DOSJE VOLITVE 2022: Še zdaj ne vemo kdo je ZMAGOVALEC na volitvah?!
Dr. Robert Golob postal VEREN in pričel VERJETI v lasten rezultat! Kdo bo zmagovalec v t.i. državljanski vojni med koroško strujo starih obveščevalnih struj pod vodstvom Janeza Zemljariča in obalnih samodržcev s operativcem Borutom Jamnikom?
prava .
Slovenija

Ponedeljek, 25. april 2022 ob 16:16

Odpri galerijo

Janez Zemljarič, Robert Golob, Gregor Golobič in Borut Jamnik. (Foto: Sta)

Se sprašujete, kdo je sploh dejanski zmagovalec nedeljskih volitev? Po razglasitvi zmagovalcev so mislili, da so zmagovalci štirje. To je poslovni obveščevalni krog koroške struje pod vodstvom Janeza Zemljariča, poslovno omrežje Gregorja Golobiča skupaj s Francijem Zavrlom in Bojanom Petanom, sam Robert Golob in mefisto slovenskega gospodarstva, državni uradnik z Modre zavarovalnice Borut Jamnik. Gregor Golobič, Franci Zavrl in Bojan Petan, katerim je Jamnik že zdavnaj prevzel njihovo omrežje in jih spravil na rob propada. Ob tem jih je popolnoma in povsem obobužal so v bistvu dejanski zmagovalci nedeljskih volitev. Naredili so le tisto, kar znajo najbolje v Sloveniji. To je marketing, postavljanje medijske strategije in ustvariti koncept zmagati v posamezni volilni kampanji. A od vsega plena ne bodo imeli nič.  Ostanki starih struktur okrog službe državne varnosti t.i. koroška veja je naveza z ostarelim simbolom Janezem Zemljaričem na čelu. Ta struktura, ki je še vedno ena najmočnejših v državi, kjer so vsi vnuki, pravnuki in široka mreža ostankov službe državne varnosti vključeni. Zemljaričeva struktura poleg mreže obvladuje še znatna sredstva tako doma kot v tujini s t.i. črnimi fondi bivšega režima. Tudi to omrežje je obalna struja preko Boruta Jamnika v zadnjih petnajstih letih vseskozi dodobra zdelalo do te mere, da se še komaj držijo nad vodo. Oni so namreč prispevali levji delež glasov, ki so nasedli za njih hipnotičnemu zgodovinskemu sloganu SvoboDA, ki jih zdaj tjavleče v dokončni propad. Tretji namišljeni zmagovalec je sam Robert Golob. Le ta je kot umetno ustvarjeni simbol dobil 41 poslanskih mest in bil prav tako izigran s strani Jamnika, ko je ta preko aktualne vladajoče strukture poskrbel, da mu mandata na GEN-I niso podaljšali. Nato pa ga v volilnem boju nastavil kot maskoto Gibanje Svoboda kot neki Vučko iz sarajevskih zimskih olimpijskih iger. Golob še vedno misli. A je v celotni igri še najbolj pogrešljiv. Stara strukture so dale vedeti, da imajo za Goloba pripravljeni mnogo hujši material kot so bile razkrite afere v zadnjih dneh. Žal bo Golob v kratkem tako zasut z aferami, da bo moral odstopiti in morda še kaj hujšega. Vse to je spet zakuhal Borut Jamnik, ki je na koncu preko Boruta Petka do sedaj nategnil in izigral trenutnega predsednika vlade. Dlje, ko bo trajala saga, večje možnosti ima za zmago Jamnik. Naj se vsak zamisli, kako naj ukrepa. 

V našem mediju smo že večkrat razkrili, da poteka t.i. državljanjska vojna med strukturami starih obveščevalnih sil iz poslovnega kroga Janeza Zemljariča in obalnimi samodržci z operativcem Borutom Jamnikom. Dobili smo tudi informacije, da so v kontaktih po nedeljskem volilnem večeru ves čas Jamnik, Gregor Golobič in tudi nekdanji predsednik države Milan Kučan.


				Janez Zemljarič, Zoran Janković, Robert Golob, Boru Jamnik in Milan Kučan. (Foto: Posnetek zaslona- Demokracija, Žurnal 24, Gen-I in youtube)			Janez Zemljarič, Zoran Janković, Robert Golob, Borut Jamnik in Milan Kučan. (Foto: Posnetek zaslona- Demokracija, Žurnal 24, Gen-I in youtube)

Nihče izmed njih si ne želi, da bi bil Golob bodoči predsednik vlade, saj vedo, da so kupili mačka v žaklju. Morebitni bodoči predsednik vlade si zelo domišlja, da mu je padla sekira v med in misli, da bo z aktiviranjem propadlih strank KUL-a pomiril vse kapitalske interese vzporednega mehanizma.

Ja, nikoli se ne gre za bitko med t.i. levimi in desnimi, črnimi in rdečimi, saj je pomembno le, kdo ima nadzor nad pretokom denarja. Vsi vedo, kako je v času vladanivine na Istrabenz investicijski inženiring, Istrabenz Gorenje in kasneje v GEN-I bil Golob le izvajalec parkrišč cash flowa (denarnega toka) za kapitalske interese gospodarskih obalnih samodržcev. Z napovedjo Golobovega kandidata za ministra za zdravje se sluti, da so prvi zakulisni zmagovalci stare obveščevalne strukture Janeza Zemljariča. Enako so dale vedeti, da je pogoj za obstoj nove morebitne leveosredinske vlade imeti nadzor nad ministrstvom za notranje zadeve.

Za prvega osmoljenca po nedeljskem volilnem večeru je veljal kar sam Borut Jamnik, a je z intervencijo pri Urošu Slaku ( v povolilni oddaji so poleg treh predsednikov bodoče leve koalicije nastopila tudi sindikalista Branimir Štrukelj in Lidija Jerkič) že saniral začetni slab položaj. Golob pa misli, da bo z vključitvijo poražencev volitev na levi sredini imel mir pred medijskimi napadi, a se krepko moti.

Neprijetni posnetki, pogodbe, bančni računi bodo hitro udarile v javnost, če ne bo plesal po notah obveščevalnega vzporednega mehanizma. 


				Franci Zavrl. (Foto: Sta)			Franci Zavrl. (Foto: Sta)

Kdo bo izmed ugrabiteljev države bo veliki poraženec letošnjih parlamentarnih volitev?

Praznik demokracije se je po več mesečnih volilnih bojih med dvaindvajsetimi strankami zaključil v poznih nedeljskih nočnih urah. Ne glede na odličen rezultat zmagovalne stranke Gibanje Svoboda se je igra ponovno komaj dobro začela. Na prvi pogled se zdi, da bi lahko dobili stabilno levosredinsko vlado z 54 glasovi podpore v državnem zboru. Po tem sodeč bi lahko oddelali celotni mandat ter se na ponovne volitve odpravili leta 2026. 

Vendar je ena zgodbica levo/desno mainstremovske javnosti, popolnoma nekaj drugega, kaj se dejansko dogaja na terenu. Sedaj vam bomo predstavili vsa znana dejstva, o katerih nihče ne govori, a se dejansko to dogaja.

Vsi so pričakovali, da bosta Gibanje Svoboda in SDS prejela med 25 do 30 sedežev v novi sestavi državnega zbora. Tukaj je svojo priložnost videl povratnik na slovenski politični parket Zoran Janković. Ni naključje, da je povolilno zabavo po poročanju Nova24tv in naših več različnih virov bil plačnik zabave v štabu Gibanje Svobode Čeferinov nogometni operativec, predsednik NZS Radenko Mijatović. Po razglasitvi uradnih rezultatov je Janković hitro spoznal, da za njega ostaja samo Ljubljana, ne pa odločanje na Gregorčičevi. Ena izmed dejanskih najbolj ugodnih opcij je bila in se je pričakovalo, da nobene izmed GS ali SDS ne bi morala sestaviti celovite levo oz. desnosredinske vlade. 

