Že na začetku bi vam želel razkriti, da je današnji komentar posledica levičarskega pogleda na svet. To seveda pomeni, da desničarjem in tistim, ki so liberalnega svetovnega nazora, zapis, ki sledi, ne bo kaj dosti pomenil, razen če skrivoma uživajo, ko berejo interna levičarska "prepucavanja". Današnji komentar postavlja in utemeljuje eno samo tezo: slovenski levičarji so izdali levico. 

Pri nas zadostuje, da se zavzemaš za upokojence in hodiš na partizanske recitale in že si uradno priznana politična levica.

Radikalna levica

 

V Sloveniji naj bi za radikalno levico imenovali parlamentarno združenje treh strank, ki si je nadelo skupno ime Združena levica. Menim, da je to poimenovanje absurdno, kajti nič takega ni v zvezi z Združeno levico, da bi bila radikalna. Zakaj? Prvič, če je levi radikalizem utemeljen na obnašanjskih lastnostih boljševikov, potem je nerazumno imenovati združbo, ki sedi v parlamentu in je vedno večji "news" v dominantnih medijih, za radikalno. Samo pomislite, sta Stalin in Berija priznala ruskega carja in se usedla v Dumo? Sta se sončila po vseh ruskih medijih? Kaj je torej tako radikalnega, če legitimiraš institucije, proti katerim se boriš, tako, da greš na volitve in se usedeš v parlament? Kaj je tako radikalnega, če si vsak dan v medijih, ki jih sponzorira krvavi tajkunski kapitalizem? Saj se hecate, kajne? Ker če je Združena levica radikalna, potem je tudi DeSUS radikalen, saj veste, tudi oni so šli  na volitve in v parlament, torej priznavajo obstoječe institucije in tudi oni se sončijo v paradržavnih dominantnih medijih. Torej? ZL ni radikalna, je kvečjemu banalna levica.

 

Drugič, radikalno levičarstvo je v Evropi povezano z organizacijami, kot so bile nemški RAF, francoski Action Directe ali italijanske Brigate Rosse. Menim, da ni odveč dodati, da so bili vsi ti zvesti svojemu radikalizmu: institucije so videli popolnoma drugače kot vsi ostali, ki so sestavljali parlamentarno demokracijo, nikoli niso nastopali na volitvah (torej, bili so programsko radikalni), poti do dosega svojega programa niso videli prek teoretičnih predavanj za potomce rdeče buržuazije na kakšni lokalni Metelkovi, niti prek protestov zoper varčevanje v kulturi. Nasprotno, vzeli so orožje in bili enostavno radikalni. Zato prosim, da se vzdržite in poimenujete stvari s pravim imenom: Združena levica ni radikalna, ampak je leva stranka, ki prosperira v toplem zavetju parlamenta in se sonči v soju tajkunskih medijev tipa Dnevnik ali Mladina.

 

Tretjič, kaj je tako radikalno levega v tem, da je vzor Združene levice Syriza, ki je v Grčiji prevzela vlado? Ali se vam je pojmovno že popolnoma zmešalo? Naj bo radikalno levičarstvo v 21. stoletju povezano s prevzemanjem institucij, ki jih sami imenujejo za neoliberalne? Mar je zdaj radikalno levičarstvo ohranjanje in negovanje neoliberalnih institucij, proti katerim se ZL, Syriza in podobni politični kljukci borijo do trenutka, ko prestopijo parlamentarni prag? Radikalni levičarji v neoliberalnih parlamentih kot del neoliberalnega sistema? Patetično!

 

In četrtič, ZL je v Sloveniji radikalna, zakaj? Ker se trudi zaustaviti privatizacijo? Ker nerodno predlaga uvedbo demokratičnega socializma? Torej, ker dela tisto, kar dela tipična levica? Morda zato, ker z najbolj tipičnimi levičarskimi idejami zapolnjuje ideološko izpraznjen prostor na levici? Ste res že vsi zmešani? To, da je SD postala ekskluzivna ekspozitura mladega Jamnika in je zaradi tega ostala vsebinsko izpraznjena (kvečjemu kmetijska), še ne pomeni tudi, da je ZL avtomatično postala radikalna.

 

Radikalna levica v Sloveniji je Iskra, o kateri smo že pisali, njeni cilji so radikalni, njene metode so radikalne. ZL pa je zgolj njena oportunistična starejša sestra, ki jaha na romantični in infantilni želji Slovencev, da bi nekdo končno ponudil levo politično opcijo.

 

 

Levičarske modne muhe

 

Počasi bo tudi dovolj farse z modnimi muhami slovenske levice. Najprej se nam je vsiljeval za levico Drnovškov LDS, stranka, ki je do Drnovškovega odhoda degenerirala v združenje klientelističnih tajkunov in sistematskih plenilcev po bančnem sistemu ter paradržavni ekonomiji. Ampak temu se je reklo leva politika modre ekonomske politike. Faking krasna levica.

To, da je SD postala ekskluzivna ekspozitura mladega Jamnika in je zaradi tega ostala vsebinsko izpraznjena (kvečjemu kmetijska), še ne pomeni tudi, da je ZL avtomatično postala radikalna.

 

Radikalni levičarji v neoliberalnih parlamentih kot del neoliberalnega sistema? Patetično!

