objavi na
pozareport.si
Zadnje objave
7 DNI V TEDNU
May 03, 2021
Propadli še dve tožbi zoper Bojana Požarja. Tokrat zaradi zastaranja, a vse stroške častijo davkoplačevalci. Ljubljansko sodišče je uradno zaustavilo ter končalo še dva kazenska postopka zoper Bojana Požarja (zaradi očitanih žaljivih obdolžitev), vendar tokrat - zaradi zastaranja:
- Tako sta tožbi zoper Požarja dokončno izgubila Marko Žula, nekdanji direktor občinske uprave Maribor, ki je kazensko tožbo vložil 11. novembra 2013 zaradi članka na tem portalu z naslovom "Kakšni tipi vodijo Maribor?! Sin in oče Žula cuzala denar doma upokojencev", objavljenega 30. oktobra 2013.
- In Nina Keder, novinarka tabloidne revije Nova, ki je kazensko tožbo vložila 7. aprila 2014 zaradi dveh člankov, objavljenih 7. in 13. januarja 2014: "Blamaža. Novinarke revije Nova plonkajo članke od prej odpuščenih sodelavk!" in "Vojna tabloidov. Drozg proti Marjanci Scheicher, Adria Media vs. Alpemedia".
Pri tožbi Nine Keder je verjetno zanimivo tudi dejstvo, da v teh šestih letih sodnega postopka ni prišlo do niti enega samega naroka, razen predobravnavnega, sicer pa zdaj vsi stroški obeh postopkov zaradi zastaranja bremenijo proračun oziroma davkoplačevalce.
In kdo sta Nina Keder in Marko Žula?
Mimogrede, Marko Žula je nekdanji politik stranke Zares, Nina Keder pa žena Leona Kedra, nekdanjega piarovca policijske postaje v Kranju in tudi na generalni policijski upravi, ki pa je moral policijo zapustiti zaradi uhajanja informacij (vir), Marjan Šarec, takrat še župan Kamnika, pa je Kedra pod odhodu iz policije zaposlil kot direktorja žičnice na Veliki Planini (občinsko javno podjetje Velika Planina d. o. o.), a je Kedra, spomnimo, tudi od tam odneslo "neznano kam" (Požareport) ... 

7 DNI V TEDNU
Apr 28, 2021
Twitter na podlagi "dobro usklajene akcije" izklopil dva novinarja Nove24TV Potem ko je korporacija Twitter pred časom suspendirala blogerja Ronija Kordiša - Hada, znanega tudi kot dolgoletnega spletnega operativca Gregorja Golobiča in stranke Zares (no, Kordiš je medtem na twitterju že ustanovil novi profil), so včeraj, na dan upora, na twitterju suspendirali odgovornega urednika Nove24TV Aleksandra Ranta ter najbolj znanega raziskovalnega novinarja iste medijske hiše Luko Perša. Govorice o tem, da naj bi na twitterju suspendirali tudi poslanca SDS Dejana Kaloha, pa so se izkazale za netočne.
Kljub hitremu slavju dela slovenske radikalnoleve twitter sfere, češ, na dan upora so utišali dva desničarja, pa se je hitro izkazalo, da ni šlo za situacijo, povezano z domnevnim sovražnim govorom, ampak - kot navaja njun uredniški kolega Luka Svetina, za "dobro usklajeno akcijo", organizirano s tako imenovanimi "spami":Oba, Rant in Perš, sta na Twitter že posredovala svoji pritožbi, zato pričakujeta, da bosta tudi kmalu odblokirana.
Mimogrede: Luka Perš se je zadnje dni ukvarjal predvsem s preiskovanjem in poročanjem o Aleksandru Čeferinu, predsedniku Uefe. A spomnimo: tudi ko je oddaja Faktor.com na TV3 govorila o Čeferinu, septembra 2017, je prišlo do blokade te oddaje na YouTubu, in sicer na podlagi zahteve Uefe (vir: Totalna vojna Aleksandra Čeferina proti Faktorju). O tem so takrat poročali nekateri tuji mediji, slovenski mediji pa so to zamolčali. (Požareport)
7 DNI V TEDNU
Apr 27, 2021
Usodne vožnje s porschejem panamero: prihaja preiskava - zakaj so Pogačarju sploh odpustili 12 milijonov evrov dolga?! Po naši izjemno odmevni ter dokumentirani objavi na twitterju (minuli ponedeljek), da se razvpiti poslovnež Igor Jurij Pogačar na Obali vozi s prestižnim porschejem panamero, vrednim okoli 170 tisoč evrov ...... in to le nekaj mesecev po tem, ko so mu med osebnim stečajem odpustili neverjetnih 12 milijonov evrov dolga na DUTB (ter jih, seveda, prevalili na davkoplačevalce), ni završalo samo po družabnih omrežjih, ampak - očitno - tudi marsikje drugje.
Avtorju teh vrstic je bilo namreč iz vodstva DUTB neuradno sporočeno, da bo DUTB interno preiskala, ali je bilo znotraj DUTB pri odpisu teh milijonskih dolgov kaj narobe oziroma kaj točno se je pri tem se je dogajalo in kako je mogoče, da je do takšnega odpisa sploh prišlo. In potem, če bo to še pravnoformalno možno, naj bi na DUTB tudi ustrezno ukrepali. No, za zdaj pa "slaba banka", kot pravimo DUTB, za Pogačarja vsekakor še vedno velja za "dobro banko".
Mimogrede, nad osebnim stečajem Igorja Jurija Pogačarja je po javno dostopnih podatkih bdel odvetnik Mirko Kos, sicer brat medijsko bistveno bolj znanega brata Draga Kosa in sestre Marte Kos. Se je pa Igor Jurij Pogačar, spomnimo, izjemno aktivno pojavljal tudi v ozadju novejših spopadov za stranko DeSUS (Bojan Požar):

"Kdo so zarotniki proti Pivčevi: na vrhu Gantar, Simonovič, Pogačar, Stankovičeva in Neffatova, spodaj pa policisti in LDS" (Požareport: 14. 7. 2020)
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter
prikaži časovnico