Sedaj na prvi pogled kaže, da se bo v rekordnem času sestavila nova levosredinska vlada in bo s tem odgovorila na učinkovito delovanje sedanje desnosredinske vlade. Morebitni novopečeni predsednik vlade dr. Robert Golob pa je dejal, da bo v njihovi vladi sodelovali tako predstavniki poraženih levosredinskih strank na nedeljskih volitvah in predstavniki civilne družbe. Kaj pa vemo, mogoče pa bo Nika Kovač prevzela kakšno ministrstvo ali pa mesto državne sekretarke? Lahko bomo priča, da se ustanovi ministrstvo za svobodo in civilno družbo. Nič, gremo nazaj resni tematiki. Kaj so sladke težave, da se nova levosredinska vlada spet sesuje kot hišica iz kart?

Po besedah Bojana Požarja so glavni zakulisni zmagovalci Aleksander Čeferin, Drago Kos in Borut Jamnik. Potrebno je vedeti, da je bil državni uradnik z Modre zavarovalnice v nedeljskem večeru v resnici eden izmed osrednjih osmoljencev letošnjih volitev. Kje se to opazi? Prihajajoči minister zdravje in njegovi novi najožji sodelavci spadajo milje poslovnega kroga nekdanjih obveščevalnih služb pod vodstvom Janeza Zemljariča.


				Zoran Janković je spet spoznal, da je njegovo mesto v mestni hiši v Ljubljani, ne pa v prostorih Gregorčičeve. Janez Zemljarič in Zoran Jankovič. (Foto: STA)

Zoran Janković je spet spoznal, da je njegovo mesto v mestni hiši v Ljubljani, ne pa v prostorih Gregorčičeve. Janez Zemljarič in Zoran Jankovič. (Foto: STA)

Enako želijo obveščevalci nekdanje državne varnosti in SOVE na ministrsvo za notranje zadeve inšalirati obalna obveščevalca iz miljeja lastnika časopisne hiše Dnevnik Bojana Petana. Potrebno je vedeti, da sta se Jamnik in Petan srečala kot manjša lastnika Elektro Ljubljane pod vodstom vodje volilnega štaba Golobove Gibanje Svobode, Adreja Ribiča. Podobno je Nova24tv razkrila, da sta bila v preteklosti poslovno povezana Ribič in Petanov dežurni ustvarjalec javnega mnenja, posrednik med Jamnikovimi ljudmi in starimi strukturami Nikola Damjanič. Tokrat Bojan Petan in še en zakulisni zmagovalec Gregor Golobič se ne bosta pustila naplahtati Jamniku, kot se je to zgodovilo ob razpadu Šarčeve vlade. A nikoli ne veš, na tranzicijski levici so šli osli v podobi "new face" slovenske politike že večkrat na led. 

V notranjih strukturah stranke zmagovalcev volitev so že izoblikovane struje pod vplivom Boruta Jamnika, starih poslovnih struktur povezanih z obalnimi obveščevalci ( Zemljarič, Janković, Selan, Bonanza) in poslovni odvetniški krog Aleksandra Čeferina. To vedo tudi bodoči koalicijski partnerji morebitne prihajajoče levosredinske vlade. Za njihovo mirovanje pa je odgovoren predvsem prvi predsednik samostojne Slovenije Milan Kučan.

Predvsem stare strukture vedo, da ne smejo dopustiti, da bo Jamnik spet lahko počel svoj politični modus operandi kot je sedaj storil že smetiščnim novim obrazom v preteklosti. To bi naj bila naloga Draga Kosa, saj osebno Jamnika ne prenese in bi se znebil mefističnega državljana Kane slovenskega gospodarstva ob prvi priložnosti.

Stare obveščevalne strukture že dale vedeti Skype političnemu povratniku Robertu Golobu, da se naj ne zanaša na nasvete Jamnika, saj bosanski posnetek ni edini, ki obstaja o Golobovih dogodivščinah doma in v tujini ( romunski bančni računi, sumljivi črnogorski posli s kosovskim veleposlanikom na Hrvaškem Martinom Berishajem). Kosovski mediji pa so eksplodirali ob zadnji razkriti aferi, v kateri se je znašel Berishaj. Sam pa je poslovno povezan predvsem s strukturami vzporednega mehanizam, ne glede, da ga želijo prikazati kot nekdanjega velikega podpornika predsednika SDS Janeza Janše.


				Ali bodo Socialni demokrati po zgodovinskem in političnem katastrofalnem porazu spoznali, da je čas, da se uprejo politiki vzporednega mehanizma? (Foto: STA)			Ali bodo Socialni demokrati po zgodovinskem in političnem katastrofalnem porazu spoznali, da je čas, da se uprejo politiki vzporednega mehanizma? (Foto: STA)

Ali bo Borotu Jamniku ponovno uspelo?

Robert Golob je navajen, da je igral šefa zadnjih šestnajst let v slovenski energetiki z energetsko poslovno hobotnico GEN-I. A prihajajoči novopečeni predsednik slovenske vlade ne ve, da se za njega igra ne spremeni. Prej je bil le eden izmed njih, sedaj bo tisti, ki si želi deliti. Vsakemu enkrat pade sekira v med. To se je zgodilo Golobu. A v oddaji pri Urošu Slaku so že Golob, Fajonova in Mesec že poslušali mašo sindikalnih želja s strani Lidije Jerkič in Branimira Štruklja. Jamnikova poteza, da je na televzijo svojih hudih nasprotnikov pripeljal Štruklja in Jerkičevo pomeni, da postavlja svoje operativce korak za korakom na šahovnico.

Je tudi prvi dokaz, da je družina Kos izpadla iz igre. Dajejo jim tudi vedeti in naj niti ne pomišljajo, da bi sedanja podpredsednica stranke Marta Kos sploh pomislila na mesto predsednice vlade. Mogoče se lahko jeseni preizkusi na predsedneških volitvah. Mogoče pa bodo za tolažilno nagrado Draga Kosa postavili v eno izmed represevnih in obveščevalnih organov v naši državi. 

To pa pomeni le, da se nam obeta pestrih 45 dni, da nastane morebitna leva vlada. Kdor misli, da je bil Martin Berishaj in bosanski posnetek zadnji obremenilni dokazi in posnetki, se krepko moti. To je izkoristila stara struktura in uporabila modus operandi posnetkov o Golobu. Prav to morebitni novi predsednik vlade dobro ve. Posnetkov je vsaj 5 ali več so nam potrdili obveščevalni viri iz tujine. Takrat bo razkrit del balkanskega energetskega mehanizma, v katerem je igral osrednjo vlogo dr. Robert Golob s svojo energetsko hobotnico GEN-I.  

Ob burnem boju se zdi, da bo v tokratni bitki res na koncu najkrajšo potegnil prav Borut Jamnik. Mogoče ima koroška obveščevalna struja z Zemljaričem res škarje in platno v obveščevalnih službah in predvsem dr. Roberta Goloba.

Po drugi strani pa vedo, da bo Golob prej prisluhnil svojemu znancu iz Dunajske 119 v Ljubljani, državnemu uradnike z Modre zavarovalnice Borutu Jamniku. Kljub temu, da Jamnik Golobu nastavlja mino za mino enostavno morebitni novopečeni predsednik vlade tega ne ugotovi. Nič zato, to je njegov problem. 


