Zvezde plešejo. Nepričakovan izpad Nadije Bičkove. Njen vipovec Lee Ryan vidno razočaran.
Tretja oddaja šeste epizode 'Strictly Come Dancing' je bila filmsko obarvana

Torek, 9. Oktober 2018 ob 08:34

Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač

Za nami so že tri oddaje šestnajste serije BBC-jeve plesne poslastice 'Strictly Come Dancing', v kateri se britanski zvezdniki in zvezdnice potegujejo za osvojitev src domačega občinstva v studiu in pred TV-zasloni. Ker v seriji že šesto leto sodeluje tudi naš profesionalni plesalec Aljaž Škorjanec, njegova simpatična žena Janette in od lani še plesalka Nadija Bičkova, ki je še nedolgo pred tem uspešno zastopala Slovenijo na svetovnem plesnem prizorišču s plesalcem Miho Vodičarjem, si seveda z veseljem privoščimo ogled tudi vsi, ki imamo radi ples, zlasti standardne in latinskoameriške plese.
Prejšnjo nedeljo se je poslovil prvi tekmovalni par. Po pričakovanju sta bila to nekdanja voditeljica oddaje 'What Not to Wear' Susannah Constantine in Anton De Beke, ki sta bila po prvih dveh plesih na dnu točkovne lestvice. V obeh oddajah skupaj sta nabrala samo 24 točk, kar večina parov v letošnji seriji doseže ali preseže v enem plesu. Znova sta najbolj navdušili Ashley in Faye s svojima partnerjema ter potrdili svoja položaja na vrhu lestvice.


				Aljaž Škorjanec pred nastopom (foto BBC1)<br>
			Aljaž Škorjanec pred nastopom (foto BBC1)

Aljaž je svojo TV-novinarko Kate zelo dobro pripravil za tango, tako da sta kar za sedem točk izboljšala svoj seštevek ocen iz prve oddaje. Janette je s svojim TV-doktorjem plesala salso, ki jima je prinesla malo slabši seštevek kot ča ča ča v prvi epizodi, Nadija pa je pripravila za svojega partnerja Leeja Ryana jive v slogu 50-ih. Ker so po drugem odplesanem nastopu lahko gledalci prvič glasovali, so bili seveda vsi sodelujoči do zadnjega v negotovosti, kdo bo moral v plesni dvoboj. Zaradi velikega primanjkljaja točk Susannah in Anton nista bila presenečena, da sta postala ogroženi par, sta pa bila zato kar v šoku Lee in Nadija, ki sta bila po sodniških ocenah celo v zgornji polovici lestvice. To je bil seveda zelo jasen znak, da jima gledalci niso pretirano naklonjeni. Težko bi rekla, ali jim ni simpatičen pevec ali Nadija, toda dejstvo je, da sta morala v prvi plesni dvoboj nove sezone in da sta zdaj tudi onadva vedela, da gledalcev (še) nista prepričala, da bi zanju glasovali.

Otvoritvena plesna točka

Tretja oddaja je bila filmsko obarvana. Tako imenovani 'Movie Week' je vedno zanimiv zaradi kostumov ter igranja vlog in se ga udeleženci seveda vedno veselijo. Spomnim se, da mi lani tematske epizode niso bile tako všeč, ker se mi je zdelo, da je več poudarka na scenskih in kostumskih učinkih kot pa na plesu. Tokratne oddaje si žal nisem imela priložnosti ogledati 'v živo', zato bom komentarje omejila na plesne nastope, ki sem si jih ogledala na posnetkih. Otvoritvena točka na temo Harryja Potterja je bila zelo ambiciozno zastavljena. Zamenjalo se je kar nekaj prizorišč. Čeprav sem oboževalka Harryja Potterja (sicer bolj knjig kot filmov), mi točka kot taka ni bila preveč všeč. Niso mi bili všeč kostumi, zlasti ogrinjala, ki so bila prelahka, in mogoče so ravno ta ogrinjala ustvarila videz prevelike kaotičnosti. Všeč mi je bil Kevin kot Harry Potter, zaključni del z AJ-jem v glavni vlogi pa bistveno manj.

Vick Hope & Graziano Di Prima

Vick & Graziano (Mamma Mia), salsa, ocene: 6, 7, 7, 7 (skupni seštevek: 27)
To je bil njun prvi ples, v katerem sta mi bila všeč. Vick še ni uspela usvojiti občutka, da morata obe nogi ves čas delovati kot celota, zato je na primer pri jiveu prvi teden delovala zelo neurejeno v noge. Pri tej točki ji je njen boljši občutek za telo pomagal odplesati vlogo energično, privlačno in mladostno razposajeno. Zelo dobro je zadela lahkoten in igriv karakter tako tega plesa kot glasbe in filma. Zaradi čevljev z nizko peto je bila tudi bolj sproščena.

