Članek
Gloria in Excelsis Deo
Objavljeno Dec 18, 2016

Videnja nemške nune in stigmate Anne  Catherine Emmerich (1774-1824)

Nad Betlehemom je bilo nebo temno rožnato, nad votlino jaslic in v dolini blizu votline Maraha ter nad dolino pastirjev pa je bila sijoča meglica. V dolini pastirjev (približno 7 km od votline jaslic) je bil hrib, kjer so se pričeli vinogradi, ki so se raztezali vse do Gaze. Na tem hribu je bila koliba treh pastirjev, ki so bili voditelji družin pastirjev, ki so živeli v okolici.

Pastirji so od tu nadzirali gibanje svojih čred in jih svarili z rogom ovna, če so videli prihajati roparje ali vojake, katere so lahko videli od daleč. Družine pastirjev so živele v krogu 10 km od tu. Imeli so majhne kmetije z vrtovi in polji. Zbirali so se na kraju blizu stolpa. Čuvaji so bili na hribu, kjer je bil stolp. Tam so bile tudi koče in zavetišče z mnogimi sobami, kjer so živele žene čuvajev in so pripravljale hrano. Na Sveto Noč sem videla črede, ki so se pasle blizu stolpa.

Ko se je Sveto Dete rodilo, so bili trije pastirji presunjeni spričo čudežne noči. Stali so blizu svojih koč, gledali okrog in s čudenjem opazili nenavadno nebeško Svetlobo iznad votline jaslic. Tudi pastirji, ki so bili blizu stolpa, so bili razburjeni. Povzpeli so se na stolp in gledali v smeri votline jaslic. Ko so trije pastirji pogledali v nebo, je nad njih prišel sijoč oblak.

Videla sem oblake in figure, ki so postale vidne in slišala sem ubrane pesmi radosti, ki so postajale vse bolj razločne.

Luka 2: 8-14: V istem kraju so pastirji prenočevali na prostem in čez noč stražili pri svoji čredi.  Gospodov angel je stopil k njim in Gospodova slava jih je obsijala. Zelo so se prestrašili.  Angel pa jim je rekel:

»Ne bojte se! Glejte, oznanjam vam veliko veselje, ki bo za vse ljudstvo.  Danes se vam je v Davidovem mestu rodil Odrešenik, ki je Mesija , Gospod.  To vam bo v znamenje: našli boste dete, povito in položeno v jasli.« 

In nenadoma je bila pri angelu množica nebeške vojske, ki je hvalila Boga in govorila:

  »Slava Bogu na višavah
in na zemlji mir ljudem, ki so mu po volji.«
Ko je Božji Angel to oznanil, se je veličastje okoli njega povečalo in videla sem šest ali sedem velikih Angelov, čudovitih in bleščečih. V rokah so imeli nekaj kakor dolgo zastavo, na kateri je bilo nekaj napisano z velikimi črkami in slišala sem jih slaviti Boga.
Pastirji v vasi so imeli malo pozneje podobno prikazanje. Angeli so se prikazali tudi tretji skupini pastirjev blizu fontane, 15km od Betlehema, vzhodno od pastirskega stolpa. Nisem videla, da bi pastirji takoj odšli v votlino jaslic, od katere so bili prvi oddaljeni 7 km, drugi pa 15km. Videla sem, da so se tja odpravili ob zori.
prevod: Radha

Blagoslovljen Božični Večer želim https://1027wgus.com/wp-content/uploads/sites/38/2018/11/Christ-in-Christmas-Rotator.jpg?width=512&height=342&anchor=middlecenter&mode=crop

Lep adventni teden želim... (Klemen se je dobro vživel v vlogo :) https://www.youtube.com/watch?v=dOUclTKj8E0

https://www.youtube.com/watch?v=WSUFzC6_fp8

https://www.youtube.com/watch?v=PvxobziZ7jY

..Lep pozdrav tudi tebi Rastko .....in PW prijateljem.... ...in vsem ostalim želim....... prijeten advetni teden

Se strinjam:)*** 6#

Abram..#5......saj so naravni pojavi...le da jih v duhovni literaturi imenujejo ***nadnaravne lastnosti***, zato ker pri običajnih ljudeh te lastnosti spijo oziroma čakajo na prebujenje...... ki pride z aktivacijo DNK, odpiranjem čaker in prebujenjem kundalini energije...kar vse skupaj sovpada z ozaveščanjem podzavestnega in nezavednega uma in aktivacijo sedaj 90-93% spečih delov možganov

Radmila V dobro ti štejem,da jemlješ in razumeš vse te pojave kot naravne. ;)*

lp

...#2 .....Anna Katarina je od otroštva imela tovrstna videnja in jih je bila navajena..... videla je daljne prednike Jožefa in Svete Marije...kako so živeli ..........ko je bila majhna deklica, je prihajal majhen Jezus otročiček v duhovnem telesu in sta se skupaj igrala..... poleg Brigite Švedske in španske nune Marije Agreda je ena izmed treh največjih jasnovidk katoliške cerkve..........napisala je tudi knjigo Pasijon, po kateri je Mel Gibson posnel film z istim imenom verjetno pa je šok, če se videnje duhovnega sveta pojavi čez noč, nepričakovano, ko človek ni pripravljen na to....ali če je videnje neprijetno..... če pa je videnje lepo......in v ekstsazi zamaknjenosti...ni hudega..... za videnje pa ni potrebna globoka zamaknjenost........če ima oseba odprte duhovne oči duše (tretje oko)....ima videnje v popolnoma vsakdanji zavesti ...to je jasnovidnost.....kot jo imajo na primer vedeževalci........oni se ne poglobijo v zamaknjenost (ekstazo) tako kot svetniki, ampak lahko vidijo duhovni svet tako, kakor mi vidimo svet okoli nas...kadar usmerijo pozornost v nekaj, kar je izven tega sveta vidne svetlobe ni potrebno da meditirajo ali kontemplirajo....lahko se pogovarjajo in imajo videnje v druge nivoje stvarstva........lahko pa da so takšne osebe večji del časa pretežno v theta možganskem valovanju, ki pomeni globlji nivo zavesti, ki ga imamo običajno med spanjem

Zamaknjenost je značilnost, videnj. Osebno doživetje je verjetno pravi šok za pričevalce tovrstnih dogodkov.