, sadne bioflavonoide Flavin 7 Gold in Anti bio film zeliščno formulo. Protokol se nahaja na strani : https://oradix.com/biofilm-in-lyme-autism-alzheimer-s-and-dementia/

Dr. Dietrich Klinghard pa je v letu 2019 razvil novo formulo Bio Pure Coctail, ki jo priporoča za zdravljenje Borelije in za podporo imunskemu sistemu. Vsebuje pelin, brazilski zeleni propolis, brškin (cistus incanus), stevijo, cilantro, astragalus, andrographis, smilax (oponec), red root, stephania, japonski dresnik.

Dr. Jay Davidson priporoča za Borelijo formule podjetja Systemic Formulas: Gold Immune Plus za podporo imunskemu sistemu, Vivi Virox  zoper viruse in Bactrex zoper Borelijo in druge bakterije, ki jo spremljajo.

Microbe formulas za Borelijo in ko-infekcijo z Bartonelo priporoča Immune Borr in Immune Bart. 

https://microbeformulas.com/blogs/best-of-live/borr-and-bart

 Dodatek 19.7. 2019: Pred kratkim je bila izdana knjiga The Secret History of Lyme Disease and Biological Weapons Krisa Newby- a, v kateri avtor trdi, da je Pentagon vzrok epidemije Borelije v ZDA ( in drugod po svetu), s širjenjem okuženih klopov v letih 1950-1975.


Zaradi tega je zdaj Kongres ukazal Pentagonu, da razkrije, ali je po 2. sv. vojni okužene klope uporabljal kot biološko orožje. Tudi priznani nemški zdravnik dr. Dietrich Klinghardt phD je povedal, da je spirueta Borelije ustvarjena z genetskim inženiringom v ameriških vojaških laboratorijih in ima neprimerno bolj kompleksno in sofisticirano zgradbo DNK kakor druge naravne bakterije. Več o tem je v komentarju št 38

-

 Mycoplasma kot biološko orožje https://www.youtube.com/watch?v=sT25HhAVhhU&app=desktop

Biološki eksperimenti na Američanih, mikrobi kot orožje  https://www.youtube.com/watch?v=M7mHPhbUWws&app=desktop

*

Borelija in okužbe z virusi iz cepiv: Prof. Rau: https://dokumentarac.com/cijepljenje/uzrok-lajmske-bolesti-borelioza-treba-traziti-u-cjepivima/

Dr. Matthew Cook je povedal, da imajo vsi bolniki z ALS (amiotrofično lateralno sklerozo) okužbo z Borelijo, ko-infekcijami in plesni v telesu. Zato najprej odpravi plesen, Borelijo, infekcije (ozonska terapija) in nato naredi nevro hidrosekcijo, ki je postopek injiciranja zdravilne tekočine z rastnimi faktoriji in peptidi okoli živcev. Dela z bolniki po vsem svetu preko Zooma. https://www.bioresetmedical.com/

*

Obstaja 300 vrst Borelije, medtem ko test išče samo eno vrsto. Klop ima več kot 200 mikroorganizmov, nekaj vrst virusov.

https://www.youtube.com/watch?v=wB4e4eU5b6Y

*

Antiparazitni protokol na polno Luno, dr. David Jockers https://drjockers.com/full-moon-phase-parasite-protocol/

21 rastlin za zdravljenje Borelije: https://microbeformulas.com/blogs/microbe-formulas/21-herbs-to-beat-chronic-lyme-disease?

