Zakaj "morski psi" udbaško- tranzicijskiega omrežja načrtno uničujejo Mesčevo Levico?
Predstavljamo dejstva, zakaj se je stranka Levica v KUL koaliciji ujela v "Kavelj 22," nad katerim visi Damoklejev meč morskih psov tranzicijskega omrežja?
prava .
Slovenija

Sreda, 22. september 2021 ob 12:37

Odpri galerijo

Fotomontaža #Prava

Zakaj bo stranka Levica v prihodnje postala "grešni kozel" Koalicije ustavnega loka?

Leve opozicijske stranke, Lista Marjana Šarca (LMŠ), Socialni demokrati (SD), Stranka Alenke Bratušek (SAB) in Levica so že od lanskega oktobra združeni v t.i. Koalicijo ustavnega loka - KUL.

Po dolgotrajnem dogovarjanju so slovenski javnosti sporočili tisto, kar že čivkajo ptički na veji. Dosegli so sporazum, da bodo na prihodnjih volitvah v primeru večine oblikovali vladno koalicijo. Slovenska javnost je do sedaj izvedela le tri točke predvolilnega programa KUL-ovcev.

Najpomembnejši sta, da v koalicijo ne bodo sprejeli nobene stranke, ki sodeluje oz. podpira sedanjo vlado Janeza Janše ter da bo mandatarja ponudila tista stranka, ki bo med četverčkom dobila največ glasov.

				Satirična slika koalicije KUL, ko so promovirali Jožeta P. Damijana za bodočega mandatarja. (Foto: Posnetek zaslon Davorin Kopše, Facebook)			Satirična slika koalicije KUL, ko so promovirali Jožeta P. Damijana za bodočega mandatarja. (Foto: Posnetek zaslon Davorin Kopše, Facebook)

Ali bi tranzicijski gospodarji prenesli, da bi v koaliciji KUL slavila Levica?

Jasno je, da se za zmago znotraj četverčka bojujeta stranki SD in Levica. Kot kažejo javnomnejske raziskave, bi na prihajajočih parlamentarnih volitvah slavila sedaj največja parlamentarna in vladna stranka SDS Janeza Janše. Na tranzicijski levici pa si ne želijo scenarija, da bi med četverico slavila prav Meščeva Levica.

O stranki Levica si lahko mislite marsikaj, a do sedaj od svojega programa še niso odstopali. Med drugim so glasni zagovorniki ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in izstopa Slovenije iz zveze Nato. To sta le dve točki, kjer je sedaj že jasno, da imajo vse štiri stranke diametralno nasprotna stališča.

Levica je imela že nekaj priložnosti, da bi stopila tako v vlado Mira Cerarja ali Marjana Šarca, a je raje krepila svojo politično moč iz opozicije. Težava Levice je predvsem, da je kadrovsko zelo podhranjena. To zelo dobro vedo tako njihovi "politični prijatelji" kot nasprotniki.

				Finanči guru t.i radikalne globalistične levice Yanis Varufakis in Aleksis Cipras. (Foto: Facebook)

Finanči guru t.i radikalne globalistične levice Yanis Varufakis in Aleksis Cipras. (Foto: Facebook)

Se še spominjate grške Sirize, Levica?

Se še spominjate Sirize? Dvojec Aleksis Cipras in njegov finančni guru Yanis Varofakis sta bila medijski zvezdi globalne levice. Globalistični mediji so ju predstavljali kot up, ki bo spremenil celotni politični zemljevid Evrope. Siriza je uspelo celo zmagati volitve in sestaviti vlado.

A hitro se je izkazalo, da je Cipras le lutka v rokah globalističnih kapitalistov in institucij. Varufakis v vlogi finančnega ministra v Sirizini vladi je hitro uvidel, da Cipras igra umazano dvojno igro. To je dokazal, ko je pred očmi Merklove podpisal sporazum, kjer se je strinjal z vsem, čemur je odločno nasprotoval še v predvolilni kampanji. Siriza je hitro razpadla na t.i. Ciprasov in Varufakisov del. A Siriza pod vodstvom Ciprasa ni izvajala nobeno drugačno politiko kot so jo prej izvajale druge grške vlade. Grčija pa je še naprej ostala finančni bolnik Evrope.

				Nika Kovač in Dino Bauk, osrednja mnenjska voditelja stranke Levica. (Foto: Facebook)			Nika Kovač in Dino Bauk, osrednja mnenjska voditelja stranke Levica. (Foto: Facebook)

Ali res Levica misli, da je vodenje enega društva enako vodenju birokratskega aparata na posameznih ministrstvih?

