Članek
Coronavirus in solidarnost v svetu... 3.nadaljevanje
Objavljeno Mar 26, 2020

Proti virusu COVID-19 se ne moremo boriti z lažmi. Ne moremo ga pretentati z zanikanjem medicinske znanosti. Virusa ne moremo zaustaviti s "spin" PR-jem in vzpodbudnimi besedami. In ravno to je tisto zakaj je velika večina politikov nekvalificirana za obvladovanje nastale krize. 

Medtem, ko ljudje po svetu zbolevajo, ko se obseg svetovne trgovine zmanjšuje in se dobavne verige podirajo, lahko zaradi pandemije COVID-19 pride tudi do sprememb na mednarodni politični sceni, kot jo poznamo sedaj.

Po II.svetovni vojni je bila Amerika glavni arhitekt tako imenovane liberalne mednarodne ureditve in postala, ob koncu Hladne vojne, njen nesporen vodja. Kitajska je bila do leta 2008 ob skokoviti gospodarski rasti koncentrirana na notranjo stabilnost in varnost. Na glavnem odru se je pojavila po letu 2008, ko je globalna finančna kriza signalizirala oslabitev prevlade ZDA. 

Z ozirom na globalne težnje Kitajske ne smemo biti preseneceni, da je Peking zgrabil trenutno situacijo, da se predstavi kot zgledni primer reakcije na pandemijo. V primeru, da pride zaradi nudenja medicinske pomoci in koordinacije s strani Kitajske do premika strukture mednarodne politike, to ne bo samo zaradi pomoci v casu pandemije. Kolikor bo Kitajska spoznana kot bolj odgovorna velika sila, potem ko mine pandemija, bo to v veliki meri po zaslugi Zdruzenih drzav Amerike.

Uradni govorec Kitajskega zunanjega ministrstva Zhao Lijian je v tvitih v mandarinscini in anglescini, ki so dobili velik odziv na socialnih omrezjih, dan pred rednim porocanjem na Ministrstvu za zunanje zadeve 24.2.2020 zapisal: "Pacient 0" ob izbruhu globalne pandemije je lahko prisel iz ZDA, ne pa iz kitajskega mesta Wuhan, kjer so bili konec leta 2019 zaznani prvi primeri okuzbe. Obstaja moznost, da je Ameriska vojska prinesla epidemijo v Wuhan. Bodite transparentni! Objavite vase podatke! Zdruzene drzave Amerike nam dolgujete pojasnilo.

Peking previdno in postopno oblikuje zgodbo, da gre ze od samega zacetka pojave Coronavirusa za napad in da vlada ve, da gre za hibridno vojno proti Kitajski. 

 Uporabljena terminologija predsednika Xi Jinpinga  kaze na to.. Uradno je izjavil, da je to vojna. Odgovor nanjo pa bo zacetek "ljudske vojne". 

Udarni zakljucek Zhao Lijianga je, da je bil Covid-19 v bistvu ze prej v ZDA, preden je bil zaznan v Wuhanu - na osnovi do sedaj dokumentirane nesposobnosti ZDA, da testira in verificira razlike v primerjavi z gripo. Kolikor k vsemu temu dodamo dejstvo, da so bile genomske variacije Covid-19 v Iranu in Italiji primerjane z genomsko variacijo Covid-19 v Wuhanu, pri cemer je bilo ugotovljeno, da se razlikujejo v genomskem zaporedju od variacije v Wuhanu. Kitajski mediji sedaj postavljajo vprasanja in jih povezujejo z zapiranjem "nevarnega" vojaskega laboratorija za bio orozja v Fort Detricku v avgustu 2019, povezujejo z "Military Games 2019" in epidemijo v Wuhanu. Nekaj teh vprasanj je bilo postavljenih - brez odgovora - tudi v samih ZDA. V celoti na povezavi China locked in hybrid war with US Fallout from Covid-19 outbreak puts Beijing and Washington on a collision course

Sem spadajo tisti, ki vedo kaj je solidarnost...  

Taiwan plans to donate 100,000 hospital masks to US per week

Those donations would help address a shortfall that has forced federal officials to recommend that healthcare workers “use homemade masks (e.g., bandana, scarf)” if they run out of medical-grade masks due to the coronavirus pandemic...