Devet anti-parazitnih zelišč: - česen, semena kumare, papaja - klinčki, bučna semena, ingver - kurkuma, kajenski poper, lupina črnega oreha Podrobnosti uporabe so v objavi: https://blog.paleohacks.com/9-herbs-that-naturally-kill-parasites/?utm_source=mg&utm_medium=managedlists&utm_campaign=parasites#

Pred kratkim je bila izdana knjiga The Secret History of Lyme Disease and Biological Weapons Krisa Newby- a, v kateri avtor trdi, da je Pentagon vzrok epidemije Borelije v ZDA ( in drugod po svetu), s širjenjem okuženih klopov v letih 1950-1975. Zaradi tega je zdaj Kongres ukazal Pentagonu, da razkrije, ali je po 2. sv. vojni okužene klope uporabljal kot biološko orožje. Epidemija Borelije v ZDA je zamolčana, Center for Disease Control - CDC ne priznava bolezni kronične Borelioze in zaradi tega zdravstvena zavarovalnica bolnikom ne povrne stroškov zdravljenja. Tudi priznani nemški zdravnik dr. Dietrich Klinghardt phD je povedal, da je spirueta Borelije ustvarjena z genetskim inženiringom v ameriških vojaških laboratorijih in ima neprimerno bolj kompleksno in sofisticirano zgradbo DNK kakor druge naravne bakterije. O zdravljenju kronične borelioze sem pisala v tej objavi. Zdravljenje na infekcijski kliniki v Ljubljani je neustrezno in neučinkovito, saj sem tudi sama bila okužena z Borelijo in ker zdravljenje, ki je z antibiotikom trajalo le 14 dni, ni bilo uspešno, se je čez nekaj let pojavil izpuščaj na istem mestu okužbe. Infekcijska klinika v Ljubljani namreč testira kri 6-12 mesecev po okužbi, vendar je splošno znano, da spirueta Borelije ne živi v krvi, ampak v ekstracelični matrici (intersticium) in znotraj celic. Zaradi tega so testi krvi lažno negativni in s tem neupotrabni, 14 dnevno zdravljenje z antibiotikom pa v mnogih primerih ni zadostna terapija za odpravo te trdovratne okužbe https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/792376/ticks-used-us-military-congress-pentagon-lyme-disease-world-war-2-pentagon

Izvleček lista oljke deluje na parazite, izkorenini vse od mikroskopskih praživali do črevesnih črvov. Zavira in preprečuje okužbe virusov, retrovirusov, bakterij, glivic, kvasovk, plesni. lahko ga naredite tudi sami na enostaven način, če dobite neškropljene, ekološke oljčne vejice in upoštevate navodila za izdelavo zeliščnih tinktur Dolgo živeče in trdoživo drevo, pod katerim je počival Jezus z učenci v vrtu Getsemani, ni le sveto drevo, temveč tudi nadvse uporabno :) Vir: https://www.moja-lekarna.com/izvlecek-iz-oljcnih-listov--ucinkovito-antibakterijsko-antiglivicno-in-antivirusno-sredstvo

Strokovnjak za eterična olja, dr. Eric Zielinski je povedal: Bio-film bakterij uničujejo tudi naslednja eterična olja : origano, evkaliptus, čajevec, cimet, limonska trava in ylang-ylang. V raziskavi leta 2014, ki je bila objavljena v Applied Microbiology and Biotechnology, so preučevali delovanje 83 eteričnih olj in ylang-ylang je bil med tremi najboljšimi zoper biofilm Staphlococcus aureus, ki je odporna na antibiotike. Uničil je 80% biofilma te bakterije, potencialno pa uničuje tudi bio-film virusov. Ylang ylang ima tako kot vsa ostala eterična olja širok spekter delovanja. - blaži vnetne procese v telesu - znižuje krvni tlak - je močno pomirjevalo - preprečuje nevropatije pri sladkornih bolnikih -uničuje in odganja insekte - uničuje bio film bakterij in virusov Več o tem: https://drericz.com/ylang-ylang-essential-oil-uses/?