Tako imenovani grški Sirizin scenarij se lahko zgodi v Sloveniji. Osrednji mediji v lasti tranzicijskih tajkunov načrtno promovirajo Levico in njihove "neodvisne" mnenjske voditelje ( Dino Bauk, Nika Kovač, Barbara Rajgelj itd..). Slovenskim državljanom želijo prikazati, da gre za sveže in mlade posameznike, neobremenjene s slovensko politično preteklostjo. Enako se vsiljuje misel, da je sedaj čas za "mlade," da prevzamejo svojo odgovornost v slovenski družbi.

Že res, da lahko te osebe pametujejo po slovenskih medijih, a nobeden od teh nima zrelih vodstvenih izkušenj za obvladovanje birokratskega aparata, ki vlada po ministrstvih. Če Nikica misli, da je vodenje enega društva enako  vodenju ministrskega resorja, se krepko moti. 

				Branimir Štrukelj in Borut Jamnik. (Foto: Posnetek zaslona, Nova24tv, STA)			Branimir Štrukelj in Borut Jamnik. (Foto: Posnetek zaslona, Nova24tv, STA)

Zakaj za Levico predstavlja težava politična moč Branimira Štruklja? Le ta je še eden izmed kurirov "nečaka iz ozadja", Boruta Jamnika!

Prav to težavo bo izkoristilo udbaško-tranzicijsko omrežje. Pri tem Mesec sploh ne skriva, da že sedaj stranka izvaja ukaze Boruta Jamnika, enega najbolj vplivnih igralcev tranzicijskega omrežja v naši državi. Pri tem mu več kot očitno pomaga nekdanji zet Milana Kučana in vplivni sindikalist Branimir Štrukelj. Pred meseci se je Mesec zapletel v popolnoma nepotrebno "afero fotka," ko so ga v reviji Reporter ujeli na kavi v središču Ljubljane z razvpitim obsojenim tajkunom Binetom Kordežom ( eden redkih, ki je priznal svojo krivdo za svoja tajkunska dejanja op. a.).

Prav Štrukelj je že dlje časa med nadzorniki Jamnikove Modre zavoralnice. Poleg tega pa sedi še v nekaj nadzornih svetih drugih podjetij in opravlja funkcijo državnega svetnika. To se je najlepše izkazalo pri nasprotovanju Zakonu o demografskem skladu, kjer bi Jamnik v prihodje ostal brez politične in gospodarske moči.

Levica bo doživela le to, kar so v preteklosti doživeli Pozitivna Slovenija, Stranka Mira Cerarja ali Stranka Marjana Šarca. V njihovo stranko se bodo v primeru zmage potiho naselili "morski psi tranzicije," kot se to sedaj dogaja v vladni stranki Nova Slovenija ( Nevenka Črešnar Pergar itd..).

				Ali bodo vplivni igralci tranzicijskega omrežja uničili stranko Levica? (Foto: Posnetek zaslona, Nova24tv, Matic Štojs Lomovšek)

Ali bodo vplivni igralci tranzicijskega omrežja uničili stranko Levica? (Foto: Posnetek zaslona, Nova24tv, Matic Štojs Lomovšek)

Ali bodo morski psi udbaškega-tranzicijskega omrežja dosegli razpad Levice?

Pri tem se lahko pričakuje, da bo stranka hitro razpadla na t.i. Meščevo in Kordiševo linijo. Je pa res, da je Mesec v časniku Delo izjavil, da v primeru, če Nova Slovenija izstopi iz vlade, lahko računa na zbliževanje tudi z Levico.

A Mesec se ne zaveda, da so ga ostali trije KUL partnerji pripravljeni žrtvovati za Novo Slovenijo, samo da se vrnejo na oblast in svojim udbaškim-tranzicijskim stričkom pričnejo izpoljevati finančne želje. 

Kako bo pri vsem tem reagiralo radikalno krilo Levice pod vodstvom Mihe Kordiša? Vsaj pri sedanjem poslancu Levice Mihi Kordišu vlada občutek, da od programa stranke ne bo odstopil niti za milimeter. Kamen spotike v Levici je tudi obvladovaje epidemiološke krize v državi. Mesec in Kordiš se oba zavedata, da je sedanja zdravstvena situacija resna. Na drugi strani je spet vplivna poslanka Levice Violeta Tomič odločno nasprotuje cepljenju.

Poleg tega ne smete pozabiti na "cappo di banda" Levice, generalnega sekretarja stranke Mateja Kolenca. Prav za njega so nam nekateri nekdanji člani stranke zatrdili, da je prav on pravi in edini šef stranke, ki pa se odlično skriva v ozadju. Razkrilo pa se je tudi, da je bil oz. je Kolenc v zvezi z novo politično zvezdo "Obamove organizacije", Niko Kovač.

