Članek
Prevare glede narodne sprave!
Objavljeno Oct 05, 2016

Narodna sprava je bila uradno izvedena 3. avgusta 1945, ko je zmagovalec II. svetovne vojne ponudil poražencu splošno amnestijo in pomilostitev.  Torej mnogi zagovorniki izmišljene sprave lažejo že 30 let. 

Predsedstvo AVNOJA je 3. avgusta izdalo Ukaz o splošni amnestiji in pomilostitvi kar je razvidno iz prispevka Povojna koncentracijska in delovna taborišča v Sloveniji objavljenega v Večeru, str. 34., sobota 3. maj 2008 pisca dr. Mikla Mikule.

Tako so vsi kolaborantje razen vojnih zločincev, bili pomiloščeni s strani zmagovalca in kar pomeni uradno narodno spravo. Dobili so državljanske pravice, premoženje in vse drugo in so bili kot vsi ostali državljani enaki pred zakonom. Prispevek tudi omenja vojaška sodišča, kar dokazuje, da se ne gre za izven sodne poboje v določenih primerih in, da o teh usmrtitvah obstajajo sodne odločbe.

Zgodbe, da se še nismo spravili, ki krožijo zadnjih 30 let ali več tako ne držijo in ustvarjajo občutek, da je nekaj drugega v ozadju in da se nekdo igra s čustvi svojcev. Uradna sprava je bila leta 1945 in je dejstvo, osebna sprava med državljani, pa je zadeva osebne odločitve in ne državne ali druge prisile.
NOB se je opravičila za povojne dogodke, druga stran pa še NARODU ni izrekla obžalovanja zaradi sodelovanja z okupatorjem.     

Dokaz, da je bila narodna sprava oziroma splošna amnestija izvedena 1945 je prispevek v Večeru iz leta 2008 in je skeniran prispevek na sliki desno spodaj.

Pokop posmrtnih ostankov  pripadnikov kolaboracije zaradi posledic II. svetovne vojne je eno stransko in priviligirano dejanje, saj pokop ne urejuje pokopa na tisoče umrlih v koncertacijskih taborišči in padlih (tudi prisilno mobiliziranih v nemško, italijansko, madžarsko ali drugo okupatorsko vojsko) po bojiščih II. svetovne vojne. Tako bi bilo smiselno izkopati vse posmrtne ostanke umrlih državljanov Slovenije po svetu, ki so umrli zaradi II. svetovne vojne in za katere smrt so krive okupatorske države, ,​ jihidentificirati, ​pripeljati domov in pokopati na ustrezen način, to je​ v grobove svojcev ali v skupne gobove  z ustreznim obeležjem​ na ​strošek okupatorskih držav.

Kja je fašizem lahko pogledaš na spodnji povezavi:

http://stres.a.gape.org/fasizem_fascism/fasisti/zavedanje_greha_ljudi.htm

Družbeno lastnino smo skupaj ustvarjali tako partizani kot domobranci, kristjani kot ateisti, tako današnji levi kot desni in je naša.

Če si za boljši svet podpiši z nami!

http://www.pravapeticija.com/ustavna_pobuda_zaradi_razlastitve_nas_dravljanov