Protokol dr. Klinghardt-a za zdravljenje Borelioze z čajem brškina (cistus incanus) in alkoholnim izvlečkom lista stevije, ki uničuje bio film kolonije Borelije, ki ga antibiotiki ne uničijo. Stevia uničuje tudi protozoe, viruse, glivice ter zmanjša vnetje protokol vključuje tudi snovi za vezanje strupov, ki jih izločajo umirajoči mikrobi ter mešanico drugih zelišč https://klinghardtinstitute.com/lyme-disease/dr-klinghardt-biological-lyme-protocol/

Za Borelijo je zelo učinkovit čaj brškina (cistus incanus), ki raste na Sardiniji in je sladkan z alkoholnim izvlečkom celega lista stevije. Skupaj uničita najbolj trdovratno obliko Borelije, ki je biofilm, to je kolonija Borelije zavarovana s težkimi kovinami in oksilati, ki jih izločajo glivice Candida. Več o protokolu zdravljenja borelije : dr. Klinghardt biological Lyme protocol Retro virusi, ki so v naši DNK so vzrok mnogih kroničnih bolezni. Dokler je proces metilacije genov DNK uspešen, so ti retrovirusi neaktivni. Pri oslabljenem imunskem sistemu (npr po cepljenju) in sprožilcih kot je elektro magnetno sevanje telefonov, WI-FI, računalnikov, strupene kemikalije, pesticidi, težke kovine, .... se retro virusi aktivirajo in povzročajo mnoge kronične bolezni, kronično utrujenost, vnetje možganov, netoleranco na hrano, infekcije, itd Najbolj močno zdravilo za retro viruse je adaptogen brškin (cistus incanus) , ki raste divje na Sardiniji in je prilagojen več letnim pomanjkanjem dežja. Uniči najhujši retrovirus HIV, deluje tudi proti Boreliji, Epstein Barr virusu (kronična utrujenost), virusu herpesa, virusu gripe, plesnim, bakterijam... Tako je učinkovit pri mnogih kroničnih boleznih, avtizmu, ADHD, multipli sklerozi, ALS, kronični utrujenosti, levkemiji in nekaterih vrstah raka, ki jih sprožajo retro-virusi. V zadnjem času je veliko ponudnikov čaja brškina, ker se je razvedelo za njegove izjemne lastnosti. A pomembno je, da ni gojen, ampak da je iz Sardinije, kjer raste divje in ima največjo količino adaptogenih snovi, kot so manoyloxidi in labdanum...in je zato najbolj učinkovit pri anti-mikrobnem delovanju https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=oLJOfHcPkhk

Okužba s klopno Borelijo je zelo nevarna in težko ozdravljiva, ker se prilagaja in menja oblike: - spirueta v spiralni obliki, ki vrta v tkiva in organe in ni le v krvi - okrogla oblika ciste sphero plast, ki je brez celične membrane in je odporna na antibiotike - intracelična oblika, ki je vzrok avto-imunskih bolezni - bio-film v simbiozi s težkimi kovinami, tako da zelišča in antibiotiki ne morejo prodreti v to plast Raziskave University of New Haven so pokazale, da je alkoholna tinktura celega lista stevije ( in ne belega praha ) bolj učinkovita kot kombinacija treh antibiotikov skupaj (doxycyline, cefoperszone in daptomycin). Je brez škodljivih stranskih učinkov. Deluje tudi proti odporni obliki Borelije v bio film koloniji v sinergiji s težkimi kovinami. http://www.greenmedinfo.com/blog/stevia-kills-lyme-disease-pathogen-better-antibiotics-preclinical-study

Dajana....v lekarnah lahko dobiš klistir za črevesje....sama nimam izkušenj z klistirjem, v kom #13 pa je opisan klistir Patra Ašiča s česnom za gliste Delala pa sem anti parazitno terapijo s pelinom, klinčki in tinkturo lupine črnega oreha (trojna formula, ki je opisana v objavi)....ter z eteričnimi olji, ki so anti-parazitna : origano, rimska kamilica, sivka, čajevec, limona, sladki pelin, rožmarin, kumina, poprova meta, timijan, evkaliptus,klinčki, cimet,...ter z encimi papaje https://www.lekarnar.com/izdelki/pic-sistem-za-izpiranje-crevesja

