Vsaka jed, pripravljena z ljubeznijo, je lahko začetek ljubezenske zgodbe. Tudi vrhunska kuhinja je lahko preprosta, vsa umetnost je le v kombiniranju sestavin in okusov. Za to je treba biti le malo drzen in kreativnost v kuhinji se lahko začne. Če znamo kombinirati živila med seboj, se nam prav tako ni treba odrekati hrani zaradi strahu, da se bomo zredili.

Zlato pravilo je, da ne kombiniramo mesa in mesnih izdelkov ter ogljikovih hidratov, krompirja in stročnic v zrnju (grah in fižol). Te kombinacije ne vplivajo dobro na naš metabolizem, ampak ga upočasnijo. Vsi ljubitelji mesa bodo kmalu ugotovili, da se počutijo precej lažje, če bodo zaužili meso in solato ali pa kakšno drugo zelenjavo namesto krompirja. Meso je najbolje kupovati sveže, ekološko, s čim manj aditivi.

Enako velja tudi za zelenjavo. Kupujte jo sezonsko, se pravi takrat, ko je čas njenega zorenja. Jedilnike tako enostavno prilagodite letnim časom.

Recept: solata s kozicami, pomarančo in granatnim jabolkom

Predjed za 2 jedca:

  • 2 veliki pesti zelene solate (boljša je mehka, berivka, lahko so listi mlade špinače itd.)
  • 15 dag olupljenih repkov kozic
  • 5–7 češnjevih paradižnikov
  • polovica zrelega avokada
  • 1 velika žlica pešk granatnega jabolka
  • meso manjše ekološke pomaranče
  • oljčno olje
  • limonin sok
  • sol in sveže mlet poper (najboljša je mešanica)
  • ½ čajne žličke medu
  • po želji 1 čajna žlica svežega koriandra

Solato operemo in jo osušimo. Repke kozic olupimo, paradižnike pa narežemo na lističe. Avokado razpolovimo, odstranimo peško, olupimo in ga zrežemo na kocke. Pokapamo jih z limoninim sokom, da ne potemnijo. Pomarančo olupimo, jo razdelimo na krhlje, ki jim tudi odstranimo kožo, da bo ostalo samo meso, ki ga nato narežemo na polovice.

Beri dalje...

Dobre jedi so lahko tudi preproste - recept za poletno solato s kozicami - Živim - Plugin-magazine.s

Vsaka jed, pripravljena z ljubeznijo, je lahko začetek ljubezenske zgodbe. Tudi vrhunska kuhinja je lahko preprosta, vsa umetnost je le v kombiniranju sestavin in okusov. Za to je treba biti le malo drzen in kreativnost v kuhinji se lahko začne. Če znamo kombinirati živila med seboj, se nam prav tako ni treba odrekati hrani zaradi strahu, da se bomo zredili.