Škufca zaplesal z madžarsko plesalko
Škufca je z nastopom zadovoljen, še posebej, ker je bil to prvi. Mihi Vodičarju in Nadiji Bičkovi 800 evrov nagrade

Sobota, 3. Oktober 2009 ob 16:08

Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač
Andrej Škufca je s svojo novo soplesalko prvič nastopil pred publiko.
 Z enaintridesetletno madžarsko črnolasko Melindo Torokgyorgy, s katero sta začela skupaj trenirati dobra dva tedna po majskem blackpoolskem tekmovanju (praktično takoj, ko je Melinda svojemu dosedanjemu plesnemu partnerju Italijanu Mauriziu Vescovu sporočila odločitev, da ne želi več plesati z njim), sta nastopila prejšnji vikend kar na Melindinem domačem terenu. Osmo odprto prvenstvo v Kisteleku sta organizirala Jozsef in Jozsefne Torokgyorgy, Melindina mama in oče, ki imata plesni klub Pro-Art že od leta 1981. Andreja Škufco smo prosili za izjavo o njunem prvem nastopu in sporočil je naslednje: »Z nastopom sem zadovoljen, še posebej, ker je bil najin prvi. Ljudje so naju sprejeli z velikim odobravanjem, skratka pozitivno. Nakazala sva smer, v katero se bova razvijala in zame je bilo pomembno, da to vidijo.« Melindin prejšnji plesalec Benečan Maurizio Vescovo, s katerim sta se razšla v precej nenavadnih okoliščinah, naj bi menda za razpad njunega partnerstva izvedel iz našega telefonskega klica, ko smo ga prosili za komentar. Takrat nam je takole povedal: »Biznis je biznis. Če se je tako odločila, bom tudi jaz pogledal naokoli za novo soplesalko, ali pa se bom predal poučevanju plesa. Želim jima veliko uspeha, a iskreno vam moram priznati, da nikoli nisem bil navdušen nad Andrejevim stilom plesanja. Ampak, če bosta trenirala, jima lahko še uspe.« Maurizio si je pred kratkim našel novo plesalko in sicer Litovko Andreo Vaidilaite. Andrej in Melinda pa pridno trenirata in prvi pokazatelj, kje sta, bo že 15. oktobra na parketu znamenitega londonskega Albert Halla na tekmovanju imenovanem International, ko se bosta prvič podala med preostale profesionalne pare.



Sta pa v Kisteleku v članski konkurenci v latinskoameriških plesih slavila Slovenca, Jurij Bartagelj in Jagoda Štrukelj in za osvojeno prvo mesto prejela 700 evrov. Sto evrov več pa sta v skupnem seštevku pobasala podprvaka Miha Vodičar in Nadija Bičkova. Po dolgem času sta se pojavila na tekmovanju in zasedla četrto mesto v latinskoameriških in tretje v standardnih plesih. Nadija je posebej blestela v črni latinskoameriški obleki, ki jo je skreirala ena od naših najboljših oblikovalk plesnih oblek Saša Pust. Miha in Nadija sta takoj odpotovala v Durban v Južno Afriko, kjer sta osvojila svetovni pokal v kombinaciji desetih plesov. Državna prvaka v tej plesni zvrsti Miša Cigoj in Anna Matus se tekmovanja, zaradi še vedno neurejenih razmer z Annino izpisnico, nista mogla udeležiti.






 Podpisi pod fotkami:
Melinda Torokgyorgy in Andrej Škufca odeta v črnino na svojem prvem javnem nastopu.
Slovenska podprvaka Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta se po dolgem času nastopila na tekmovanju.
Podpis pod filmom:
Andrej in Melinda plešeta rumbo.

Galerija slik

Sorodne vsebine

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

bok jasam mario rimac od jajca sad zivim u sloveniji jeodnm smo razgovrali o nasem korjenu bili ste u mojem mjestu selo rika gdeje nas rimaca naj vise u jajcu. toga se je dosta promjenilo od nasega razgovora ima slabi dobri vjesti .koliko ja znam daste mi rekli dasam prvi rimac u sloveniji koji krece korjen od mene imam dva sina i dobijo sam ceku .jabi vas samo pito za knjigu kad ce biti gotova jer smo razgovarali o tome i uzeo bije odma koliko kosta i kadbi moglo to da bude .hvala bok

ZADNJE OBJAVE