Članek
Izrael: Vrhovno sodišče naložilo vladi, da razišče, koliko otrok trpi za elektro hipersenzitivnostjo EHS
Objavljeno Feb 20, 2020

Izraelsko Vrhovno sodišče je naložilo vladi Izraela, da razišče, koliko otrok trpi za elektromagnetno hipersenzitivnostjo

Dafna Tachover (23.7. 2013):

18. julija 2013 je izraelsko Vrhovno sodišče izraelski vladi naložilo, naj razišče, koliko otrok v Izraelu že trpi za elektromagnetno hipersenzibilnostjo (EHS).

Ukaz je bil izdan kot odziv na Peticijo izraelskemu Vrhovnemu sodišču o prepovedi Wi-Fi v šolah, ki je bila vložena avgusta 2012.

Vlada je morala rezultate svoje preiskave predložiti sodišču do 16. novembra 2013.

Zdi se, da odločitev izraelskega Vrhovnega sodišča kaže, da Sodišče ne zaupa vladnim izjavam:

(1) Sodišče ni samo naložilo vladi, naj preveri, koliko otrok je že bolnih z EHS, s čimer je sprejel obstoj elektromagnetne hipersenzibilnosti (EHS) in njeno povezanost s sevanjem, temveč je tudi zahtevalo, da vlada Izraela v izjavi navede natančne ukrepe, ki so bili potrebni za izvedbo preiskave.

(2) Drug pokazatelj, da je Sodišče ugotovilo, da so izjave vlade nezanesljive, je mogoče najti v dejstvu, da je Vrhovno sodišče odredilo, da mora biti vladni odgovor z dne 16. novembra podprt z zapriseženo izjavo; Pomeni, da mora vsako omenjeno dejstvo, podatke, zbrane ali izjave, ki jih poda vladin odgovor, podkrepiti zaprisežena izjava, ki potrjuje resničnost trditev.

 

Ta sklep Vrhovnega sodišča je rezultat obsežnega poročila, ki ga je napisala Dafna Tachover in sodišču predložila 13. junija 2013. Poročilo na 65 straneh, s podporo 640 strani prilog, je med drugim poudarilo problem elektromagnetne hipersenzitivnosti in trdilo, da je nerazumno izpostavljati otroke Wi-Fi-ju, če je dokazano, da Wi-Fi povzroča bolezen.

Poleg tega je treba opozoriti, da je na zaslišanju Vrhovnega sodišča 18. julija, ko so vlado vprašali, kaj namerava storiti, če bo otrok z elektromagnetno hipersenzibilnostjo obiskoval šolo, odvetnik vlade odgovoril: "Wi-Fi bo bil izključen v tej šoli. "

Ga. Dafna Tachover, odvetnica, se zastopa od februarja 2013. G. Bach, ki jo je zastopal do takrat, še vedno zastopa druge tožnike (vključno z National Parent Organization in dvema otrokoma). Mnenje ga. Tachover je, da čeprav je vlada lagala o svoji politiki glede uvajanja Wi-Fi, če Sodišče ne bo prepričano, da je ta tehnologija škodljiva in škoda ni hipotetična in abstraktna, ampak je obstoječa in resnična, ne bo presodilo, da so vladni ukrepi nerazumni in ne bo prepovedalo uporabe Wi-Fi v šolah.

Poročilo je trdilo, da se Sodišče ni zavedalo, da je škoda zaradi brezžične tehnologije že dokazana in da obstaja, saj na Sodišču, tako kot v javnosti, ljubijo svoje brezžične pripomočke in berejo namerno zavajajoče naslove v dokumentih, kot so tisti, ki trdijo, da „v zadnjih 15 letih ni bila dokazana povezava med mobilnimi telefoni in rakom."

Poročilo Dafne Tachover je poskušalo dokazati naslednje:

(1) Dokazati, da je elektromagnetna hipersenzitivnost (EHS) obstoječa bolezen, ki jo povzročajo elektromagnetna polja

(2) Dokazati, da se je standard toplotne varnosti izkazal za lažnega že pred 40 leti.

