H&M ponuja milijon dolarjev za najboljšo inovativno idejo za recikliranje tekstila, ki bo naredila njihovo proizvodnjo bolj zeleno. 

Švedski trgovec je postavil izziv  - za revolucionarno idejo, s katero bodo zaščitili naravne vire in postali bolj okolju prijazni, je pripravljen plačati kar milijon dolarjev. "Nobeno podjetje s tako imenovano 'hitro modo' ne bi smelo nadaljevati naprej tako kot dela danes. Čas je za spremembe. Pričakujemo inovativne ideje, potencial imajo nove tehnologije, recimo s področja recikliranja vlaken, ki ne bi spremenila kakovosti oblačil," je povedal izvršni direktor Karl - Johan Persson.

Johan Rockstrom, profesor ekologije na Univerzi v Stockholmu in član žirije za nagrado H&M, je dejal, da je v modni industriji potrebno najti poslovne modele, s katerimi se bodo odzvali na pomanjkanje globalnih virov. Vsako leto bodo izbrali pet sodelujočih, ki jih bodo poslali v KTH Kraljevi inštitut v Stockholmu, kjer bodo izpopolnili svoje znanje in svoje koncepte tudi uresničili. 

V določenih njihovih trgovinah pa že nekaj časa sledijo zelenim trendom. Tako na blagajni sprejemajo kakršenkoli tekstil, za vrečko prinešenega tekstila pa boste prejeli bon za 15% nakup v njihovi trgovini. Več o tem najdete tukaj.

Beri dalje...

Si ti novi H&M inovator za milijon dolarjev? - Živim - Plugin-magazine.si

H&M ponuja milijon dolarjev za najboljšo inovativno idejo za recikliranje tekstila, ki bo naredila njihovo proizvodnjo bolj zeleno.