				Ali bo poslanec Levice Miha Kordiš tudi v morebitni koaliciji KUL vztrajal, da se program Levice izvede do potankosti? (Foto: Posnetek zaslona- Levica)

Ali bo poslanec Levice Miha Kordiš tudi v morebitni koaliciji KUL vztrajal, da se program Levice izvede do potankosti? (Foto: Posnetek zaslona- Levica)

Levica je ujetnik je ujetnica znane fraze Catch 22! Si predstavljate Luko Mesca na mestu predsednika vlade, ko se bo bojeval proti spletkam Damira Črnčeca in poslovnemu omrežju poslanca SD Matjaža Hana?!

Zelo zanimivo bo opazovati v prihodnje, ko se bo delila pogača v podjetjih v državni lasti ob morebitni KUL vladi?  Predstavljajte si njihovo izgubljeno situacijo, ko bo morebitna nova leva vlada posegala po menjavi kadrov v državnih podjetij, kjer hoče imeti nadzor vladajoča politika. Ali se boste predali "neoliberalnemu kapitalu," Levica?

Samo predstavljate si, kako bo Mesec, v morebitni vlogi predsednika vlade, preživljal zahrbtne spletke trenutnega sodelavca v poslanski skupini LMŠ Damirja Črnčeca ali miril apetite poslovnega omrežja poslanca Socialnih demokratov Matjaža Hana.

Zato se je Levica ujela v lastni "Kavelj 22," nad katerim visi večni Demoklejev meč v podobi "morskih psov" udbaško-tranzicijskega omrežja v Sloveniji. 