				Robert Golob veruje, da je zmagovalec. (Foto: Sta)			Robert Golob veruje, da je zmagovalec. (Foto: Sta)

Zakaj lahko Borut Jamnik izkoristi moralno politično ponižane Socialne demokrate in ranjenega medijskega tajkuna Martina Odlazka za dosego svojih ciljev?

Za Jamnika se ve, da ima svoje operativce razporejene po celotnem političnem polu. Spomnite se, kako je nastala sedanja Janševa vlada. Preprosto, Bojan Petan in Gregor Golobič sta za vikend prepričala Marjana Šarca, da ponudi odstop. Po drugi strani pa so Jamnikovi operativci v SMC in DeSUS poskrbeli, da so se pridružili Janševi vladi in povzročili gnev osrednjih medijev, nevladne družbe z miselnostjo levice in leve politične opozicije KUL.  

A Jamnik ima za oblikovanje nove sredinske vlade med Socialnimi demokrati in Slovensko demokratsko stranko skupaj z Novo Slovenijo in morebitnimi Svobodnimi odpadniki več adutov v svojih rokah.

Prva je šibka medijska pozicija medijskega imperija v lasti družinskih članov in sorodnikov Martina Odlazka. Ob tem mu je pričel še močno škripati smetarski posel zaradi sprejete nove okoljske zakonodaje v državnem zboru. Za Martina Odlazka je tudi slaba novica, da bo DUTB odprodal njegov delež v družbi v Salamon.

To je osrednja šibka točka Socialnih demokratov. Si predstavljate, da bi se v štiridesetih dneh oblikovala nova levosredinska vlada, v tem trenutku pa bi jim šel po zlu Odlazkov medijski imperij.

Vsak prihajajoči razkriti obremenjajoči posnetki, pogodbe in ostali dokumenti o balkanski energetski hobotnici bo vedno bolj vplivalo na psiho in moralno presojo posameznih članov svežih političnih obrazov v slovenskem političnem prostoru.

Kdor misli, da je z lahkoto nadzorovati enainštirideset nestabilnih, različnih karakternih posameznikov z različnih koncev Slovenije se krepko moti. Jamniku je najmanj, da bi enajst poslancev še pred pričetkom nove vlade pristalih pri Socialnih demokratih. Poleg tega bi morali Socialni demokrati še požreti, da se bodo vsi do njih vedli ter jih imeli za politične in moralne poražence letošnjih parlamentarnih volitvah. Predvsem na račun tega, da želi Golob v parlamentu imeti v vladi preostale politične poražence levega pola in predstavnike civilne družbe.

V tej enačbi bi tako Socialnim demokratom in Martinu Odlazku ustrezalo, da se izgovorijo na zgodovinsko dosežen najslabši rezultat in da bodo sodelovali s Slovensko demokratsko stranko. Z lahkoto bodo prodali zgodbo, da bodo največja opozicijska stranka v Janševi vladni koaliciji. Nižje Socialni demokrati več ne morejo pasti. Odlazek bi moral v najslabšem primeru le zapreti denarno pipico svojo raziskovalni novinarski trojki.

Mogoče se bo trojka ponovno vrnila na Siol, saj je po besedah Bojana Požarja za novega šefa Telekoma predviden Žiga Debeljak, nekdanji predsednik uprave Mercatorja in dolgoletni višji zaposleni v Gorenju. To napoveduje že na prvo popuščanje Jamniku. Ne bi nas čudilo, da bi državni uradnik z Modre zavarovalnice vrnil na mesto predsednika nadzornega sveta državnega telekomunikacijskega velikana.

Socialni demokrati so res v šibkem položaju, saj morajo izpolniti vse želje ugrabiteljev države. Vendar bi v drugi možnosti imeli večjo politično moč za uresničevanje svojih političnih zahtev. To se bo zgodilo, če se bo Jamnik odločil, da bo Levico raje žrtvoval za opozicijo.

V najslabšem položaju se lahko sestavi tehnična vlada med  SDS, SD, Nova Slovenija in enajstimi odpadniki iz Gibanje svoboda in se bodo slovenski državljani ponovno ob predsedniških ali lokalnih volitvah podali še na ene predčasne volitve.

To je Jamnikov scenarij, s katero bi spet ponižal stare koroške obveščevalne strukture Janeza Zemljariča. Poleg tega strukture bivšega režima z miselnostjo vzporednega mehanizma vedo, da ima obalni deček s pomočjo obalnih samodržcev rdeče OBALE nadzoruje vrhovno sodišče, odvetniško zbornico Slovenije, Sodni svet in NPU.


				Borut Jamnik in Milan Kučan. Tokrat na nasprotnih bregovih za delitev povolilnega plena. (Foto: STA)			Borut Jamnik in Milan Kučan. Tokrat na nasprotnih bregovih za delitev povolilnega plena. (Foto: STA)

Sedaj veste, zakaj mefistični državljan Kane slovenskega gospodarstva noče s svojimi posebnimi operativci izpustiti lovk iz slovenskega gospodarstva. O novi vladi bo odločal Borut Jamnik. Ob novih minah, ki bo nastavljal Robertu Golobu med jedjem škampom na Dunajski 119, bosta Levica in SD pričeli zahtevati, da mora Gibanje Svoboda predlagati novega mandatarja, to pa ne bo možno zaradi osebnega karakterja dr. Roberta Goloba. Nič, ne bodite presenečeni, če se bo ponovila zgodba Jankoviča iz leta 2011.  


				Gregor Golobič. V ozadju Katarina Kresal. (Foto: Sta)			Gregor Golobič. V ozadju Katarina Kresal. (Foto: Sta)

Stare strukture so popolnoma brez denarja in rabijo "svobodno vlado" za "svobodne posle" vzporednega mehanizma. Jamniku ustreza nova desno-levo sredinska vlada zaradi stabilnosti svojega omrežja.

V času sedanje vlade sta se zgodila dva posla, s katero so na lepe oči napolnili malho strukturam obalnih samodržcev ter operativci razdeljevanja oglaševalskega denarja. Tukaj osrednjo vlogo igrata Darko Klarič in Franci Zavrl. Nekdanji dolgoletni kralj iz Pristopa je kljub odlično opravljeni nalogi v pojavljanju Goloba v javnosti ostal praznih rok in bo opravljal dozdajšnja opravila. Podpisan Klaričev posel s SŽ je Zavrlu zagotovil finančno varnost v letošnji volilni kampanji.

V enem naših člankov smo predstavili t.i. omrežje oglaševalskega vzporednega mehanizma. Glavno vlogo je tokrat za novega izbranca opravili dvojec Franci Zavrl in Darko Klarič s pomočjo Petanovih obalnih obveščevalcev. Zakaj se je dopustilo, da bodo Slovenske železnice dovolile dovoljenje, da za v prihodnjih letih plačajo kupnino v višini 30 milijonov. Do potrebnega kapitala so prišli tudi Martin Odlazek in obalni gospodarski samodržci. To v poslu vreden dveh milijonov evrov, ko so prodali svojo stavbo italijanski narodnostni skupnosti, kjer je bilo uredništvo Primorskih novic, še enega pomembnega obalnega igralca. Ob tem za Klariča moramo omeniti, da je eden ključnih zvodov za opravljanja delitve oglaševalskega denarja za slovenske medije. Tukaj bo prva morebiti spet izstavila račun raziskovalna trojka. 

