Pripadniki in pripadnice enot Slovenske vojske so svoj praznik obeležili na slovesnosti, ki je potekala na letališču Rakičan pri Murski Soboti.

Prisotne med drugimi nagovoril tudi predsednik države in vrhovni poveljnik obrambnih sil

Zbrane vojake, podčastnike in častnike so pozdravili in jim čestitali ob njihovem prazniku vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor, ministrica za obrambo Andreja Katič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman.
Na slovesnosti so bili v čin brigadirja povišani polkovniki Ernest Anželj, Franc Koračin, Roman Urbanč in Milan Žurman.

Slovesno in ponosno

Pripadniki Garde Slovenske vojske so v počastitev dogodka iz šestih protokolarnih topov izstrelili tri topovske salve. Slovensko zastavo so na prizorišče prinesli praznično oblečeni fantje iz vasi Gančani ob spremstvu deklet in zvokih harmonike.
Bogat kulturni program so pripravili Orkester Slovenske vojske in številni glasbeni gostje, ki so s svojimi nastopi pomagali pri ustvarjanju boljšega razpoloženja, ki ga je skalilo slabo vreme z dežjem.

____________________________________________________________________

Borut Pahor, vrhovni poveljnik obrambnih sil:

"Vsi visoko cenimo brezhibno profesionalnost pripadnikov Slovenske vojske na misijah. Še posebno pa vam je javnost od srca hvaležna za vašo pomoč ob naravnih in drugih nesrečah. V imenu države in v imenu vseh naših ljudi se vam zahvaljujem za vašo nesebično solidarnost. Slovenija je na svojo vojsko ponosna!"