Kranj.  -  Okrožno sodišče v Kranju je v celoti zavrnilo odškodninski zahtevek avstrijskega podjetja Aquaplus, ki je zaradi neuresničenega komunalnega projekta občino Tržič tožilo za 335.000 evrov in obresti. V povezavi s tem poslom je bil sicer zaradi zlorabe pravic in položaja nekdanji tržiški župan Pavel Rupar obsojen na leto dni zapora, ki ga prestaja od junija lani.

Rupar bo iz zapora sicer prišel, kot nam je sam potrdil, čez mesec dni. Kazen mu bodo zaradi lepega obnašanja tako očitno skrajšali za tri mesece. Čeprav je iz sodbe razvidno, da je sodišče Avstrijce v glavnem zavrnilo zaradi zastaranja, češ da so zahtevek za odškodnino vložili po triletnem obdobju od konca pogajanj, pa Rupar vseeno trdi, da je sodba lahko tudi temelj za revizijo njegovega kazenskega postopka.

Pavel Rupar pozdravlja sodno zavrnitev Avstrijcev | Dnevnik

Okrožno sodišče v Kranju je v celoti zavrnilo odškodninski zahtevek avstrijskega podjetja Aquaplus, ki je zaradi neuresničenega komunalnega projekta občino Tržič tožilo za 335.000 evrov in obresti. V povezavi s tem poslom je bil sicer zaradi zlorabe pravic in položaja nekdanji tržiški župan Pavel Rupar obsojen na leto dni zapora, ki ga prestaja od junija