objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 6. maj 2020 ob 06:51

Zakaj ni več žvižgač, ampak skrivač? Ali tri velike težave za skesanca Galeta, ki očitno odhaja med politike.
Bojan Požar
Celotni članek je na voljo le naročnikom.
BERITE POŽAREPORT ŽE OD
VISA, MASTERCARD, PAYPAL, APPLE PAY, MONETA VALU
NAVODILA ZA PLAČILO PREKO BANKE
nalagam...

Sorodne vsebine

Teme
Ivan Gale Zavod za blagovne rezerve Anton Zakrajšek zdravko počivalšek SMC Tanja Fajon Socialni demokrati Sebastjana Selan sova Sandi Bonaca MD Global SLA Marketing Vlada Janeza Janše Siol Pozitivna Slovenija pop tv Drago Šketa

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

anki polajnko :

2.06.2020 15:21

Potočnik, pa gremo po vrsti: Sem pritaš demokratskih strank. Prav gotovo izključevanje ni demokracija. Kolkor ti je znano, je padla koalicija odklanjala sodelovanje s SDS in seveda Janezom Janšo. To je bil pogoj za sestavo vlade. Je normalno, da stranka ki zmaga z izrazito večino ne more niti v vlado kot koalicijska partnerica? Ni potrebno biti posebno bister, da ugotoviš, da Šarec pač ni material za vodenje vlade. Ni se znašel, lahko rečem, če sem prizanesljiv. Očitno je vodil vlado po navodilih. Malo potez je bilo njegovih izvirnih. Da ni obvladoval položaja se je lepo videlo, da je zbral pod svoj vpliv skoraj ustavno večino. Le dve stranki od devetih se mu nista pridružili. Sposoben politik bi izkoristil tak poklon. To se zgodi redkokdaj v demokraciji. Šareč ni uspel povezati niti toliko poslancev, da bi si zagotovil večino. Šarec ni kdorkoli. Bil je tudi moj predsednik vlade in skrbelo me je, kako lahko tak šarlatan vodi vlado? Dolg je seznam napak, kiskov in ostalih neumnosti je, ki so kazale na to, da nas vodi Šarec v pogubo. Končno se je zgodilo, kar se je moralo zgditi in kar so napovedovali vsi trezni analitiki. Šarec je odstopil. Že sam odstop je po svoje slaba poteza politika na njegovem mestu, saj sproža politično krzo. Upam,da se s tem strinjaš. Pustimo korona krizo ob strani. Odstop bi v normalnih razmerah pomenil vsaj pol leta zastoja politike. S tem nastaja škoda, ki je merljiva. In Šarec je naredil z odstopom vsaj mlijardno škodo. Če ne verjameš, izračunaj. Vsaka menjava vlade povzroči škodo. To je cena demokracije, ki jo plačujemo. Če pa je po nepotrebnem izzvana, jo lahko mirne duše pripišemo povzročitelju. Bo Šarec za to škodo odgovarjal? Pa gremo k vladi Janeza Janše. Objektivno je vlada garala dva meseca in uvedla vse potrebne ukrepe za premagovanje korona krize in nastavlila vse potrebno za premagovanje gospodarkse krize. Nihče, prav nihče ob dvomesečni paralizi države ni stradal in trpel pomanjlkanja. Za vse to je poskrbel vlada. In reakcija nestrpnežev. Demonstracije, protesti, iterpelacja, zahteva po uboju Janše in njegovih somišljenikov, zahteva po padcu vlade in , spomnim naj te, sprožitev dodatne škode v višini milijarde. To pa je pogeld opozicije. Če trezno presodim, sem za koalicijo, za Janšo, ker je pokazal da zna, med tem, ko protestniki niti ne vedo, kaj hočejo. Če rušijo vlado, bi morali vsaj vedeti, kdo bo naslednji mandatar. Pa še tega ne vedo. Bo to Erika, ali Gale? Bo to miki miška, ali Batman? Bo Čeferin, ali tovarišica Tanja? Tako se vendar ne dela politika. Najmanj pa s kolesi. Politika se dela z glavo. Ampak ne s prazno, karšna je tvoja.
Istok Potočnik :

2.06.2020 08:10

Zadnje leto si srčno navijal za zamenjavo oblasti. Povsem normalno. Zdaj za zamenjavo navijajo oni drugi. In to se ti zdi krivično, grdo, nenormalno. Ja Polajnko, kako je zdaj to. Ti lahko, drugi ne smejo? Ti zanetiš vojno in rečeš, da napadeni ne sme streljat na tebe, ker še nisi dobil streliva, tvoji vojski še niso sešili uniform. Niti kolesariti ne smejo oni na drugi strani. Sem si ogledal kolesarjenje v petek v mb. Najprej sem na kraju zločina, no 100 metrov vstran, pojedel odličen sladoled. Potem pa so se začeli kar valit in se je kolesarilo. In bolj se kolesari manj je virusa. Do zdaj so se iz kolesarjev norčevali vladniki, zdaj pa me je skoraj nokavtiral Pahorjev svetovalec, nepristranski, modri, umirjeni dr. Petrič. Šel je do protestnikov in jih nahrulil, da naj jih bo sram, ker protestirajo in da so barabe. Ljudje izrabljajo svojo ustavno praviso. So mirni in kulturni, svetovalec predsednika vseh Slovencev pa jih zmerja, da naj jih barabe bo sram, ker se ne strinjajo, da jim kradejo. Kot kaže, več ne velja tisto, bolj star, bolj moder. Temveč, bolj star, bolj nor. Ker taka izjava s takega položaja je norost. Seveda je pa možno, da ni norost, ampak del scenarija. Včerajšnje obnašanje šefa nijz Kreka na tiskovni konferenci pa tudi sodi med tiste, saj ni res... Škoda zgubljati besed. Pravega človeka za delat paniko in zmedo je vlada izbrala. Težko da je čisto gladek. Ali tudi del scenarija? Enaka situacija s turističnimi boni. Igrala se deca. Tuj denar se tala vsepovprek, ljudstvo pa naj bo hvaležno za neke drobtinice in naj ga bo globoko sram, ker si drzne kolesariti. Modri starec že ve, kaj je prav. Včeraj sem šel v terme. Enaka zmeda kot z maskami, boni, pomočjo ustavljenim panogam. Vlada dva dni prej pove, da terme lahko odprejo. Kot da tega ni vedela že teden dni prej. Vsaj teden dni, da bi napolnili bazene, obvestili ljudi. Lahko ti naštevam naprej stvari, ki jih ti označuješ, kot dobro vladanje. Borbo za oblast, ki je upravičena samo tedaj, ko jo bijejo jajotovi, ti označič kot borbo za nepovratni denar. Ja, zakaj pa ne? Kje pa piše, da se zanj lahko bori samo jajotova opcija? Nerodno je le to, da je jajo denar že razdelil. Amerika gori, ker se oblast do določene skupine ljudi obnaša kot do živali. Si mi to želimo? Sram naj vas bo, barabe. A ne, stari modri mož, dr. Petrič? Vzdržimo se zasmehovanja, žaljenja. Slovenci bomo obstali samo enotni. Pri nas se kaže lep dan. Vsem želim takšnega.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
pozareport
Zakaj ni več žvižgač, ampak skrivač? Ali tri velike težave za skesanca Galeta, ki očitno odhaja med politike.