objavi na
pozareport.si

forum

2010 Pozareport

Sreda, 11. avgust 2010 ob 07:05

Tragično: obupan nekdanji alpski smučar Sašo Robič naredil samomor
Bivši smučarski reprezentant je svoje življenje končal s smrtonosnim skokom z mostu Peračica, ki naj bi vzel že osemnajst življenj
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Smučarska zveza Slovenije je na svoji uradni spletni strani v torek objavila novico o prezgodnji smrti nekdanjega alpskega smučarja, reprezentanta in trenerja Saše Robiča. 43-letni športnik, sicer brat svetovno znanega ultrakolesarja Jureta Robiča, je bil nazadnje trener v Alpskem smučarskem klubu Kranjska gora, njegov klubski šef Janez Šmitek pa je ob njegovi smrti zapisal: "Odšel je mnogo premlad. Nikdar in za nikogar ne vemo, kako bo prenašal življenjske stiske,“ kar je med vrsticami dalo slutiti, da je Robičeva smrt povezana z njegovo življenjsko stisko, ki je ni znal premagati, zato se je odločil, da bo svoj boj končal. Na spletnih forumih so se pojavile informacije o samomoru, ki so se po našem preverjanju izkazale za točne; nesrečnega Robiča so namreč našli mrtvega pod znamenitim in zdaj že skoraj zloglasnim mostom Peračica, nedaleč od Radovljice. Obupani smučar, nosilec dveh srebrnih kolajn, ki si jih je prismučal na mladinskih svetovnih prvenstvih, je z mostu v smrtonosno globino skočil minulo soboto ponoči.
Peračica, globoka okoli sedemdeset metrov, velja za kraj številnih samomorov. Domačini vedo povedati, da jih je bilo že osemnajst. Pod Peračico pa je zemljišče, znano po sporu zaradi odškodnine za prevoz materialov s tovornjaki Darsa z gradbišča avtocestnega mostu. Stari peraški most (novi ob njem je v uporabi od konca leta 2007) s pripadajočim dovozom, tunelom Ljubno in izvozom v skupni dolžini približno treh kilometrov, je zadnji odsek celotnega slovenskega avtocestnega križa, ki še ni končan. Še vedno dvopasovna nova Peračica je po odprtju dolenjske avtoceste mimo Trebnjega edini del evropske prometne povezave med Hamburgom in Beogradom, ki še ni štiripasovna, če izvzamemo predor pod avstrijskimi Turami (Tauern), kjer naj bi bila druga cev odprta še letos.
Nekateri spletni mediji, denimo 24ur.com, so po objavi novice o tragični Robičevi smrti nekaj časa še dopuščali možnost komentiranja, nato pa so to možnost ukinili. Na Policijski upravi Kranj niso želeli pojasnjevati okoliščin smučarjeve smrti, ki naj bi ga pred koncem življenja najbolj spravljalo v obup dejstvo, da ga menda nista mogli "sprejeti" hčerki njegove nove prijateljice. Robičev prvi tast je bil brigadir Slovenske vojske in predsednik zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije Peter Zupan, ki je skupaj z razvpitim slikarjem Juretom Cekutom kazensko ovaden v aferi Patria.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Saše Robiča Jureta Robiča Janez Šmitek Peter Zupan Juretom Cekutom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tragično: obupan nekdanji alpski smučar Sašo Robič naredil samomor