(3) Dokazati, da se ni smiselno zanašati na Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO), glede na to, da je korumpirana organizacija

(4) Dokazati, da da je bila ocena tega vprašanja s strani vlade neprofesionalna in v najboljšem primeru malomarna.

(5) Dokazati,  kako je industrija namerno zavajala javnost

V zvezi z varnostnimi standardi je poročilo navedlo:

(1) Trditev vlade, da obstoječi izraelski standard (1/10 toplotnega standarda), „z absolutno gotovostjo ščiti pred znanimi škodljivimi vplivi na zdravje“, je smešen saj:

- Kako lahko termični standard varuje, če ga. Tachover in drugi zbolevajo za elektromagnetno hipersenzitivnostjo? 

- Kako lahko termični standard varuje, če na tisoče dokumentov dokazalo biološke učinke?

- Kako lahko termični standard varuje, če je celo skorumpirana Svetovna zdravstvena organizacija razglasila radiofrekvenčna sevanja kot možno kancerogena, skupine 2B?

2) Poročilo je pokazalo, da je vlada tako nepremišljena v zvezi z brezžično tehnologijo, da niti ne ve v svoji  nevednosti, kako meriti sevanje iz WIFI, glede na posebno modulacijo WIFI usmerjevalnika.

Elektromagnetna hipersenzitivnost

V poročilu je bilo poudarjeno vprašanje elektromagnetne hipersenzitivnosti (EHS), z ugotovitvijo, da poškodbe že obstajajo. Predložene so bile izjave sedmih strokovnjakov z EHS, vključno s pritrditvijo matere, katere dve hčeri trpita zaradi EHS. Predloženi so bili podporni znanstveni dokazi in pokazalo se je, da vlada ni storila ničesar, da bi preučila to vprašanje kljub zadostnemu številu obvestil in - zakonske obveznosti. Poleg tega je poročilo poskušalo pokazati smešnost trditve, da stanje elektromagnetne hipersenzibilnosti ne obstaja in / ali da ni dokazano, da bi ga povzročila elektromagnetna polja.

Treba je opozoriti, da je odbor vlade v dopisu ga. Tachover o vprašanju Wi-Fi v šolah pred predložitvijo tožbe na koncu priznal obstoj elektromagnetne hipersenzibilnosti. Odbor je v svojem končnem poročilu zapisal:

"Če je kje otrok, ki je občutljiv na radiofrekvenčno sevanje, bo ministrstvo zagotovilo rešitev na individualni osnovi."

Kaj je sledilo?

Vlada je morala do 16. novembra 2013 predložiti svoj odgovor, tožniki so morali odgovoriti 15 dni kasneje. Sodišče je navedlo, da namerava po predložitvi teh odgovorov sprejeti odločitev. Čeprav Sodišče še ni sprejelo odločitve (v letu 2013), je odločba Sodišča pomemben razvoj dogodkov. V poročilu so na kratko  bile citirane Gandijeve besede:

"Napaka ne postane resnica zaradi pomnoženega širjenja, prav tako pa resnica ne postane napaka, ker je nihče ne vidi. Resnica stoji, četudi ni podpore javnosti. Je samooskrbna. "

Zdi se, da sodišče priznava resnico.

Dafna Tachover Esq. (NY, Israel) MBA
PO Box 4, East Jewett, NY, 12424
US Number: + 1 (518) 734 5628
Israeli Number: 0732696361

dtachover@gmail.com 

***

Zadeva Vrhovnega sodišča za prepoved brezžičnega interneta Wi-Fi v šolah

Ga.Tachover je leta 2012 na izraelskem Vrhovnem sodišču sprožila primer s prošnjo za prepoved uporabe brezžičnega interneta Wi-Fi v šolah. Med delom na tem primeru je razkrila obstoječo epidemijo elektrosenzibilnosti med otroki in ugotovila, da je v samo šestih šolah zbolelo več kot 200 otrok. Njen primer je vzbudil nacionalni in mednarodni interes med skupinami staršev, v Parlamentu in v medijih.

