V Obalnem društvu proti mučenju živali (ODPMŽ) se glede na zadnje informacije bojijo, da ne bodo več upravljali z zavetiščem v Dvorih nad svetim Antonom. Koprska občina naj bi izvajanje te službe zaupala Komunali Koper, za kar je potrebna sprememba odloka, ki bi omogočala podelitev izvajanja javne službe tudi z neposredno pogodbo. Kot so potrdili na koprski občini, bo občinski svet verjetno prihodnji teden obravnaval omenjene spremembe. V Izoli koprski predlog podpirajo, v Piranu mu ne nasprotujejo, a odločitve še niso sprejeli. V Ankaranu pa naj z zadevo še ne bi bili seznanjeni.

... je povedala predsednica ODPMŽ Andrea Bogataj Krivec. Kot dodaja, bi sicer lahko drugi upravljavec določene stvari izboljšal, zagotovil prenovo zavetišča, a v ospredju mora biti odnos do živali. Napovedala je, da se bodo z vsemi sredstvi borili, da bi obdržali zavetišče.

Glede bojazni, da se bo novi upravljavec strogo držal predpisa, da lahko po 30. dneh žival v zavetišču uspava, na koprski občini pravijo, da tudi sedaj niso slepo vztrajali pri spoštovanju podzakonskih aktov glede morebitnega uspavanja živali. "Menimo, da je smiselno s strokovno javnostjo in upravljavcem zavetišča doreči morebitne prijaznejše kriterije oz. kot se že dogaja v praksi, obravnavati vsak primer posebej."

....posnetek v povezavi...

Zavetišče za živali v Dvorih v upravljanje Komunali? - Radio Capris

Najbolj poslušana radijska postaja na Obali. Radio Capris.