Ob koncu so v igri še Čeferinovi nogometni fantje ( Radenko Mijatović) in ljubljanski župan Zoran Janković. Tukaj se zanaša na Čeferina, kjer bi prav Urška Klakočar Zupančič naj bila dejansko orožje predsednika Uefe proti nadležni desnici, ki le vrta v njegovo neprijetno poslovno preteklost.


				Robert Golob in Aleksander Čeferin. (Foto: STA)

Robert Golob in Aleksander Čeferin. (Foto: STA)

Kdor misli, da je bil Martin Berishaj in bosanski posnetek zadnji obremenilni dokazi in posnetki, se krepko moti. To je izkoristila stara struktura in uporabila modus operandi posnetkov o Golobu. Prav to morebitni novi predsednik vlade dobro ve.

Borut Jamnik ima ob vseh enačbah v sedanji bitki najmočnejše adute v svojih rokah. Kakšno vlado bo postavil, bomo videli v kratkem. O tem v zadnjem desetletju niso nikoli odločili slovenski volilci na vsakokratnih parlamentarnih volitvah. Tudi tokrat niso. Glavno je, da bodo slovenski državljani po "dveh letih mučnega janšističnega fašizma" doživeli "Golobovo SvoboDO." Jp, pa naj bo SVOBODA! 

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 9. Aug 2022 at 15:04

0 ogledov

Marmor Hotavlje ustvaril unikatno mizo po naravni znamenitosti, ki je navdihnila tudi Jennifer Lopez in Alana Walkerja
Norveška naravna znamenitost Trolov jezik buri številne duhove in je navdih mnogim umetnikom. Pri svojem umetniškem izražanju jo je uporabila Jennifer Lopez s pesmijo Limitless, slavni DJ Alan Walker pa jo je uporabil za zbirno točko svojih privržencev v videu Alone. Svojo inspiracijo je v tej skali našel tudi večkrat nagrajeni oblikovalec Alexander Purcell Rodrigues, ki se je za izvedbo njegove ideje, posebne unikatne mize, obrnil na Marmor Hotavlje, kjer so jo izdelali na podlagi njegove skice. Hotaveljski kamnoseki so v pol leta ustvarili umetniško skulpturo s prav posebnimi dopolnitvami. Prav te dni so jo dostavili v London. »Oblikovalec je potreboval nekoga, ki mu bo njegovo skico s posebnimi željami pretvoril v realnost. Mi ideje spravljamo v resničnost, nekako smo orodje v rokah oblikovalca. Dejansko gre za umetniško skulpturo, ki se lahko uporablja kot miza,« je dejal vodja razvoja novih izdelkov in trgov pri podjetju Marmor Hotavlje Sandi Čeferin. Trolov jezik (Foto Sara Rančigaj) Izdelek je bil sprva zamišljen kot miza iz masivnega bloka, vendar se je izkazalo, da bi bila iz statičnega vidika pretežka za objekt. S tem namenom so predlagali rešitev, da je miza izdelana po sistemu »lightweight« tehnike, ki jo uporabljajo na jahtah, kar pomeni da je debelina kamna le 5 milimetrov na posebni podkonstrukciji. Tako miza namesto skoraj 3 tone na koncu tehta manj kot pol tone, kljub temu, da je izdelana iz posebej izbrane vrste marmorja. »Tehnologija našega podjetja je postavila celostno inženirsko rešitev in sprojektirala podkonstrukcijo v kombinaciji nerjaveče kovine in lesa ter jo oblekla s kamnitimi ploščami. Izjemna posebna miza s predalnikom izgleda kot da je masivna in težka, čeprav tehta manj kot pol tone,« je pojasnil Čeferin. Podjetje Marmor Hotavlje je v sodelovanju z večkrat nagrajenim arhitektom in oblikovalcem Alexandrom Purcellom Rodriguesom izdelalo posebno mizo, ki ponazarja pomol iz naravne skale. (Foto: Marmor Hotavlje) Oblikovanje mize pa ni bilo svojevrsten podvig samo zaradi svoje teže, ampak tudi zaradi številnih posebnosti, ki si jih je zaželela stranka. »Naši tehnologi so se lotili izziva, saj smo morali vključiti poseben predal z električnim mehanizmom za odpiranje, katerega notranjost je obložena s kombinacijo najbolj plemenitih tkanin in usnja. Skala je navdušila tudi Jennifer Lopez (Foto: Zajem zaslona Youtube) Na vrhu je v celoti ročno izdelana šatulja iz javorja, kjer bo lastnik lahko shranjeval cigare. Vrhnji centralni del mize je obložen z usnjem. Marmor Hotavlje je v tem primeru moral povezati najrazličnejše tradicionalne rokodelske veščine in vključiti vse podizvajalce,« je še dodal Čeferin.   Gre za umetniško skulpturo, ki se lahko uporablja kot miza. (Foto: Marmor Hotavlje) Unikatno kamnito pohištvo sestavlja dokaj širok del njihove proizvodnje, medtem ko je šlo v tem primeru za umetniški izdelek. Miza je bila svojevrsten zalogaj tudi zaradi transporta, saj so morali izdelati poseben zaboj, ki je omogočal varen prevoz mize v London. Prav te dni pa monterji zaključujejo z montažo mize v prestižni vili. Luka Perš

Tue, 9. Aug 2022 at 14:58

0 ogledov

ALEJA SKY: To sredo Hiter kot strel, naslednjo težko pričakovano nadaljevanje filmske uspešnice Top Gun: Maverick
V filmu Brad Pitt kot nesrečni plačani morilec Ladybug hoče za vsako ceno mirno izpeljati nov posel, potem ko se jih je že čisto preveč izjalovilo. Toda zdi se, da ima usoda drugačne načrte, saj ga nova naloga pripelje v navzkrižje s smrtonosnimi nasprotniki z vseh koncev sveta – s povezanimi in hkrati nasprotujočimi si cilji – na najhitrejšem vlaku na svetu. Naslednjo sredo bo ponovno predvajan film Top Gun: Maverick. Tom Cruise se kot pilot Maverick vrača v enem najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice. Prav ta vloga ga je desetletja nazaj izstrelila med zvezde. Ob sredah vas na ALEJI SKY presenečajo s filmskimi uspešnicami pod zvezdami (Foto Matic Kremžar in Žiga Intihar) V sredo, 24. avgusta, bo predvajana animirana pustolovščina  DC liga super ljubljenčkov, kjer sta super-pes in Superman nerazdružljiva in najboljša prijatelja, ki si delita iste supermoči in se drug ob drugem borita proti kriminalu v Metropolisu. Četrtki so namenjeni koncertom, ki so brezplačni za vse obiskovalce. Ta četrtek bo minil v družbi Guštija, tretji četrtek v avgustu z Mirkom in Markom (Avtomobili) ter zadnji avgustovski četrtek z jazz in pop pevko Alenko Godec. V petek si lahko pričarate pravo latino zabavo, kjer vas bo v divje ritme popeljal DJ. Ob nedeljah lahko otroke presenetite z gledališkimi matinejami, vse dni v tednu pa s skokom na največjem trampolinu na svetu. Ob četrtkih lahko na ALEJI SKY uživate v brezplačnih koncertih v živo (Foto Žiga Intihar) V filmu Brad Pitt kot nesrečni plačani morilec Ladybug hoče za vsako ceno mirno izpeljati nov posel, potem ko se jih je že čisto preveč izjalovilo. Toda zdi se, da ima usoda drugačne načrte, saj ga nova naloga pripelje v navzkrižje s smrtonosnimi nasprotniki z vseh koncev sveta – s povezanimi in hkrati nasprotujočimi si cilji – na najhitrejšem vlaku na svetu. Naslednjo sredo bo ponovno predvajan film Top Gun: Maverick. Tom Cruise se kot pilot Maverick vrača v enem najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice. Prav ta vloga ga je desetletja nazaj izstrelila med zvezde. V sredo, 24. avgusta, bo predvajana animirana pustolovščina  DC liga super ljubljenčkov, kjer sta super-pes in Superman nerazdružljiva in najboljša prijatelja, ki si delita iste supermoči in se drug ob drugem borita proti kriminalu v Metropolisu. Četrtki so namenjeni koncertom, ki so brezplačni za vse obiskovalce. Ta četrtek bo minil v družbi Guštija, tretji četrtek v avgustu z Mirkom in Markom (Avtomobili) ter zadnji avgustovski četrtek z jazz in pop pevko Alenko Godec. V petek si lahko pričarate pravo latino zabavo, kjer vas bo v divje ritme popeljal DJ. Ob nedeljah lahko otroke presenetite z gledališkimi matinejami, vse dni v tednu pa s skokom na največjem trampolinu na svetu. Luka Perš