Coronavirus: India working on pleas from Iran, Italy to deal with Covid-19 outbreak

India is working on requests from Italy, Iran and some other nations in its neighbourhood for assistance to contain the Covid-19 outbreak. New Delhi received requests for gloves, masks, feeding and infusion pumps, defibrillators and other protective... 

Raveesh Kumar said that India had last month sent a consignment of medical equipment to Wuhan in China to help the neighbouring communist country to deal with the outbreak.

Operacija Lombardija: Ruska in italijanska vojska pripravljata skupni »napad« na virus

Načrt predvideva 600 kilometrov dolg dezinfekcijski pohod v tesnem sodelovanju z italijansko vojsko. Strokovnjaki upajo, da bodo z ustavitvijo širjenja covida-19 v Bergamu ustvarjeni pogoji za spopadanje z virusom tudi v drugih italijanskih regijah,

La Russia aiuta l’Italia: atterrato quindicesimo aereo militare con nuove attrezzature

CHINESE GOVERNMENT UNDERSTANDS LIFE COMES BEFORE THE ECONOMY: MARTIN JACQUES

The main subject of China-bashing has been its governing system. The coronavirus epidemic offered, on the surface at least, ideal ground on which to attack China’s governance. How wrong and misconceived these West prejudices proved to be. After initial dithering, hesitation, and wrong-turns, once China grasped the nature and profound dangers that the virus posed for the Chinese people, its approach was nothing short of brilliant, an example and inspiration for all.

“Humanitarian Solidarity”: Even Under U.S. Sanctions, Cuba Sends Doctor Brigade to Italy and More

As Italy’s death toll soars past 6,000, Cuba has sent medical brigades to combat COVID-19. Cuba has also deployed doctors to Venezuela, Nicaragua, Jamaica, Suriname and Grenada. “The arrival of a medical brigade from Cuba to Italy is pretty historic. You have a leading European nation accepting support in the form of a medical team from a small Caribbean island...

 Sem spadajo tisti, ki najprej mislijo nase... 

Le Monde:  Coronavirus : gagner aussi la bataille géopolitique

Moscou et Pékin livrent de l’assistance humanitaire à l’Italie et surjouent l’effet de propagande. Bruxelles, dont le plan d’aide économique est crucial, doit impérativement apprendre à se battre sur ce terrain-là.

Le Monde:  Koronavirus: zmagal tudi v geopolitičnem boju

Moskva in Peking zagotavljata humanitarno pomoč Italiji in prevladuje propagandni učinek. Bruselj, katerega načrt za gospodarsko pomoč je ključnega pomena, se mora nujno naučiti boriti se na tem področju.

9 članic EU prepovedalo ruskem letalu z humanitarno pomočjo za Italijo, prelet do Italije,

Military Bases Overseas / US Military Bases in Italy

Older people would rather die than let Covid-19 harm US economy – Texas official

The lieutenant governor of Texas went on Fox News to argue that he would rather die than see public health measures damage the US economy, and that he believed “lots of grandparents” across the country would agree with him. Patrick said he feared that public health restrictions to prevent coronavirus could end American life as he knows it, and that he is willing to risk death to protect the economy for his grandchildren.

   Solidarity in EU Law

------------------------ !!!

 CDC / Center for Deasise  Control and Prevention / ocenjuje da je bilo v Ameriki med sezono gripe 2018-2019 bolanih do 42.9 millijona ljudi. Hospitaliziranih je bilo 647,000 ljudi, umrlo jih je 61,200.  

---------------------

Covid-19  - BLOOMBERG - Updated: 26. März 2020, 14:56 MEZ

Confirmed cases worldwide 485,521   Deaths worldwide  22,035 

------------------------

-------------------------------- BLOMBERG -------------------------------------------

Mapping the Coronavirus Outbreak Across the World / Coronavirus v svetu

Where deaths have occurred     Deaths      Cases   < povezava

Updated: Daily                                               /  Azurirano: Dnevno

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Koronavirus in solidarnost v svetu... start

Koronavirus in solidarnost v svetu... 2.nadaljevanje 

Coronavirus in solidarnost v svetu... 4.nadaljevanje