Članek
Akrobatska skupina slovenske vlade pospešeno vadi...
Objavljeno Oct 27, 2020

V začetku junija 2020 je vlada republike Slovenije z preletom letal pripadnikov ameriških in slovenskih letalskih sil proslavila veličastno zmago nad epidemijo virusa Covid-19. Vsi so zagotavljali, da nas eventualni drugi val epidemije v jeseni ne more presenetiti, saj smo nabavili vso potrebno delujočo medicinsko opremo in zagotovili dovoljno število bolniških postelj. 

In smo odšli na zaslužene počitnice po Sloveniji in v sosednje države

Slovenija kot prva v Evropi preklicala epidemijo koronavirusa

15.05.2020 - Po več kot dveh mesecih je vlada v četrtek pozno zvečer na dopisni seji presenetljivo preklicala epidemijo bolezni covid-19. Ob tem sicer v veljavi še ostajajo nekateri ukrepi, saj nevarnost širjenja okužbe z novim koronavirusom ostaja. Je pa vlada preprečila podaljšanje veljavnosti večine ukrepov iz mega protikoronskega zakona do konca junija.

Odlok o preklicu epidemije, ki je bil v uradnem listu objavljen v četrtek, začne veljati danes, uporablja pa se od 31. maja.

01.06.2020 ob 07:10 - Ljubljana – »Z velikimi tveganji, kot je covid-19, se lahko uspešno soočamo le skupaj.« Pod tem geslom danes med 13.10 in 14.25 v slovenskem zračnem prostoru letala ameriške in slovenske vojske skupaj preletavajo vse zdravstvene ustanove, ki so odločilno pripomogle k obvladovanju širjenja koronavirusa.

DELO: Pripadniki ameriškega in slovenskega vojaškega letalstva danes na svoj način izražajo hvaležnost. Zahvalni prelet v čast zmagi nad virusom

RTV SLO: PRELET LETAL ZA ZMAGO NAD EPIDEMIJO - ODMEVI

In potem je prišla tetka jesen in je vlada razglasila epidemijo. 

7.10.2020 - Čez 10 dni potrebnih 200 bolniških postelj, konec meseca 300. V tem trenutku jih še ni

19.10.2020 - Razglašena je epidemija, danes se še nič ne spreminja

24.10.2020Ta naša policijska ura

Pa smo jo dobili še mi, policijsko uro namreč. Kaj vse bom še doživela v svojem življenju! Če se na hitro ozrem nazaj, zagledam same omejitve. V otroštvu so nas starši vzgojno omejevali s »svojo uro«, ko smo morali priti pred mrakom domov, v najstniških letih so profesorji in oblastniki strašili s »horo legalis«, zdaj v zrelih letih pa pride še Hojs. »Saj ne gre za policijsko uro,« poskuša olepšati situacijo, »ker je bila omejitev sprejeta na podlagi zakona o nalezljivih boleznih«. Kot da bi to pomenilo za nas kakšno posebno razliko. Moram pa takoj na začetku povedati, da upoštevam vse ukrepe, ki vsaj malo pripomorejo pri premagovanju covida-19.

Datum zmage nad drugim valom epidemije še ni uradno določen, iz virov blizu vlade Republike Slovenije pa je slišati, da bi lahko bil možen datum preleta Akrobatske skupine vlade Republike Slovenije v znak zmage nad drugim valom epidemije nedelja29.11.2020.