Sun, 7. Aug 2022 at 22:52

544 ogledov

Borba: V posle s Kavaškim klanom vpletena slovenska podružnica srbskega podjetja Blumen market! OPRALI 4 MILIJONE EVROV!!!
Črnogorski medij Borba poroča, da je bila slovenska podružnica srbskega podjetja Blumen market v lasti Aleksandra Milojevića in Strahinje Kutlešić vpletena v prevoz več milijonov evrov denarja opranega v trgovini z kokainom. Najmanj štiri prevoze iz Slovenije je nadzoroval Klemen Kadivec, eden vidnejših slovenskih članov zloglasne črnogorske kriminalne združbe. V štirih prevozih pa so prepeljali več kot štiri milijone evrov.  Oprani denar pa se je vložil v nepremičninske posle v Srbiji. Vse to je potekalo preko trgovine s cvetjem Blumen market s sedežem v srbskem mestu Aranđelovac. Srbski mediji so pred dnevi obširno poročali o aretaciji pripadnika srbske kriminalistične policije (UKP) Danijela Jovanovića in njegove žene, pripadnici srbske obveščevalne službe BIA Dušice Jovanović, nekdanjega policijskega inšepktorja Milivoja K. in šoferja tovornjaka Ž.F. iz Aranđelovca zaradi sodelovanja z zloglasnim kavaškim klanom. Srbski organi pregona so zakonca Jovanović osumili, da sta kot člana organizirane hudodelske združbe dalj časa tihotapila večje količine kokaina s čezoceanskimi ladjami iz Južne Amerike v države Evropske unije. Ujeta zakonca Danijel in Dušica Jovanović. (Foto: Posnetek zaslona-Telegraf) Srbski Telegraf med drugim piše, da po ugotovitvah srbske policije sodelovala s črnogorskimi kriminalci pri nabavi kokaina, a je njuna glavna naloga bila prenos denarja iz Nizozemske v Srbijo in Črno goro. Ob prenosu denarja v višini med 1,5 in dva milijona evrov je bila njuna provizija za uspešno opravljeno delo v višini 1,5-odstotka ( malce nad 20 tisoč evrov). V Informerju pa so še zapisali, da je bil nekdanji policijski inšpektor Milivoj K. že leta 2010 razkrit kot pomemben član mreže balkanskega narkokralja Darka Šarića, saj je opravljal enega izmed brodov v Beogradu v lasti Šarića. Vozilo podjetja Blumen market v srbskem Aranđelovcu. (Foto: Posnetek zaslona-Telegraf) Eno izmed ključnih vlog v črnogorski kriminalni združbi je odigralo srbsko podjetje Blumen market v lasti Aleksandra Milojevića Črnogorski medij Borba je v članku z naslovom Ovako je transportovan prljavi novac „kavačkog klana“ : Zvicerovi milioni se krili u saksijama lala objavljen šestega avgusta 2022 razkril pričanje policijskega vira o nedavni aretaciji Danijela in Dušice Jovanovića. V osrednji vlogi se znajde srbsko podjetje Blumen market, ki se ukvarja z uvozom in izvozom cvetja po Evropi in Južni Ameriki.  Tako so zaslužek iz trgovine s kokainom na Nizozemskem spakirali na tovornjake omenjenega srbskega podjetja ter ga prepeljali v Srbijo in Črno goro. Kokain in milijone evrov od njegove prodaje so prek Balkana prevažali s tovornjaki podjetij v lasti kavaškega klana. Tako je srbska policija prišla na sled srbskemu podjetju Blumen market, specializirano predvsem za uvoz tulipanov iz Nizozemske. Pot je umazani zapakiran denar nadaljeval do Španije, kasneje pa prepeljal iz Španije v Srbijo k ožjemu krogu Veljka Belivuka in v Črno goro najožjim sodelavcem vodje črnogorske kriminalne združbe Radoju Zviceru. Črnogorski medij poroča, da jim je dobro obveščeni vir iz preiskave zaupal, da so člani klana sledili vsakemu prevozu. V primeru morebitnih težav na mejnih prehodih so carinikom javljali lažne podatke o tovornjakih, kjer bi se naj nahajal kokain. Tako so policisti ustavljali nič hudega in nedolžne tovornjkarje, napoljneni tovornjaki z robo in umazanim opranim denarjem pa so se neovirano peljali mimo. V nadaljevanju razkrijejo, da so srbski organi pregona sumili, da je v ta posel vključeno vsaj eno podjetje iz Srbije. Zanesljivi podatki iz preiskave dokazujejo, da je bilo to podjetje ustanovljeno z namenom zagotavljanja vozil za prevoz kokainskega denarja. Na Nizozemskem so denar zapakirali v vakuumske vrečke in jih vstavili v lončke pod rože, zapisane na deklaracijah je za Borbo opisal njihov vir iz policijske preiskave. Pri tem poslu pa je bilo uporabljenih več kot deset tovornjakov. Zato tudi ni nobeno presenečenje, da so se nekaj dni pred aretacijo srečali voznik tovornjaka Ž.F., zakonca Jovanović in nekdanji srbski policist Milivoj K. Voznika tovornjaka so po zaslišanju izpustili, a je policija nadaljevala preiskavo v Aranđelovcu v podjetju Blumen Market in proti njegovemu nekdanjemu direktorju Aleksandru Milojeviću. Le ta naj bi se po poročanju nekaterih balkanskih medijev nahajal v Črni gori. Pripora pa se nista rešila Milojevićeva partnerja, Milan K. in Miodrag P., direktor podjetja Blumen Market Rentakara. V tej stavbi na Tržaški cesti 334 ima sedež slovenska podružnica Blumen market. (Foto: Posnetek zaslona-Blumen market) Srbsko podjetje Blumen market ima podružnico na Tržaški cesti v Ljubljani! Iz Slovenije v štirih prevozih prepeljali več kot štiri milijone evrov za delovanja kriminalne združbe v Srbiji in v Črni gori! Slovensko podružnico ima Blumen market odprt tudi v Sloveniji. Na spletni strani E-bonitete smo opazili, da je bilo 18. decembra 2017 ustanovljeno podjetje BLUMEN MARKET d.o.o. s sedežem na Tržaški cesti 334 v Ljubljani. Lastnika sta vsak s polovičnim deležem Aleksandar Milojević in Strahinja Kutlešić. V vlogi prokuristov podjetja so se v začetni fazi znašli Robert Gerdin, Sofija Novakov Gerdin in Strahinja Kutlešić. Sedaj vodilni funkciji v slovenski podružnici Blumen marketa poleg Milojevića in Kutlešića v vlogi prokuristke med drugim opravljala tudi Melita Biserkova Kuhelj. Foto: Posnetek zaslona-Bizi.si Nekaj mesecev kasneje po odmevnih aretacijah Veljka Belivuka na nogometnem stadiounu beograjskega Partizana so sledile aretacije v Sloveniji. Meseca maja 2021 so slovenski organi pregona razkrili slovensko celico kavaškega klana. Foto: Finančni podatki slovenske podružnice srbskega podjetja Blumen market. (E-bonitete) Na vrhu slovenske piramide sta bila Milan Vujotić in Filip Vrzić. Slednji je sestavil skupino 60 ljudi, ki so izvajali kriminalne posle na območju Slovenije in Balkana. Srbski Blic omenja, da so del kriminalne združbe tudi Klemem Kadivec, Luka Arapović, Drejc Kovač, Blažo Kadivec, Danijel Mišljenović, Uroš Inglić, Igor Popović, Stojan Babić, Srđan Petrović, Elvis Kolenović, Nenad Tabaković, Danko Kožal, Danko Vukojević, Alen Bajc, Miloš Joksimović, Marko Škrbec, Darka Nevzatović, Slađan Petrović in Željko Hrlaković. Prav Hrlaković je sorodnik zloglasne Dijane Hrlakovič, nekdanje visoke uslužbenke v vrhu srbske policije in na notranjem ministrstvu. Skrbela je za nemoteno delovanje kriminalne združbe pod vodstvom Veljka Belivuka, ki je tesno povezan z nekdanjim predsednikom Srbske nogometne zveze Slavišo Kokezo. Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv Slovensko krilo Kavaškega klana pa je samo v Luko Koper pripeljalo vsaj 800 kilogramov kokaina. Srbski Objektiv pa poroča, da so umazani denar Veljka Belivuka oprali preko legalnih poslov s tremi tajkuni, ki se ukvarjajo z živinorejo in poljedelstvom. Gre za ogromne kvadrature zemljišč. V legalen posel pa so jim to pomagali spremeniti njihovi odvetniki je avtor zapisal v uvodu v članek 800 kilogramov kokaina! Razkrita imena pripadnikov Kavaškega klana v Sloveniji! objavljen na Nova24tv dne 31. maja 2021. Črnogorski medij Borba poroča, da je prav Klemen Kadivec bil odgovoren za prevoz denarja. Iz Slovenije v Srbijo in Črno goro je Kadivčeva ekipa izvedla štiri operacije. Prvi prevoz so izvedli 16. januarja 2019 v vrednosti 1,4 milijona evrov. Drugi prevoz so opravili 6. februarja 2019 v enaki vrednosti denarja (1,4 milijona evrov) kot januarja 2019.  Tretji in četrti prevoz denarja z enakimi zneski sta se zgodila aprila 2019 – se spominja vir znotraj preiskave in dodaja, da je to le del objavljenih podatkov. Vse kaže, da so Kadivec in ekipa izkoristili slovensko podružnico srbskega podjetja Blumen market in umazani oprani denar pripeljali v Srbijo in Črno goro.  V podjetju so v začetni fazi imeli svojo vlogo Robert Gerdin, Sofija Novakov Gerdin in Strahinja Kutlešić. (Foto: E-bonitete) Dobro obveščeni viri so slovenskim medijem povedali, da obstaja sum, da je bil ta denar "opran" v Srbiji z vlaganjem v gradbeništvo in druge posle, del pa je končal neposredno v rokah Radoja Zvicerja, Velje Nevolje in njunih sodelavcev. Novinarji črnogorskega medija Borba so hoteli za pojasnila dobiti odgovorne v podjetju Blumen market, a brez uspeha. Na njihove klice ni odgovarjal nihče. Ja, zgodba balkanskega kriminalnega vzporednega mehanizma se po celotnem Balkanu sestavlja v celoto. V Sloveniji je poleg aretacije slovenskih članov črnogorske kriminalne združbe odmevala tudi aretacija nekdanje sodelavke na Specializiranem državnem tožilstvu RS Tanje Tolimir. Sedanja lastniška struktura slovenske podružnice srbskega podjetja Blumen market. (Foto: E-bonitete) Če kdo misli, da bo v Sloveniji ostalo le pri aretaciji zaposlene referentke na vložišču, se krepko motijo. Velike slovenske ribe iz policije, tožilstva in sodstva bodo kmalu prišli na vrsto. Enako kot so jih ujeli v Črni gori, Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Makedoniji in v Srbiji. Slovenski fantje in dekleta kriminalnega vzporednega mehanizma, Armagedoon se bliža! Luka Perš