Luka Perš 

Galerija slik

Zadnje objave

Sat, 16. Oct 2021 at 19:35

109 ogledov

Zadnji dan obiska ministrice Jaklitscheve pri rojakih v Argentini
Delovni obisk ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helene Jaklitsch pri rojakih v Argentini se je v petek, 15. oktobra, zaključil v prestolnici. Alan Briant Bergant, dr. Helena Jaklitsch, Tatjana Modic Kržišnik, Štefan Godec, foto USZS   V spremstvu veleposlanika RS v Buenos Airesu Alaina Briana Berganta je ministrica o gospodarskem povezovanju obeh držav spregovorila s člani Slovensko-argentinske gospodarske zbornice, v Slovenski hiši se je sestala s predstavniki Dušnopastirskega urada, z vodstvom Slovenskega srednješolskega tečaja ravnatelja Marka Bajuka je imela pogovor o izzivih, s katerimi se srečujejo. Obiskala je tudi arhiv Zedinjene Slovenije, ob zaključku dneva pa je dala še intervju za Svobodno Slovenijo, časopis argentinskih Slovencev. Toni Oblak, Andrej Kocmur, ministrica dr. Helena Jaklitsch, Martin Križ, veleposlanik Alain Brian Bergant | Avtor USZS Povezovanje na gospodarskem področju tako med Slovenijo in Argentino kot tudi med rojaki, ki vodijo uspešna podjetja v tej državi, je izrednega pomena. Na pobudo in s podporo veleposlanika Berganta so v začetku oktobra tudi v Argentini ustanovili Slovensko-argentinsko gospodarsko zbornico. Njen namen je povezati slovenske podjetnike v Argentini med seboj, prav tako pa krepiti gospodarsko povezanost med Slovenijo in Argentino. Ministrica dr. Jaklitsch se je tako sestala s predsednikom Martinom Križem, prvim podpredsednikom Andrejem Kocmurjem in drugim podpredsednikom Tonijem Oblakom. Gre za unikum med slovenskimi poslovnimi klubi po svetu, saj združuje podjetnike slovenskega rodu, ki pa vodijo v lokalnem okolju domača podjetja. Ministrica je pozdravila tovrstno povezovanje in zagotovila vso podporo in pomoč urada, obenem pa so se dogovorili, da se povežejo tudi z drugimi gospodarskimi povezavami v Sloveniji, kot sta Gospodarska zbornica Slovenije in Obrtno-podjetniška zbornica. Ministrica in predsednik Zedinjene Slovenije pred spominskim znamenjem Pot je nato ministrico vodila v osrednji slovenski dom v mestu Buenos Aires, v Slovensko hišo. Najprej se je ustavila pri spominskem obeležju v spomin žrtvam komunističnega nasilja v atriju doma, kjer je položila tudi venec, nato pa je sledilo srečanje z duhovnikoma dr. Juretom Rodetom in Francijem Cukjatijem iz Dušnopastirskega urada, ki skrbi za duhovno oskrbo Slovencev v Buenos Airesu v slovenskem jeziku, kar je za ohranjanje slovenske identitete izjemnega pomena. Izdajajo tudi verski mesečnik Duhovno življenje z otroško prilogo Božje stezice, ki se uporablja v slovenskih šolskih tečajih po vsej Argentini, ter slovenski verski tednik Oznanilo. Pomembna tema pogovora je bila skrb zaradi pomanjkanja slovenskih duhovnikov v Argentini, kar so v vseh pogovorih izpostavili tudi rojaki sami. Alan Briant Bergant, dr. Helena Jaklitsch, Tatjana Modic Kržišnik, Štefan Godec, foto USZS V Slovenski hiši je tudi prostor, kjer znanje nabirajo mladi abiturienti Slovenskega srednješolskega tečaja ravnatelja Marka Bajuka. Ministrica se je srečala z ravnateljem Štefanom Godcem in podravnateljico Tatjano Modic Kržišnik. Tečaj, kjer se okoli 20 sobot v letu mladi učijo od slovnice, zgodovine pa vse do petja, letos obiskuje 116 otrok. Vrhunec za maturante pa je gotovo obisk v Sloveniji, ki se organizira ob koncu šolanja. Tam dva tedna obiskujejo tečaj slovenščine na Mladinski poletni šoli, nato pa spoznavajo razne kraje v Sloveniji in v zamejstvu. Pripravijo pa tudi čudovit nastop, s katerim se večkrat predstavijo tudi slovenskemu občinstvu. V pogovoru so povedali, da je tudi njih čas pandemije postavil pred številne izzive, vendar pa so se kljub temu poskušali prilagoditi; med drugim so pouk izvajali tudi prek spleta. Veseli so, da pouk od septembra poteka že skoraj normalno. V zadnjem času so začeli prenavljati programe, da so bolj sodobni in tako tudi bolj razumljivi novim generacijam. Žal pa se soočajo s pomankanjem učiteljev, izpostavili pa so tudi željo po večji povezanosti dijakov iz slovenskih šol v Sloveniji z njihovimi učenci. Novembra bo srednješolski tečaj obeleževal 60. obletnico delovanja. Ministrica se je predstavnikoma tečaja zahvalila za vso njihovo požrtvovalnost, plemenito delo in neštete prostovoljne ure, ki ga opravljajo za ohranjanje slovenske besede, misli in identitete med mladimi in posledično v celotni slovenski skupnosti (vsi učitelji na srednješolskem tečaju svoje delo vsa leta opravljajo brezplačno), obenem pa zagotovila, da jim Slovenija ter urad stoji ob strani pri njihovem delu ter jim ponudila pomoč, če in kjer bi jo potrebovali. , da jim pri njihovem delu tudi urad pomaga, kolikor je v njegovi moči. Franc Cukjati, dr. Helena Jaklitsch, dr. Jure Rode, foto USZS V nadaljevanju programa si je ministrica dr. Jaklitsch ogledala arhiv Zedinjene Slovenije. Ministrico so seznanili s potekom digitalizacije arhiva, kar je izredno zahteven in dolgotrajen proces, saj gre za obsežen arhiv. Dan je ministrica zaključila s pogovorom z odgovorno urednico Svobodne Slovenije, glasilo Slovencev v Argentini, Mariano Poznič ter dala za glasilo tudi intervjuje. Prva številka je izšla že leta 1941, takrat še v Sloveniji, in kontinuirano izhaja še danes. Pred epidemijo pa je izhajal celo tedensko. Na svojih straneh prinaša novice iz življenja Slovencev v Argentini, Sloveniji in v svetu, poroča o kulturnih, športnih in socialnih dogodkih in o vsem pomembnem za rast in obstoj slovenske skupnosti. S tem je ministrica dr. Helena Jaklitsch zaključila svoj obisk v Argentini, pred odhodom v domovino pa bo obiskala še naše rojake, ki živijo in delujejo v sosednji Braziliji.

