Članek
Toskanafest - Judenburg pozdravlja Evropo!
Objavljeno Jun 17, 2019

Toskanafest - Judenburg pozdravlja Evropo!

Petek, 21. in soboto, 22. junija bo Evropa na obisku v Judenburgu.

Z namenom vzpodbujanja  prijateljstva  in spoznavanja podobnosti med narodi  se bo tradicionalni Toskanafest preoblikoval  v festival mest. Pobratena in povabljena mesta bodo festival popestrila s svojimi  kulturnimi programi in ponudbo značilnih pridelkov in izdelkov.

Letošnji mestni festival se osredotoča na kulturno in turistično izmenjavo med malimi evropskimi mesti. Predstavili se bodo: Massa e Cozzile  iz Italije, Susice iz Češke, Bad Kötzting iz Nemčije, Skofia Loka in Piran iz Slovenije, Bundoran iz Irske, Sherborne iz Velike Britanije in Köszeg iz Madžarske.

 Vsako mesto prispeva k festivalu s kulturno in / ali kulinarično ponudbo in seveda vsako mesto izkorišča možnost predstavitve svojega turističnega potenciala.

Urnik (navedeni časovni razpored se lahko spremeni ):

• Petek, 21.6.2019, 15.00-22.00 h

• sobota, 22.6.2019, 10.00-20.00 h

Piran bodo zastopali:

Drustvo Georgios Piran – vokalna skupina  Georgios Deep Sea Singers

Vokalna skupina Georgios Deep Sea Singers je oktet za posebne priložnosti, ki ga sestavljajo člani MePZ Georgios Piran. Svoj prvi nastop so imeli v mesecu maju leta 2017. V Judenburgu bodo, tokrat že drugič, nastopili v sestavi:

Danijel Grbec – pevec in dirigent, Mirko Potočnik, Lauro Skomina, Robert Letica, Darko Mavrič, Janko Novak, Marko Jezernik in gostujoci pevec Bogdan Fras.

Bogdan Fras – Čarovnik  Mr.Lee

Bogdan Fras, glasbenik, čarodej - Svojo umetniško pot je pričel leta 1974, kot eden od ustanoviteljev in glasbenik v ansamblu "Primorski fantje". V ansamblu je igral bas kitaro in nastopal tudi kot pevec in avtor glasbe in tekstov. Ustanovni člani so bili: Pino Vežnaver, Bogdan Fras in Branko Bembič.

Po 32 letih sodelovanja v ansamblu "Primorski fantje" se odloči, da ansambel zapusti in bas kitaro obesi na klin. Že v času sodelovanja z ansamblom "Primorski fantje", je njihove glasbene nastope, na turnejah po Avstraliji, Kanadi in Sloveniji, večkrat popestril s svojimi točkami kot čarodej Mr.Lee.

Kot profesionalni čarodej, že leta s svojo magijo navdušuje tako v Sloveniji kot v tujini. Njegovi nastopi navdušujejo otroke in odrasle, ki se lahko ob ogledu skrbno pripravljenega programa za trenutek preselijo v svet čarovnij.