Prvo priznanje elektromagnetne hipersenzitivnosti s strani izraelske vlade:

V ukrepih, ki so jih pred predložitvijo primera sprejeli po njeni korespodenci z medresorskim odborom za Wi-Fi v šolah, je odbor priznal obstoj elektromagnetne hipersenzitivnosti (EHS). To je bilo prvo vladno priznanje EHS v Izraelu. 

Pismo Ministra za zdravje, ki nasprotuje Wi-Fi v šolah

Poleg tega, po pismu v katerem so namestnika Ministra za zdravje opozorili na prihodnjo tožbo, je namestnik Ministra za zdravje poslal pismo Ministru za šolstvo, v katerem ga poziva, naj ne namešča Wi-Fi v šole, saj bi škodljivi vplivi na zdravje lahko povzročili škodo za prihodnje generacije.

Predložitev poročila Amicus Brief v imenu 94 organizacij

 Ga. Tachover je leta 2014 zastopala 94 organizacij iz 22 držav, ki so predložile poročilo Amicus v zadevi v Novi Mehiki, v zvezi z moškim z elektromagnetno hipersenzitivnostjo. 

Odbor za pravice otrok (Children Rights Committe) zahteva odstranitev Wi-Fi-ja iz šol -

Leta 2015 je gospa Tachover sodelovala v prizadevanjih, da pride do zaslišanja pred Odborom za otrokove pravice v izraelskem Parlamentu in je tudi govorila na zaslišanju. Po zaslišanju je bil Odbor prepričan o škodljivosti Wi-Fi in ugotovil, da je vgradnja Wi-Fi v šole kršitev pravic otrok in staršev ter je pozval k njegovi odstranitvi.

TV dokumentarni film o EHS & Wi-Fi in odstranitvi Wi-Fi iz šol v Haifi

Leta 2016 je bila ga. Tachover vključena in prikazana v televizijskem dokumentarcu za izraelski TV kanal z naslovom "Kako se ubijamo - brezžično sevanje" (4) o epidemiji elektromagnetne hipersenzitivnosti in brezžičnega interneta v šolah. Dokumentarni film je ustvaril veliko publicitete. Tri dni po predvajanju oddaje je g. Yona Yahav, župan Haife (tretje največje mesto v Izraelu in mednarodno središče hi-tech) napovedal, da bo Wi-Fi odstranjen iz šol. Haifa je bilo prvo mesto na svetu, ki je zaščitilo zdravje svojih otrok z odstranjevanjem Wi-Fi-ja iz šol.

Viri:  

(1) https://www.emfacts.com/2013/07/the-israeli-supreme-court-ordered-the-israeli-government-to-investigate-the-number-of-children-currently-suffering-from-ehs/

(2) https://wearetheevidence.org/about-the-founder/

(3) https://www.youtube.com/watch?v=Bi4ccELDeKw

(4) https://www.youtube.com/watch?v=i6-Ve09QBc0

(5) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21793784

*

Z obsežnim znanstvenim pregledom so raziskovalci dokazali, da obstaja dovolj zanesljivih in doslednih znanstvenih dokazov za priznanje elektro-hiper-senzibilnosti (EHS) kot novega nevrološkega stanja, ki ga povzroča izpostavljenost elektromagnetnim poljem.

https://phonegatealert.org/en/ehs-and-its-associated-symptoms-are-caused-by-non-ionizing-artificial-electromagnetic-fields?utm_source=Newsletter+Phonegate+Alert+English&utm_campaign=5d1d848046-EMAIL_CAMPAIGN_7_9_2018_7_57_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_c59efb38ef-5d1d848046-151608433&ct=t(Y_COPY_01)

*