V četrtek, 14. maja, smo si na POP TV lahko ogledali oddajo Epilog, ki je razkrila številne nepravilnosti pri delovanju SAZAS. Vložene naj bi bile tudi že kazenske ovadbe. Takoj po oddaji je SAZAS začel javnomnenjsko ofenzivo s pošiljanjem elektronske pošte avtorjem, s katero poskušajo zanikati in prikriti, da so v enem letu plačali skoraj 800.000 evrov za razvoj, ki ga po naših podatkih ni bilo.

Piše: Uredništvo

Blaža Ranta pa na laž postavlja tudi izjava direktorja Stroke Sandija Markona za časnik Delo, ki pravi, da bo SAZAS za najem programa v 5 letih plačal 1,2 milijona evrov. Torej nikakršen razvoj, o katerem piše Rant, ampak navaden najem.

14. maj 2015 je bil eden najhujših dni v zadnjih 20 letih za organizacijo SAZAS. Oddaja Epilog je v prispevku Jureta Bračka razkrila vse temne plati organizacije SAZAS: od najemanja sodelavcev SOVE za zasledovanje državnega uradnika (z denarjem avtorjev), do milijonov, ki izginejo neznano kam. V oddaji smo lahko slišali, kako je Matjaž Zupan razlagal, da se SAZAS vodi korporativno in kako SAZAS ne smejo voditi avtorji, ki nič ne pomenijo. Sam jih označuje za rekreativce. Vsem, ki 14.maja niste uspeli videti oddaje Epilog, priporočamo, da si jo pogledate prek sistema VOYO. Vse pohvale novinarju Juretu Bračku. V tem članku bomo spet dokazali, kako predstavniki SAZAS brez sramu zavajajo avtorje. 

Posnetek iz oddaje Epilog na POP TV. 14. maj 2015 

Blaž Rant v pismu avtorje zavaja, da je bilo 700.000 evrov porabljenih v 11 letih, v letnem poročilu SAZAS pa piše, da je bilo to porabljeno v enem letu 

 

Kot odziv na oddajo Epilog so 22. maja člani SAZAS po elektronski pošti prejeli dopis, ki pojasnjuje, da je vse skupaj velika zarota proti SAZAS (dopis je objavljen na dnu prispevka). V tem dopisu Blaž Rant v imenu SAZAS avtorjem razlaga, da vlaganja v višini 700.000 evrov niso bila v enem letu. Blaž Rant piše: "Nekateri so to celo razumeli, da je bilo to izvedeno v enem letu. SAZAS že 11 let neprestano vlaga v razvoj in dopolnjevanje nam lastne, specifične programske opreme."

 

Če pa pogledamo letno poročilo za leto 2011, vidimo, da leta 2010 te investicije ni bilo, leta 2011 pa imamo povečanje za 779.383,99 evrov. Torej, v enem letu se je investiranje povečalo za skoraj 800.000 evrov. Blaž Rant pa piše, da je to seštevek 11 let?!  Rant razlaga nadalje, da se SAZAS "uvršča v tisto skupino poslovnih subjektov, ki vlagajo v informacijsko tehnologijo manj kot 2 % letnih prihodkov".  Kdor ne verjame, naj sam pogleda v letno poročilo za leto 2011.

 

 

Letno poročilo za leto 2011, ki postavlja na laž trditev Blaža Ranta o 11-letnem investiranju 

Blaža Ranta pa na laž postavlja tudi izjava direktorja Stroke Sandija Markona za časnik Delo, ki pravi, da bo SAZAS za najem programa v 5 letih plačal 1,2 milijona evrov. Torej nikakršen razvoj, o katerem piše Rant, ampak navaden najem.

Beri dalje...

SAZAS-ova 100-krat ponovljena laž bo postala resnica?

V četrtek, 14. maja, smo si na POP TV lahko ogledali oddajo Epilog, ki je razkrila številne nepravilnosti pri delovanju SAZAS. Vložene naj bi bile tudi že kazenske ovadbe. Takoj po oddaji je SAZAS začel javnomnenjsko ofenzivo s pošiljanjem elektronsk...