Fri, 5. Aug 2022 at 16:40

976 ogledov

Ali ima nizozemsko spletno podjetje VidaXl slovenske kupce za bedake?!
"Ne zajebavajte svojih strank! Pri vas smo naročili izdelek v vrednosti 110€. Ko smo izdelek prejeli smo ugotovili, da sploh ne ustreza Slovenskim meram, če bi ga želeli uporabiti bi morali razdirati celotno kopalnico. To smo vam takoj sporočili, ampak ste ignorirali e-mail, kasneje smo vas kontaktirali še enkrat in v mail napisali, če nas boste ignorirali bomo zadevo prijavili inšpektoratu. Končno je seveda nekdo odpisal, da smo kao zamudili prijavo in ne bo nič. Prijave vračila seveda nismo zamudili saj imamo mail in vaš povratni e-mail, da ste sporočili prejeli ( za prvič in drugič ) Po 10 e-mailih na katere odgovarjate na teden dni in 10 grožnjah z inšpektoratom ste Kočno priznali, da izdelek morate sprejeti nazaj in ponudili vračilo. Vprašali ste nas kdaj naj pride dostavna služba po artikel. To smo tudi sporočili in potem je spet sledil mrk iz vaše strani. Spet po grožnji z inšpektoratom dobimo nazaj e-mail, da nam vrnete 10€ in naj izdelek obdržimo! Vi se res delate NORCA iz svojih strank. Ne cenite svoje stranke. Groza in sramota za spletno prodajo leta 2020!  Lahko vas je sram, da ignorirate maile z zahtevo po vračilu, da ignorirate dogovore, da lažete," se je na Facebook strani podjetja VidaXl hudovala ena izmed njihovih strank. A vse kaže, da to ni osamljen primer razočarane stranke nizozemskega podjetja VidaXl. Tržni inšpektoriat Republike Slovenije opozarja, da se razočarani potrošniki lahko obrnejo na Evropski potrošniški center. Le ta je del mreže evropskih potrošniških centrov, ustanovljen s strani Evropske komisije, nudi potrošnikom potrošnikom pomoč pri uveljavljanju pravic v razmerju do podjetja iz druge države članice Evropske Unije so sporočili iz tržnega inšpektoriata Republike Slovenije. Revija Reporter je pred nekaj meseci poročala o ljubljanskem hotelu Continental, kjer se odgovorni sploh niso potrudili, da bi se videli napisi v slovenskem jeziku. Enako pa tudi zaposleni naj ne bi uporabljali slovenskega jezika. Junija je slovensko javnost stresla afera o katostrofalnih delovnih pogojih v podjetju Marinblu v lasti obsojenega nekdanjega veljaka LDS Borisa Šuštarja in njegove žene Rosane Šuštar. Pojavili pa so se tudi namigi, da bi si naj z evropskih sredstev gradila elitno vilo na izmed hribov v okolici Izole.  Tokrat smo popolnoma nehote odkrili poniževalen odnos nizozemskega podjetja VidaXl. Gre za mednarodno spletno prodajalno s sedežem v Venlu na Nizozemskem. Ob tem ponujajo presenetljiv izbor izdelkov- široko paleto izdelkov v kategorija, kot so dom in vrt, pohištvo, športna oprema itd... Vse lepo in prav, a vse kaže, da imajo do nekaterih slovenskih strank skrajno poniževalen odnos. Pred dnevi se je nas nas obrnila razočarana stranka podjetja VidaXl. Že meseca aprila je naročila enega izmed njihovih produktov za vrt vrednosti več kot 200 evrov. Po dostavi pošiljke ni bila zadovoljna s produktom, saj je na njem opazila več napak in pomanjklivosti. Zato je produkt poslala takoj nazaj in zahtevala vračilo denarja. A do danes ji podjetje VitaXl ni vrnilo želenega zneska. Še več, sami smo videli na lastne oči, da si je izmenjala z omenjenim podjetjem od aprila do konca julija več kot sedemdeset elektronskih sporočil. Mislili smo, da je to osamljen primer. A glej ga zlomka, na njihovi Facebook strani omenjenega podjetja smo našli malo morje pritožb slovenskih strank. Večina od njih so opisovali podobne izkušnje kot naša razočarana stranka.  Tukaj si lahko ogledate nekaj primerov iz preteklih let:   Nekaj jeznih odzivov razočaranih strank podjetja VidaXl. (Foto: Posnetek zaslona Facebook) Upajmo le, da so to redki primeri slabe prakse nizozemskega spletnega podjetja v naši državi. A očitni primeri dokazujejo, da se za pozive določenih strank dobesedno požvižgajo in računajo na neizobraženost potrošnikov. Potrošniki se lahko pritožijo na Evropski potrošniški center Zaradi težav naše bralke smo se obrnili na Tržni inšpektoriat Republike Slovenije. Sami so nam v daljšem odgovoru zapisali, da nimajo pristojnosti, da bi posredovali proti tujemu podjetju. Za omenjeno nizozemsko podjetje velja prvotno nizozemska zakonodaja ter evropska zakonodaja Evropske Unije. Odgovor glavne tržne inšpektorice mag. Andreje But. (Foto: Prava.si) V tem primeru ima Evropska Unija speljan mehanizem, na katerega se lahko obrnejo oškodovani potrošniki iz držav EU. To je Evropski potrošniški center. V Sloveniji deluje v okviru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo na Kotnikovi 5 v Ljubljani. Potrošniki se lahko v primeru težav obrnejo na spletni naslov ECCNET-SI@ec.europa.eu (za vprašanja potrošnikov o njihovih pravicah) ter na telefonsko številko 01 400 37 29. Mogoče se bodo po objavi našega članka oglasili še druge razočarane stranke nizozemskega podjetja VidaXL. Sami pa upajmo, da so to redki primeri in Nizozemci z vso resnostjo v poslu spoštujejo slovenske potrošnike in jih nimajo za bedake.  Tokrat slab glas nizozemska podjetja ne bo segel le v deveto vas, ampak mnogo širše. Nizozemci, čas je da spoštujete svoje slovenske potrošnike! Luka Perš