Sat, 16. Oct 2021 at 16:23

685 ogledov

Kocka je padla! Soboški rdeči župan Jevšek se bo naslednjih 5 let vozil s prestižnim Bavarcem, Audi A6 TDI quattro
Poročali smo, da je županstvo Mestne občine Murska Sobota avgusta objavilo javni razpis za poslovni najem protokolarnega vozila za obdobje petih let. Razpis se je neuspešno končal konec avgusta, ker na naslov županstva Aleksandra Jevška ni prispela niti ena ponudba. Verjetno so bili razpisni pogoji zaradi kapricioznosti župana Jevška tako zahtevni, da nanje ni bil sposoben odgovoriti niti en prodajalec prestižnih štirikolesnikov v Sloveniji. Razpis bodo ponovili, je bio slišati iz kabineta župana Jevška. Preberi še: Soboški rdeči župan Aleksander Jevšek bi imel prestižno protokolarno vozilo, razpisu ni kos niti 1. slovenski avto trgovec Župan MO Murska Sobota Aleksander Jevšek je starega Audija zamenjal z najnovejšim Audi A6 TDI Quattro, petletni najem bo občino stal 91 tisočakov To se je tudi zgodilo, čeprav so razpisni pogoji za petletni poslovni najem protokolarnega vozila ostali isti. Torej: Vozilo mora imeti štirikolesni pogon, kovinsko sive barve, moč motorja v razponu od 185 do 200 kW, avtomatski menjalnik, ogrevane alkantara usnjene sedeže, zatemnjena stekla in ostalo opremo, ki pritiče vozilu takšnega ranga. Tudi zahteve glede potrebnega avtomobilskega zavarovanja so bila visoka, saj mora biti zavarovanje fiksno za celotno obdobje najema, vključene pa vse povečane nevarnosti. Tokrat so pri edinem prijavitelju, ljubljanski družbi Porsche Leasing, na županstvu prepoznali, da je njihov  Audi A6 TDI Quattro, letnik 2021 tisto vozilo, ki izpolnjuje vsa njihova oziroma Jevškova pričakovanja. Z njim se bo Jevšek prevažal naslednjih pet let, mesečni strošek poslovnega najema bo 1.525,85 evrov (z davkom), kar v petih letih pomeni znaša 91.551 tisoč evrov z davkom vred. Audi A6 TDI Quattro In za zapik: po preteku petletne pogodbe se bo vozilo vrnilo najemodajalcu, torej družbi Porsche Leasing. Že res, da ima sedanji protokolarni Audi A6 za seboj že 14 let, prevoženih več kot 400 tisoč kilometrov in da je vsako leto njegovo vzdrževanje vse dražje. Res pa je tudi, da mestna občina Murska Sobota  že dolga leta goji prijateljske, sestrske odnose z bavarskim Ingolstadtom odnose, kar je pri sedanjem vozilu s pridom izrabil nekdanji župan Anton Štihec in ga na občinsko dvorišče pripeljal za 30% nižjo ceno, kot so takrat stala ta vozila v Sloveniji. Enak recept bi lahko tudi tokrat izrabil sedanji župan Aleksander Jevšek. Zato ni odveč vprašanje Aleksandru Jevšku, ste morda skregani z županstvom bavarskega Ingolstadta, da ne uporabite Štihčev recept? Boris Cipot

Sat, 16. Oct 2021 at 15:14

432 ogledov

Ali bo Manica dejansko odšla z mesta vodje informativnega programa na Televiziji Slovenija?
Slovenski mediji so poročali, da je s položaja odgovorne urednice informativnega programa na Televiziji Slovenija odstopila Manica J. Ambrožič. A vse kaže, da bo Ambrožičeva še nekaj časa vihtela škarje in platno na informativnem programu nacionalne televizije. Prav na zadnji dan obiska evropske skupine LIBE pod vodstvom nizozemske evropske poslanke Sophie in 't Veld je odjeknila novica, da je odgovorna urednica informativnega programa na TV Slovenija Manica J. Ambrožič odstopila.  A v nadaljevanju slovenska javnost izve, da je Ambrožičeva v istem hipu  postala vršilka dolžosti uredništva IP na TV Slovenija. Njen mandat bi se tako ali tako iztekel marca 2022, s to potezo pa ostane na tej poziciji "nedotakljiva" vse do konca svojega mandata. Prihodnje lahko pričakujemo klasične "mainstream" zgodbe o tem, kako je Ambrožičeva žrtev vladnih oblasti. Nadalje se lahko pričakuje, da se bo ponovno prijavila in jo bodo delali kot žrtev v vlogi kandidatke, je le nekaj scenarijev, ko se bo odvijala saga o Ambrožičevi. Je tudi že uradno https://t.co/0lfnCZRbcP https://t.co/Y4xX2wLSfh — Edvard Kadič (@edvardkadic) October 15, 2021 Njena največja težava je, da se je v preteklih letih na RTV Slovenija dobesedno razbohotilo poslovanje po domače s podjetjem moža sedaj odstopljene odgovorne urednice. Dejstvo je, da je Ambrožičeva sodelovala na vseh poslovnih sestankih, ki so se dotikali poslovanja s firmo njenega moža.  V času sedanje vlade je RTV Slo postala gonilna medijska sila antijanšizma v državi. Vse to se jim maščuje, saj gledanost oddaj pod vodstvom Ambrožičeve strmo pada. Pri tem pa so bili v IP TV Slo ves čas osrednji politični navijači petkovih neprijavljenih in nezakonitih protestov. Upajmo le, da bo prihodnji vodja informativnega programa zadeve normaliziral in predvsem umiril četico "neodvisnih" novinark. Luka Perš  