Uvau... kaj sem jaz tukaj pri tebi odkrila... delala sem terapijo s pelinom, pa še druge terapije v zvezi s paraziti, zdaj pa bi se rada klistirala, imaš pti tem kakšne izkušnje... V zvezi s terapijo s pelinom... sem delala vse, razen klistirja... prosim, lahko pogledaš ta video in mi poveš, če se to napravo dobi pri nas? https://www.youtube.com/watch?v=seh9jNH4qlQ

Zim Zelen......pisal si: " Uši, garje, gliste, kako se proti temu boriti, kajti širjenje je nezadržno in grozi že prava katastrofa. Kateri pripravki bodo varni za uporabo na ljudeh in domačih živalih? " Eterična olja so varna za uporabo na ljudeh (za živali ne vem katera eterična olja so primerna za njih ) in uspešno in brez škodljivih stranskih učinkov zdravijo zgoraj navedene nadloge. - za gliste : Pater Simon Ašič svetuje zelišča za čaje (navedena v kom #13) in določene jedi. Eterična olja, ki delujejo proti glistam pa so sivka, kumina, rožmarin, poprova meta, rimska kamilica. Če so kvalitetna (kot od proizvajalca Doterra) jih lahko uživamo (1-3 kapljice v kapsuli z olivnim oljem za odrasle). Mažemo se lahko po trebuhu z eteričnim oljem timijana, razredčenim v olivnem olju ( 1 kapljico eteričnega olja na 1 čajno žličko olivnega olja) - za garje : kopel v kajenskem popru ali pa namažemo na garje pasto iz kajenskega popra ali lista drevesa neem. Lahko pa se mažemo z eteričnim oljem janeža, klinčkov, rožmarina ali čajevca (4 kapljice eteričnega olja na 1 žlico olivnega olja - 15 ml) - za uši : Dr. Eric Zielinski priporoča naslednji recept: v 90 ml olivnega olja dodamo po pet kapljic naslednjih eteričnih olj: evkaliptus, poprova meta, sivka, limona, čajevec in rožmarin, skupaj 30 kapljic. Na lase se nanese ta mešanica, pokrije z plastično kapo in pusti delovati preko noči. Zjutraj se umije lase in češe z gostim glavnikom za uši. Tudi v šampon za lase se lahko da zgoraj omenjena mešanica eteričnih olj. Postopek se ponavlja vsak dan ali vsak drugi dan, dokler se uši ne odpravijo, kar lahko traja 2-3 tedne. Uši lahko dihajo 11 ur pod vodo, zato je potrebno uporabiti olivno olje, da se zadušijo. (rožmarin ni primeren za ljudi, ki imajo epilepsijo) V prilogi je še en recept za uši: https://zastarse.si/zdravje/naglavne-usi-in-gnide-ucinkovita-in-naravna-resitev/

Eno najboljših zdravil za parazite je *mimosa pudica*, ki jih paralizira, tako da odpadejo od stene črevesja...pije se z veliko vode, da ne povzroči zaprtja Veže strupe v telesu, popravlja membrane celic, jim prinaša hranila, pomirja tesnobo, je anti-depresiv in izboljšuje spomin imenuje se tudi *sramežljiva rastlina* zaradi burnega odziva na dotik https://www.youtube.com/watch?v=g0LFBM3hOLs

Dajana :)...hvala tebi in dr. Jarovaji!...to pa bo zagotovo pregnalo parazite........dodam še tukaj.... ....in se zahvaljujem 2330 bralcem objave anti-parazitna terapija v letu dni........glede na veliko zanimanje.....je videti, da so paraziti res problem..... http://www.publishwall.si/dajana.babic/post/333278/terapija-ciscenja-s-pelinom