Thu, 4. Aug 2022 at 17:30

2045 ogledov

Pismo Ane Karantanske: Na morje ali v Auschwitz?
Potovanje z vlakom v Koper ob pol petih zjutraj v soboto, 23.7.2022. Vlak pobira ljudi po vseh postajah od Maribora dalje. Vsebolj se polni in potniki s prtljago že sedijo po tleh hodnikov ali se naslanjajo stene vlaka. Znotraj kupejev so ponekod sedeži raztegnjeni v ležišča, kjer ležita samo dva človeka, kljub temu, da bi lahko tam sedelo 6 potnikov. Trije kondukterji ne naredijo reda in bentijo nad potniki, zakaj sami ne zahtevajo sedežev zase, medtem ko jih ležeči pari odganjajo in besno zapirajo vrata kupejev. Vlak se še kar polni. Hodniki postajajo neprehodni, nagneteni ljudje drugih ne spuščajo do stranišč, ker ni prostora. Majhni otroci vznemirjeno stokajo. Starejša upokojenka okrog sedemdesetih joče, ker stoji že uro in pol in ne ve, če bo zmogla stati še tri ure do Kopra, noge ima otekle in utrpela je že več krčev v nogah. Ob prtljagi neke družine cvili pes. Vlak ob 6.05 ustavi na glavni postaji v Ljubljani. Tam spet čaka veliko potnikov na vstop, tudi s kolesi in prtljago. Bašejo se v prenatrpan vlak. Potniki odpirajo okna, da bi dihali. Kot sardine v konzervi stojijo eden poleg drugega, nihče nima maske, ne glede na poziv k zadnjemu priporočilu nošenja mask v javnih prostorih in povečanem širjenju okužbe s COVID. Začudeno opazujem neverjetno kaotično situacijo. S še enim potnikom opaziva, da je imel prenatrpan vlak vseskozi priklopljene tri popolnoma prazne vagone. Pristopim k trem kondukterjem, ki se smejijo pred vlakom in zbijajo šale na račun gneče. Vprašam, zakaj ljudje ne morejo - kljub očitni prenatrpanosti - v prazne vagone in, če je dovoljeno voziti ljudi kot živino v prenatrpanem vlaku? Kondukterji zajedljivo in arogantno povedo, da bodo prazne vagone odklopili. Šokirano pogledam apatične ljudi, ki poskušajo še naprej na vsak način vstopiti v prenatrpan vlak. Ker jim ne uspe pri enih vratih, begajo od vrat do vrat in nekateri rinejo naprej kolesa. S še enim potnikom sva edina, ki se zavedava resnosti situacije in se odločiva, da potovanja v tako nečloveških razmerah, primernih za živino, ne bova nadaljevala. Zakaj ne spoštujejo človeškega dostojanstva? Odideva do prometne pisarne, kjer zaposleni ne reagirajo in so hladnokrvni ter neomajni. Od naključnih potnikov izveva, da pritožbe potnikov Slovenske železnice že dolgo ignorirajo in, da železnica kljub nabavi več novih vlakov, na liniji na Primorsko najbolj obleganim vlakom zjutraj in zadnjim vlakom zvečer odklapljajo vagone, da se prenatrpani potniki v nečloveških razmerah vozijo kot živina v starih, ropotajočih vlakih brez klime. Se tako skrbi za turizem? Ali je načrt ravno obraten? Odvračati preprosti, domači delavski razred od obiska morja? Gre mogoče za elitizem, so preprosti ljudje moteči na obali? Spomnim se vremenskih napovedi zadnjih tridesetih let. Praviloma  se ob koncu tedna napoveduje dež kljub temu, da ga potem ni, to je opazila že kopica ljudi. Npr. zadnje informacije mainstream medijev so se dan nazaj glasile, da turisti bežijo z Obale, kar je potrjeno čista laž! Kdo in zakaj ne želi, da bi ljudje obiskovali slovensko obalo in zakaj se od obiska le-te na več nivojih odvrača slovenske turiste? Zakaj se potnike, ki pošteno plačajo karto ponižuje s tem, da sedijo na umazanih tleh ali stojijo po tri ure in več? Foto: Blaž Babič Nad Slovenci se vsem na očeh odvijajo razčlovečenje, dehumanizacija, degradacija in socialni mobing, ki spominjajo na nacistične čase. V polnem teku je ustvarjanje novega najnižjega socialnega razreda, ki je pasiven in neodziven, skratka apatičen. Triumf zla pa nastopi vedno, ko se posameznik (dobri ljudje) ne postavi po robu. Slovenci smo bili zaradi množičnega poboja (genocida) tisočih, načrtno pobitih očetov po drugi svetovni vojni prikrajšani za družbeno in moralno moško pokončnost ter zdravo presojo, zdrav upor. Zato danes nismo zmožni prepoznati krivice, izgubili smo sposobnost, da bi se dejansko zavedali vseh omejitev. Posledično smo zanikali Karantance, ki so na naših tleh prvi utemeljili demokracijo. Ne vem, kam "skupine moči" vodijo naš narod, a vedno bolj se zavedam, da stojim ob robu zbezljane črede, ki prostovoljno drvi v prepad. Lahko se samo čudim in čakam, da poslednji Slovenec v svoji apatičnosti izgine v praznino za robom. In pišem. In potem bo tišina. Oglušujoča, grozljiva tišina. Ob osamosvojitvi so slovenski politiki javno zagovarjali, da so Ustava in človekeve pravice na prvem mestu, a žal smo priče sistematičnemu kršenju človekovih pravic na državni ravni. Zagovarjajo se skrajna avtoritarna načela, ki se jih ne bi sramoval niti Kim Jong Un. Parlament že deluje kot komunistično telo, ki zasleduje globalistične cilje, te pa narekujejo in vzpostavljajo tujci, ki ne poznajo, ne upoštevajo in ne spoštujejo slovenskega naroda. Pokončni, ponosni in pogumni so se vedno uprli tiraniji. Če ne bi bilo ponosnih Slovencev, ne bi bilo bitke pri Sisku in Turki ne bi bili premagani. Če nekoč ne bi bilo ponosnih, pogumnih in odločnih