Danes bodo nadzorniki odločali o šefu Holdinga slovenskih elektrarn, ki predstavlja enega od stebrov slovenske energetike in je zato izjemno vabljiv tudi za politične intrige. Nenazadnje pa je HSE tudi tisti, ki lahko pošteno pogleda pod prste šaleškemu lobiju in njegovi megalomaniji, imenovani TEŠ6. Bitka bo zato krvava.

Ozadje kadrovanja na HSE je v resnici precej preprosto, čeprav na površju izgleda komplicirano. Komplicirano pa je videti zato, ker so se v desetletjih uspeli vsi manjši in večji rentniki okoli TEŠ tako premešati, da je nemogoče jasno potegniti linije vpliva. Tako prihaja do tega, da nenadoma tisti, ki se imajo za SD-jevce, poslovno prijateljujejo z SDS-ovci, sindikati pa so itak povsod. S kleščami za rezanje kablov ali brez, kdo bi vedel.

 Ker mož z metuljčkom, ki so mu ob neki priliki huligani po naključju skoraj povsem "odšraufali" sprednje levo kolo na avtomobilu, ni ljubljenec niti SD niti SDS, ga posledično ne marajo niti v SMC.

Novim obrazom, ki zaidejo na Holding slovenskih elektrarn je tako nemogoče prepoznati zgodbe iz preteklosti, saj imajo že tako dolge brade, da jih lahko prepoznajo samo obrazi, ki so že dolgo dolgo na sceni. Za tiste, ki so na sceni dolgo, je torej zgodba preprosta, za novince pa izgleda, kot da so se znašli na popolnoma nerazumljivem in nerazložljivem vrtiljaku povezav med ljudmi, ki bi morali biti na prvi pogled povsem narazen.

 

Da sta Gorazd Skubin ali Stojan Nikolič zgolj vezna igralca dosti večjega "teama", ki sta hitro zamenljiva, je novim igralcem podobno težko razumeti kot to, da je bil tisti brezskrbni Nemec (Sorgenfrei) kot kandidat za nadzornika Luke Koper zgolj paravan za kritje drugih dveh Slovencev, ki sta del bolj ali manj iste naveze, ki skuša obvladovati slovensko infrastrukturo, kamor poleg HSE in Luke Koper sodi tudi že obvladani Dars.

Beri dalje...

Bridka bitka za talente na HSE

Danes bodo nadzorniki odločali o šefu Holdinga slovenskih elektrarn, ki predstavlja enega od stebrov slovenske energetike in je zato izjemno vabljiv tudi za politične intrige. Nenazadnje pa je HSE tudi tisti, ki lahko pošteno pogleda pod prste šalešk...