V petek so v Portorožu policisti ustavili 49-letnega voznika kolesa ZIP 25. Zaradi suma, da vozilo presega konstrukcijsko dovoljeno hitrost, je bil za kolo odrejen izredni tehnični pregled, kjer je bila izmerjena hitrost vozila 50 km/h. Ugotovili so tudi več tehničnih nepravilnosti. Vozilo so mu zasegli, vozniku pa sledi obdolžilni predlog.

V soboto okoli 4.29 so policisti v Luciji ustavili voznika osebnega avtomobila, 41-letnega državljana Italije. Alkotest mu je pokazal 0.74 ml/l, zato so mu odredili pridržanje in napisali zanj obdolžilni predlog.

Ob 23.53 so bili policisti obveščeni o močno vinjenem fantu, ki v Luciji skače po cesti. Policisti so ugotovili, da je 20-letnik odlomil zapornico na vhodu v garaže hotela in s tem povzročil za 600 evrov škode. Sledi mu kazenska ovadba.

V nedeljo zjutraj ob 5.53 je prišlo do prometne nesreče na pospeševalnem pasu počivališča Studenec v smeri proti Postojni. Povzročil jo je 28-letni voznik iz Zavrč, ki je vozil po pospeševalnem pasu, ob katerem se je vključeval voznik tovornega vozila, 46-letni državljan Romunije. Tega je bočno oplazil. V trčenju je na tovornem vozilu odtrgalo prednje levo kolo, tega pa je nato prevozil voznik kombija, 54-letni državljan Romunije. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,68 mg/l, ker se z rezultatom ni strinjal, so mu policisti odredili strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog za vožnjo pod vplivom alkohola in povzročitev prometne nesreče.

Ponoči je v Seči nekdo prišel do privezov in s plovila ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha 40, star 3 leta, akumulator, 25 litrski rezervoar in upravljalnik motorja. Lastnik je oškodovan za 8.000 evrov. Z drugega plovila pa so ukradli izvenkrmni motor znamke Honda, tip BF30, letnik 2006, sivosrebrne barve, težek cca 100 kg, in izvenkrmni motor znamke Yamaha, tip FTL34,
temno modre barve, letnik 2008, težek cca 40 kg. Lastnik je oškodovan za 3.500 evrov.

V eni od koprskih trgovin je 38-letnik spravil v nahrbtnik 10 steklenic alkoholnih pijač, nato pa trgovino zapustil ne da bi plačal. Podjetje je oškodovano za 100 evrov.

Minulo noč je v Sežani nekdo vlomil v kabino tovornega vozila, od koder je lastniku odnesel GPS napravo,
gasilni aparat in nekaj ročnega orodja. Na silo je odprl še pokrov rezervoarja in iztočil 600 litrov nafte. Lastnik je oškodovan za 1.400 evrov.

Aktivnosti policistov PU Koper minuli konec tedna - Radio Capris

Najbolj poslušana radijska postaja na Obali. Radio Capris.