Slovencev, ne bi bilo osamosvojitve. A, žal je slovenski narod pod udarom globalizma in talec globalistični biričev, ki nas podjarmljajo in vsakodnevno siromašijo. In kam sta šli slovenska samozavest in slovenska istovetnost (identiteta)? Ali obdržiš in vzdržuješ lastne narodne vzorce ali pa kloniš pred drugimi. Zato tisti, ki se zavedamo pomena in vrednosti slovenske narodne istovetnosti, globalizma ne sprejemamo. In enako neizprosno se meri tudi ljudi po njihovem značaju, kajti kdor hlapčuje krivičnemu, ne more obdržati samospoštovanja. Zavedni Slovenci ostajamo trn v peti protislovenskim interesom že od nekdaj. Glede na Ustavo, kjer piše, da smo vsi ljudje pred zakonom enaki, ni videti možnosti, da bi politika smela delati takšne razlike kot jih dela, kajti po Ustavi in zakonu je diskriminacija prepovedana, očitno pa slovenska politična združba ne razume teh demokratičnih norm. Vse več je govora o segregaciji na različnih področjih. Na kulturni, socialni in ekonomski ravni in tudi opisana dejanja in razmere na turističnih vlakih so odsev trenutnih družbenih razmer v slovenski resničnosti. Videti je kot, da nas želijo zasužnjiti na vseh ravneh. Se še spomnite, kaj je povedal komunistični tajkun Češko pred leti? »Zavladal bo neke vrste komunizem. Ljudje bodo živeli srečno brez svoje lastnine, z UTD in bodo delali za velike korporacije.« Zato zaključujem: Suženjskih odnosov v Sloveniji ne sme biti in jaz suženj ne bom nikomur, niti državnemu aparatu ne. Kaj pa ti? Foto: Blaž Babič --------------------------------------- Dodatek, 28.7.2022 Ne glede na to, da ima - zaradi COVID okoliščin - NIJZ visoko občutljivost na prekomerno gnečo, ponovno zatrjujem, da je bila gneča tudi brez teh okoliščin preprosto nesprejemljiva. Zato se odzivam na lažniv in sprenevedajoč odgovor SŽ z naslednjim: 1. Poročila SŽ o (ne)prezasedenosti vlaka niso pokazala realnega stanja. Naši skupini, ki je vstopala od Hrastnika naprej, namreč do Ljubljane (kar) trije kontrolorji kart (sprevodniki) sploh niso zmogli kontrolirati, oziroma zaračunati, saj niso imeli kam stopiti, izključno zaradi tega - ponavljam - ker so bili potniki nagneteni eden poleg drugega po hodnikih, da niti mimohod po hodniku v WC ni bil možen. In slišati je bilo kasneje, da so številni potniki prišli na Primorsko zastonj, brez kontrole kart! 2. Sprevodniki vsem tistim, ki so želeli sesti, sedežev sploh niso poskušali urediti. Zasedenih spalnih kupejev je bilo malo (mogoče pet), sprevodniki pa so od potnikov dobesedno zahtevali, naj si sami izborijo sedeže in so kot osebje zatajili pomoč pri iskanju sedeža. Ta del zgodbe je PR služba SŽ priredila, vendar so bili sprevodniki jasno opozorjeni, da bo resnica medijsko razkrita. Potrebovali ste kar štiri dni, da ste pripravili vaš neresnični odgovor. 3. Glede stojišč na vlaku, ki jih omenjajo SŽ: obstajajo zgolj kupeji in ozek predprostor - hodnik, kjer so bili ljudje nagneteni, eden poleg drugega. Nekateri stoječi ljudje so med vožnjo odpirali okna in kadili, da je drugim pihalo v obraz. Drugi so sedeli po tleh in takšna vožnja do Kopra, ki traja tri in pol ure, je daleč od udobne. 4. Očitno ne bo preostalo drugega, kot da se celotna zadeva naslednjič posname in se dokaže, kako SŽ debelo lažejo. Naša skupina bo odslej večkrat preverila "morski vlak" SŽ, k temu pa pozivamo tudi druge uporabnike. 5. Več potnikov nam je sporočilo, da SŽ njihove dolgotrajne pritožbe ignorira oziroma ljudem pošiljajo suhoparne, klišejske odgovore, da se pač opravičujejo, konkretno pa ničesar ne spremenijo na bolje in delujejo po svoji stari navadi. Dovolj je bilo slabe prakse, terjamo korekten odnos do potnikov ! Ana Karantanska Besedilo je objavil Blaž Babič na platformi Publishwall Luka Perš

Thu, 4. Aug 2022 at 12:59

124 ogledov

Citiypark: V petek v Cityparku delijo brezplačen sladoled
Želite sladko ohladitev v teh vročih dneh. V Cityparku pripravljajo presenečenje. Po našem največjem nakupovalnem središču bodo v petek, 5. avgusta, od 15. ure prijazne hostese delile kupone za brezplačni sladoled. Tako bo najbolj vroč dan tega tedna tudi hladen.  V Cityparku za prijetno ohladitev v njihovih prostorih poskrbijo tudi z modernimi klimatskimi napravami z optimizacijo porabe električne energije. Pred nakupovalnim središčem pa vas čaka prijeten kotiček v senci dreves – Cityoaza, kjer lahko posedite in uživate na svežem zraku. V Citypark na brezplačen sladoled in prijeten klepet na svežem zraku v Cityoazo. (foto: arhiv Cityparka) Za mlajše obiskovalce je vse do sobote, 20. avgusta, na prireditvenem prostoru pred Intersparom na voljo bungee trampolin. Prepustite se nepozabnemu adrenalinskemu doživetju s saltami, varnimi triki in skoki do kar 7 metrov. Luka Perš
Teme
Kdo ne bo poraženec borut jamnik Robert Golob janez zemljarič Gregor Golobič Milan Kučan Janez Janša martin odlazek Socialni demokrati

Zadnji komentarji

Dajana Babič :

26.7.2022 12:11

Satanisti!

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

DOSJE VOLITVE 2022: Še zdaj ne vemo kdo je ZMAGOVALEC na volitvah?!