Sat, 16. Oct 2021 at 15:01

132 ogledov

Na naš članek se je odzvala Ingrid Gomboc! Objavljamo njen odgovor!
V nedeljo, dne 10. oktobra 2021 ob 19:58 uri smo na mediju #Prava objavili članek z naslovom Gostilniški škandal! Šefica lokala hotela ubiti gosta!, kjer smo povzeli policijski zapisnik o dogajanju v lokalu v Puževcih. Objavljamo zahtevo za popravek s strani vodje lokala Ingrid Gomboc. Besedilo objavljamo celoti in v orginalu, kot smo ga prejeli. ZAHTEVA ZA OBJAVO POPRAVKA IN PRIKAZA NASPROTNIH DEJSTEV V SKLADU S 26. ČLENOM ZAKONA O MEDIJIH (Zmed) Na spletnem portalu #prava je novinar Luka Perš dne 10.10.2021 objavil članek z naslovom »Gostilniški škandal! Šefica lokala hotela ubiti gosta!«, s podnaslovom »Razkrivamo zanimivo zgodbo iz prekmurskih Puževcev. Vodja lokala, Ingrid Gomboc je z naslonjenim nožem na vrat grozila gostu lokala M.H le zaradi tega, ker naj bi prijatelj od M.H. morebiti oguljufal Lončarjevo pri vozilu znamke Renault Megane.«Članek je senzacionalističen, neresničen in hudo blati moje dobro ime.  Preberi tudi: Gostilniški škandal! Šefica lokala hotela ubiti gosta! Besedilo popravka: ŠEFICA LOKALA GOSTU NI GROZILA Z NOŽEM V besedilu je nekritično povzel izjavo gosta, ne da bi slišal tudi drugo stran. Glede na to, da me novinar praktično celoten članek imenuje z napačnim priimkom, kar že samo po sebi kaže na nivo njegovega dela, je z objavo moje fotografije in objavo kraja lokala vsakemu jasno, da gre zame. Dotični gost je sicer redni gost mojega lokala. Dogodek, ki ga opisuje, se je zgodil že pred nekaj tedni, pri čemer pa je potekal mnogo manj »zanimivo«. Zavračam vsakršne navedbe o grožnjah z nožem, kar lahko potrdijo tudi priče. Imenovanemu M.H. sem zaradi goljufije njegovega sorodnika v zvezi z avtom prepovedala nadaljnji vstop v lokal. Posledično sem bila v nadaljnjih tednih deležna groženj, da mi bodo uničili lokal, hčer pa spravili na invalidski voziček. O njegovi prijavi policiji sem izvedela iz vaše objave. V kolikor drži, da je podal prijavo, je sam zagrešil kaznivo dejanje krive ovadbe. Z objavo takšne laži ste mi povzročili tako materialno škodo kot tudi duševne bolečine, saj sem v vseh letih svojega delovanja (lokal imam že 15 let) s svojimi gosti gojila dobre odnose, kar se nenazadnje odraža tudi na obisku. Zahtevam, da gornje besedilo objavite v celoti v roku 48 ur (3. alineja 2. odstavka 27. člena Zmed) in v obliki ter pogojih, kot jih zahteva zakon.Če kot odgovorni urednik ne objavite popravka v roku in na način, kot ga določa ZMed, bom vložila tožbo za objavo odgovora ali popravka pred pristojnim sodiščem, vsekakor pa bom razmislila tudi o zahtevku za odškodnino. Ingrid Gomboc

