V petek ob 21.13 so policisti dobili obvestilo voznika, da na cesti od Pivke proti Postojni osebni avto vozi zelo počasi in vijuga po cesti. 60-letnega voznika so ustavili v Rakitniku, kjer mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti; ta je pokazal 0,56 mg/l alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ob 21.39 so v Bertokih ustavili 45-letnega voznika motornega kolesa z okolice Kopra. Ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob polnoči so policisti dobili prijavo, da je do skupine fantov v Kopru pristopil vidno pijan 35-letni Izolan. Ponujal jim je alkoholno pijačo, vendar so jo odklonili. Izolan je s solzivcem napadel 20-letnega Koprčana in odšel v lokal, ker so ga našli policisti. Med postopkom s policisti je žalil in se nedostojno vedel ter prevračal zabojnike za smeti. Kljub opozorilom je s kršitvami nadaljeval, zato so mu odredili pridržanje im mu izdali plačilni nalog.

V soboto je na Maliji nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil fotoaparat, 160 evrov gotovine in nekaj dokumentov. Lastnik je oškodovan za 800 evrov.

V soboto ob 1.44 so policisti v Kopru ustavili 27-letnega Koprčana, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Sv. Antonu je nekdo vlomil v skladiščne prostore. Odnesli so več kosilnic, motornih žag in različnega orodja. Škode je približno za 5000 evrov.

V nedeljo so nekaj minut čez polnoč policisti na Škofijah ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Postojni je nekdo vlomil v lokal, od koder je odnesel cigarete. Škode je za 300 evrov.

V nedeljo ob 17.33 nas je poklical voznik in povedal, da od Kopra proti Ljubljani pri tunelu Dekani osebni avto italijanskih registrskih označb vozi po pasu za počasna vozila vzvratno. Policisti so ustavili 72-letnega državljana Italije. Izdali so mu plačilni nalog.

Pri Postojni je nekdo vlomil v tovornjak, iz katerega je ukradel dve navigacijski napravi in prenosni računalnik. Škode je za okoli 800 evrov.

Ob 22.00 uri je na carinski pomol v Piranu priplul čoln, ki ga je upravljal vinjen 51-letni Ljubljančan. Policist ga je opomnil, da se na tem območju ne more vezati in naj gre na drugo stran mandrača. Ljubljančan ga ni upošteval. Pričel je žaliti policista, nanj vpiti in mu groziti. Ker se ni umiril tudi po prihodu dodatne policijske patrulje, so mu odredili pridržanje. Na čolnu je bil še 35-letnik, ki se je prav tako nedostojno vedel do policistov. Ker ni prenehal s kršitvami, so tudi njemu odredili pridržanje. Obema je izdan plačilni nalog.

Aktivnosti policistov PU Koper minuli konec tedna - Radio Capris

Najbolj poslušana radijska postaja na Obali. Radio Capris.