Dr Ranj Ringh & Janette Manrara

Dr. Ranj & Janette (Aladdin), quickstep, ocene: 4, 5, 5, 6 (skupni seštevek: 20)
Aladin je bil zelo predvidljiv izbor za Dr. Ranja. Vloga mu je odgovarjala, quickstep pa malo manj. Pravzaprav je plesal bolje, kot je uspel ta ples predstaviti. Najbolj moteča je bila pozicija rok in ramen v zaprti drži. Sami prenosi teže so bili dokaj dobri in predvsem je plesal ritmično natančno, kar pri quickstepu zaradi hitrosti plesa ni tako preprosto. Lahko bi dobil malo višje ocene.

Lee Ryan & Nadija Bičkova

Lee & Nadija ('Back To The Future'), ča ča ča, ocene: 3, 5, 5, 6 (skupni seštevek: 19)
Nadija je bila v tej točki ženska različica 'norega' znanstvenika s prepoznavnimi neukrotljivimi svetlimi lasmi, Ker je bil Lee seveda Marty (Michael J. Fox), je bil edini v celem šovu oblečen normalno. Točka ni bila slaba, ampak kot sem že večkrat omenjala v svojih opažanjih, je bil tukaj spet zvezdnik premalo izpostavljen. Nadijina svetla obleka in bujna pričeska, pa tudi delno koreografija, so bili krivi, da smo njega komaj opazili.

Kate Silverstone & Aljaž Škorjanec

Kate & Aljaž ('Who Framed Roger Rabbit'), slowfox, ocene: 6, 7, 8, 8 (skupni seštevek: 29)
Slowfox je bil od nekdaj Aljažev najljubši ples in niti zajčji repek ter ušesa mu niso mogli vzeti elegance pri plesanju tega zahtevnega plesa. Čudovita glasbena podlaga mu je tudi pomagala ustvariti koreografijo, ki je temeljila na pravem slowfoxu, zaplesanem v pravi standardni drži. Kate se je gotovo v svoji vlogi karizmatične zajčice počutila zelo dobro in se je brez strahu prepustila Aljaževemu vodstvu. Čeprav je v solo uvodu skoraj zgrmela po stopnicah, je nastop izpeljala prepričljivo. Njune (njene) ocene rastejo iz oddaje v oddajo.

Stacey Dooley & Kevin Clifton

Stacey & Kevin ('Despicable Me 2'), jive, ocene: 8, 8, 8, 8 (skupni seštevek: 32)
Stacey ni eleganten tip ženske. Je zelo športna, agilna, energična in ekstrovertirana. Ta ples ji je bil pisan na kožo, saj je lahko vse te elemente s pridom uporabila in jih začinila še z dobro mero humorja. Verjetno ena bolj zabavnih, če ne celo najzabavnejša točka večera. Tehnično se bodo pomanjkljivosti bolj izpostavile v netematski oddaji, ko ne bo imela priložnosti toliko igrati in bo manj maškarade.

Joe Sugg & Dianne Buswell

Joe & Dianne ('High School Musical'), american smooth, ocene: 6, 7, 6, 7 (skupni seštevek: 26)
Joe se je prvič srečal s standardno držo, kar mu je povzročilo en kup težav. Predvsem ni bil dovolj pokončen in je pri vsakem spustu odmaknil medenico od plesalke. Fant je mlad, sposoben, tudi precej prepričan vase in je kljub pomanjkljivostim v tehniki potegnil iz točke največ. V veliko pomoč mu je dober občutek za ritem.

Graeme Swann & Oti Mabuse

Graeme & Oti (Spiderman), charleston, ocene: 7, 8, 8, 8 (skupni seštevek: 31)
Si kar predstavljam, kako so bili navdušeni njegovi otroci, ker se je njihov oče prelevil v superjunaka! Graeme ima izjemno dober občutek za ritem in nadpovprečno koordinacijo. Kot kaže, mu karakterno ustrezajo hitri plesi in taki, kjer lahko uporabi svojo hudomušno naravo. Tehnično daleč od popolnosti, ampak zelo gledljiv nastop.

Ashley Roberts & Pasha Kovalev

Ashley & Pasha ('Dirty Dancing'), salsa, ocene: 8, 9, 9, 9 (skupni seštevek: 35)
Ashley je zelo dobra plesalka in po dveh oddajah na vrhu lestvice sodniških ocen. Vidim njene sposobnosti, čutim njeno energijo, ampak me moti, da ni dovolj elegantna. Tudi v latinskoameriških plesih naj bi imela ženska neko gracioznost. Pri tem nastopu me je zelo motil položaj njene glave, ki je bila ves čas preveč naprej. Druga zamera tej točki pa je koreografija, ki je preveč kopirala original in zato ni ponudila ničesar novega. Jaz bi dala kakšno točko manj.

Katie Piper & Gorka Marquez

Katie & Gorka ('La La Land'), slowfox, ocene: 5 5 6 6 (skupni seštevek: 22)
Razen tega, da je bila Katie malo bolj sproščena kot v prvih dveh oddajah, je bila to ena tistih točk, ki jih pozabiš takoj, ko vidiš naslednjo.