Originalni protiparazitni program po metodi dr. Hulde Clark je eden najučinkovitejših programov čiščenja telesa z dolgoletno tradicijo, ki ga uspešno uporabljajo naravne klinike, terapevti in posamezniki po celem svetu. Gre za povsem naravno, nebolečo metodo čiščenja brez strankih učinkov s tremi glavnimi sestavinami: zelo močno tinkturo lupine črnega oreha, pelinom in klinčki v kapsulah. Poznana ameriška zdravnica v svoji knjigi “Terapije za vse bolezni“ pojasnjuje, da sta vzroka za nastanek bolezni samo dva: paraziti in toksini. Toksini oslabijo imunski sistem, kar privlači različne parazite, ki napadejo naše organe, nam kradejo nujno potrebne vitamine in minerale, v zameno pa izpuščajo strupene odpadke. Svoja odkritja je dr. Clarkova potrdila v praksi in pozdravila preko 20.000 ljudi, ki so trpeli za težkimi in neozdravljivimi boleznimi kot so artritis, diabetes in rak. Raziskave Ameriškega Nacionalnega Inštituta za Zdravje so pokazala, da ima povprečen moški v svojem telesu do 1 kg parazitov, ženske nekoliko manj. Z uporabo teh naravnih zelišč je mogoče ublažiti ali popolnoma odpraviti mnoge bolezni kot so: - astma - rak - alergije - glavoboli - artritis - anemija - vnetje jeter - bolezni srca - anoreksija in mnoge druge vir: http://karkansana.si/2015/05/10/dr-clark-originalni-protiparazitni-program/

priznani strokovnjak za Borelijo, dr. Richard Horowitz uporablja za odporni bio-film Borelije naslednje snovi, ki razgradijo bio-film : - ekstrakt celega lista stevie Nutramedix - ekstrakt lista oljke - eterično olje divjega origana - serrapeptase encim, ki ga proizvajajo dobre bakterije Serratia Marcescens in ki razgrajuje beljakovine Ko je bio-film odprt, pa uporabi antibiotik, s katerim je dosegel dobre rezultate: Dapson.- gre v možgane in vstopa v celice in uničuje intra-celično obliko Borelije. Ker Borelija lahko tvori tudi ciste, ki so neaktivna oblika, dr. Horowitz uporablja tudi antibiotik Flagyl ali Tinidazole. Te ciste Borelije so našli celo v spinalni tekočini v hrbtenici bolnikov z multiplo sklerozo. Dr. Horowitz pravi, da za zdaj še ni učinkovitega zdravila za Borelijo, a s kombinacijo zelišč in antibiotikov lahko dosežejo izboljšanje simptomov. Krvni test je lažno negativen in ne pokaže navzočnosti Borelije v tkivih, organih in možganih, to je intra celične oblike borelije, bio filma in cist. V svetu je epidemija okužbe z Borelijo, katerih je veliko vrst, v bio-filmu pa se tudi križajo z drugimi bakterijami in izmenjujejo DNK. Zaradi tega nastajajo nove in nove različice Borelije, odporne na delovanje imunskega sistema in zdravila. Tudi v amiloidnih plakih bolnikov z Alzheimerjem so našli borelijo in druge mikrobe, kot je herpes virus, chlamydia pneumoniae idr...

Kom #24.....petrolej na glavi je bil zagotovo škodljiv, a kaj ko nekoč ni bilo na voljo kaj manj oporečnega... Danes imamo na srečo snovi, kot so eterična olja, ki ob pravilni uporabi nimajo škodljivih učinkov, so pa učinkovita in zdravilna :) Prehajajo skozi lasišče v kri in limfo, kjer pa delujejo blagodejno. Nekatera celo vstopajo v možgane in blažijo simptome demence (rožmarin, brin, cimet itd...)

hvala :))))... jaz sem delala terapijo po Inni, res da sem malo shujšala, kaj je šlo ven, tega nisem z mikroskopom preverjala... sem pa 100% da moram naredit klistir... in evo... zdaj vem, kje lahko to napravo dobim...hvala <3

