objavi na
pozareport.si

Nedelja, 20. Junij 2021 ob 06:00

Urednik Domovine nad Pošto Slovenije: Upam, da se bo v državi kdo zganil in zaščitil državljane pred poštno cenzuro
Požareport

Odpri galerijo

Slika je simbolična

Na podlagi zakona o medijih objavljamo odgovor Tina Mamića, odgovornega urednika tednika Domovina, na pojasnilo Pošte Slovenije ("Ko se šefi enih pošt vedejo kot politkomisarji, globoka občina pa je še bolj globoka od globoke države (II)"), objavljeno 18. junija.

"Pošta Slovenije je odgovorna, da več tisoč izvodov Vipavske, Primorskih odmevov in Domovine ni prišlo na svoj naslov, čeprav so izdajatelji poštnino plačali.

Da ni bilo pritožb, kar trdi Pošta Slovenije, je laž. Velikokrat sem se pritožil ustno in pisno. Cela serija pritožb pa je bila s strani državljanov maja letos, ko celi rajoni niso dobili svojega izvoda Domovine.

Kontrola pismonoš in dela upravnikov posameznih pošt je stvar Pošte Slovenije, ne pa naročnika, ki poštnino plača v celoti in vnaprej.

Škandalozno obnašanje državne Pošte Slovenije, ki zaradi očitnih političnih interesov ovira distribucijo Domovine in Vipavske, bi si zaslužilo preiskavo. Gre namreč za ustavne kategorije svobode govora, ki jih obnašanje Pošte Slovenije več kot očitno tepta.

Upam, da se bo v državi kdo zganil in zaščitil državljane pred poštno cenzuro.

Tino Mamić, odgovorni urednik tednika Domovina"

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
tino mamić

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Urednik Domovine nad Pošto Slovenije: Upam, da se bo v državi kdo zganil in zaščitil državljane pred poštno cenzuro