Potem je sledila nova modna muha, ko so nas silili v to, da sprejmemo za moderno levico koncept tretje poti. LDS ni bila več levica, moderna levica je postala SD. In ta čudovita tretja pot, ko so bili vsi slovenski levičarji za Schroederja in Blaira, se je končala kje? V še večji ideološki dezorientaciji.

 

Naslednja teoretična inkarnacija slovenske levice, na katero naj bi pristali vsi levičarji in vneto kimali, da to je pa res to, je bila s partizanščino cepljena logika Mercatorja, ki jo je kot koncept vladanja ponudil Zoran Janković. In to je bil nov levičarski hit. Ali ste bedaki? 

 

Želite vedeti, kako zelo neumni ste vsi levičarji, ki pristajate, da se vaš svetovni nazor menja od volitev do volitev? Naj vam pojasnim. Pri nas zadostuje, da se zavzemaš za upokojence in hodiš na partizanske recitale in že si uradno priznana politična levica. In hvala grotesknemu politiku Erjavcu za to, da je na najbolj vulgaren in hkrati brutalen način pokazal, kaj sta zadostna in potrebna pogoja, da v Sloveniji postaneš levičar.

 

Če ne drugega, naj se slovenski levičarji vsaj enkrat za vselej odločijo, kaj so, in naj nam prihranijo svoje modne muhe. To, da so enkrat gradualisti, drugič pohodniki na tretji poti, tretjič partizani iz Mercatorja in četrtič syrizovci, postaja utrujajoča politična debilana.

 

 

Generiranje tajkunov

 

Ali bi levičar v Sloveniji res moral pristajati na tezo, da so levičarski mediji tisti, ki si jih lastijo in z njimi upravljajo roparski baroni slovenske tranzicije?  Se vam to ne zdi bolno? Je mogoče ameriška levica na koncu 19. stoletja ustvarila Rothschilde in Rockefellerje? Ali je Stalin ustvarjal podjetniške zveri tipa Šrot? So Pravdo prevzeli podjetniki z domiciljem v off-shore davčnih oazah? Je morda Stalin zaposlil kakšnega lokalnega Golobiča, da bi pletel prevzeme kolhozov? 

 

Je morda Stalin ustanovil združbo roparskih baronov in jim nadel avreolo odrešiteljev Sovjetske Zveze? Ne? Ampak istočasno naj se pristane, da je bil Kučanov Forum 21 čista manifestacija levega svetovnega nazora? Slovenski levičarji, ali razumete, kako zelo ste ideološko in pojmovno zavozili? Vi ste posmeh evropske in zgodovinske levice. Slepo črevo levičarstva!

 

Ali se res upate izreči za levičarja, če podpirate roparske barone in tajkune, ki delajo vse, kar je istočasno vaša definicija neoliberalizma? Je to karakterizacija duševne bolezni ali političnega prepričanja?

 

 

Donbass, prihodnost slovenske levice

 

Od leta 2008 dalje slovenska levica vztrajno prireja najrazličnejše dogodke, na katerih razpravlja o tem, kako naj bi svet deloval zdaj, ko je kapitalizem propadel. Rezultat? Prvič, kapitalizem še kar ni propadel. Drugič, v sedmih letih smo se naposlušali neoperativnih neumnosti od Žižka navzdol, ampak nismo videli nič od tega, da bi slovenska levica izumila nov družbeni sistem. Tretjič, namesto izumljanja novega sistema se samozvani radikalci presedejo z Metelkove v parlament, SD pa še enkrat več prikloni gospodarjem. In četrtič, evropska levica ne porabi sedem let za umovanje o tem, kaj bi bilo, če bi bilo, ampak dela. Saj razumete, kajne? Vse skupaj je show brez vsebine, medijski nateg in sistemska laž, s katero se je ujelo levico in jo reinterpretiralo v smer, ki odgovarja mreži sprevrženih roparskih baronov in tajkunov.

 

Glede na vse povedano menim, da je slovenska levica padla na zgodovinsko dno. Način njihovega dela in razmišljanja jih lahko popelje samo še v Donbass. Saj veste, čudovito uporniško tvorbo na vzhodu Ukrajine, kjer je res zaživel popolnoma nov sistem in to tak, ki je pisan na kožo slovenskim levičarjem, saj je mešanica na eni strani komunistične nostalgije (s katero se da odlično živeti, če tako kot slovenski levičarji nočeš verjeti, da obstaja prihodnost)  in po drugi strani vulgarnega nacionalizma (kar je tudi pisano na kožo slovenskih levičarjev, ki se zjutraj verjetno prebujajo v paničnem strahu, da je pod njihovo posteljo skrita Angela Merkel), vodijo pa ga lokalne gazde, ki cepijo partizanščino in lokalne Mercatorje.

 

Torej, koga vi to zajebavate s svojimi interpretacijami levice? 

 

Pripis: komentar je napisal pravi, ne žižkovski stalinist.

Slovenski levičarji, pa koga vi zajebavate?

Že na začetku bi vam želel razkriti, da je današnji komentar posledica levičarskega pogleda na svet. To seveda pomeni, da desničarjem in tistim, ki so liberalnega svetovnega nazora, zapis, ki sledi, ne bo kaj dosti pomenil, razen če skrivoma uživajo,...