objavi na
pozareport.si

Sreda, 26. Maj 2021 ob 06:00

To so gola dejstva poravnave, ki jo Ivan Gale svojim vernikom na facebooku lažno predstavlja kot veliko zmago (II)
Požareport

Odpri galerijo

Ivan Gale (foto: Bobo)

Objavljamo popravek na zapis rubrike Zvezde&izjave z naslovom "To so gola dejstva poravnave, ki jo Ivan Gale svojim vernikom na facebooku lažno predstavlja kot veliko zmago", objavljen 20. 5. 2021.

Besedilo popravka:

"Ni res, da Ivan Gale ni pristal na to, kar je prej ostro zavračal, t.j. na dobrih "50 jurjev bruto". Ivan Gale je že pred več kot mesecem dni bil pripravljen podpisati poravnavo za 54.145,98 evrov bruto, pa je Zavod tik pred zdajci v predlog poravnave vključil še klavzuli o molčečnosti o vsebini poravnave in načinu komuniciranja v zvezi z njo. Zavod je dne 19. 5. 2021 na sodišču pristal na to, da se te klavzule briše iz poravnave.

Ni res, da se Ivan Gale odpoveduje "vsem xy tožbam" zoper Zavod, temveč se odpoveduje samo zahtevkom iz naslova delovnega razmerja (regres, nadomestilo za neizkoriščen dopust ...).

Ni res, da je Ivan Gale pristal na to, kar mu "itak pripada po pogodbi in niti centa več", kot je to zapisano v objavi z dne 20. 5. 2021. Plača Ivana Galeta je znašala nekaj malega več od 3.000 evrov bruto mesečno. Poravnavo je sklenil 7 mesecev in 10 dni po izredni odpovedi. Nikjer v pogodbi ni določeno, kaj Ivanu Galetu pripada v primeru sodne poravnave.

Ni res, da je Ivan Gale "brez veze obremenjeval sodišče, nabijal stroške davkoplačevalcem". Zavod je tisti, ki je povzročil škodo za javna sredstva, ko je pristal, da bo Ivanu Galetu izplačal slabih 55 tisoč evrov in tudi kril svoje stroške postopka. V postopku Zavodu ni preostalo drugega kot da popusti in pristane na poravnavo, saj bi sodni spor izgubil."

Lep pozdrav, Ivan Gale

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivan Gale

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

To so gola dejstva poravnave, ki jo Ivan Gale svojim vernikom na facebooku lažno predstavlja kot veliko zmago (II)