Pred časom smo na Portalu Plus pokazali, da je težko razumeti uredniško politiko tednika Mladina, ne da bi poznali njeno lastniško strukturo (o tem smo pisali na tej povezavi). Tako so Mladinine zgodbe proti privatizaciji dobile prav poseben priokus, ko smo pokazali, da je na koncu enega lastniškega kraka tega tednika prisotna NLB.

Podobno je protikapitalistična mentaliteta, ki veje iz uredniške politike Mladine, postala vprašljiva, ko se je izkazalo, da se nahaja na koncu drugega kraka lastniške verige luksemburško podjetje Vega Finanz s.a., torej klasično off-shore podjetje, ki pa jo za nameček zastopa še oseba dvomljivega poslovnega slovesa. Slednje je prineslo spoznanje, da je prav kazino kapitalizem, proti kateremu se Mladina tako zelo bori, pravzaprav sistem, ki jih hrani. Kako izgleda ta "prehranjevalna veriga", najlepše povzema spodnja infografika:

 

Vendar pa vas v ponedeljek na Portalu Plus čaka še nekaj več, in sicer zgodba o poslovnem okolju DZS d.d., največjega lastnika časnika Dnevnik. Menim, da boste, če ste le dovolj skeptični in racionalni, od ponedeljka dalje nekoliko drugače brali Dnevnik, saj boste na Portalu Plus videli, kakšne sheme izvaja drzni znanilec sprememb Bojan Petan, ki je istočasno predsednik uprave DZS d.d. (največjega lastnika Dnevnika) in predsednik uprave podjetja Dnevnik d.d. Predvsem se lahko zgodi, da boste začeli drugače prebirati njihovega paradnega konja, poslovni Dnevnik. Domnevamo, da se bo v vas porodil sum, ali se morda nekatere sheme iz poslovnega okolja DZS d.d. (ki je na tesno obdano z v premnogih poslovnih potezah povezanimi luksemburškimi podjetji) ne preslikavajo v zgodbe, ki jih prebirate v Dnevniku.

 

O čem točno govorimo? Poglejte si spdonjo infografiko, ki napoveduje ponedeljkov članek:

V ponedeljkovem članku na Portalu Plus pa vas čaka še veliko več o Petanu, Luksemburgu in imenih, ki se pojavljajo v shemah, kjer gnezdi največji lastnik časopisa Dnevnik. 

Poslovno okolje časnika Dnevnik ali Petanove luksemburške novice

Pred časom smo na Portalu Plus pokazali, da je težko razumeti uredniško politiko tednika Mladina, ne da bi poznali njeno lastniško strukturo (o tem smo pisali na tej povezavi). Tako so Mladinine zgodbe proti privatizaciji dobile prav poseben priokus,...