Predani korakom z Miho Podrepškom
Vabljeni na zaključek plesne delavnice, ki bo v sredo, 29. avgusta, ob 18.00 v ljubljanski Operi

Petek, 24. Avgust 2018 ob 12:51

Odpri galerijo

Parada plesa
Barbra Drnač

Vsako leto Ljubljana Festival pripravi tudi posebne plesne delavnice in letošnja je prav zares posebna. Projekt gibalne delavnice, katerega zaključek si boste lahko ogledali na odru ljubljanske operno-baletne hiše, ki nosi naslov Prebujanja skozi čas, je režiral in koreografiral Miha Podrepšek. Miha je bil nekoč slovenska plesna zvezda, ki ga je pot odnesla v tujino. Kaj vse je počel v zadnjih dvajsetih letih, izveste v intervjuju v prihodnjih dneh.


				Plesalci so vadili devet dni v prostorih ljubljanske operno-baletne hiše.			Plesalci so vadili devet dni v prostorih ljubljanske operno-baletne hiše.

Sicer pa so razmišljanja ob delavnici naslednja: "Kdo smo in kam gremo? Smo drugačni, posebni tako kot vsi. Rjavolasi, svetlolasi, dolgolasi in kratkolasi, visoki, nizki … Imamo svoje ime, ki nas spremlja na naši poti. Pot, ki je edinstvena, naša, s posebnimi izzivi, zapletena, prepletena in v zanke ujeta. Z nami je vedno nekdo, ki nam pomaga, da vstajamo, se dvigamo in gremo proti svetlobi in sreči, po kateri vsi hrepenimo. Jaz lahko stojim, ti lahko sediš, jaz lovim žogo, ti jo kotališ, nekdo morda tudi leži in jo lovi, tako kot srečo, ki jo lovi vsak izmed nas. Zato plešem in sanjam. Vsak dan in zmeraj."

Projekt, ki vam bo dal misliti, je nastal v sodelovanju Festivala Ljubljana, URI Soča in glavnim pokroviteljem projekta Zavarovalnico Sava. Vstop pa je prost!

Video vabilo na predstavo:

Galerija slik

Sorodne vsebine

Teme
zadnje novice

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 335

">
publishwall share

|

|

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: views/view_likeShare.php

Line Number: 502

Komentiranje na objavi onemogočeno

ZADNJE OBJAVE