Sat, 16. Oct 2021 at 07:01

638 ogledov

Je Marko Bandelli SAB z vstopom v DZ rešil socialne tegobe, kako vzdrževati ergelo prestižnih nemških štirikolesnikov
Minuli četrtek se je v Ljubljano na sejo Državnega zbora v snežno belem prestižnem nemškem športniku znamke Porsche pripeljal poslanec Bratuškine SAB, Marko Bandelli. Da gre vseeno za socialno čutečo osebo, kot je celotna SAB, za katero so v ospredju upokojenci in socialno ogroženi državljani, po svoje pritrjuje rdeča pomična streha na prestižnežu iz Zuffenhausna pri Stuttgartu. V parkirni hiši pod Trgom republike, na prostoru za državnozborske poslance, je Bandelijev nemški "lipicaner" požel veliko zanimanje, pa tudi zavisti. Bandellijev Porsche Foto TW Kako mu to znese, je bilo eno od vprašanj. Prav gotovo ne iz poslanske, pred tem pa županske plače v Komnu, je bil odgovor. S temi plačami ne bi pokril niti stroškov goriva in vzdrževanja. Športni turbo porsche Marka Bandellija (z reg. tablico, kjer ima, očitno, kratice svojega imena in primka?!), poslanca Stranke Alenke Bratušek, ki menda predstavlja upokojence s 600 evri pokojnine, parkiran v garaži sredi Ljubljane ...(vir: @SiolNEWS) #prevarantinakvadrat pic.twitter.com/LlPHcBHKFM — BojanPožar (@BojanPozar) October 15, 2021 Med nekaterimi poslanci drugih strank so se slišale pripombe v stilu, da v stranki SAB, ki se zavzema za enakost, socialo in upokojence, Bandelli na prvi bojni liniji že dosegel strankino mantro o "enakosti" in "sociali".  Take ocene je menda Bandelli ostro zavrnil in pojasnil, da je njegova ergela nemških prestižnežev Porscheja, Mercedesa in BMW-ja, k temu dodajmo še vilo na Jadranu,  plod njegovega trdega dela in žuljavih rok v firmi Bandelli GM d.o.o., katere je polovični lastnik.  Vse lepo in prav, ko govori o uspešni gospodarski družbi, vendar pa po javno dostopnih podatkih je bil Marko Bandelli v svoji firmi vsa leta na "minimalcu," torej denarja komaj za "burek," kje pa so prestižni štirikolesniki, katerih povprečna cena je kaih 100m tisočakov. Oglejte si, kolikšna je bruto plača Marka Bandellija Pa ne, da je bil tudi Marko med tisto tretjino socialno ogroženih državljanov, ki so vsakega 21. v mesecu k svojemu minimalcu prejeli še kak znesek iz socialnih transferjev, da lahko živi v luksuzni hiši z luksuznim Mercedesom in luksuznim Porschejem in še BMW-jem. Že kar vidim Alenko in Marka, kako bo na predvolilnih shodih, kamor si želita pripeljati čim več upokojencev, zlasti nekdanjih Desusovcev,  ob govorniškem odru parkiran spolirani Porsche, morda Mercedes ali BMW, raji pa bosta na pripombe, da nimajo za kruh, enoglasno dejala; "če nimate za kruh, pa jejte žemljice!! Boris Cipot