V zvezi z ušmi, na Dunaju sem imela z otroci velikanski problem, sploh pa s taveliko hčerko, njej sem morala porezati lase, ker smo prepozno odkrili, da ima uši in jih ni bilo mogoče drugače pregnati... potem pa sem odkrila, da imajo posebno službo, ki se ukvarja z otroci oz z ljudmi, ki imajo uši. Drugače pa... Grabovoj ima poseben številčni niz proti ušem... :)

Naše babice so za odpravo uši uporabljale kar petrolej. Nisem prepričan, da je z današnjega gledišča to zdravo (za ljudi ne za uši:) in primerno :-o

Je več vrst pelina, ki vsebuje tudi snovi *alfa in beta tujon*, ki sta živčna strupa......(posebno strupen je alfa tujon)........ -pravi pelin (artemisia absinthium) ima 13-48% alfa in 33-60% beta tujona - navadni pelin (artemisia vulgaris) ima 1 - 9% alfa in 1-21% beta tujona Ker se tujon najbolj koncentrira z destilacijo, sta eterični olji pravega in navadnega pelina strupeni, prav tako niso priporočljive alkoholne tinkture, v katerih je prav tako veliko tujona.......boljši so izvlečki v vinu, ki imajo manj alkohola ....lahko pa se uživajo posušeni listi pelina v čaju, ker ne vsebujejo tujona Sladki pelin (artemisia annua) pa ne vsebuje tujona in je varen za uporabo v obliki alkoholne tinkture, čaja pa tudi kot eterično olje za zunanjo uporabo

Abram :)).......za ta problem pa ni rešitve mogoče je terapija **bio-humanizem**.....a kaj ko so ti paraziti odporni ......neobčutljivi...... imajo debelo kožo.......zaščitno maslo na glavi :)) .......in proti njim ni učinkovito nobeno zdravilo....

Radmila:)*** Paraziti naše družbe so naš največji problem.;)**

Robin Goffe je avtističnega sina zdravila z anti parazitno zeliščno terapijo. Ker se paraziti prilagajajo in razvijajo odpornost, je posamezno zelišče ali začimbo uporabljala le 2-3 dni (pri vsakem obroku hrane), nato pa ga je zamenjala z drugim. To je počela najmanj dve leti in iz sina odpravila enormno količino parazitov, vidnih s prostim očesom ter dosegla izboljšanje agresivnega avtističnega stanja. Uporabila je pelin, aloja vero, kardamom, regrat, ingver, čili, kajenski poper, klinčke, česen, vinsko rutico, navadni vratič itd...Poleg uporabe v prehrani, je dodajala izvlečke anti-parazitnih zelišč v kokosovo olje za masažo telesa, klistiranje črevesja ter anti-parazitne kopeli. Sin je imel poleg tega še brez glutensko, brez mlečno in brez sladkorno dieto Pater Simon Ašič (1906-1992 samostan Stična) za gliste svetuje kamilični čaj z limono, čaj koprive, mete, ognjiča, pelina, repika, tavžentrože, vrtnice ali krhlike. Od jedi pa svetuje česen z olivnim oljem, pehtran, borovnice, brinove jagode, bučne peške, ricinus olje, rdečo peso, korenčkov sok in sok zelja. Švedske zeliščne kapljice. Pater Ašičev klistir črevesja s česnom : prekuhamo 2 dl vode in ohladimo. Prelijemo 3 stroke zmečkanega česna. Stoji naj 2 uri. Precedimo in 3 dni zaporedoma naredimo klistir

Kdor išče, ta najde :) Dr.Clarkovo sem našla v naši zeliščni lekarni, kjer sem kupila njeno zdravilno eterično olje kadila boswellia serrata, ki je izvrstno protivnetno zdravilo

človek ne ve, kaj ima v žolčniku, če ne naredi ultrazvoka......lahko ima žolčne kamne, pa sploh ne ve, da jih ima (nima napadov) se pa baje iz jeter izločijo celi kupi maščobnih kroglic....res močna, a tvegana metoda

Se strinjam, močno je.( #7) Sicer se itak ne priporoča vsem tistim, ki imajo kakršne koli bolečine v predelu trebuha. (lahko so kakšne ranice, tumorji, ciste...) Tudi vnetje žolčnika, zaradi kamnov i.t.d.