Seann Walsh & Katja Jones

Seann & Katya ('Matrix'), paso doble, ocene: 7, 7, 8, 8 (skupni seštevek: 30)
Izjemna koreografija Katye Jones je Seannu pomagala popraviti vtis prejšnjega tedna, ko se jima je salsa precej ponesrečila. Zadnji del, ko je bila pred kamero Katya sama, Seann pa se je pripravljal za 'letenje', je pokvaril zelo dober prvi vtis. Pravzaprav je bilo časovno plesanja zelo malo, ampak tisto, kar je bilo, pa ni bilo videti slabo, predvsem po Katyini zaslugi, saj je tako pretiravala v tipičnih paso oblikah, da je vizualno malo kompenzirala njegovo dokaj togo držo.

Lauren Steadman & AJ Pritchard

Lauren & AJ ('Fame'), ča ča ča, ocene: 4, 5, 5, 6 (skupni seštevek: 20)
Eden slabših nastopov večera. Lauren je bila mnogo prenapeta, saj je svojo moč trošila na napačen način. V želji ugoditi svojemu učitelju, koreografu in soplesalcu se je verjetno preveč trudila narediti vse prav. To je seveda nemogoče v tako kratkem času, zato se je treba vnaprej sprijazniti s tem, da tehnično ne bo vse super. S tem je zapravila priložnost, da bi se prepustila glasbi in pokazala svoj občutek za ritem.

Charles Venn & Karen Clifton

Charles & Karen ('An Officer and a Gentleman'), american smooth, ocene: 6, 6, 6, 7 (skupni seštevek: 25)
Ta nastop mi prav tako ni ostal v spominu prav dolgo. Razen tega, da je Charles videti dobro v beli uniformi in da je bilo nekaj dobrih liftov, bi težko našla še kaj, kar bi bilo vredno opisa.

Faye Tozer & Giovanni Pernice

Faye & Giovanni ('Grease'), quickstep, ocene: 9, 9, 9, 9 (skupni seštevek: 36)
Ker seveda vsi poznamo Briljantino in smo videli že veliko različic na glasbo iz tega filma, sem upala, da ne bom gledala spet samo kopije originalne koreografije. 'You're The One That I Want' je seveda tista kultna zaključna točka, kjer se Sandy prelevi v  'vročo bejbo ', ki obnori Dannyja. Giovannijeva koreografija je bila ravno prav začinjena z originalnimi gibi, bil pa je dovolj pameten, da je naredil točko na podlagi quickstepa. Faye ni zgolj vajena nastopanja pred občinstvom in pred kamerami, temveč je izjemno dobra plesalka. Tehnično zelo zahtevno koreografijo je odplesala tako dobro, da je vse skupaj delovalo kot profesionalen plesni nastop. Niti mnoge med plesalke ne bi bole videti tako dobro v standardni plesni drži pri hitrem quickstepu v oprijetih lateks črnih hlačah. Moram pohvaliti tudi Giovannija, saj je zelo dobro skanaliziral Johna Travolto. Popolnoma zaslužene visoke ocene! Moja favorita!

Danny John-Jules & Amay Dowden

Danny & Amy ('The Greatest Showman'), paso doble, ocene: 6, 7, 7, 8 (skupni seštevek: 28)
Danny je nedvomno 'the greatest showman' med zvezdniki. Koreografija se mi je zdela precej nezanimiva in njena lasulja je bila katastrofalna. Danny je dober plesalec z neko plesno osnovo, ki pa ni ples v paru. S tem se bo moral še spopasti, če bo želel priti daleč. Moral bo tudi najti stik s svojim vrojenim občutkom za ritem in ga začeti kazati navzven na latin in standard način. Za zdaj vidim predvsem lepe linije, telesnega ritma pa zelo malo.


				Žirija v sestavi Craig Revel-Horwood, Darcey Bussell, Shirley Ballas in Bruno Tonioli (foto: BBC1)<br>
			Žirija v sestavi Craig Revel-Horwood, Darcey Bussell, Shirley Ballas in Bruno Tonioli (foto: BBC1)

V nedeljski oddaji, kjer ocenam sodnikov prištejejo glasove gledalcev, sta morala znova zaplesati in se boriti za obstanek v igri Lee in Charles s plesalkama. Izpadla sta Lee in Nadija, ki sta dobila le en glas od sodnikov. Moram reči, da sem pri gledanju ponovitvenih plesov obeh parov pričakovala, da bo izpadel Charles, ker ni bil ritmično dovolj natančen. Lee je bil vidno razočaran, da je izpadel tako zgodaj. Verjamem, da bomo Nadijo videli v ospredju pri večini točk profesionalcev, saj bo imela zdaj več časa za vaje, pa še koreografi jo bodo z veseljem uporabili, ker je ena boljših plesalk v oddaji.
Prihodnja oddaja ne bo tematsko obarvana, a sem prepričana, da bomo spet lahko videli kakšen plesni presežek, če ne s strani tekmovalnih parov, pa od profesionalcev. Vabljeni k ogledu!

Galerija slik

Sorodne vsebine

Teme
zadnje novice

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

ZADNJE OBJAVE