Članek
Coronavirus in solidarnost v svetu... 5.nadaljevanje
Objavljeno Mar 30, 2020

Svetovna zdravstvena organizacija je od 16.-20.februarja 2020 opravila ogled situacije v kitajskem Wuhanu. Splošni cilj skupne misije je bil hitro obveščanje o nacionalnem (Kitajskem) in mednarodnem načrtovanju nadaljnjih korakov, kot odziv na izbruh novega koronavirusa (COVID-19) in o naslednjih korakih za pravocasno pripravljenost za geografska območja, ki še niso prizadeta.

Poročilo skupne misije WHO v Wuhanu je bilo objavljeno 2.marca 2020. WHO je pandemijo COVID-19 razglasila 11.marca.2020.

 Report of the WHO-China Joint Mission on Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)

16-24 February 2020

Za mednarodno skupnost

1. Prepoznajte da je resnična solidarnost in sodelovanje med narodi bistveni element za resevanje skupne grožnje, ki jo predstavlja COVID-19 in uresničite to načelo;

2. Hitro izmenjujte informacije, kot to zahtevajo mednarodni zdravstveni predpisi (IHR), vključno s podrobnimi informacijami o uvoženih primerih za lažje sledenje stikov in informacije o obsegu omejevalnih ukrepih za obvladovanje, ki jih sprejemajo države;

3. Prepoznajte hitro spreminjajoči se profil tveganja za prizadete države z COVID-19 in nenehno spremljajte trende izbruha in nadzorujte zmogljivosti za ponovno oceno kakršnih koli „Dodatnih zdravstvenih ukrepov“, ki znatno ovirajo mednarodna potovanja in trgovino.

...življenje je v ZDA neverjetno poceni. Ali se tako le zdi našim voditeljem, ki si želijo, da bi se Amerika čez dva tedna spet vrnila na delo, ne glede na stevilo smrtnih primerov, ki bi jih s tem povzročila. Vse je v tem, da se vrnemo k »normalnem«, k ohranjanju vrtenja koles kapitalizma in kopicenju dobičku za korporativno Ameriko.

THE WALL STREET JOURNAL'S PITCH FOR MASS MURDER IS CATCHING ON IN CAPITALIST CIRCLES

Niti dva tedna od tega, ko je izbruhnila pandemija koronavirusa, se zgornji ešaloni kapitala sprašujejo, ali je reševanje milijonov življenj res vredno škode, ki jo bodo utrpeli njihovi naložbeni portfelji. Glede na poročila je razprava med vladajočim razredom o tem, ali naj se nekateri ukrepi, ki so bili sprejeti za upočasnitev širjenja virusa, upočasnijo ali ne - prizadevanja, ki jih strokovnjaki za javno zdravje že štejejo za zamujena in neprimerna -, da bi zmanjšali poslovne izgube 

Sem spadajo tisti, ki vedo kaj je solidarnost...  

Ruski strokovnjaki bodo poskušali pregnati COVID-19 iz italijanskega Bergama (VIDEO)

Ruski strokovnjaki bodo zadolženi za mapiranje okuženih območij na severu Italije, izvajali bodo tudi obsežne laboratorijske analize in zagotavljali komunikacijsko vozlišče za letala, ki bodo v državo dostavljala pomoč.

Russia presents Covid-19 TREATMENT based on existing anti-malaria drug

Sem spadajo tisti, ki najprej mislijo nase... 

Trump touts great success as US becomes world's worst virus epicenter

As America became the epicenter of the global coronavirus pandemic, President Donald Trump downplayed the escalating national crisis. His comments at Thursday's afternoon briefing underscored the growing duality of the fight: While the President is telling a tale of great successes, of a government powerfully mobilizing, front-line health care workers are facing gruesome scenes in hospitals in a growing number of hot spots.

The Last Thing We Need Is a Military Shock Doctrine 

 The Military’s Role in the Global Crisis

If our concern were providing immediate relief and support for all people harmed and threatened by the coronavirus outbreak, regardless of national origin or residence, a good step would be to stop the US military from perpetrating the harm it’s presently inflicting against people who are highly vulnerable to the outbreak. Five years of a US-Saudi war and blockade on Yemen has left that country’s medical system decimated: The groups Physicians for Human Rights and the Yemen-based Mwatana for Human Rights have documented 120 attacks on medical facilities from March 2015 to the end of 2018 alone, leaving the country highly vulnerable to the virus. Why are calls for an immediate end to US participation in that war not considered a high-priority emergency response?

In the USA, Life Is Incredibly Cheap

The coronavirus has made one thing clear: life is incredibly cheap in the USA.  Or so it seems to our leaders, who are desperate to put America back to work by Easter in two weeks’ time, irrespective of the death toll that would result.  It’s all about getting back to “normal,” keeping the wheels of capitalism rolling along, and the profits rolling in for corporate America.

Trump obrnil ploščo: podaljšanje ukrepov do 30. aprila

Po novem: "Lahko pričakujemo, da bomo do 1. junija na poti do okrevanja"

"Nič ne bi bilo slabše, kot da bi razglasili zmago, preden je zmaga dobljena," je poudaril Donald Trump, ki je opustil idejo o odprtju ZDA ob veliki noči. Omejitve so podaljšane do 30. aprila, manj kot 100 tisoč mrtvih pa "bo dobro opravljeno delo".

---------------------

Covid-19  - BLOOMBERG - Updated: 30. März 2020, 20:22 MEZ

Confirmed cases worldwide 722,910   Deaths worldwide  34,001 

------------------------

-------------------------------- BLOMBERG -------------------------------------------

Mapping the Coronavirus Outbreak Across the World / Coronavirus v svetu

Where deaths have occurred     Deaths      Cases   < povezava

Updated: Daily                                               /  Azurirano: Dnevno

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Coronavirus in solidarnost v svetu... start

Coronavirus in solidarnost v svetu... 2.nadaljevanje 

Coronavirus in solidarnost v svetu... 3.nadaljevanje 

Coronavirus in solidarnost v svetu... 4.nadaljevanje 

Coronavirus in solidarnost v svetu... 6.nadaljevanje sledi...