Odpri galerijo

Ritem Izjav
Ritem Izjav

Kitajska je 5. februarja vstopila v leto prašiča. Vsaka kitajska družina ima na najpomembnejši dan v letu tradicionalno prižgan državni televizijski program CCTV, kjer se predvaja spektakularni gala dogodek Pomladnega festivala oziroma Chunwan, kot mu pravijo v kitajščini. Celoten šov je trajal več kot štiri ure in je zavzemal 36 različnih točk.


				... ekipa nastopajočih ...<br>
			... ekipa nastopajočih ...

Gre za najbolj gledano TV-oddajo na svetu, ki je zabeležena tudi v Guinnessovi knjigi rekordov, saj si jo vsako leto ogleda več kot milijarda ljudi! Na njej večinoma nastopijo domači zvezdniki, občasno pa povabijo tudi kakšnega gosta iz tujine. Letos so imeli to čast ravno Slovenci Dunking Devils, ki so v živo pred kamerami izvedli eno od svojih norih točk akrobatskega zabijanja.


				DD z mladimi plesalkami<br>
			DD z mladimi plesalkami

Chunwan ima takšen pomen za kitajsko kulturo, da ga pogosto primerjajo z ameriškim Super Bowlom − le da ima kar desetkrat več gledalcev od njega! Je preplet raznolikih umetniških točk − od pevskih, plesnih, komičnih, čarodejskih in akrobatskih, ki s svojo dovršenostjo in spektakularnostjo očarajo vsakogar. Producenti so na spletu zasledili nore posnetke naših akrobatov Dunking Devils, ki so se jim zdeli ravno pravšnji za nastop na najpopularnejši oddaji na svetu. Kontaktirali so jih in jih povabili na Kitajsko, čemur so se naši akrobati z veseljem odzvali.


				Jackie Chan in Dunking Devils<br>
			Jackie Chan in Dunking Devils

Dunking Devils so nastopili skupaj s slavnima kitajskima igralcema ter kitajsko plesno-navijaško skupino, s katerimi so pričarali pravi akrobatsko-košarkarski spektakel in tako navdušili kitajsko občinstvo, da povpraševanja za nastope kar dežujejo! Spoznali so tudi enega od največjih kitajskih zvezdnikov, legendo borilnih veščin Jackieja Chana, ki se je tokrat predstavil s pevsko točko.


				DD na Kitajskem zidu<br>
			DD na Kitajskem zidu

Če vas zanima, kako je videti takšen akrobatski spektakel, boste imeli 17. in 18. maja to priložnost videti v živo v Hali Tivoli. Dunking Devils namreč organizirajo akrobatski cirkus z imenom Dunking Devils LIVE, kjer se bodo poleg njih predstavili mnogi drugi slovenski in tuji artisti: akrobata Flipping Art, poledancerki Duo Kamikazete, plesalci Artifex, freestylerji Da Move Crew, magični LED Motion ter mnogi drugi. (sporočajo Dunking Devils)

Oglejte si videoposnetek nastopa Dunking Devils na gala dogodku.

Galerija slik

Sorodne vsebine

Zadnji komentarji

ROBERT DOLENC :

29.01.2018 17:50

Spoštovani ! V začetku tega dopisa vas vljudno pozdravljam in iskreno čestitam vsem tekmovalcem tega državnega prvenstva. Oglašam se po skoraj 5 letih, ker sem bil klican od kar od nekaj ogorčenih prijateljev, glede izjave g. Fredija... Torej spoštovani g.Fredi. Od vas kot eminentnega športnega trenerja, uveljavljenega mednarodnega sodnika in dobrega poznavalca Slovenskega športnega plesa kaj takšnega ne bi pričakoval!!! Izjava, da se gresta ZVEZDE, ker ne prideta na državno je več kot nesramno , da ne rečem arogantno arogonatno. Kot Vam je poznano smo do sedaj VEDNO prišli na vsako državno prvenstvo z vsakim plesalcem, pa čeprav še ples ni bil ta pravi ( še izplesan), tako z Volodymirom, kot tudi nazadnje z Vladom( ko sta prišla na državno po vsega nekaj dnevih skupnega plesa). Prav tako, bi prišli sedaj , če bi to bilo mogoče,pa žal ni bilo izvedljivo. Že plesalca sta vam pisno obrazložila, da Vlad žal ne dobi Vize in bo končana v prvih dneh Februarja. Vsled tega sedaj Naja že dalj časa biva v Rusiji, kjer intenzivno trenirata naprej( tudi to Vam je pisno povedala!!!!!). Prav tako sta nominirana za evropsko v Brnu, kjer sta prijavljena in se ga bosta seveda udeležila, kot tudi državnega v LA itd.... Spoštovani g. Fredi! A ste se morda vprašali, ali je mogoče gdo iz Slovenije kaj naredil za ta par, jih kaj povprašal o bilo kakšni pomoči pri pridobitvi vize,...itd... Ne , znate samo arogantno izjaviti, da je neodgovorno, da ne prideta na državca( pa Vi povejte kako....???). Ko smo se borili za naslov svetovnega prvaka, Vas tudi ni bilo v dvorani, da bi izrekli podporo....Pa smo organizirali preko 50 SLOVENSKIH zastav, da so vihrale v dvorani in smo pričarali športni duh...Niti niste opazili, da smo z vsem ponosom prepevali našo Slovensko himno ob zmagi, da je Naja potočila solze sreče na podijumu, ko športnika preletijo čustva in ponos ..... Spoštovani g. Fredi. Nadalje govorite o nespoštovanju do soplesalcev....A se sploh zavedate kaj govorite???? Z vsem spoštovanjem! Robert Dolenc