Odpri galerijo

Parada plesa
Ritem Izjav

Na dogodku ob predstavitvi knjige Pole'n'Dance − an exploration of pole dance culture sem v organizaciji Pipoca Academy s svojimi učenkami predstavila vsebino izdane knjige. Pogovor se je dotikal splošnih aspektov 'pole dance' kulture in mojega osebnega delovanja in razmišljanja na tam področju.

Morda je bila odločitev za knjigo tudi ta, da se stereotipi o 'neresnosti' te veščine malo pomirijo. Knjigo sem ustvarjala kar nekaj časa oziroma se je ustvarjala z mojo 'pole dance' potjo že kar od začetka. Učenke so mi priskočile na pomoč pri fotografijah gibov, potem pa smo dodali še nekatere preostale vidike. Sama zelo spoštujem obe aktivnosti, ki ju poučujem ('pole dance' in capoeiro), in knjiga je morda poklon ravno temu. Je spoštovanje do ustvarjanja, ki ga 'pole dance' omogoča.

Knjiga je v angleškem jeziku, ker bomo tako doprinesli k svetovni literaturi na tem področju. Odločitev sicer ni bila lahka, a menim, da je pravilna. Tudi izrazi gibov še niso prevedeni dovolj strokovno v slovenščino, kar je morda ideja za prihodnja raziskovanja. Pokrili smo večji krog občinstva, pa ne mislim s tem v tržnem smislu, ampak glede 'pole dance' kulture. Upam, da bo knjižno delo predstavljalo 'pole dance' v čim bolj pozitivni luči in da bo morda koga navdušilo za tovrstno vadbo in gibanje na splošno, pa seveda morda razblinilo kakšen stereotip. Dogodek smo izvedli z namenom promoviranja knjige in 'pole dancea' v splošnem, saj opažamo vedno večje zanimanje za ta ples, pa morda željo ljudi po več informacijah glede same vadbe.

Tudi Paradi plesa se zahvaljujem za vso podporo na tem področju. (je za naš portal komentirala predstavitev knjige Pole'n'Dance − an exploration of pole dance culture, ki se je odvijala minulo soboto v Velenju v vili Bianci, avtorica knjige, plesalka 'pole dancea' Tanja Tajnik)

Galerija slik

Sorodne vsebine

Teme
Tanja Tajnik