Zim Zelen.......jaz metode čiščenja jeter z grenko soljo, olivnim oljem in limono ne priporočam, ker je to zelo močna metoda, ki sicer jetra dobro očisti, a tudi povzroči, da se iz žolčnika izločajo žolčni kamni če gre le za pesek, ni hudega, a če ima oseba večje žolčne kamne, lahko pride do tega, da se kamni zagozdijo v žolčnih vodih in ti lahko celo počijo, kar je nevarno in boleče sem za bolj nežne metode, ki so tudi učinkovite

Zim Zelen.......moja učiteljica joge in ayurvedska zdravnica nas je učila, da naj bi telo čistili spomladi in jeseni, torej dva krat na leto...... jetra filtrirajo kri in vse strupe iz hrane in presnove, zato so najbolj pomemben organ razstrupljanja........in jih je dobro čistiti, s tem jim zelo pomagamo jaz poznam načine za čiščenje in regeneracijo poškodovanih celic jeter ( ki se lahko obnovijo, celo v primeru ciroze).....in napisala bom še en članek ( zdaj ko sem se spravila v zeliščarske vode :)) o generalnem čiščenju telesa, ki se izvaja 1x na leto ali pa 2x na leto jetrom pa lahko vsak dan pomagaš z uživanjem pegastega badlja oziroma narediš občasno en ali dvo mesečno terapijo ali pa občasno piješ čaj iz regratovih koreninic

Pred leti sem bil nagovorjen, da izvedem čiščenje (mislim, da je šlo za jetra) z grenko soljo. Zanimiva izkušnja, ki pa zahteva disciplino in ponavljanje. Sem kar pozabil na to. Morda bi bilo koristno to redno početi?

Abram.......# 2....proti tem pa ni nobenega zdravila :)

Zim Zelen.....če se ugotovi, da ima oseba parazite, lahko dobi pri zdravniku na primer zdravilo Vermox... v članku pa je omenjena anti parazitna terapija, ki je prav tako učinkovita in nima nezaželjenih stranskih učinkov.....ne ubija dobrih bakterij, le tiste patogene.......lahko se naredi 1 x na leto preventivno, v tistem primeru, ko ne čutimo nekih posebnih simptomov....a za vsak slučaj naredimo čiščenje od parazitov v primeru avtizma pa je vsekakor anti-parazitno terapijo potrebno izvajati pod zdravniškim nadzorom zdravnika, ki se spozna na tovrstno zdravljenje....problem je, če zdravniki predpisujejo zdravila, ki avtistom ne pomagajo (kot sem napisala v članku Avtizem: Ritalin, Risperdal, Diflucan in antipsihotiki) ) ter da pri tej bolezni sploh ne izvajajo anti-parazitne terapije...

Radmila:)* Slovenija je polna človeških paeazitov. Ti so najhujši ,ubijajo nas načrtno!:)***

Saj me je kar groza, ko berem kako dober gostitelj sem. Od bakterij, virusov do merskih zajedavcev. Je pa veliko tega v sožitju z menoj in se dogovorno dopolnjujemo in uživamo življenje. Težava nastopi, ko se vsa ta pisana družba razmnoži in začne ogrožati dobrodušnega gostitelja. Kako se selektivno lotiti ne zaželenih, da ne uničiš dobre, koristne, je pa verjetno prava znanost in sodi v zdravniške roke, da se naravno ravnovesje ne poruši in povzroči nasprotne učinke. Avtizem, kaj je to? Pogledal sem malo po spletu in je kar nekaj različnih mnenj, skupno pa je, da ni nič kaj prijetna zadeva.:)