Največji kleti na našem koncu, vipavska in briška, ta teden začenjata trgatev, in sicer v Vipavi v petek, prvi letošnji pridelek iz vinogradov pa na Dobrovem spravljajo pod streho že danes. Na Krasu bo grozdje kot običajno na trtah ostalo nekoliko dlje, in sicer bodo z obiranjem belih sort po napovedih kmetijsko-svetovalne službe pričeli sredi septembra, rdeče pa naj bi prišle na vrsto v začetku oktobra.

V Vinsko klet Goriška Brda smo poklicali Marjano Simčič Humar 

...posnetek...

Da so bili tudi pretekli vinski letniki iz dobrovske kleti vrhunske kakovosti priča kopica medalj, ki so jim jih včeraj podelili na sejmu Agra v Gornji Radgoni. 

...posnetek...

Sicer pa je poleg nastopa na tekmovanjih in sejmih - v začetku septembra se odpravljajo še na MOS v Celje - tudi sama trgatev pomemben dogodek za promocijo na tujih trgih, zato v Kleti Brda že vrsto let na trgatvah gostijo poslovne partnerje iz tujine, da spoznajo pristno gostoljubje briških vinogradniških družin in njihov način dela, posebej so očarani nad ročnim obiranjem grozdja. Vabilu so se tokrat odzvali iz ZDA, Srbije ter BiH.

Začenja se trgatev

Radio Robin Nova Gorica (99.5 in 100.0 MHz) - vodilna lokalna severnoprimorska radijska postaja.