Udeleženci letošnjega vojaškega tabora so pred zaključkom 14 dnevnega usposabljanja za večjo skupino povabljenih gostov pripravili predstavitveni dan, na katerem so pokazali, kaj vse se lahko človek nauči in spozna v tako kratkem času.

Odlično izpeljana prikazna vaja

Na prikazni vaji »Vojaški tabor 2015«, ki je potekala na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna, so delovali tudi z oklepnimi vozili in helikopterjem, kar je od vseh udeležencev zahtevalo veliko znanja in požrtvovalnosti. Splošna ocena je bila, da so vse postopke izvedli odlično, še posebej, če upoštevamo kratek čas usposabljanja. S prikazanim so bili zadovoljni tako njihovi inštruktorji kot tudi oba mentorja s Fakultete za družbene vede in Fakultete za varnostne vede, ki sta jih ta dan obiskala in pozdravila.

Drugo leto se spet vidimo

Najbolj pa so bili s prikazanim zadovoljni študenti in dijaki sami, zato so nekateri udeleženci letošnjega tabora že razmišljali, da se drugo leto spet prijavijo na tabor in vse podoživijo še enkrat.

Katja Vavpetič, udeleženka Vojaškega tabora:
"Ljudje se vsak dan srečujemo z izzivi - majhnimi, velikimi, lahkimi, težkimi in takšnimi, ki nam jih zastavi življenje samo, pa tudi takšnimi, ki si jih zamislimo mi. Vedno pa je odločitev naša, ali se bomo z njimi spopadli ali pa bomo poiskali lažjo pot. Vojaški tabor je izziv, katerega sem se odločila sprejeti..."
Preberi celoten esej o VT 2015