Urban Marolt in Ana Zajc. Nisva le plesno povezana, sva dobra prijatelja s skupnimi cilji!
Svetovna mladinska hip-hop prvaka ob pomoči trenerja Jana Marolta osvajata vrhove

Sreda, 14. November 2018 ob 08:46

Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač

Urban Marolt in Ana Zajc, pozdravljena mladinska svetovna prvaka v hip-hopu. Preprosto, a komplicirano vprašanje. Kako si priplesati takšen naslov?
Ana: Naslov svetovnega prvaka je želja vsakega športnika in zavedam se, da le redkim to tudi uspe. To sva si z Urbanom skozi vse leto močno želela osvojiti, saj nama je do zdaj vedno za las spodletelo. Predvsem pa je treba veliko trenirati, biti vztrajen in imeti dober odnos tako s partnerjem kot s trenerjem. Midva z Urbanom nisva le plesno povezana, sva dobra prijatelja s skupnimi cilji. 
Urban: Takšnega naslova si definitivno ni lahko priplesati, zanj potrebuješ znanje, delavnost, odpovedovanje in pa povezanost s soplesalcem/-ko. Se vidi, da z Ano pleševa že nekaj let in da se tudi kot posameznika s plesom ukvarjava že dolgo.


				Urban in Ana na najvišji stopnički na Poljskem.<br>
			Urban in Ana na najvišji stopnički na Poljskem.

Je bila konkurenca huda in sodniška ekipa še hujša?
Ana: Konkurenca na EP in SP je vsako leto večja. Ker pa nama je zadnja tri leta le malo zmanjkalo do najvišje stopničke, je šel tokrat najin trener in prijatelj Jan Marolt na vse ali nič. Naredil je edinstveno in prav posebno koreografijo, za katero pa se ni vedelo, ali bo sodnikom ugajala ali pač ne. Najpomembneje pa je bilo, da smo vsi trije verjeli v zmago, trdno delali zanjo in vedno znova dali maksimalno od sebe.
Urban: Konkurenca je bila kar močna, saj nas je bilo okoli 80. Kot že vsako leto do zdaj se nisva vdala in se borila do konca. Sodniška zasedba je pa tudi prežala na vsako našo napako. 


Razkrijta nam, s koliko naslovi najboljšega para in posameznika na svetu in Evropi se lahko pohvalita?
Ana: Pri parih se lahko pohvalim s tremi naslovi državne prvakinje, tremi naslovi evropske podprvakinje, enkrat s četrtim mestom na svetovnem prvenstvu, prihodnje leto na svetovnem prvenstvu z drugim mestom in tokrat z nazivom svetovne prvakinje med mladinskimi pari. Kot solistka pa sem si enkrat priplesala naslov državne prvakinje, enkrat sem osvojila drugo mesto na državnem prvenstvu, neprecenljivo je bilo osvojiti tretje mesto na evropskem prvenstvu – takrat sem prvič tekmovala sploh v mladinski kategoriji in prihodnje leto še osvojila peto mesto na evropskem prvenstvu.
Urban: V parih sva bila trikrat evropska in dvakrat svetovna pod prvaka. Jaz kot pa posameznik sem bil prejšnje leto drugi v solu na svetovnem prvenstvu, letos pa sem bil na evropskem v solu tretji, kategorijo hip-hop battle sem pa kar zmagal in dosegel naslov evropskega prvaka, seveda pa se tu moji dosežki ne končajo, saj sem dosegel še številne odlične rezultate. 


Kdo je vajina ekipa, ki kreira točke, trening in vse preostalo? 
Ana: Ekipo za duo sestavljamo trije: midva z Urbanom in najin trener Jan Marolt.
Urban: Mene trenira moj vsestranski vzornik in brat Jan Marolt, ki naju je skozi vsa ta leta treniral in nama sestavljal duo točke, seveda pa ne pozabim na Tilna Jerasa, ki je prvo leto sodeloval z Janom in nama stal ob strani. 


				Urbanov brat Jan Marolt je zaslužen za uspehe dueta.<br>
			Urbanov brat Jan Marolt je zaslužen za uspehe dueta.

Ali tudi vidva predlagata, kaj in kako bi naredili koreografijo, točko, nastop?
Ana: Za vse koreografije in kostume je zaslužen Jan. Njegove zamisli so do potankosti izpopolnjene in midva mu vedno 100-odstotno zaupava.
Urban: Predlog kogarkoli je vedno priročen, vendar vse, kar bom tokrat predlagal, je, da sledi svoji domišljiji in izvirnosti. 


Artifex ste tudi članska najboljša velika formacija na svetu. Kot mladinca jo spremljata, plešeta pa v njej še ne, kajne? Kako huda konkurenca pa je bila v tej kategoriji letos v Kielcah na Poljskem?
Ana: Ne, midva v članski formaciji to leto še nisva tekmovala, saj sva bila še člana mladinske formacije, s katero smo si letos na svetovnem prvenstvu priplesali osmo mesto. Članskih formacij pa nihče ne želi zamuditi, tako si vedno tudi mladinci z veseljem pogledamo to kraljevo hip- hop disciplino, kjer je konkurenca zelo velika.
Urban: Člansko formacijo sva letos spremljala iz občinstva, in kot že vsako leto do zdaj, menim, da je bila kljub hudi konkurenci Artifexova članska formacija nepremagljiva, zato komaj čakava, da nastopiva v njej. 


				Ana in Urban kot gosta oddaje Parada plesa februarja 2017. (foto: Lea Slapar)<br>
			Ana in Urban kot gosta oddaje Parada plesa februarja 2017. (foto: Lea Slapar)

Komu sta recimo najbolj hvaležna za svojo kariero?
Ana: Definitivno Janu in seveda Urbanu.
Urban: Kot že omenjeno, sem najbolj hvaležen Janu in pa staršem za podporo.
Do konca leta je dober mesec dni. Kam so usmerjene sile do novega leta in kam v prihodnjem letu? Ali postajata že člana?
Ana: Jaz ostajam še mladinka, saj sem stara še 14 let. Tekmovala bom solo kategorijo hip-hop in solo battle v mladinski disciplini, pri formaciji pa so me trenerji na avdiciji izbrali, da lahko prestopim med člane in tako tekmujem s kar par let starejšimi plesalci. S pari pa se letos poslavljava, saj se želiva oba bolj posvetiti solu. Tako jaz odhajam že meseca januarja na izpopolnjevanje v London, kjer se resnično plesno tudi vidim in čutim.
Urban: Sile so usmerjene v moj vsestranski napredek, v kratkem pa me že čaka prvi pokalni turnir, na katerem bom tekmoval kot član.

Galerija slik

Sorodne vsebine

Teme
Urban Marolt Ana Zajc Jan Marolt

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

ZADNJE OBJAVE