Le plesat me pelji. Drugič!
Državno srečanje odraslih folklornih skupin se bo odvijalo v Žalcu

Sobota, 13. Oktober 2018 ob 06:36

Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač

V Žalcu se vsako soboto nekaj dogaja. Če sem malo osebna, vam napišem, da se danes odvija delavnica fermentacija pod vodstvom moje hčerke Tereze Poljanič. Gosti jo trgovina drobTinka, ki v Žalcu orje ledino veganske zdrave prehrane, in njihova granola je res odlična. 


				...			...

Prihodnjo soboto pa se bo v Domu II. slovenskega tabora odvijal drugi del prireditve Le plesat me pelji, kjer se bo predstavil drugi del najboljših odraslih folklornih skupin Slovenije. Na našem portalu smo o prvem delu poročali in članek lahko preberete tukaj.http://www.paradaplesa.si/?Id=360_stopinj&View=novica&novicaID=5462#.W8D0fmgzY2w


				...			...

Tjaša Ferenc Trampuš, samostojna strokovna svetovalka za folklorno dejavnost JSKD, ki tekmovanje tudi organizira, pa sporoča: "Na vseslovenski državni folklorni prireditvi Le plesat me pelji 2018 se bo predstavilo devet skupin, ki so uspešno prešle tristopenjski sistem selekcije ter s tem dokazale svojo inovativnost in kakovost. Letos se je na območnih srečanjih predstavilo okrog 200 odraslih folklornih skupin, 54 pa jih je napredovalo na sedem regijskih srečanj, na katerih so nastope skupin ocenjevali selektorji Tanja Drašler, Klemen Bojanovič in dr. Urša Šivic. Skupine z najbolje ovrednotenimi programi imajo tako možnost nastopiti na državnem srečanju. Nastopile bodo naslednje folklorne skupine: Folklorna skupina Metla KTD Miklavž pri Ormožu; Folklorna skupina Tine Rožanc – mladi; Akademska folklorna skupina France Marolt; Folklorna skupina Podkev KTD Miklavž pri Ormožu; Folklorna skupina Ponikve; Mladinska folklorna skupina Mengeš; Folklorna skupina Dragatuš; Folklorna skupina Klas Horjul; Folklorno društvo Gartrož."


				...			...

Prireditev pa ne bo samo tekmovalnega značaja, ampak bo v spremljevalnem, revialnem programu nastopila še ena letošnjih najboljših folklornih skupin manjšinskih etničnih skupnosti, Folklorna skupina Srbskega kulturnega društva Maribor, ter zmagovalni par lanskega, 4. Tekmovanja parov v ljudskih plesih, Jernej Iljaš in Mitja Gajski, KUD Oton Župančič Artiče.


				Mitja Gajski in Jernej Iljaš<br>
			Mitja Gajski in Jernej Iljaš

"Na odru Doma II. slovenskega tabora v Žalcu bo tako moč videti cvet slovenske folklorne dejavnosti, ki ga bo še posebej pozorno spremljala in ocenjevala strokovna žirija, v sestavi Klavdija Žabot, Evelin Semeši in Daniel Leskovic, ki bo ob koncu prireditve posebej zaslužnim lahko podelila še zlata priznanja s pohvalo v šestih kategorijah (za glasbeno, pevsko in plesno izvedbo, kostumsko podobo, inovativen program in najbolj prepričljivo predstavitev v celoti). Tudi gledalci v dvorani bodo glasovali za svojega favorita oziroma za program skupine, ki jih bo najbolj prepričal – podeljeno bo priznanje za najboljšo predstavitev po izboru občinstva," je zaključila Tjaša. Vabljeni torej prihodnjo soboto, 20. oktobra, ob 19.00 v Žalec, da zaploskate najboljšim folklornikom in folklornicam.

Galerija slik

Sorodne vsebine

Teme
zadnje novice

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

ZADNJE OBJAVE