objavi na
pozareport.si

Sreda, 12. Januar 2022 ob 06:00

Tako končuje DeSUS: Jasnič in izbranci se rinejo h Golobu, Bratuškova nokautirana, Pivčeva prevzema
Ostanki ostankov. Medtem pa, tako vse kaže, velika politična povratnica Aleksandra Pivec z novo stranko Naša dežela postaja "naravna naslednica" stranke DeSUS ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Te dni se pravzaprav piše tudi zadnje poglavje stranke DeSUS, ki leta 2022 končuje svojo zgodbo. In to so zadnje podrobnosti, vključno z glavnimi akterji:

Ljubo Jasnič

- Ljubo Jasnič, formalni predsednik Desusa, ki je preostalemu "članstvu" svoje stranke obljubljal tako imenovano skupno listo Desusa in Socialnih demokratov - na parlamentarnih volitvah aprila 2022, se zdaj skupaj z nekaterimi svojimi izbranci, za katere pravijo, da so ugrabili blagovno znamko DeSUS, rine k Robertu Golobu, da bi kot posamezniki iz Desusa kandidirali na listi njegove stranke, če bo do te stranke sploh prišlo.

To so poleg Jasniča Srečko Felix Krope, Brigita Čokl, Marija Pukl, Drago Kocbek, Vlado Bezjak, Stanka Naterer, Stanko Markovčič in še nekateri, sicer znani kot stalni zdraharji znotraj Desusa, ki s sabo prinašajo predvsem zdrahe, prepire, no, Bezjak, oče Petre Bezjak, vodilne novinarske aktivistke na RTV Slovenija, in tast Primoža Cirmana, pa naj bi kot doto (k Robertu Golobu) prinašal še del RTV in Odlazkov portal Necenzurirano.

Mimogrede, znotraj tega paketa zanesljivo ni Julijane Bizjak Mlakar, podpredsednice Desusa, ki se je z Ljubom Jasničem že - precej glasno - razšla. Tudi z vpitjem!

Sicer tudi še ni jasno, zakaj točno so se Ljubo Jasnič in Socialni demokrati razšli, a naši viri iz SD pravijo, da skupna lista SD in Desusa tako ali tako nikoli ni bila resna opcija. Zato je najbolj verjetno, da je Jasnič o tem svojem članstvu preprosto blefiral, beri lagal. Toda, po drugi strani, če naštetim izbrancem res uspe prebeg na bodočo listo Roberta Goloba (s čimer se zdaj Jasnič - po navedbah naših virov - sicer tudi hvali), to praktično pomeni, da Golob pobira "ostanke ostankov". A to je že posebna zgodba ...

Alenka Bratušek

- Alenka Bratušek po prvotnem in medijsko močno podprtem zagonu pri dediščini Desusa zdaj - očitno - ostaja praznih rok. Ne samo da so se prestopi iz Desusa v njeno Stranko Alenke Bratušek že pred časom povsem ustavili, še več, nekateri, ki so takrat prestopili, se zdaj, hitro razočarani nad Bratuškovo, ker "za upokojence ni nič naredila", kot nekakšne ptice selivke zanimajo za prestope v stranko Naša dežela, ki jo vodi Aleksandra Pivec?!

Bratuškova, ki ji bo med pretežno levim članstvom preostalega Desusa zagotovo še dodatno škodoval njen neopravičeni izostanek na nedeljskih Dražgošah (zaradi očitne užaljenosti, ker jim Milan Kučan in omrežja tranzicijske levice forsirajo Goloba, ki pa - Golob namreč - hkrati, kar je razvidno tudi iz novejših anket javnega mnenja, dokončno potaplja Stranko Alenke Bratušek), je te dni praktično nokautirana, na tleh. Zato ne čudijo najnovejše govorice, da se bo na koncu tudi ona, podobno kot Jasnič, prisiljena pridružiti Golobu. Saj, ostanki ostankov!

Pri tem so tudi zanimive navedbe naših virov iz Desusa, da naj bi Ljubo Jasnič znotraj Desusa prepovedal vsakršne kritike na račun Alenke Bratušek, kar bi lahko predvidevalo (celo dokazovalo) njuno skupno pot na listo Roberta Goloba.

Aleksandra Pivec

- Medtem pa, no, tako vse kaže, velika politična povratnica Aleksandra Pivec z novo stranko Naša dežela postaja "naravna naslednica" stranke DeSUS.

Pa to morda še najmanj s predvidenima prestopoma dveh poslancev Desusa, Branka Simonoviča in Ivana Hršaka, v njeno Našo deželo (oba, Simonovič in Hršak bosta zelo verjetno na listi Naše dežele tudi kandidirala za poslanca), bolj gre za to, da del volilnega telesa pri Pivčevi, nekdanji predsednici Desusa, po novem vidi ne samo "kraljico podeželja", ampak tudi resnično predstavnico - upokojencev. To naj bi sicer dokazovale tudi najnovejše (neobjavljene) ankete javnega mnenja - primer agencije Mediana za Delo, ki Pivčevo oziroma Našo deželo postavljajo že na četrto mesto, za Janševo SDS, Golobom in SD (vir), Bratuškovo pa seveda zunaj parlamenta.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ljubo Jasnič desus Aleksandra Pivec naša dežela Alenka Bratušek Robert Golob

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Tako končuje DeSUS: Jasnič in izbranci se rinejo h Golobu, Bratuškova nokautirana, Pivčeva prevzema