Sat, 16. Oct 2021 at 05:09

211 ogledov

Bilo je pred 30 leti, 16.10.1991: Živahna slovenska diplomatska dejavnost pred haaško konferenco o Jugoslaviji
Ob bližanju konference o Jugoslaviji v Haagu, ki so jo določili za 18. oktober 1991, je bilo slovensko vodstvo vpeto v živahno zunanjepolitično delo. Zvezne oblasti so ohranjale sovražne odnose s Slovenijo, v mladi državi se je po eni strani obnavljalo bogato kulturno življenje, po drugi strani pa je z dolgo stavko v zdravstvu naraščala socialna napetost. Italijanska politika do Slovenije se je spremenila. | Avtor irishmaster/stock.adobe.com Cyrus Vance v Ljubljani Mednarodna skupnost je za 18. oktober napovedala konferenco o Jugoslaviji v Haagu, ki jo je vodil lord Carrington. Posebni odposlanec generalnega tajnika Združenih narodov Pereza de Cuellarja Cyrus Vance je pred konferenco opravil posvetovalno diplomatsko pot najprej v Ljubljani, nato v Beogradu in Zagrebu. V slovenskem glavnem mestu se je pogovarjal s predsednikoma predsedstva Kučanom in vlade Peterletom, z zunanjim ministrom Ruplom in z zadnjim slovenskim članom predsedstva Jugoslavije Drnovškom. Vance je napovedal, da se bo zavzel za mednarodno priznanje Slovenije in Hrvaške po koncu konference, za nedotakljivost meja, za umik Jugoslovanske armade iz Hrvaške in za varstvo pravic manjšin. Mednarodna skupnost je za 18. oktober napovedala konferenco o Jugoslaviji v Haagu, ki jo je vodil lord Carrington. Posebni odposlanec generalnega tajnika Združenih narodov Pereza de Cuellarja Cyrus Vance je pred konferenco opravil posvetovalno diplomatsko pot najprej v Ljubljani, nato v Beogradu in Zagrebu. Zunanji minister Rupel je bil v Novi Gorici gost poslanskega večera Stranke demokratične prenove, ki ga je vodil takratni poslanec Borut Pahor. Spregovoril je o obisku, ki ga je 15. oktobra opravil pri italijanskem zunanjem ministru De Michelisu v Rimu. Ocenil ga je kot »prodor v odnosih z Italijo«. Italijanski kolega je napovedal skorajšnje italijansko priznanje samostojne Slovenije, vendar v okviru skupnih odločitev Evropske skupnosti. Rupel je sprožil tudi vprašanji varstva slovenske manjšine v Italiji in veljavnosti italijansko-jugoslovanskih Osimskih sporazumov. De Michelis je »uporabil nenavadno formulo: da je treba Osimske sporazume 'preseči', da bi prišli do nečesa še boljšega, nekaj 'nad Osimom'«. Glede državne meje med Italijo in Slovenijo pa je poudaril, da ne pridejo v poštev nobene spremembe. Spremembe v mednarodni politiki so opazili tudi komentatorji v slovenskem dnevnem časopisju. Maroje Mihovilović je v Dnevniku zapisal, da je De Michelis, ki je sooblikoval koncept o enotni in demokratični Jugoslaviji ter je odločno nasprotoval osamosvojitvi Slovenije in Hrvaške, korenito spremenil svoje mnenje. V izjavi za italijansko tiskovno agencijo ANSA je dejal, da izginjajo razlogi, ki so preprečevali njuno mednarodno priznanje, in da Italija glede tega nima več zadržkov. Da je prišlo v politiki sveta do Jugoslavije do kakovostnega metodološkega zasuka, je v Delu ugotavljal tudi Marjan Sedmak. Beograd se pogaja, a tudi nagaja V Beogradu sta se srečali delegaciji Republike Slovenije in Zveznega sekretariata za ljudsko obrambo. Pogovarjali sta se o načinu umika enot JA iz Slovenije in usodi njenega orožja ter vojaške opreme. Zvezni pogajalci so predlagali umik prek pristanišča v Kopru. Zvezno ustavno sodišče je ugotovilo, da temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije iz junija 1991 ni v skladu z jugoslovansko ustavo in da je torej nična. Podobno se je izrekla o hrvaških osamosvojitvenih zakonih. Narodna banka Jugoslavije je od Banke Slovenije zahtevala, da ji v treh dneh vrne 27 milijard dinarjev, kolikor naj bi jih bila njej dolžna 27. junija. Narodna banka Jugoslavije je od Banke Slovenije zahtevala, da ji v treh dneh vrne 27 milijard dinarjev, kolikor naj bi jih bila njej dolžna 27. junija. Zvezni izvršni svet pa je odredil ustavitev plačilnega prometa s Slovenijo. Socialno vrenje in kulturne pobude V Sloveniji je potekal sedmi dan stavke, ki jo je oklical Stavkovni odbor sindikatov zdravstva in socialnega skrbstva. Novo ponudbo vlade je ocenil kot zelo oddaljeno od sindikalnih zahtev, sklenil pa je, da se posvetuje s članstvom glede nadaljevanja protesta. Medtem se je v Sloveniji obnavljalo tradicionalno bogato kulturno življenje. Mediji so na primer napovedali izvedbo prvega Borštnikovega srečanja v samostojni Sloveniji od 21. do 23. oktobra v Mariboru. Na Štatenbergu so izpeljali srečanje pisateljev, posvečeno Edvardu Kocbeku ob desetletnici smrti. Razmišljanje, ki ga je tam prebral tržaški pisatelj prof. Boris Pahor, so Književni listi Dela objavili na uvodnem mestu pod naslovom Ura obiskanja ali razmišljanje ob Kocbekovih Dnevnikih. V Cankarjevem domu v Ljubljani so izpeljali drugi del zborovskega seminarja o Gallusu s predavatelji iz matične Slovenije in Trsta. Zasedanje se je končalo z izjemnim koncertom Gallusovo zvočno bogastvo v ljubljanski stolnici, ki so ga oblikovali pevci iz osmih tržaških zborov s sedmimi dirigentkami in dirigenti pod vodstvom Janka Bana. Izvedli so 15 zahtevnih Gallusovih motetov v različnih zasedbah – tja do 24 nastopajočih glasov. Avtor: Ivo Jevnikar Vir: gov.si
Teme
luka mesec kul Omrežje tranzicijske levice Aleksis Cipras Yaniis Varufakis

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zakaj "morski psi" udbaško- tranzicijskiega omrežja načrtno uničujejo Mesčevo Levico?