Odpri galerijo

Ritem Izjav
Ritem Izjav

To, da imam doma listino Mete Vidmar, mi pomeni ogromno. Sploh zato, ker je nisem pričakovala, dokler nisem videla svojega imena med dobitnicami. Zatorej hvala. Zame, kot plesalko in ustvarjalko, no, vsaj trudim se, da čim več ustvarjam, je to ena zelo lepa potrditev. Očitno nekaj delam prav. Meni eden najljubših rekov − če pot, po kateri hodiš, nima ovir, ne vodi nikamor (A. G. Stuart) − drži kot pribit. Velikokrat se pojavi takšna ali drugačna ovira, ki jo skušaš prestopiti, preskočiti, preplesati, vendar ti dajo vse te ovire neizmerno širino. Torej še več ovir, kar pomeni še več izzivov.  Seveda to ne pomeni, da je zame ustvarjalnost zaključena, ravno nasprotno. Je ogromna, ogromna motivacija za naprej. Še več plesa, še več ustvarjanja, še več projektov, skratka še več vsega.


				... (foto: Ksenija Mikor)<br>
			... (foto: Ksenija Mikor)

Biti v klubu velikih plesnih dam, ja, zelo lep občutek. Letos smo listino prejele tri plesne ustvarjalke, čestitke gredo seveda tudi njima. Posebej pa me veseli, da je ena od njih tudi moja sestra Polona. Saj se najine plesne poti precej prepletajo.


				... (foto: Bojan Pavšek)<br>
			... (foto: Bojan Pavšek)

Od skupnih nastopov do skupnih koreografij za svoje prečudovite plesalce, do prejema veličastne listine Mete Vidmar. Ravno na ta dan sva prav tako odplesali skupaj s svojima soplesalkama Matejo Rožič in Ajo Gavez odlomek iz plesne predstave, ki je bila premierno odplesana prav lanskega novembra. Kdo bi si mislil. Tako da sploh ne vem, kaj prinese prihajajoče leto. Idej je ogromno, in upam, da se jih čim več uresniči. (je za naš portal komentirala prejetje letošnje listine Mete Vidmar plesalka, koreografinja in pedagoginja Lucija Boruta. Čestitamo tudi mi!)

Galerija slik

Sorodne vsebine

Teme
Lucija Boruta Meta Vidmar Mateja Rožič Polona Boruta Aja Gavez

Zadnji komentarji

ROBERT DOLENC :

29.01.2018 17:50

Spoštovani ! V začetku tega dopisa vas vljudno pozdravljam in iskreno čestitam vsem tekmovalcem tega državnega prvenstva. Oglašam se po skoraj 5 letih, ker sem bil klican od kar od nekaj ogorčenih prijateljev, glede izjave g. Fredija... Torej spoštovani g.Fredi. Od vas kot eminentnega športnega trenerja, uveljavljenega mednarodnega sodnika in dobrega poznavalca Slovenskega športnega plesa kaj takšnega ne bi pričakoval!!! Izjava, da se gresta ZVEZDE, ker ne prideta na državno je več kot nesramno , da ne rečem arogantno arogonatno. Kot Vam je poznano smo do sedaj VEDNO prišli na vsako državno prvenstvo z vsakim plesalcem, pa čeprav še ples ni bil ta pravi ( še izplesan), tako z Volodymirom, kot tudi nazadnje z Vladom( ko sta prišla na državno po vsega nekaj dnevih skupnega plesa). Prav tako, bi prišli sedaj , če bi to bilo mogoče,pa žal ni bilo izvedljivo. Že plesalca sta vam pisno obrazložila, da Vlad žal ne dobi Vize in bo končana v prvih dneh Februarja. Vsled tega sedaj Naja že dalj časa biva v Rusiji, kjer intenzivno trenirata naprej( tudi to Vam je pisno povedala!!!!!). Prav tako sta nominirana za evropsko v Brnu, kjer sta prijavljena in se ga bosta seveda udeležila, kot tudi državnega v LA itd.... Spoštovani g. Fredi! A ste se morda vprašali, ali je mogoče gdo iz Slovenije kaj naredil za ta par, jih kaj povprašal o bilo kakšni pomoči pri pridobitvi vize,...itd... Ne , znate samo arogantno izjaviti, da je neodgovorno, da ne prideta na državca( pa Vi povejte kako....???). Ko smo se borili za naslov svetovnega prvaka, Vas tudi ni bilo v dvorani, da bi izrekli podporo....Pa smo organizirali preko 50 SLOVENSKIH zastav, da so vihrale v dvorani in smo pričarali športni duh...Niti niste opazili, da smo z vsem ponosom prepevali našo Slovensko himno ob zmagi, da je Naja potočila solze sreče na podijumu, ko športnika preletijo čustva in ponos ..... Spoštovani g. Fredi. Nadalje govorite o nespoštovanju do soplesalcev....A se sploh zavedate kaj govorite???? Z vsem spoštovanjem! Robert Dolenc